Osto- ja myyntipalstan päivitystä

Tältä alueelta löydät keskustelualueiden yleiset ohjeet sekä Animeunionin tekniset tiedotteet. Palaute keskustelualueiden ja muun Animeunionin tekniikan toiminnasta tulisi osoittaa tälle alueelle.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Fafy
Viestit: 119
Liittynyt: Pe Maalis 05, 2004 15:25
Paikkakunta: Pori / Tampere
Viesti:

Osto- ja myyntipalstan päivitystä

Viesti Kirjoittaja Fafy » Ma Syys 18, 2006 13:51

Osto- ja myyntipalstalle on aikojen kuluessa kerääntynyt kolmisen sivua ilmoituksia. Tällä hetkellä me modet poistamme vanhentuneita ilmoituksia ~parinkolmen kuukauden kuluttua viimeisestä viestistä, sillä kiinteää aikarajaa ei ole olemassa. Nyt kun sääntöjä on tuotu ajan tasalle edessä olisikin uudistuksen paikka, jotta asiansa ajaneiden sekä unholaan jääneiden ilmoitusten siivoaminen olisi tehokkaampaa ja helpompaa.

Tarkoituksena olisi, että ilmoituksen tuho tapahtuisi automaagisesti 30 päivän päästä viimeisestä lähetetystä viestistä. Näin tuonne alueelle ei jäisi roikkumaan ilmoituksia epämääräisen pitkiksi ajoiksi ja asiat pysyisivät paremmin hanskassa.


Ajatuksia ja mielipiteitä uudistuksesta? Myös lisäehdotuksia alueen parantamiseksi saapi antaa, mikäli sellaisia mielessä on.
-: Sorry I'm late. I got lost on the road called life. :-

Jinsei ry, Porin Anime- ja Mangaklubi
Grand Vizier & Supreme Guild Master of Art ~~^argl^~~

Avatar
Laurel
Viestit: 789
Liittynyt: La Tammi 08, 2005 03:23
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Re: Osto- ja myyntipalstan päivitystä

Viesti Kirjoittaja Laurel » Ma Syys 18, 2006 17:25

Fafy kirjoitti:Tarkoituksena olisi, että ilmoituksen tuho tapahtuisi automaagisesti 30 päivän päästä viimeisestä lähetetystä viestistä. Näin tuonne alueelle ei jäisi roikkumaan ilmoituksia epämääräisen pitkiksi ajoiksi ja asiat pysyisivät paremmin hanskassa.
Tällöin ketjuja pitää olla "jatkuvasti" (uskokaa tai älkää, kuukaus on yllättävän lyhyt aika) päivittämässä erinäisin viestein "Up!~ Ylös! Uppia.." ja jonkin ajan kuluttua ketju koostuu yksinomaan noista viesteistä. Noh, reipas moderaattori tietysti pyynnöstä siistii ketjuja, mutta lisähommat ei ole kenestäkään mukavia.

Miten määritellään konkreettisen esimerkin avulla asioiden pysyvän paremmin hanskassa? Nykyiselläänkin markkina-alueelta on ilman hakua vaikea seuloa, mitä hakee, ja uudistus tuskin tuo helpotusta asiaan.

Jos myynti-/ostoilmoitus on pidemmän aikaa voimassa, niin en näe tarvetta sen poistolle, mikäli sitä ei ole kuukaudessa päivitetty. Se on vain lähinnä ärsyttävää, kun huomaa markkina-alueelle tulleen uuden viestin olevankin vain ylöspuskuviesti ketjuun, joka ei itseä voisi vähempää kiinnostaa. Vanhemmat/päivittämättömät ketjut voi toki poistaa, mutta kuukausi on ehkä hieman liian lyhyt aika..

Ajatus pitää markkina-alue puhtaana "kuolleista" ja muutenkin turhista viesteistä on hyvä, mutta toteutustapa ei välttämättä paras.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ma Syys 18, 2006 18:05

Tälläkin hetkellä "ylös" viestejä pistetään n. viikon välein että saisi asian pysymään. Kun on aikaraja, on helppo sanoa kuinka usein niitä tarvitsee pistää.

Vain yksi kymmenestä muistaa pistää otsikkoon MYYTY tai vastaavaa, jolloin poistaminen on nyt arvailun varassa.

Mielestäni Fafyn idea selkeästä numerosta on selkein. Numerona 30 tuntuu sopivalta nykytilanteeseen verrattuna, mutta voihan sitä säätää jos tarve vaatii.

Avatar
leonichan
Viestit: 454
Liittynyt: Ma Maalis 10, 2003 03:21
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja leonichan » Ma Syys 18, 2006 18:33

Näin palstalla myyskentelevänä voin sanoa, että 30 EI tunnu sopivalta. 60 ehkä, mutta kuten sanottu kuukausi oikeasti on yllättävän lyhyt aika. Kun ei niitä ihmiset varsinaisesti ole heti käsistä repimässä.

Lissäys: On myös ihmisiä, jotka ei huutele topicissa vaan pistää pelkästään privaa, jolloin noita "ylös!" viestejä tosiaan tulisi, kun kukaan ei topia pidä elossa.
leonichan - Saradan... joku. Se kuka saa nakittaa muut tekemään kaikkea <3

"The Boy's High School Love Situation is Comparatively Often"

musasabi
Viestit: 281
Liittynyt: Su Helmi 23, 2003 18:22

Viesti Kirjoittaja musasabi » Ma Syys 18, 2006 19:02

Toisaalta kuukausi sitten postattuun myynti-ilmoitukseen ei kovin helposti ainakaan itse jaksa ostajana vastata - koska luultavasti myyjä on jo myynyt tuotteet, muttei ole muistanut päivittää ilmoitustaan.

Joku myyjä voisi kommentoida tuleeko kuukauden ilman muutoksia olleisiin myynti-ilmoituksiin vielä paljonkin ostotarjouksia?

Avatar
Laurel
Viestit: 789
Liittynyt: La Tammi 08, 2005 03:23
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Laurel » Ma Syys 18, 2006 21:20

musasabi kirjoitti:Toisaalta kuukausi sitten postattuun myynti-ilmoitukseen ei kovin helposti ainakaan itse jaksa ostajana vastata - koska luultavasti myyjä on jo myynyt tuotteet, muttei ole muistanut päivittää ilmoitustaan.
Itse päivittelen myyntiviestiäni aika aktiivisesti, kuten sen voi osaava ihminen todeta vaikka viestin alalaidasta, jossa seisoo: "Viimeinen muokkaaja, Laurel pvm Tor Syy 14, 2006 01:06, muokattu 80 kertaa"
En kuitenkaan halua spämmätä ketjua jatkuvilla uppausviesteillä (joita siis olisi tähän mennessä 80...), koska en arvosta itsekään sellaista käytöstä, mikäli jotain merkittävämpää päivitystä ei ole ketjuun tullut.

Ei ole se uppailu minua auttanyt myymään noita kamoja yhtään sen nopeammin kuin mitä ne muutenkaan menisivät. Jotain tiettyä tavaraa etsivät käyttävät hakua. AHDH-lapset lukevat kaksi ensimmäistä myynti-ilmoitusta ja lopettavat homman siihen. Muut luovat itse ketjun, jossa hakevat tiettyjä tuotteita.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ti Tammi 02, 2007 20:47

Niin, en tiedä oliko sitä aiemmin konkreettisesti puhetta mutta nyt viestit poistuvat alueelta kun on 90 päivää mennyt ilman vastauksia. Onko se sopivasti vai ei - sanokaa te. Näppituntuma on että tuossa ajassa on ainakin puolet liikaa, koska tuossa ajassa viesti putoaa jo niin alas ettei sitä moni huomaa.

Avatar
Laurel
Viestit: 789
Liittynyt: La Tammi 08, 2005 03:23
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Laurel » To Maalis 15, 2007 22:19

kyuu kirjoitti:Näppituntuma on että tuossa ajassa on ainakin puolet liikaa, koska tuossa ajassa viesti putoaa jo niin alas ettei sitä moni huomaa.
Minusta edelleenkään ei, koska hakua käyttävät ihmiset löytävät haluamansa, vaikka viesti olisikin pudonnut. Ja väkisinkin joku jää alimmaksi, vaikka kaikki upittaisivat viestejään viiden minuutin välein.

Avatar
Ryokan
Viestit: 393
Liittynyt: Ma Joulu 22, 2003 11:37

Viesti Kirjoittaja Ryokan » To Maalis 15, 2007 22:47

Peräänkuulutan tässä samaan syssyyn kauppiailta vähän viitseliäisyyttä ketjujensa suhteen. Jos vaivaudutaan tuuppaamaan oma viesti takaisin listan kärkeen, olisi kohteliasta myös muokata otsikko vastaamaan todellisuutta. "Paljon animea ja mangaa halvalla" tjsp. on vähän harhaanjohtavaa, jos kauppiaalla on pari hikistä suomijulkaisua jäljellä ;)
Viimeksi muokannut Ryokan, Pe Heinä 13, 2007 09:25. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Laurel
Viestit: 789
Liittynyt: La Tammi 08, 2005 03:23
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Laurel » Ke Touko 16, 2007 03:01

Kiitän ylläpitoa mitä nöyrimmin ilmoitukseni poistosta. Olin päivittänyt ilmoitustani muuten yli 100 kertaa sinä aikana, kun se on foorumilla ollut. Ja myötätunnostani muita myyjiä/ostajia kohtaan en viitsinyt JOKA kerta bumpata ylös pienimmän päivityksen yhteydessä - kun ajattelin, että viestin lopussa oleva "ilmoitus ei vanhene" -huomautus olisi riittänyt viestittämään, että.. ilmoitus ei vanhene.

Onneksi Kupolissa on kopio samaisesta ilmoituksesta, ettei olisi mennyt tuntien väkerrys linkkien, tietojen ja listausten kanssa hukkaan.

Minusta kuukausi on aivan liian lyhyt aika myynti-/ostoviestien poistolle. Kvaakissa olen tehnyt monet kaupat puolen vuoden ikäistenkin ilmoitusten pohjalta. HAKU hyvä luoja! Suosittelen ylläpitokin tutustumaan tähän ominaisuuteen. Helpottaa elämää kummasti, kun etsii jotain tiettyä asiaa.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ke Touko 16, 2007 11:15

Kyse oli tuosta ohjeessa mainitusta automagiikasta - 45 päivää ilman vastauksia niin aihe poistuu.

Olet siinä oikeassa, että ideaalitilanteessa myyjät huolehtisivat viesteistään, ilmottaisivat koska asia on käsitelty ja ostajat ymmärtäisivät katsoa myös kakkossivun viestejä.

Molemmat näistä ovat vain sellaisia asioita, etteivät keskimäärin toteudu. Ei silloin ollut muuta vaihtoehtoa kun laittaa jokin sopiva siivousaika.

Avatar
Furinji
Viestit: 735
Liittynyt: To Loka 16, 2003 14:56
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Furinji » Ke Touko 16, 2007 12:06

Ymmärrän Laurelin närkästyksen kyllä hyvin. Tässähän on ongelmana juuri se, että systeemi antaa runtua elikkäs rankaisua elikkäs kostoa niille käyttäjille, jotka hoitavat itse asiansa ja kunnolla.

Se pitää sanoa tosin sanoa, että ei niitä 45 päivää vanhoja ketjuja käsin poisteta, vaan sen hoitaa automaagiomörkö eli ei kukaan ole jättänyt "ei vanhene"-tekstiä huomioimatta.

Mutta kieltämättä mitä tässä olen itse pyörinyt tuota aluetta silloin tällön ostomyyntitarkoituksissa, niin kyllä on alkanut tuntua siltä, että se raja saisi ylempänä olla. Ainakin kahteen kuukauteen saisi heittää.

MUTTA tässä on juuri se ongelma, että sitten on ne loput 96,5% käyttäjistä, jotka eivät viitsi nähdä vaivaa ilmoituksensa perään. Ja mitä on ostajia katsellut, niin moni ei vaivaudu edes kyselemään tavaroiden perään, jotka ovat pidemmälle tippuneet. Jonkinlainen aikaraja pitää tuon alueen edes siistinä sentään. Mutta joh aika 45 -> 60.

Tämä on taas näitä kolmiteräisiä miekkoja.

Tähänkin asiaan nerokkaat ehdotukset ja kommentit olisivat EDELLEENKIN erittäin "jees"
Tämä on häikäilemätön mainos: Jinsei ry, Porin anime- ja mangaklubi
[17:52] <@Sivis> "I'm becoming Jinsei.. Jinsei" .. :|
_______________________
.Petteri//Furinji

Avatar
Urumi
Urumi
Viestit: 521
Liittynyt: Su Heinä 02, 2006 21:02
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Urumi » Ke Touko 16, 2007 13:04

Joillakin foorumeilla olen nähnyt käytännön, että vanhemmat (esimerkiksi yli 2 kuukautta vanhat ilmoitukset) siirretään omalle osastolleen, jossa ne saavat joka nököttää ajasta ikuisuuteen tai sitten ne poistetaan sieltä puolen vuoden odotuksen jälkeen. Joillakin tällaista tekniikkaa käyttävällä foorumilla on myös kielletty jatkuvien nosto-viestien kirjoittelu ("Nosto! Yksi manga myyty!") ellei kyse ole huomattavan kokoisesta päivityksestä. Nykyään tuo osto-osasto kun hieman kärsii tästä vanhojen topicien nostosta, kun sama myyjä pyörii aina viikon listan ylimpänä, vaikka myytävää olisi enää kovin vähän. Ostajien tekemiin nosto-ilmoituksiin on ollut sitten erilainen suhtautuminen.
Tuollainen toiselle osastolle viestien siirtäminen antaisi myyjille mahdollisuuden laittaa ilmoituksensa uudestaan esille ilman sen suurempaa vaivaa ja samalla pitäisi kaikkein kivikautisimmat viestit syrjässä. Myös aktiivisempi myyjä, joka vahtii listaansa, huomaisi myös nopeasti, jos hänen viestinsä olisi siirretty wanhojen myyntiartikkeleiden joukkoon ja voisi tällöin sitten perustaa uuden topicin kopioimalla viestinsä vanhempien ilmoitusten joukosta. (Tähän olisi myös toisaalta mahdollista laittaa vaihtoehto, että ylläpidon jäsenet tarkastaisivat viestien lopusta, onko ilmoitus mennyt vanhaksi, mutta en tavallaan pidä sitä suositeltavana. Siitä olisi varsin paljon vaivaa ylläpidon jäsenille ja lisäksi myyjä saa enemmän huomiota kohteilleen, jos luo sille uuden topicin edellä antamani mallin mukaan.)
Ostajat voisivat tietysti kysellä myös näiden wanhojen myynti-ilmoitusten joukosta, josko jokin on mennyt kaupaksi tai ei.

Tuollaisen pyörittäminen vaatii lopulta kuitenkin jonkin verran aikaa, sillä käsittääkseni topicit pitäisi siirtää toiselle osastolle ihan ihmisvoimin yksi kerrallaan.
Tarpeeton on tarpeellisinta.
Urumi.fi - Chibicon.fi

Avatar
Asagi
Viestit: 466
Liittynyt: Ke Syys 28, 2005 14:40

Viesti Kirjoittaja Asagi » Ma Elo 27, 2007 21:31

tuota..saako kysyä että minkä ihmeen takia täällä sallitaan ns sääntöjenvastainen tavaroiden myynti?
Tämä keskustelualue tarjoaa markkinapaikan yksityisille henkilöille anime- ja manga-aiheisen tavaran ja oheistavaran kaupitteluun.
- Myy vain ja ainoastaan animeaiheista tavaraa. Aku Ankkoja voit myydä muualla.
Noista säännöistä huolimatta tälläkin hetkellä myytävänä pyörii ei-animeaiheista tavaraa. En nyt halua valittamalla valittaa mutta ottaa vaan pattiin epätasainen myynti ilmoituksien moderointi

Avatar
Furinji
Viestit: 735
Liittynyt: To Loka 16, 2003 14:56
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Furinji » Ma Elo 27, 2007 22:23

Vau palautetta. Ei tuo ei ole sarkasmia. Oikeasti hienoa, että joku saa johonkin suuntaan jotain sanottua.

Esimerkit olisivat kivoja?

Sen verran sanon, että jos joku nyt on kilometrin mittaisen osto-myynti-listansa jälkeen todennut, että saa tarjota vaihdossa myös vaikka Buffy-boxeja, niin moinen nyt on mennyt läpi sormien. Toisaalta taas, jos on kaupattu pelkkää dvd-soitinta tai muuta vastaavaa, niin sitten kyllä klikataan deleteä suoraan. Ompa tuolla joku tarjonnut joskus lemmikkinsä pentuettakin. Isä tuskin oli Hopeanuoli.

No niin asiaan. Kieltämättä tuolla näytti olevan parissa myynti-ilmoituksessa animen seassa muutamia ei-niin-japanilaista-alkuperää olevia animaatioita. Tätä lukiessanne ette niitä varmaankaan enää löydä. Pidimme moderoinnin puolella pikahätäkokouksen ja päätimme sulkea välit sormista noiden suhteen.

Se on hyvä, että tiimi toimii, kun saadaan palautetta.

Huomauttaisin samaan hengenvetoon yleisesti kaikille, että lisää aktiivisia moderaattoreitahan mahtuu mukaan, että sopii ottaa yhteyttä.
Tämä on häikäilemätön mainos: Jinsei ry, Porin anime- ja mangaklubi
[17:52] <@Sivis> "I'm becoming Jinsei.. Jinsei" .. :|
_______________________
.Petteri//Furinji

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Neuvonta ja tekniikka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa