Hahmogalluppien kohtalo

Tältä alueelta löydät keskustelualueiden yleiset ohjeet sekä Animeunionin tekniset tiedotteet. Palaute keskustelualueiden ja muun Animeunionin tekniikan toiminnasta tulisi osoittaa tälle alueelle.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Hahmogallupit...

1. Ovat turhuutta (pitää kieltää ja tuhota)
71
30%
2. Ovat toimivia, kunhan niiden laatuvaatimuksia korotetaan
104
44%
3. Ovat toimivia tälläkin hetkellä
59
25%
4. Joku muu mikä?
2
1%
 
Ääniä yhteensä: 236

TLein
Viestit: 371
Liittynyt: Ma Heinä 21, 2003 22:02
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja TLein » Ma Helmi 18, 2008 14:51

Äänestin ykköstä, mutta ajattelin perustella valintani ja kommentoida myös 2. ongelmia.

Hahmogallupit ovat yleensä enemmän tai vähemmän 'musta tuntuu' juttuja, joissa kunnollisia perusteluita ei saa edes kutsumalla piispa Torquemadan auttamaan selvittelyssä. Lisäksi tällaiset mielipideasiat tahtovat käyttäytyä kuten ne tunnetut muutkin, joita ihmisillä on yleensä vähintään yksi. Aina joskus ne haisevat toisten mielestä 'vähän liikaa', jolloin siirrytään apina-asteelle ja heitellään toisia niin sanotuilla mielipiteillä.

Jos näitä nyt kuitenkin halutaan pitää foorumeilla, niin silloin tarvitaan selkeät säännöt siihen, millaisia ja miten 'laajoja' vertailut saavat ja joutuvat olemaan. Kysymykset 'Onko L:n vasen vai oikea sierain isompi' ovat aivan liian suppeita. Toisaalta liian laajan gallupin kanssa törmätään sitten jo siihen, että kyseessä on ehkä enemmän kyselyn luojan halu brassailla laajalla tietämyksellään, jolloin juuri kukaan muu ei edes tiedä mistä hahmoista tässä taas olikaan kyse.

Eräs knoppitietämisen alalaji on myös gallupit sellaisista hahmoista, joita ei vielä ole esimerkiksi esiintynyt kuin viimeisimmässä viikottaisessa chapterissa, joka juuri ilmestyi Japanissa, ja josta kysyjä ehkä itse on kuullut, mutta kukaan muu Suomessa ei sitten ymmärräkkään mitään. Tai paljastetaan jotain juuri tappahtunutta spoilerina, joka johtaa kysyjän survomiseen jätesäkkiin heti seuraavassa Conissa.

Summa summarum: Gallupit ovat turhia, ja sisältävät liikaa mielipidehuttua. :)
-Setä_Gin
Don't drink and derive, because Alcohol and Calculus don't mix!

Avatar
maxx
Viestit: 193
Liittynyt: Ti Heinä 10, 2007 00:29

Viesti Kirjoittaja maxx » Ti Helmi 19, 2008 22:27

Hahmogallupit eivät sinällään tuo mitään oleellista sisältöä keskusteluun joten en ymmärrä miksi niitä on alunperinkään katseltu sormien läpi.

"Onks Alucard vai Dilandau kovempi jätkä?" ja perään viitisenkymmentä replyä "Mun mielestä Alucard" "Mun mielestä Dilandau!"

Miten olisi alue "Turhake" mihin ystävällismieliset moderaadot lakaisevat kaikki "kumman kaa"-gallupit?
Niksu - säätäjä-ässä metsässä

maxx@desucon.fi

Avatar
neo-shaman
Viestit: 136
Liittynyt: La Kesä 07, 2008 15:01
Viesti:

Re: Hahmogalluppien kohtalo

Viesti Kirjoittaja neo-shaman » Pe Elo 15, 2008 17:37

2; hahmogallupista voi varmasti saada toimivan ja keskustelua herättävän. Esim. edellä ehdoteltu "Paras Miyazaki päähahmo" on jo hyvä aihe, verrattuna "Kivoin tyyppi -insert anime-" -galluppiin. Toisaalta, en usko että foorumille tulisi valtavaa aukkoa jos hahmogallipit eliminoitaisiin kokonaan.

Avatar
Valkoinenhai
Viestit: 258
Liittynyt: La Heinä 12, 2008 16:06

Re: Hahmogalluppien kohtalo

Viesti Kirjoittaja Valkoinenhai » Su Syys 14, 2008 18:24

Minusta kaikenlaiset gallupit (olivat ne sitten sarjan sisäisiä juttuja, paras hiustyyli, koulupuku...) ovat hirveän hauskoja ja kiintoisia! Perusteluita on hauska kirjoittaa (kehittää kirjoitus-ja "väittely"taitoja), ja niitä on myös mukavaa lukea. Tietenkin keskuteluiden pitäisi luonnollisesti myös olla antoisia ja perusteltuja, muutenhan niissä ei ole juuri ollenkaan pohjaa.
Mielestäni kuitenkin hahmogalluppeihin on mukava vastailla, ja saa myös tietää muitten käyttäjien mielipiteistä. Joten antakaa muitten tehdä niitä jos haluavat. :3
Toki suppea keskusteluaihe (kuka on inhokkihahmosi sarjasta x?) vaikeuttaa uusien käyttäjien sääntöjen ymmärtämistä (kuten edellä jo sanottiin), tekevät vielä itse hedelmättömiä keskusteluaiheita. Mutta pienellä ojennuksella nekin pidettäisiin kurissa.
Jos jokin voi mennä pieleen, niin se menee pieleen. -Murphyn laki

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Neuvonta ja tekniikka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa