B2 ry:ltä kotisivutilaa ja muita teknisiä resursseja

Tältä alueelta löydät keskustelualueiden yleiset ohjeet sekä Animeunionin tekniset tiedotteet. Palaute keskustelualueiden ja muun Animeunionin tekniikan toiminnasta tulisi osoittaa tälle alueelle.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

B2 ry:ltä kotisivutilaa ja muita teknisiä resursseja

Viesti Kirjoittaja kyuu » Su Elo 16, 2009 23:27

Näidenkin foorumien taustatekniikkaa pyörittävä Säätöyhteisö B2 ry (B2) tarjoaa kulttuuriharrasteille - kuten vaikkapa animen, mangan, cosplayn tai näitä sivuavien aiheiden parissa toimiville yhteisölle ja yhdistyksille monenlaista tekniikka-apua.

B2:n tukee monenlaisia kohdeyleisöjä, mutta tässä viestissä katsotaan asiaa nimenomaan animeharrastuksen ja -harrastajien näkökulmasta.

Yleiset rajoitukset ovat melko selkeät:
  • Suomalaisuusvaatimus. Suomalaisena pienenä yhdistyksenä resurssimme eivät riitä maan rajojen ulkopuolelle. Ulkomailla on myös monia vastaavia palveluja jo pyörimässä englanninkieliselle toiminnalle, joten turha kilpailla.
  • Epäkaupallisuusvaatimus. Palveluita tarjoamme yhdistyksille ja yhteisöille, tietyissä tilanteissa myös yksityisille. Emme kuitenkaan aio kilpailla kaupallisten palveluntarjoajien kanssa yritysten palveluista. Yhteistyötä yritysten kanssa toki tehdään, mutta maksuttomia palveluita emme heille suoraan tarjoa.
  • Aktiviteettivaatimus. Tuetun toiminnan tulee olla jossain määrin aktiivista. Luonnollisestikin kaikelle on hiljaiset aikansa välissä, joten tätä vaatimusta ei seurata millintarkkaan.
B2:n tarjoamista erilaisista palveluista tässä yhteydessä yleisimmin käytettyjä ovat kotisivupalvelut. Yhdistys tai yhteisö saa käyttöönsä tarvitsemansa määrän tilaa kotisivuilleen sekä sen hallintaan tarvittavat tunnukset sekä mahdolliset muut tekniset lisäpalvelut.

Coneille ja muille laajempaa toimintaa suorittaville organisaatioille voimme tarjota myös virtuaalipalvelinta, lainatarvikkeita tapahtumiin, mediapalveluita ja muuta vastaavaa. Näistä kannattaa lukea tarkemmin yllä linkatulta sivulta.

Muistathan myös, että harrastusyhdistyksellä tai -yhteisöllä on mahdollisuus pyytää oma keskustelualue käyttöönsä näiden keskustelualueiden yhteydestä. Tämä palvelu on täysin riippumaton yllä mainituista. Ota yhteyttä ylläpitäjään tätä asiaa varten.

Kotisivutilaa tai virtuaalipalvelinta käyttävän tahon kannattaa rekisteröidä oma verkkotunnus, tyyliin yhdistys.fi tai .com. B2 voi tarjota tätä varten tarvittavat nimipalvelut. Mikäli oman tunnuksen rekisteröinti ei ole mahdollista, käyttöön voi saada myös jonkun yleisen osoitemuodon. Tarjolla on ainakin seuraavat osoitemuodot. Esimerkeissä kissa-sana kuvastaa käyttäjän itse valitsemaa osaa osoitteesta. Se on yleisimmin yhdistyksen, yhteisön tai tapahtuman nimi.
  • kissa.anime.fi
  • kissa.animeunioni.org
  • kissa.otaku.fi
  • kissa.yaoi.fi
  • kissa.yuri.fi
  • kissa.amv.fi
  • kissa.cosplay.fi
Kiinnostuneiden kannattaa lukea lisätietoja B2:n kotisivuilta. Kysyä voi myös yksityisviestillä näillä foorumeilla, joko allekirjoittaneelta tai Sivikseltä. Kysyä voi myös IRCissä, irc.b2irc.net #animefin tai web-ircin kautta. Palveluiden käyttöä helpottamaan on tehty myös ohjesivu.

Tärkeimpänä korostettakoon loppuun vielä, että kaikki yllämainitut palvelut ovat lähtökohtaisesti maksuttomia ja niitä tarjotaan harrastuksen edistämiseksi.

Palaa sivulle “Neuvonta ja tekniikka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa