Uusien käyttäjien palsta

Tältä alueelta löydät keskustelualueiden yleiset ohjeet sekä Animeunionin tekniset tiedotteet. Palaute keskustelualueiden ja muun Animeunionin tekniikan toiminnasta tulisi osoittaa tälle alueelle.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Happy
Viestit: 5
Liittynyt: Pe Touko 25, 2012 21:06

Uusien käyttäjien palsta

Viesti Kirjoittaja Happy » Pe Touko 25, 2012 21:43

Hei! Rekisteröidyin anikin keskustelupalstalle tänään ja ensimmäisenä oli hakusessa palsta jossa esitellä itseni, jotta tutustuminen toisiin käyttäjiin pääsisi helposti alulle.

Noh, aikani etsittyäni en sellaista kumminkaan löytänyt. Ellen sitten vain onnistunut totaalisesti olemaan huomaamatta kyseistä palstaa. Forum boardeja, tai "keskustelualueita" on tullut jo useamman vuoden käytettyä itse, joskin englanniksi, sekä useimmiten olen tottunut löytämään niiltä tämän kyseisen alueen uusille jäsenille.


Mielestäni erilinen palsta uusille käyttäjille helpottaa uusiin ihmisiin tutustumista ja edistää yhteisöllistymistä.

Satuin kyllä löytämään keskustelu langan "seuranhakua" varten, mutta en kokenut mielekkääksi tehdä "seuranhaku ilmoitusta", sillä en sinänsä ole varsinaisia suoria kontakteja vailla näin ensihätään, vaan pikemminkin kiinnostunut siitä millaisia ihmisiä täällä yleisesti pyörii. Vaikkakin uusien käyttäjien palstan perus idea on pitkälti sama kuin tämän yksittäisen keskustelu langan, joskin se palvelisi asiaa mielestäni paremmin.

Toki muista käyttäjistä pääsisi selville viettämällä aikaa anikin keskustelualueella ja seuraamalla eri keskusteluaiheita, jne, mutta jos esittäytymisille olisi erillinen osio foorumeilla, olisi sieltä helppo bongata eri käyttäjien yksittäiset langat, joissa kukin voisi kertoa itsestään muutamalla virkkeellä.
Näin olisi mielestäni helppo saada selkeää kuvaa ja mahdollisia uusia kontakteja anikin kaltaisella paljon erillisiä osioita kattavalla keskustelualeella.

Ymmärrän toki jos uusien palstojen luonti foorumin pää indexille vaikeuttaa navigointia entisestään, mutta henkilökohtaisesti suosittelen lämpimästi "Uusien käyttäjien palstan" tapaisen osion luomista, ihmisten välisen vuorovaikutuksen edesauttamiseksi, sillä eikö anikin päätarkoituksena ole edistää Mangaa ja Animea harrastuksena, sekä tuoda yhteen niiden harrastajat?

Rohkaisen muitakin jäseniä tuomaan esiin omat mielipiteensä ehdotuksestani!

ps. Mahtaako teiltä irc-kanavaa löytyä? Sitäkään en tahtonut etsimällä löytää.

Avatar
Horaaneko
Viestit: 198
Liittynyt: Ma Syys 26, 2011 22:07

Re: Uusien käyttäjien palsta

Viesti Kirjoittaja Horaaneko » Pe Touko 25, 2012 22:18

Onkos se tuolla kakkubuffetissa tuo Esittele itsesi -topic (tai vastaava), en ole ihan varma. Mutta siis pääperiaatteena se, että kyllä semmoinen täällä on. Hankalassa paikassa tosin ja pitää olla tarkka ettei esittele itseään esim pelintekijöille suunnitelussa esittelytopicissa. :D Mutta löytyy kuitenkin!
There is no spoon.

Avatar
Happy
Viestit: 5
Liittynyt: Pe Touko 25, 2012 21:06

Re: Uusien käyttäjien palsta

Viesti Kirjoittaja Happy » Pe Touko 25, 2012 22:21

Horaaneko kirjoitti:Onkos se tuolla kakkubuffetissa tuo Esittele itsesi -topic (tai vastaava), en ole ihan varma. Mutta siis pääperiaatteena se, että kyllä semmoinen täällä on. Hankalassa paikassa tosin ja pitää olla tarkka ettei esittele itseään esim pelintekijöille suunnitelussa esittelytopicissa. :D Mutta löytyy kuitenkin!
Ahaa, mutta kyseessä taitaa silti kumminkin olla vain yksittäinen topic/thread? Yllä olevassa viestissäni tarkoitan aivan erillistä keskustelu aluetta, joihin voisi jokainen käyttäjä postittaa oman topicin/threadinsa, ja joihin muut käyttäjät voisivat vastata.

Se saattaisi myös olla helpommin havaittavissa kun siihen olisi linkki ja kuvaus foorumin pää indexillä, ja siten se voisi myös mahdollisesti olla enemmän käytetty.

Avatar
Horaaneko
Viestit: 198
Liittynyt: Ma Syys 26, 2011 22:07

Re: Uusien käyttäjien palsta

Viesti Kirjoittaja Horaaneko » Pe Touko 25, 2012 22:42

Jaaaaa, no saattaishan se toimiakin? :D Tosin en tiedä näin isosta alueesta: eräällä foorumilla on alue, johon jokainen voi laittaa topicin pystyyn itsestään. Tällä sivulla se voisi tuottaa turhaa tuskaa admineille ison käyttäjämäärän takia ja tuskin tarvitaan erillistä anikia aloittelijoille. Mutta voithan ottaa yhteyttä ylläpitoon ja ehdottaa! :>
There is no spoon.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Uusien käyttäjien palsta

Viesti Kirjoittaja kyuu » La Touko 26, 2012 01:14

Tuo esittelyketju kakkupuhvelissa on ollut kuluneeseen aikaan nähden melko hiljainen - mahtaisiko olla kysyntää omalle alueelle?

Ei sillä, tokihan me semmoinen voidaan pistää jos sille tuntuu suosiota olevan. Elikä toisin sanoen, lisää kannanottoja, pyydän. Tökkikää vaikkapa em. kakkulan ketjussa ihmisiä tulemaan tänne ja kertomaan mielipiteensä asiasta. Katsotaan mitä asiasta ollaan mieltä ja reagoidaan sen mukaan.

Kommentit puolesta ja vastaan ovat siis tervetulleita, perustelut ovat plussaa mutta eivät pakollisia.

Avatar
Happy
Viestit: 5
Liittynyt: Pe Touko 25, 2012 21:06

Re: Uusien käyttäjien palsta

Viesti Kirjoittaja Happy » La Touko 26, 2012 12:01

Horaaneko kirjoitti:Jaaaaa, no saattaishan se toimiakin? :D Tosin en tiedä näin isosta alueesta: eräällä foorumilla on alue, johon jokainen voi laittaa topicin pystyyn itsestään. Tällä sivulla se voisi tuottaa turhaa tuskaa admineille ison käyttäjämäärän takia ja tuskin tarvitaan erillistä anikia aloittelijoille. Mutta voithan ottaa yhteyttä ylläpitoon ja ehdottaa! :>
Foorumin suuri koko ei pitäisi haitata erillisen "esittäytymis" palstan olemassaoloa. Mielestäni palsta uusille käyttäjille pikemminkin helpottaisi tiedon hakua muista käyttäjistä, sillä jos esittäytyminen tapahtuu yksittäisessä threadissa/topicissa, sen löytäekseen ja esittäytyäkseen pitäisi uusien jäsenien arvata (tai etsiä lukuisista palstoista) oikea topic. Pelkästään selaamalla palstoja asiaa vaikeuttaa jo se, että kyseisellä palstalla saattaa olla rutkasti "pinnattuja", taikka siis "tärkeitä" topiceja, tai esittely thread/topic voi vajota ties mihin, jos siihen ei ole tullut päivityksiä toviin.
kyuu kirjoitti:Tuo esittelyketju kakkupuhvelissa on ollut kuluneeseen aikaan nähden melko hiljainen - mahtaisiko olla kysyntää omalle alueelle?

Ei sillä, tokihan me semmoinen voidaan pistää jos sille tuntuu suosiota olevan. Elikä toisin sanoen, lisää kannanottoja, pyydän. Tökkikää vaikkapa em. kakkulan ketjussa ihmisiä tulemaan tänne ja kertomaan mielipiteensä asiasta. Katsotaan mitä asiasta ollaan mieltä ja reagoidaan sen mukaan.

Kommentit puolesta ja vastaan ovat siis tervetulleita, perustelut ovat plussaa mutta eivät pakollisia.
Kysynnän selvitys yksittäisen topicin perusteella saattaa olla melko hankalaa, sillä on epävarmaa kuinka helposti löydettävissä tämä topic on uusille käyttäjille ollut. Muiden käyttäjien mielipiteet asiasta olisivat toki tervetulleita, mutta mielestäni niiden ei tarvitse tulla juuri esittely topiciin vastanneilta, sillä hehän ovat jo itsensä esittäytyneet.

Parhaiten mielestäni Esittäytymis palstan toimivuus selviää kokeilemalla. Samassa syssyssä myös tiedote sen syntymisestä, sekä käyttötarkotuksesta. Jos haluaa vielä enemmän tehostaa, voi rekisteröitymisen yhteyteen, taikka sähköpostista ohjatulle varmentamisen onnistumis sivulle vielä lisätä pienen "rohkaisun" itsensä esittelemiseen, ja linkin kyseiselle palstalle.

Esittely palsta / palsta uusille käyttäjille saattaisi myös lisätä tutustumisen interaktiivisuutta, sillä jokaisella käyttäjällä olisi oma thread/topic, joihin muut käyttäjät voisivat vapaasti vastailla. Kuvittelisin, että jos esittely hoidetaan ainoastaan yksittäisessä threadissa/topicissa, tulee sen rakenteesta hyvin listamainen, ja vastaaminen erikseen toisen käyttäjän postiin ei tunnu täysin luonnolliselta, sillä threadin/topicin OP on antanut tietynlaisen kaavamaisuuden topicille/threadille.


Muttah, odotellen vielä muita mielipiteitä!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Neuvonta ja tekniikka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa