Suomen animemaailman etusivu

Tältä alueelta löydät keskustelualueiden yleiset ohjeet sekä Animeunionin tekniset tiedotteet. Palaute keskustelualueiden ja muun Animeunionin tekniikan toiminnasta tulisi osoittaa tälle alueelle.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Darth Mauno
Wannabe
Viestit: 1043
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 08:32
Paikkakunta: Turku

Suomen animemaailman etusivu

Viesti Kirjoittaja Darth Mauno » To Huhti 24, 2008 14:20

"Do not underestimate the power of the Dork Side"

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » To Huhti 24, 2008 14:56

Jep. Suomiskene kyllä kiinnostaa, ja info tulee hankittua hyvin vaihtelevista lähteistä. Animeunionin coni- tai yhdistystoiminnasta en osaa mitään sanoa koska olen conien suhteen erittäin kokematon ja Kuma taas ei yhdistyksenä kuulu Animeunioniin, mutta ihan vaan tällaisen hieman keskivertoa vaatimamman netinselaajan näkökulmasta:

En tosiaan ole tuota www.animeunioni.org -nettisivua ikinä käyttänyt, ja nyt ensivilkaisun perusteella en näe mitään syytä vierailla siellä toistaiseksikaan. AU-ta ja OT-ta tulee käytettyä ahkeraan, kuvagalleriaa satunnaisesti tapahtumien jälkeen ja Wikin ylläpidollisia alueita välillä. Badge-generaattoria käytin kerran, mutta sekin nyt on aika pikkunen osa-alue. Muihin linkkien takaa löytyviin räpellyksiin en ole edes tutustunut.

En tosiaan yhtään panisi pahakseni tuollaista Vehin ehdottamaa keskeistä portaalia, mutta toisaalta olisiko se sitten vaivan arvoinen? Uutiset saa joko anikin ajankohtaista-palstalta tai Kupolista aika nopsaan, ja sitten parin hetken päästä vähän mielenkiintoisemmin esitettyinä ja analysoituina blogeista. Tapahtumista pysyy perillä seuraamalla keskustelufoorumien ketjuja, sama oikeastaan pätee kaikkeen, niin en tiedä olisiko tuplalistaus sitten vaan hukkaan heitettyä työtä.

Koska työtä se kysyisi, ja tietääkseni isolla osalla animeunionin aktiiveista on muitakin velvotteita. Eli ilmeisesti sitten porukkaa pitäisi rekrytoida lisää, mutta sekin on erittäin hankalaa, koska yleensä ne innokkaimmat tekijät eivät todellakaan ole niitä parhaita.

Eli siis tl;dr, itseäni ainakaan ei status quo häiritse ja pärjään ihan hyvin erittäin hajanaisten informaationlähteiden kanssa, mutten panisi pahakseni vaikka tilanteelle alettaisiinkin tekemään jotain, kunhan homma ei leviäisi käsiin. Niin paljon ei kuitenkaan kiinnosta että innostaisi lähteä itse tekemään yhtään mitään.

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja jtn » Pe Huhti 25, 2008 12:02

Kyyninen vanha setä ihmettelee: löytyisikö moiselle tekijöitä? Tekijöiden puuteeseen nimittäin nämä kaikki hienot ideat taitavat kaikista useimmin lässähtää.

Silloin joskus, kun maailma oli uusi ja nuori (lue: vuoden 2002 paikkeilla), oli tuon sivuston suhteen suurisuuntaisia suunnitelmia. Jos ne olisivat toteutuneet, niin ehkäpä animeunioni.org olisi nykyään se sivusto, josta kaikki seuraisivat suomen animealan uutisia ja tapahtumia. Tekijöitä ei tuolloin muistaakseni oikein löytynyt, ja pian kaiken maailman paikalliset yhdistystoiminnat, Animeconit ja muut veivät aktiivien huomion. WWW-sivu jäi lopulta vähän lapsipuolen asemaan ja tuloksen voi itse kukin nähdä. Ei katastrofi, mutta ei myöskään se suuri keskuspiste, joksi sitä reikäisen muistini mukaan alunperin visioitiin.

Lisäksi, onko animeunionilla nykyään mitään osaa taikka arpaa suomalaisen animeharrastuksen piirissä? Ainakaan omaan silmään ei vähään aikaan ole pistänyt silmään mitään, mikä olisi tehty AU:n nimissä tai mihin olisi liittynyt kyseisen nimen käyttö.

On totta, että nimi killuu useammassakin paikassa näillä foorumeilla, mutta välillä se vaikuttaa lähinnä jäänteeltä wanhoista ajoista, jolloin yhdistykset vielä kokoontuivat kyseisen bannerin alla. Onko animeyhdistysten välillä ylipäätään enään yhteistoimintaa muuten kuin paikallisesti? Ja jos on, niin onko yhteistyötoimintaa tarvetta sitoa jotenkin AU:n nimeen? Onko nimestä mitään apua, hyötyä tai lisäarvoa?

Nimim. Vastauksia tämän päivän yhdistysaktiiveilta odottaen.
- Jussi Nikander

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Pe Huhti 25, 2008 13:44

jtn kirjoitti:Kyyninen vanha setä ihmettelee: löytyisikö moiselle tekijöitä? Tekijöiden puuteeseen nimittäin nämä kaikki hienot ideat taitavat kaikista useimmin lässähtää. - - Tekijöitä ei tuolloin muistaakseni oikein löytynyt, ja pian kaiken maailman paikalliset yhdistystoiminnat, Animeconit ja muut veivät aktiivien huomion.
Siinäpä se ongelma taitaakin olla... yhdistystoiminnan tärkeyden painottaminen kaiken muun kustannuksella.

Käytännössä tuollainen sivusto vaatisi kahden ihmisen työpanoksen: yhden joka suunnittelee sen ulkoasun ja toisen joka koodaa sen. Siinä vaiheessa kun sivusto olisi valmis ja alkaisi toimi wikimäisellä "jokainen tekee vähän ja kontribuuttaa liittyen siihen mikä koskee itseä" -periaatteella sen ylläpitäminen ei vaatisi juuri kummoistakaan työpanosta yhtään keneltäkään.

Siinä vaiheessa kun sivustolla olisi säännöllisesti päivittyvää sisältöä (tuota kävijämääriä maagisesti nostattavaa ihmeainetta) myös sen merkityksellisyys nousisi, eikä kukaan varmaan ajattelisi vaikkapa oman tapahtumansa ilmoittamisesta siellä askareena jonka joku voi tehdä sitten kun ja jos jaksaa.
jtn kirjoitti:Onko animeyhdistysten välillä ylipäätään enään yhteistoimintaa muuten kuin paikallisesti? Ja jos on, niin onko yhteistyötoimintaa tarvetta sitoa jotenkin AU:n nimeen? Onko nimestä mitään apua, hyötyä tai lisäarvoa?
Järkipuhetta. Ihmettelen tosin edelleen mihin tätä yhteistoimintaa edes loppujen lopuksi tarvitaan - miksi nimenomaan paikallisen yhdistyksen tulisi olla skenetoiminnan pienin yksikkö? Amerikassa coneja järjestävät asialleen omistautuneet Con ry:t, eikä paikallisilla animeklubeilla ole mitään tekemistä minkään isomman kanssa.

Anime.fi kelpaisi minulle. Se olisi ainakin looginen, eikä synnyttäisi kenellekään mielikuvaa isosta ja byrokraattisesta yhdistysorganisaatiosta jonka toimintaan tavallinen harrastaja ei voi saati halua osallistua.

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lmmz » Pe Huhti 25, 2008 13:57

Koska olen nykyään vanha, epämotivoitunut ja oikeasti kädet täynnä muutakin hommaa, tyydyn copypastettamaan omia juttujani toisaalta:

Animeunioni sellaisena, jota itsekin olin perustamassa keväällä 2002 Hidoi ry:n silloisen hallituksen jäsenenä, on käytännössä kuollut jo ajat sitten. Yhdistysten välillä ei ole aktiivista yhteistyötä tai valtakunnallisen tason toimintaa, vaan kaikki sellainen on yleensä yksittäisten henkilöiden puuhastelemaa (jotka saattavat olla paikallisyhdistystensä jäseniä, mutteivat läheskään aina edes hallituksessa tms). Toivottavasti suomalaiset animeyhdistykset ja -yhteisöt (myös virtuaaliset, rekisteröitymättömät jne.) heräisivät pohtimaan, että mikä nykypäivänä olisi järkevä yhteistyön muoto. Kaipa meillä kuitenkin jotakin yhteisiä intressejä yhä on?

Sekä:

Toivoisin, että tässä joskus lähitulevaisuudessa aikana tapahtuu ainakin kolme asiaa, jotka ehkä vähän parantavat suomalaisen animefandomin kenttää (ja aion itse toki koettaa näitä edesauttaa jos en muulla niin julkisen keskustelun ylläpidolla):
1. AU:n viralliset tahot eli yhdistysten hallitukset heräilevät ja pitävät virallisen kokouksen pitkästä aikaa. Samalla AU voisi pohtia kriittisesti omaa asemaansa ja käytäntöjään nykymaailmassa ja suhdetta harrastajakenttään kokonaisuutena.
2. AU:sta nykyään aika irralliset Aniki-foorumit (joita pyörittää Kyuun & co. B2 ry sekä ryhmä vapaaehtoisia) tekevät selvän pesäeron Animeunioniin, ts. hyväksytään ja todetaan että foorumit eivät ole enää vuosiin olleet millään tavalla AU:n jäsenyhdistysten yhteistyön manifestoituma, vaan ihan oma nettisaittinsa, joka pyörii oman porukkansa voimin ja sen tekemillä ehdoilla.
3. Saadaan perustettua Animecon ry, joka rupeaa vakavasti pohtimaan Animecon-tapahtumien tulevaisuutta puhtaalta pöydältä viimeistään 2009 Finnconin jälkeen (koska 2009 conia on tähän asti järjestetty yhteisellä conitealla, en lähtisi sooloilemaan tähän väliin). Perustamiskokous voinee sitten keskustella keskenään siitä, ketä yhdistyksen toimijoiksi valitaan ja ketä ei valita. Minulla ei ole ambitioita ruveta Animeconien pääjehuksi, sen sijaan kylläkin haluan muutosta siihen, että asioihin saataisiin jatkuvuutta ja kritiikki osuisi paremmin kohteeseen.


Tähän samaan syssyyn luonteva jatkumo toki olisi tuollainen portaalisivu. Itse tykkään oikein kovasti Kvaak.fi:stä, jossa on riittävästi sekä artikkelisisältöä, linkkivinkkejä että keskustelualuetta. Ainoastaan uutispuoli on vähän laahannut jäljessä toisinaan. Suuri kysymys vain on, että kuka moisen pystyttää. Itse olen kerran sen luvannut tehdä, mutta siinä en onnistunut, joten enää en lupaa.

Aika monen vuoden puoliammattimaisella webbitaistelukokemuksella kuitenkin toteaisin, että on väärä lähestymistapa ruveta rakentamaan Hyvää, Hienoa ja Parasta saittia suunnitelmallisesti ja alusta alkaen, varsinkaan jos yleisöllä on ennakko-odotuksia. Parempi tehdä vähillä odotuksilla hyvä saitti alkuun, ja jos se todella osoittautuu hyväksi, niin kyllä suuri yleisökin sen löytää. Ja sen saitin nimen tai osoitteen ei todellakaan tarvitse olla Animeunioni.
Viimeksi muokannut Lmmz, Pe Huhti 25, 2008 14:08. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kosmos on laaja. | Tutturuu!

Avatar
rie
Viestit: 83
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 17:33

Viesti Kirjoittaja rie » Pe Huhti 25, 2008 14:04

Portaali jossa olisi uutislinkit olisi hieno asia. Toivottavasti se löytää ne pari innokasta ja ottaa tuulta alleen.

Joku jaksava ihminen, joka jaksaisi tehdä eri sivustoille layoutteja ilman lahjontaa/kiristystä olisi hieno asia. Ainakin wiki.aniki.fi:hin pääsisi heti joku yhteneväinen hieno layout jos sellainen olisi tarjolla. *vihje*

Coneissa on paras jos lähellä conia asuvat ihmiset järjestävät conin. Tämä on ongelmatonta jos coni on vuodesta toiseen samalla paikkakunnalla. Kiertävän conin kuten Animeconin kanssa taas järjestelijäporukka vaihtuu käytännössä vuodesta toiseen. Tämän takia Animeconia ovat puuhailleet pääasiassa paikalliset ihmiset ja Animecon ry:tä ei ole vielä vuosien puhumisesta huolimatta olemassa. On myös helpompaa jos rahoista vastaava taho on joku paikallinen jonka ihmiset tuntevat eikä toisessa kaupungissa oleva Animecon ry:n edustaja. Toki kierrättämällä aina paikalliset ihmiset Animecon ry:n hallitukseen asia voisi toimia. Eri asia onko se yhdistysbyrokratian arvoista.

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Pe Huhti 25, 2008 14:59

taruti kirjoitti:Toki kierrättämällä aina paikalliset ihmiset Animecon ry:n hallitukseen asia voisi toimia. Eri asia onko se yhdistysbyrokratian arvoista.
Tähän voisi joku tietysti sanoa, että jos coneja järjestäviä porukoita kerta löytyy vähän joka puolelta mikä järki kiertävässä conissa ylipäätään on. Nimi on toki iso osa conin imagoa, mutta onko se niin merkittävä?

Avatar
Furinji
Viestit: 735
Liittynyt: To Loka 16, 2003 14:56
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Furinji » Pe Huhti 25, 2008 16:40

Mjahas vai on nitrodisco kokoontunut täällä taas.

On hienoa, että keskustellaan tärkeistä asioista, mutta täytyykö ne taas kaikki kiskoa esiin yhtä aikaa. Onko todella aivan liikaa vaadittu, että joku nostaisi Vehille sen verran hattua, että puhuisi nettisivuista. Mutta eih kun on pakko itkeä kun Animeunioni sitä ja conijärjestäminen tätä. Mikä pirun pakkomielle siinäkin on yhdistää animeseurojen yhteistyö aina conien järjestämiseen.

Joo Furinji ranttaa. Minä en vain tahtoisi alkaa ranttaamaan asian vierestä kymmentä muuta asiaa, vaikka kaikki ovatkin tärkeitä ja niistä pitää puhua. Itsehän en koskaan pysy asiassa, joten jälleen pätee perinteinen tehkää niinkuin minä sanon älkääkä missään nimessä niin kuin minä teen. Rantattavaa muutenkin olisi niin infernaalisen monesta asiasta, ettei olisi mitään järkeä purkaa niitä yhteen ketjuun tai yhdellä kertaa tms.

Vaikka otakujen välinen yhteistyö onkin jostain täysin käsittämättömästä syystä lähellä sydäntäni, niin pyrin kerrankin seuraamaan omaa mekastustani ja puhumaan aiheesta elikkäs noista nettisivuista.

Jep, kyllä ja ehdottomasti. Mieluusti näkisin jonkinlaisen uuden pääsivun Suomen animesekoiluille.

Itse kyllä nykyisellään käytän http://animeunioni.org/ -sivua päivittäin lunttilappuna. Linkkejä siellä nimittäin ainakin riittää. Muiden animeseurojen nettisivuja pitää tietysti aina välillä vakoilla. Ja muutenkin tulee sen kautta hypättyä paikkoihin piti sitten lisätä uusin anime DVD-tietokantaan, kaivaa jollekin Osto-opas kehiin tai suunnata Kupoliin. Sivun käyttö on pinttynyt tapa, mutta kätevä. Eipä tarvitse jokaista sivua lisätä jonnekin firefoxin muistiin. http://www.aniki.fi/ -sivua sitten taas toisaalta en käytä oikeastaan ikinä.

Oikeastaan en edes tiedä mitä tähän asiaan voisi kommentoida. KAIKKI TIETÄVÄT ETTÄ IDEA ON ERITTÄIN HYVÄ. Moisesta ovat monet nähneet märkiä päiväunia jo pitkään ja kaikki haluaa sen ja tahtoo halia sivun kuoliaaksi heti, kun se on valmis. Vielä kun moinen söpö sivu saataisiin pystyyn. Käsittääkseni koodaajan saaminen projektiin on kaikista pienin ongelma. Nättejä kuviakin ilmeisesti Suomessa osataan jo piirtää, joten kait ulkoasukin löytyisi. Ja sitten niitä sivuja pitäisi vissiin päivittää. Ja sitähän ei vissiin saa sitten antaa kenelle tahansa. Järkätäänkö vaalit. Vai kenties haulikkohäät. Miten olisi naamiaiset.

Katsokaa onnistuin kommentoimaan asiaa ihan ilman conijärjestelyä ja yhdistysasioita ^_^

Alkuperäiseen kysymykseen siis vastattakoon: Kyllä.
Viimeksi muokannut Furinji, Pe Huhti 25, 2008 16:43. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tämä on häikäilemätön mainos: Jinsei ry, Porin anime- ja mangaklubi
[17:52] <@Sivis> "I'm becoming Jinsei.. Jinsei" .. :|
_______________________
.Petteri//Furinji

Jakoavain
Turun keisari
Viestit: 307
Liittynyt: Ma Loka 18, 2004 22:07

Viesti Kirjoittaja Jakoavain » Pe Huhti 25, 2008 16:41

Tsubasa kirjoitti:Nimi on toki iso osa conin imagoa, mutta onko se niin merkittävä?
Nimi voi myös olla suuri taakka, näin välihuomautuksena.

Nettiportaali ideana on hyvä, mutta mielestäni seurojen välistä yhteistyötä täytyy olla muutenkin. Tässä ei voida kuitenkaan pelkkää Animeunionia syyttää, vaan syypäänä on seurojen aktiivisuus. Yhteistyötä voidaan harjoittaa pienelläkin tasolla, jotenka ei sen tarvitse tuottaa jotain massiivista ja eeppistä. Sen sijaan, se lujittaa suhteita tulevia suurprojekteja varten ja seurauksena projektissa työskentelevät ihmiset tuntevat toisensa jo etukäteen. Seurojen tulisi siis järjestää tapahtumia keskenään, jossa on edustajia määrä n seuroista. Oli se sitten vaikka sitsit, vuosijuhlat tai Tampereen seurojen kyykkäturnaus, pääasia on yhdistää seurat. Seurojen välistä toimintaa en kuitenkaan ole havainnut. Esimerkiksi edustamani Turun Animeseura onkin muodostunut omaksi saareksen, jolle on ruvettu vasta nyt rakentamaan siltaa. Täten pyydänkin teitä, muut yhdistysaktiivit: Järkätkää tapahtumia ja kutsukaa muita seuroja - siten saamme yhteistyötä ja -henkeä luotua. Nettisivut tulkoot tämän jälkeen.

Avatar
niidel
Viestit: 287
Liittynyt: Ma Syys 19, 2005 01:04
Paikkakunta: Helsinki / Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja niidel » Su Huhti 27, 2008 03:16

Eipäs nyt Jaksu olla kyynisiä ;/

Itse kyllä kannattaisin tämänkaltaista päivitystä Animeunionin tilanteeseen. Vaikka ongelma ei olisikaan kuin psykologinen, kuten Veh sanoi, ongelma kuitenkin on olemassa. Jos olemme huolissamme siitä, miten "uudempi animesukupolvi on saamattomampaa, laiskempaa ja kermaperseisempää kuin edeltäjänsä. Bittorrent ja IHquDAA ohjelma sen mukaisena, mitä foorumeilla tai galtzussa vinkuu mädättää nuorisomme", kuten joku jossain sanoi, lienisi tämä päivitys ainakin liike oikeaan suuntaan. Tehdään kaikenlainen yhteisövaikuttaminen - tai edes sen työkaluihin tutustuminen - helpommaksi ja vähemmän pelottavaksi Nuoremmalle Sukupolvelle, jotta yhteisö kasvaa ja kehittyy jatkossakin. Tai että ainakin olisi toimijoita jatkamaan toimintaa.

Mutta en jättäisi hommaa tähän. En pysäyttäisi uudistuksia pelkästään Animeunionin webbipuoleen - koko organisaatio nimittäin kaipaa jonkinlaista kasvojenkohotusta. Itse näkisin Animeunionin mielelläni rekisteröitynä yhdistyksenä. Tällä hetkellähän se ei sitä ole, mitä perustellaan "byrokratian vähentämisellä" - mutta käytännössä se on näyttänyt tarkoittavan, että päätöksiä perustellaan vetoamalla muinaisissa Animeunionin kokouksissa sovittuihin "yhteisiin menettelytapohin" jne jne - tämä kuulostaa minusta juuri siltä byrokratialta. Enkä nyt tiedä sitten, kuinka paljon byrokratiaa lisäisi kerran tai kaksi vuodessa säännöllisesti pidettävä kokous, jossa kartoitetaan Suomen animeskenen tilanne ja esimerkiksi jäsenyhdistysten toimintatavat ja katsottaisiin, miten siitä eteenpäin.

Vaikka Sandi sanoo, että "Animeunionia ei johda mikään yksittäinen taho, harmaa neuvosto tai muu wanhojen setien liitto, vaan sen jäsenyhteisöt", täytyy itse sanoa, että välillä kyllä tuntuu juuri siltä, että Animeunionin päätökset tehdään jossain wanhojen setien kabineteissa, jonne ei ole pääsyä, ellei osaa kysyä unkariksi "onko teillä lähettää postitse uusia fansubeja VHS-kaseteilla". Animeunionin rekisteröiminen tekisi toiminnasta avoimempaa: kun asioilla olisi oikeasti vastuuhenkilöt tai ainakin Wirallisia Kokouspöytäkirjoja siitä, kuka sanoi mitä ja ketkä päättivät mistäkin, vähentäisi tämä kabinettipäätössyytöksiä. Pointti on, ettei riitä, että toiminta on puolueetonta, vaan sen on myös näytettävä puolueettomalta.

Jos halutaan kattojärjestö, tehdään kattojärjestö. Jos halutaan pelkkä kommunikaatiokanava, pidetään se pelkkänä kommunikaatiokanavana, eikä puolivirallisena kattojärjestö-kommunikaatiokanavana, joka antaa nimellisesti suosituksia, mutta joiden noudattaminen on ehdoton edellytys Animeunionin jäsenyhdistykseksi pääsemiselle.
Bubukuuti | niidelj@Twitter | jussikari.fi | Desuconin ex-pääjärjestäjä | lovers gonna love

Avatar
Furinji
Viestit: 735
Liittynyt: To Loka 16, 2003 14:56
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Furinji » Su Huhti 27, 2008 16:14

Nyt kun olen erikseen jo aikaisemmin kirjoittanut itse aiheesta, niin voin kiskoa tekopyhän sädekehän päähäni ja "offata"

Minäpä kerron teille, mikä on "animeunionin" oleellinen "ongelma" tällä hetkellä. Se on se ettei Animeunionille ole omistautunut yhtään ketään. Jotta jutut todella liikkuisivat ihmisten ja paikkojen välillä, tarvittaisiin joku puuhatäti/setä, joka kävisi paijaamassa hallituksia, että mitä teille kullannuput tänään kuuluu ja kertoisi samalla mitä muille kuuluu.

Okei tämä oli pikkuinen vitsi kai te sen ymmärsitte? Nykyisellään kuitenkin kommunikaatio on sitä, että ne seurat joilla vielä on historian hämäristä "AU-vastaava" huutelevat aina silloin tällöin tuuleen (=aktiivit-postituslista) ja toivovat, että siellä jossain listan syövereissä on vielä joku toinen hereillä.

Kaikki siis vain odottavat henkeään pidätellen, että tekisikö joku jossain jotain.

Onhan tänäkin vuonna jo peräti kaksi kutsua tipahtanut minunkin postilaatikkooni listan kautta erilaisiin illanistujaisiin. Se on jo aika hyvin. Mutta rohkenen epäillä, että listan järjestelmä edes tavoittaa nykyisellään kaikkien animeseurojen hallituksia. Sukupolvet vaihtuneet hallituksessa ja moisen listan olemassaolon perimätieto ei todellakaan välttämättä ole kulkenut eteenpäin. Jos edes seura on ylipäätään koskaan listasta kuullut. (Erilaiset kutsut yms. olisikin mielestäni fiksua tällä hetkellä suunnata suoraan kunkin seuran puheenjohtajalle. Vaatiihan se pari minuuttia työtä, kun klikkailee AU:n etusivulta kunkin nettisivut auki ja kopipasteaa mailiosoitteen sieltä, mutta...)

Hiukan oli yksipuolisia noiden kahden tapahtuman osallistujalistat noin eri seurojen osalta.

Tuossa kohtaa pitäisi ihmisten tajuta vähintäänkin kaksi asiaa:
1. Vaikka maailma on kuinka pienentynyt on se silti täysin mahdotonta saada kaikkia innostumaan lähtemään useamman tunnin roadtripille jonnekin hämärään tarkoitukseen. Tämä on nähty aina "kokouksissa" ja myös saunailloissa ja vastaavissa "huvitapahtumissa"

Jaa ehkä seurojen kannattaisi joskus miitata jossain conissa? (Joo siinäkin omat aikatauluongelmansa, mutta tuossa on yksi villi vaihtoehto)

2. Porukka ei ole todellakaan yhtä suurta perhettä vaan hyvä jos edes todella kaukaista sukua keskenään. Se on aika hiljaista lähteä perämetsästä johonkin metropolikseen, kun joku "amerikanserkku" kutsuu tekemään jotain mistä ei edes itse ymmärrä puoliakaan.

Loppupeleissä kuitenkin suomalaiset ovat ujoa ja epäsosiaalista kansaa. Ja nyt on vielä kyse nörteistä suurelta osalta. Toiset kyllä heittäytyvät mukaan mihin tahansa, mutta sitten taas toiset...

Kysehän ei ole onneks siitä, että missään tietääkseni kukaan olisi asennoitunut "nuorempia seuroja" kohtaan millään "Kuunnelkaas te nyrkillä tapettavat, kun minä viisaampana puhun"-asenteella.

Itseasiassa pikemminkin välillä taitaa olla havaittavissa suuntauksia siitä, että "Jaahas siellä se ukki puhuu taas yksikseen kiikkustuolissa olkaa lapset vaan vähän hiljempaa, että hän saa nukkua ei niistä sotamuisteloista niin tarvitse välittää."

Eli takaisin varsinaiseen pointtiin: AU:lta puuttuu jonkinlainen vetäjä. Tällä en kuitenkaan tarkoita minkäänlaista johtajaa vaan ylipäätään oliota, joka olisi puheväleissä seurojen kanssa välillä ja pitää huolen, että heille on tieto kulkenut ja kaikkea muuta vastaavaa härdelliä. Juttelee maantieteellisesti soveliaan seuran kanssa, että voisitteko te järjestää kokouksen.

Eli yritän sanoa: Seurat ovat niin hajaallaan tällä hetkellä, että ne eivät saa haparoitua itseään toistensa luokse. (Muutamissa hallituksissa olevia henkilöitä lukuunottamatta, jotka ovat tarpeeksi kieroja nykiäkseen apua juuri sieltä, mistä sitä tarvitaan) Tarvitaan siis joku ponnistelemaan paremman huomisen puolesta ja yhdistämään taas eri seurat yhteiseksi iloksi ja hyödyksi!

Tarkoittaako tämä sitten käytännössä juuri tuota niidelin ehdottamaa rekisteröintiä? Ainakin tulisi jonkinlainen hallitus, joka loisi kommunikaatiota. Tekniikkaa löytyy sitä vain pitäisi viedä kaikkiin synkimpiin luoliinkin.

Sitä en sitten tiedä, että onko rekisteröitymiselle todellista tarvetta. Mitä muuta tämä mahtava Animeunioni ry sitten tekisi? Järjestäisi coneja? Onko siinäkään sitten varsinaista pointtia. Tietysti jos haluaa järjestää conin, joka on tehty nimenomaan animeseurojen toimesta, mutta onko tämä mitenkään välttämätöntä. Xcon ry:t lienevät hyödyllisempiä conitouhuihin kuitenkin.

Ehkei rekisteröinti siis suinkaan välttämätön asia olisi, jotta pyörät liikkuisivat taas. Mutta minä kaipaan Animeunionin ständejä coneissa. (Joissa siis esillä olivat kaikki animeseurat olivat sitten "liittyneet" AU:hun tai eivät) Tämä hommahan alkoi haparoida jo Helsingin animeconissa, koska paikallisilta yhdistyksiltä ei tahtonut löytyä henkilöä sen asian kimppuun. (Onneksi j-rakut pelasti.) Tottakai, jos con on paikkakunnalla niin paikallisilla aktiivisilla on jo muutenkin tarpeeksi tekemistä, mutta kuvittelisi, että seurojen mainostaminen olisi nimenomaan näille paikallisille aina kaikista tärkeintä. Se on muutenkin vähän kurjaa ulkopaikkakuntalaisen hoitaa moista. Mutta kenties tämäkin yhteinen coniständiasia siis palaisi kunnolla takaisin kuvioihin, jos olisi jokin..keskitetty yhteishenkilöitymä, joka AU:ssa hoivaisi asioita aina välillä.

Noh niin tai näin. Jos animeseurat eivät ymmärrä hyvällä alkaa sekaantumaan toisiinsa enemmän, niin sitten minä perustan eläkepäivilläni UKA:n. Eli Uuden Keisarillisen Animeunionin ja sitten ei ole enää kenelläkään kivaa. Siinä vaiheessa resistanssi on ihan futailia.
Tämä on häikäilemätön mainos: Jinsei ry, Porin anime- ja mangaklubi
[17:52] <@Sivis> "I'm becoming Jinsei.. Jinsei" .. :|
_______________________
.Petteri//Furinji

Avatar
leonichan
Viestit: 454
Liittynyt: Ma Maalis 10, 2003 03:21
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja leonichan » Su Huhti 27, 2008 17:09

Furinji kirjoitti:Eli takaisin varsinaiseen pointtiin: AU:lta puuttuu jonkinlainen vetäjä. Tällä en kuitenkaan tarkoita minkäänlaista johtajaa vaan ylipäätään oliota, joka olisi puheväleissä seurojen kanssa välillä ja pitää huolen, että heille on tieto kulkenut ja kaikkea muuta vastaavaa härdelliä. Juttelee maantieteellisesti soveliaan seuran kanssa, että voisitteko te järjestää kokouksen.
Saradadaalla olisi ollut jotain tuonkaltaista ehdostusta, kun joitakin vuosia takaperin (muistelisin, dementia iskee jo) oli jonkinlainen yritys kerätä seurojen ihmisiä jonnekin istumaan iltaa, saunomaan ja niin edelleen, niin edelleen, niin edelleen äärettömiin. Meiltä ei ketään päässyt sinne, esteenä työ, elämä ja raha (aina vaan), mutta yritimme porata viestin jonkinlaisen toiselta seuralta napatun viestipässin päähän. Siis asian, että olisi kiva jos AU:lla olisi jäsenvastaava olento, eli yksi naama, jolla on käsissään yhteydet eri seuroihin. Viestin perillemenosta ei tietoa, eikä muutenkaan siitä tehtiinkö tapaamisessä yhtään mitään. Olimme tuolloin vielä vähän lapsenkengissä ja erityisen hukassa suuressa maailmassa. Nyt on vaikuttanut vähän aikaa kovasti siltä, että voimme kohta olla jopa vetämässä viimeisiä kuolonkorahduksiamme (toki vain worst case scenarion mukaan, no worries.) En tiedä olisiko aktiivinen AU ja jäsenvastaava auttanut mitään, mutta ajatus tuntui tuolloin tärkeältä, joten kai siinä jokin itu oli. Tällä hetkellä en enää edes tiedä/muista mitä AU tekee, tai sen kuuluisi tehdä. Me yritetään vaan pysyä pystyssä ihan itte. Jotenkin. Että tallyho~
leonichan - Saradan... joku. Se kuka saa nakittaa muut tekemään kaikkea <3

"The Boy's High School Love Situation is Comparatively Often"

Avatar
rie
Viestit: 83
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 17:33

Viesti Kirjoittaja rie » Su Huhti 27, 2008 20:04

Webiportaali ei vaadi yhdistysten kokoustamista, tai byrokratiaa tai yleensäkään minkään myyttisen animeunionin toimia. Yhdistysten kokouksella saa aikaan korkeintaan "joo, hieno idea, joku voisi toteuttaa sen".

Se vaatii pari innokasta ihmisiä, joita kiinnostaa väsätä sitä. Palverinresurssit tai domain tuskin ovat ongelmia. Sopivia julkaisualustojakin on netissä kasapäin.

Avatar
Neva
Viestit: 114
Liittynyt: Ma Tammi 13, 2003 12:13
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Neva » Pe Touko 02, 2008 09:10

Pitääpä jyrähtää, kunnes nuo nuoremmat selviävät koneidensa ääreen kertomaan varmasti ajankohtaisia näkemyksiä.

Vehillä on varsin hyviä parannusehdotuksia. Tiedänkin että hän on Kupolin kanssa puuhannut alusta asti ja sen etusivu on varsin siististi toteutettu.

Ehdotuksen ydin taitaa olla jaottelun lisääminen - periaatteessa bloginomaista raportointia, linkkejä sun muuta voi naputella aniki-foorumeillekin mutta hukkuvat täällä paljon helpommin kohinaan (uusia viestejä tulee viikossa ~100. Kaikilla on paikkansa, mutta vain kapeasta alueesta kiinnostunut satunnaiskävijä pääsee kahlaamaan). Signaalisuhteen lisääminen tällaisilla uusilla alueilla olisi varmaankin paikallaan.

Sellainen kysymys heräsi, kun ehdotuksen tekijä on kerännyt ulkoasusta pidempään kokemusta ja mainitsi että animeunionin nykyinen ulkoasu on kovin hajanainen, osaisiko/ehtisikö hän auttaa asiassa? Tähän liittyy suoraan ehdotuksen 4.kohta, eli rekrytoinnille omistettu sivusto. Käytännössä varmaankin enemmän ToDo-lista, jossa listataan hyväksi koettuja asioita jotka pitäisi saada tehtyä ja tekijöitä kaivataan, samaten kuin kehotus tuoda vielä listaamattomia parannusehdotuksia esiin.
Joni Nevalainen
Otakutin wanhaparta (PJ 2002)
Pikaviestimet alla, Email: jneva@POISTAmbnet.fi.INVALID

Oikeuden, rakkauden ja ruuan puolesta!

Avatar
Veh
Viestit: 18
Liittynyt: Su Syys 19, 2004 15:50
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Veh » Su Touko 04, 2008 23:15

Kyllä voisin hyvinkin olla mukana sivujen pystyttämisessä. Tämänkaltainen integroimishomma on varmaan juurikin sitä, mistä olen parhaiten oppinut asioita Kupolia värkätessäni. Mikäli esim. B2IRC:issä on jokin kanava jolla asiaa pohditaan, minut voi mieluusti huikata paikalle

Mitä näihin tuleviin Anikin tai Animeunionin sivuihin tulee, olen Lmmzin kanssa samaa mieltä siitä että sisällön suhteen ei tule olla liian kunnianhimoinen aluksi. Blogissa esittämäni ehdotukset yrittivät minimoida jatkuvan työmäärän tarpeen. Uskoisin, että tarpeeksi työvoimaa sivujen tekemiseen voi kyllä löytää, mutta isompi ongelma on se, että kuka jaksaa enää hoitaa sivuston kuntoa parin vuoden päästä. Itseään toistavaa työtä ei kukaan tunnu jaksavan tehdä kauhean pitkää aikaa putkeen ilman mitään korvausta. Siksi olisikin hyvä että sivu tarvitsisi nakitettua työvoimaa lähinnä viestien jälkitarkastamiseen, siivoamiseen ja muihin vastaaviin vähemmän tärkeisiin toimenpiteisiin - sitten kun joku uupuu hommiinsa, siitä ei välittömästi seuraa kuukausien päivityskatkosta.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Neuvonta ja tekniikka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa