Alue piirtäjille

Tältä alueelta löydät keskustelualueiden yleiset ohjeet sekä Animeunionin tekniset tiedotteet. Palaute keskustelualueiden ja muun Animeunionin tekniikan toiminnasta tulisi osoittaa tälle alueelle.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Jope-san
Viestit: 70
Liittynyt: Pe Joulu 21, 2007 20:46
Paikkakunta: Vaasa

Alue piirtäjille

Viesti Kirjoittaja Jope-san » Pe Touko 09, 2008 01:36

Elikkä kun ensimmäisen kerran tulin Animeunionin foorumeille toivoin saavani hyvää keskustelua piirtämisestä, tekniikoista, tarvikkeista ja näkeväni muiden töitä. Petyin suuresti kun tälle ei ollut edes yhtä aluetta, vain yksi topic Yleisessä keskustelussa (Art Corner) sekä Otakukulttuurissa alue Yaoi-taiteelle (kyseisellä alueella ehkä on kannattajia, mutta tuskimpa se mies-puolisia käyttäjiä kiinnostaa).

Joten kyseiselle aiheelle pitäisi tehdä vähintään yksi alue, mielellään kaksi (Yleinen keskustelu piirtämisestä, Omat työt). Tiedän että näillä foorumeilla on paljon hyviä piirtäjiä joten alueille varmasti tulisi käyttöä. Nämä alueet voisi sijoittaa Otakukulttuurin puolelle vaikkapa otsikoilla "Yleinen keskustelu taiteesta/piirtämisestä" ja "Omat työt"/Taidenurkkaus/Taidekuja".

Miten on?

Avatar
Mikarin
Chibi
Viestit: 365
Liittynyt: La Joulu 01, 2007 17:00
Paikkakunta: Cock'ola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mikarin » Pe Touko 09, 2008 07:50

Itselläni ei sinällään ole asiaa vastaan yhtään mitään, mutta jos suoraan puhutaan niin miten se toimisi käytännössä? Jokaiselle työlle tehtäisiin oma ketju joiden aloitusviestinä olisi "Mun työ ^_____^v" ja sinne tulisi pari selkääntaputuskommenttia jos sitäkään, ellei sitten ihmiset halua puhua piirrustusvälineistään

Mieluummin pysyisin parissa vähän hajallaan olevassa ketjussa sen sijaan, että tehtäisiin alue jossa olisi n+1 määrä "Mun työ"-topikkeja ja 2 asiaketjua.
Twitter | MAL | Last.fm | Livejournal |

23:53:50 @Furinji> Heterot jos mitkä on seksuaalivähemmistö otakuissa | When the seagulls cry, there are no survivors.

Avatar
rie
Viestit: 83
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 17:33

Viesti Kirjoittaja rie » Pe Touko 09, 2008 08:48

Jos esimerkiksi jokainen postaaja pitäisi oman ketjunsa johon postaa omaa taidetta - tai teeman mukaan meneviä ketjuja?

Osittain ketju/teos on perusteltu esimerkiksi osissa kirjoitettavien novellien kohdalla - joita yaoi-taidealueen sisällöstä onkin aika suuri osa.

Esittäkää siis hyviä konkreettisia ideoita millainen tuon alueen pitäisi olla.

Avatar
Jope-san
Viestit: 70
Liittynyt: Pe Joulu 21, 2007 20:46
Paikkakunta: Vaasa

Viesti Kirjoittaja Jope-san » Pe Touko 09, 2008 11:18

Luonnollisestikin topiceille/ketjuille tulee olla vaatimukset ettei alue täyty näillä "Hei tein kuvan"-topiceilla.
Esimerkiksi yhden kuvan ketjuja ei saisi tehdä ellei kyseessä ole todellinen mestariteos johon on kymmeniä tunteja upotettu. Myös jonkinlaiset laatuvaatimukset tulisi olla. Jotta kuitenkin vähän huonommillakin piirtäjillä olisi mahdollisuus esitellä töitään, pitäisi tehdä topic "Ei niin hyvät teokset/Työt jotka ei omaa topiccia kaipaa". Tämä on muutamalla foorumilla todettu toimivaksi ratkaisuksi.

Avatar
Crimson
Viestit: 259
Liittynyt: Su Touko 15, 2005 16:53
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Crimson » Pe Touko 09, 2008 16:15

Jope-san kirjoitti:Myös jonkinlaiset laatuvaatimukset tulisi olla. Jotta kuitenkin vähän huonommillakin piirtäjillä olisi mahdollisuus esitellä töitään, pitäisi tehdä topic "Ei niin hyvät teokset/Työt jotka ei omaa topiccia kaipaa". Tämä on muutamalla foorumilla todettu toimivaksi ratkaisuksi.
Minusta tuollainen olisi aika epäreilua. Ja millainen on ei-niin-hyvä teos? Koska kokemattomienkin työt voivat olla hienoja.
Myöskin se tosiasia että kaikki eivät tiedä millä tasolla heidän taitonsa ovat on aika suuri syy siihen miksi tuollainen ei kertakaikkiaan toimi.
Ihan mielenkiinnosta haluaisin tietää foorumeista jolla tuollaista tapaa käytetään koska omasta mielestäni tuo on aika, voisiko sanoa, röyhkeää ja en oikeasti tiedä miten sellainen saataisiin onnistumaan ilman että ihmiskunta pahoittaa mieltään koska pari ihmistä päättävät ettei heillä ole tarpeeksi taitoa saada omaa ketjua.
Itse olisin sitä mieltä että ketju-per-artisti -tyyliin, ja ensimmäiseen viestiin artisti päivittelee miltä sivulta löytyy taidetta, ettei tarvitse joka sivua lukea jos yksikin kuva saa parin sivun verran kommentteja.
@cosplay.com ° C² cosplay@tumblr °
あ! シチュ〜! シチュ〜!

Avatar
Jope-san
Viestit: 70
Liittynyt: Pe Joulu 21, 2007 20:46
Paikkakunta: Vaasa

Viesti Kirjoittaja Jope-san » Pe Touko 09, 2008 18:24

Ehkei tuo "Ei niin hyvät teokset" ole sopiva nimi mutta tuolla nimellä parilla foorumilla on tuo ollut. Ehkä parempi nimitys olisi "yksittäiset työt". Nämä foorumit eivät olleet Anime/manga foorumit joten tuo huonojen töiden poisto koski lähinnä näiden peruskuraa olevia photoshop border+kuva+teksti töitä.
Itse olisin sitä mieltä että ketju-per-artisti -tyyliin, ja ensimmäiseen viestiin artisti päivittelee miltä sivulta löytyy taidetta, ettei tarvitse joka sivua lukea jos yksikin kuva saa parin sivun verran kommentteja.
Tietystikin vain yksi ketju/artisti. Työt kuitenkin kannattaisi editoida ensimmäiseen viestiin aina kun uusia töitä tulee.

haplo
Viestit: 410
Liittynyt: Ti Helmi 20, 2007 16:47
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja haplo » La Touko 10, 2008 11:41

Kävihän tuo alue aikanaan omassakin mielessä, kunnes tulin ajatelleeksi että mm. Kvaakissa on jo ihan mukava taidegalleria ja keskustelut sarjakuvan tekijöille yms.

Mutta jos jotain tekemään, on juurikin Kvaakin taidegalleria arvostelumahdollisuuksineen sen tapainen tekele, millainen tämänkin pitäisi toteutuessaan olla.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Neuvonta ja tekniikka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 17 vierailijaa