Verkkokirjakauppa bk1.jp

Vapaat kommentit, kokemukset, arvostelut ja kysymykset erilaisista alan kauppiaista kotimaassa ja maailmalla.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

bpl
Viestit: 42
Liittynyt: La Touko 24, 2008 13:41
Paikkakunta: Tokio

Verkkokirjakauppa bk1.jp

Viesti Kirjoittaja bpl » Ti Elo 26, 2008 17:32

Löysin bk1.jp:n jokin aika sitten etsiessäni postikulujen suhteen halvempaa vaihtoehtoa Amazon.co.jp:lle. Valikoimiin näyttävät kuuluvan kirjat ja muut kirjankaltaiset painotuotteet. Lehtiä varten löytyy määräaikainen edelleenlähetyspalvelu, irtonumeroina niitä ei luullakseni myydä. Sivusto taitaa olla ainoastaan japaniksi. Nyt pari tilausta tehneenä, tässä ovat kaupan plussat ja miinukset:

+ Tarjolla myös edullisia toimitusvaihtoehtoja, eli SAL ja Surface Mail.
+ Tilausten käsittely on nopeaa ja tuotteet on pakattu tukevasti.

- Muuta kuin pikapostia käytettäessä kadonneet lähetykset ovat asiakkaan vastuulla.
- Toimituskulut (ja siten myös tilauksen varsinaisen loppusumman) saa tietää vasta kun tilaus on postitettu. Tosin näiden luvataan aina vastaavan todellisia postikuluja ja pakkausmateriaalien hintoja. Sivustolta löytyy taulukot, joiden avulla kustannuksia voi arvioida etukäteen.

Esimerkki postikuluista:

Kirjat, 5 mangapokkaria: 2878 JPY
Toimituskulut, SAL: 1480 JPY
Yhteensä: 4358 JPY

BK1:sta on aiemmin maininnut tällä foorumilla starscream, jolla näyttää olevan positiivisia kokemuksia myös lehtipalvelusta.

Avatar
starscream
Viestit: 695
Liittynyt: Su Syys 07, 2003 21:03
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Verkkokirjakauppa bk1.jp

Viesti Kirjoittaja starscream » La Elo 30, 2008 18:40

Olen tosiaan käyttänyt viimeisen parin vuoden ajan, ja ollut ihan tyytyväinen. Eri postitusvaihtoehtojen ansiosta selvästi edullisempi kuin Amazon, joten etupäässä tulee tilattua uudet japaninkieliset mangat ym. kirjat BK1:sta.

Viime tilauksessani oli pari kirjaa 1-3 viikon toimitusajalla, joita BK1 ei sitten saanutkaan enää varastoon. Molemmista tuli japaninkielinen sähköposti, ja kun kävin katsomassa omaa sivuani, niin kirjat oli poistettu tilauksestani. Kätevää ettei tarvinnut reagoida niihin itse mitenkään, ja että tilaus hoitui silti postiin melko nopeasti. Muistaakseni Amazonissa tilaukset jäivät välillä pitkäksikin aikaa jumiin jos jotain loppuunmyytyä kirjaa ei alkanut kuulumaan (vaikka siellä sen pystyikin kyllä perumaan itse, en tiedä onko BK1:ssa vastaavaa mahdollisuutta omien tilausten järjestelyyn).

Lehtitilauspalvelu toimii välillä vähän hitaanlaisesti, ja saattaa mennä yli viikkokin lehtien ilmestymisestä ennen kuin paketti lähtee postiin. Välillä vauhdissa taas ei ole valittamista, viimeksi ilmestymisestä kesti vain pari päivää.

bpl
Viestit: 42
Liittynyt: La Touko 24, 2008 13:41
Paikkakunta: Tokio

Re: Verkkokirjakauppa bk1.jp

Viesti Kirjoittaja bpl » La Elo 30, 2008 23:21

Jos osa kirjoista on tullut ja osaa vielä odotetaan, näkyy tilauksen tietosivulla nappi, josta jo tulleet kirjat laitetaan matkaan heti 250 JPY palvelumaksua (+ postikuluja, tietysti) vastaan. Ohjesivujen mukaan tuotteita tai tilauksen saa peruuttaa yleensäottaen vain "heistä johtuvista syistä". En tiedä kuuluuko pitkittynyt toimitus näihin. Peruuttaminen tapahtuu lähettämällä tilausnumero, tuotteiden nimet ja peruutuksen syy asiakaspalveluun. Tuotteita ei pysty lisäämään tilaukseen, tilauksia ei pysty yhdistämään eikä erillistoimitusta saa muutettu kertatoimitukseksi. Toimitusosoitetta tai maksutapaa saa halutessaan vaihtaa, jos sen tekee tarpeeksi ajoissa.

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Re: Verkkokirjakauppa bk1.jp

Viesti Kirjoittaja yukito » Pe Syys 05, 2008 12:34

Tein itsekin eilen ensimmäisen tilaukseni tästä kaupasta. Ihan asialliselta paikalta vaikuttaa ja hinnat ovat kohdallaan, vaikka nuo postikulut vähän aiheuttavatkin päänvaivaa. Minkäs kokoisia tilauksia te muuten yleensä teette tuolta? Esim. mangapokkareita 5, 10 vai enemmän per tilaus? Joitain mangasarjoja näkyi löytyvän koko sarjan kattavina valmispaketteina, mutta niiden hinnat eivät ole yhtään halvemmat kuin yksittäisinä numeroina ostettaessa. Joidenkin sarjojen kohdalla tuntui olevan hiukan (muutaman jenin) kalliimpiakin nuo pakettiratkaisut. Osaako joku selittää mitä tekoa näillä paketeilla on?

---

Päivittelen tähän ensimmäisen tilaukseni kulkua:

04.09. Tilaus tehty: 6 mangapokkaria, joista kahden lähetysaika oli 2-3 päivää. Hinta: 2998 jeniä (~19,25e) + postikulut. Toimitustapa: SAL
07.09. Tilaus lähetetty. Postikuluiksi tuli 1380 jeniä (~9e).
23.09. Postinjakaja toi paketin ovelle asti. Mangat hyvässä kunnossa ja erittäin hyvin pakattuina.
Viimeksi muokannut yukito, Ti Syys 23, 2008 10:41. Yhteensä muokattu 4 kertaa.

Avatar
starscream
Viestit: 695
Liittynyt: Su Syys 07, 2003 21:03
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Verkkokirjakauppa bk1.jp

Viesti Kirjoittaja starscream » Pe Syys 05, 2008 21:06

yukito kirjoitti:Minkäs kokoisia tilauksia te muuten yleensä teette tuolta? Esim. mangapokkareita 5, 10 vai enemmän per tilaus?
Tuoreinta tilausta lukuunottamatta olen tilannut kimpassa kaverin kanssa, ja 20 per tilaus taitaa olla lähimpänä totuutta.

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Re: Verkkokirjakauppa bk1.jp

Viesti Kirjoittaja yukito » Ke Joulu 03, 2008 03:18

Yritin tuossa pari päivää sitten tehdä uutta tilausta tästä kaupasta, mutta eipä onnistunutkaan. Sivu valittaa ostotapahtuman lopuksi, että korttini ei kelpaa. (Sampo-pankin electron) Kortin tiedot on talletettu viime ostokerralla sivun muistiin, joten ei pitäisi olla kyse mistään kirjoitusvirheestä tms. Kortti myös kelpaa kaikkiin muihin verkkokauppoihin. Yritin vielä tänään uudestaan samaa tilausta, mutta ei onnistunut vieläkään. Onko muilla samaa ongelmaa tai tietoa mistä tämä voisi johtua?

Avatar
soinap
Viestit: 367
Liittynyt: Ti Maalis 25, 2008 19:28
Paikkakunta: Forssan seutu

Re: Verkkokirjakauppa bk1.jp

Viesti Kirjoittaja soinap » Pe Tammi 02, 2009 14:38

bpl'n neuvoa noudattaen tutustuin bk1.jp'n Amazonin kalliiden postikulujen vuoksi ja nyt olen päässyt jopa tekemään tunnuksen. Mietin tässä vain, että kun osoitteessamme on ä - kirjaimia kaksikin kappaletta ja japaninkielinen sivusto ei tunnista niitä, niin voiko siihen laittaa vainb ä = a ? Ja tuliko rekistöröinti vaiheessa jossain kohdassa tilaa postinumerolle ja paikkakunnalle ? (oli addres 1, 2 ja 3 vai olisiko pitänyt laittaa vain osoite 10, 12345 Paikkakunta?).

Anteeksi kun näin himuisesti kyselen, ehkä vähän pientä innostusta mukana samalla. Ja näyttäisi myös siltä, etteivät postikulut ole kovinkaan suuret?

bpl
Viestit: 42
Liittynyt: La Touko 24, 2008 13:41
Paikkakunta: Tokio

Re: Verkkokirjakauppa bk1.jp

Viesti Kirjoittaja bpl » Pe Tammi 02, 2009 16:45

soinap kirjoitti:Mietin tässä vain, että kun osoitteessamme on ä - kirjaimia kaksikin kappaletta ja japaninkielinen sivusto ei tunnista niitä, niin voiko siihen laittaa vainb ä = a ?
Eiköhän posti osaa sen käsitellä.
soinap kirjoitti:Ja tuliko rekistöröinti vaiheessa jossain kohdassa tilaa postinumerolle ja paikkakunnalle ? (oli addres 1, 2 ja 3 vai olisiko pitänyt laittaa vain osoite 10, 12345 Paikkakunta?).
Laita Address 1:teen lähiosoite, Address 2:teen postiosoite ja jätä Address 3 tyhjäksi, niin osoitteesta tulee oikean näköinen. Periaatteessa postinumeron alkuun olisi suositeltavaa kirjoittaa maatunnus, eli FI-12345 PAIKKAKUNTA.
soinap kirjoitti:Ja näyttäisi myös siltä, etteivät postikulut ole kovinkaan suuret?
Linkit eri postitusmuotojen hintoihin löytyvät tältä sivulta. SAL:lla (vastaa Suomen postin Economy Maksikirjettä) tilatessasi jäävät neljän pokkarin postikulut alle 2 000 jeniin ja toimitukseen menee tavallisesti 1-2 viikkoa. Lähetys jätetään postilaatikkoon/-luukkuun normaalin postinjakelun yhteydessä jos se mahtuu sinne ja pitää noutaa postista jos ei mahdu. Huomaa että bk1.jp korvaa vain kadonneet EMS- ja OCS-lähetykset, mutta Suomen ja Japanin välinen yhteys on sen verran varma, että riski on järkevä.

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Re: Verkkokirjakauppa bk1.jp

Viesti Kirjoittaja yukito » Ke Tammi 07, 2009 16:23

yukito kirjoitti:Yritin tuossa pari päivää sitten tehdä uutta tilausta tästä kaupasta, mutta eipä onnistunutkaan. Sivu valittaa ostotapahtuman lopuksi, että korttini ei kelpaa. (Sampo-pankin electron) Kortin tiedot on talletettu viime ostokerralla sivun muistiin, joten ei pitäisi olla kyse mistään kirjoitusvirheestä tms. Kortti myös kelpaa kaikkiin muihin verkkokauppoihin. Yritin vielä tänään uudestaan samaa tilausta, mutta ei onnistunut vieläkään. Onko muilla samaa ongelmaa tai tietoa mistä tämä voisi johtua?
Vuoden vaihtumisen jälkeen korttini kelpaa taas bk1:lle jostain hämmentävästä syystä. Hiukan kyllä kummastuttaa, kun en ole edelleenkään muokannut kortin tietoja sitten ensimmäisen ostokerran ja välillä toimii, välillä ei, eikä muissa kaupoissa ole ollut mitään ongelmaa.

Avatar
starscream
Viestit: 695
Liittynyt: Su Syys 07, 2003 21:03
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Verkkokirjakauppa bk1.jp

Viesti Kirjoittaja starscream » Su Tammi 11, 2009 23:38

Peruin viimein lehtitilaukseni. Ensisijaisesti siksi, että olin päättänyt etten enää tarvitse kyseisiä lehtiä säännöllisesti, mutta myös siksi että joskus BK1 on oikeasti liian hidas niiden lähettämisen kanssa.

27.-28.12. Lehdet ilmestyvät Japanissa.
7.1. Lähettämisilmoitusta ei kuulu. Pinna katkeaa. Pistän ilmoituksen tilauksen lopettamisesta asiakaspalveluun.
8.1. Saan lähettämisilmoituksen. :roll: Olinkin varautunut siihen, että nämä lehdet saan vielä.
10.1. Saan vastauksen asiakaspalvelusta että tilaus on peruttu.

Sitten jos jostain löytyisi irtonumeroiden ostamiseen halvempi paikka kuin MangaOh, ja varmempi kuin JP Queen, niin hyvä olisi.

Avatar
xyakaix
Viestit: 62
Liittynyt: Pe Kesä 06, 2008 13:44
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Verkkokirjakauppa bk1.jp

Viesti Kirjoittaja xyakaix » Ti Tammi 27, 2009 01:47

Hei, onko kellään kokemusta tuosta bk1.jpn hitaasta mutta halvasta surface mailista? Tietääkö siis joku onko tämä ihan yhtä tuvallinen postitusvaihtoehto kuin SAL? Kiirettä kirjojen kanssa itselläni ei oikeastaan ole, joten melko sama milloin tulevat perille.

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Re: Verkkokirjakauppa bk1.jp

Viesti Kirjoittaja Olke » La Maalis 14, 2009 22:17

Kuulin, että BK1 olisi hyvä paikka tilata japaninkielistä mangaa myös sellaiselle, jonka kielitaito ei ole liian hyvä niin sanotusti. Nettisivujen selaus onnistuu vallan mainiosti Rikaichanin avulla enkä usko tilauksen tekemisessäkään olevan vaikeuksia. Enemmän hirvittää se, jos tilauksessa jokin sitten kuseekin ja pitää alkaa selvittää asioita sähköpostitse. Sähköpostin lukemisessakaan en usko hirveitä vaikeuksia olevan, mutta vastaaminen japaniksi olisikin sitten varmaan vähän liikaa odotettu minulta. Huoleni helpottivat kuitenkin, kun kuulin, että BK1:n kanssa joutuu harvoin hankaluuksiin, kunhan tilaa varastossa olevia tuotteita. Tarkoitus olisikin tässä parin viikon sisään pistää tilaus menemään ja sitä ennen olisi mukava kuulla anikilaisten mietteitä kuulemistani huhuista.

Sen lisäksi minulla olisi muutama kysymys.
starscream kirjoitti:Tuoreinta tilausta lukuunottamatta olen tilannut kimpassa kaverin kanssa, ja 20 per tilaus taitaa olla lähimpänä totuutta.
Mitä postitustapaa käytit/käytät noissa parinkymmenen pokkarin tilauksissasi? SALia? Ja ilmeisesti SAL on luotettava vaihtoehto?

Oletan, että varastosta loppuneet tuotteet merkitään tuotteen sivulle jotensakin näkyvästi kuten kaikissa muissakin nettikaupoissa. Eli se, että jotkut tuotteet lähtevät 24 tunnin kuluessa ja toiset 1-3 päivän aikana tarkoittaa vain sitä, että toiset tuotteet ovat logistiikan ihmisten käsien ulottuvilla ja muut jossain varaston perällä? Toinen samankaltainen mieltä askarruttava kysymys on se, että mitä tämä tarkoittaa.
在庫切れ等により、手配できない場合がございます
(http://www.bk1.jp/product/02296805)
Mikäli en aivan väärin ymmärtänyt niin ainakaan tuo setti ei ole loppu varastosta, mikä tuntuisi aika hölmöltä, kun kaikkia settiin kuuluvia tuotteita on kyllä varastossa. Ja tähän liittyen vielä sellainen kysymys, että jos on ostamassa koko sarjaa kerralla niin kannattaako se ostaa tuollaisena settinä vai siirtämällä jokainen tuote yksitellen ostoskoriin? Vai onko sillä edes mitään väliä?

Ja loppuun vielä yksi ei-niinkään-ketjun-putiikkiin-liittyvä kysymys, eli onko kirjoilla eli sarjakuvilla jotain hintarajaa, jonka jälkeen joutuu maksamaan tullin sedille rahaa? Vai lähetetäänkö BK1:ssä tilaukset jotenkin sillä lailla, ettei tulliriskiä ole?

Semmoista. Tätä viestiä lukiessa hävettää, että kysyn asioita, jotka olisivat minulle enemmän tai vähemmän itsestäänselvyyksiä, jos kaupassa voisi asioida englanniksi, mutta minkäs teet.

Avatar
starscream
Viestit: 695
Liittynyt: Su Syys 07, 2003 21:03
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Verkkokirjakauppa bk1.jp

Viesti Kirjoittaja starscream » Su Maalis 15, 2009 02:21

Olke kirjoitti:Huoleni helpottivat kuitenkin, kun kuulin, että BK1:n kanssa joutuu harvoin hankaluuksiin, kunhan tilaa varastossa olevia tuotteita.
Asiakkaan ei silloinkaan tarvitse tehdä mitään, silloin kun BK1 ei ole onnistunut saamaan tilaamaani tuotetta varastoon, ne ovat ilmoittaneet siitä sähköpostitse ja poistaneet tuotteen tilauksestani.
Olke kirjoitti:
starscream kirjoitti:Tuoreinta tilausta lukuunottamatta olen tilannut kimpassa kaverin kanssa, ja 20 per tilaus taitaa olla lähimpänä totuutta.
Mitä postitustapaa käytit/käytät noissa parinkymmenen pokkarin tilauksissasi? SALia? Ja ilmeisesti SAL on luotettava vaihtoehto?
SALia olen käyttänyt. Ja on luotettava siinä missä muutkin vaihtoehdot, koskaan ei ole jäänyt paketti tulematta perille BK1:sta tai mistään muualtakaan Japanista.
Olke kirjoitti:Oletan, että varastosta loppuneet tuotteet merkitään tuotteen sivulle jotensakin näkyvästi kuten kaikissa muissakin nettikaupoissa.
Jos tuote on loppuunmyyty, niin sen tiedoissa ei ole sitä punaista ostoskori-nappulaa. Omien kokemusten perusteella suhtaudun hieman varauksella niihin tuotteisiin joilla on erityisen pitkä toimitusaika, koska eivät ole aina saaneet niitä enää. Oletan, että BK1:lla ei ole niitä itsellä varastossa, vaan ne tilataan kustantajalta tai muulta tavarantoimittajalta, mutta en omaa varmaa tietoa asiasta.

En ole tilannut settejä, joten en niistä osaa sanoa, mutta jos hinnassa ei ole eroa yksittäisiin kirjoihin verrattuna, ja yksittäisillä kirjoilla on parempi saatavuus, niin tilaa yksitellen.
Olke kirjoitti:Ja loppuun vielä yksi ei-niinkään-ketjun-putiikkiin-liittyvä kysymys, eli onko kirjoilla eli sarjakuvilla jotain hintarajaa, jonka jälkeen joutuu maksamaan tullin sedille rahaa?
Jotain 124 euroa kirjoilla, jos en väärin muista tai jos ei ole siitä muuttunut.

bpl
Viestit: 42
Liittynyt: La Touko 24, 2008 13:41
Paikkakunta: Tokio

Re: Verkkokirjakauppa bk1.jp

Viesti Kirjoittaja bpl » Su Maalis 15, 2009 16:34

Olke kirjoitti:
在庫切れ等により、手配できない場合がございます
(http://www.bk1.jp/product/02296805)
Mikäli en aivan väärin ymmärtänyt niin ainakaan tuo setti ei ole loppu varastosta, mikä tuntuisi aika hölmöltä, kun kaikkia settiin kuuluvia tuotteita on kyllä varastossa.
Siinä sanotaan suunnilleen, että "saattaa olla, ettei tilausta voida käsitellä, esimerkiksi tuotteiden loppuessa". Sellaiset settitilaukset, jotka eivät ole 24 tunnin sisällä toimitettavissa eli bk1:n varastossa, tilataan aina kokonaisuudessaan kustantajalta. Toisin sanoen, vaikka yksittäisillä tuotteilla on pahimmillaankin 1-3 päivän toimitusaika (= tilataan TRC:n muista toimipisteistä tai yhteistyötä tekeviltä yrityksiltä), setin toimitusaika on pidempi ja on suurempi todennäköisyys, että tuotteet ovat loppu.

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Re: Verkkokirjakauppa bk1.jp

Viesti Kirjoittaja Olke » Su Maalis 15, 2009 16:45

Kiitoksia molemmille vastauksista. Selkeyttivät asioita mukavasti. Taidanpa pistää BK1:lle tilauksen, kunhan muilta kiireiltäni ehdin.

EDIT: Joo tilaus tehty ja vastaanotettu.
24.3. Teen tilauksen. 20 magnapokkaria hintaan 11158 jeniä. On kyllä hirveän näköinen luku jeneinä. Tilauksen tekeminen jännitti niin mahdottomasti, mutta nähtävästi selvisin siitä kuitenkin kunnialla.
27.3. Saan vahvistuksen tilauksen lähettämisestä. Lopullinen hinta 15538 jeniä, toimitustapa SAL.
15.4. Paketti tuodaan kotiovelle. Pokkarit on pakattu hyvin ja minä olen tyytyväinen.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Ostokokemukset ja – vinkit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 22 vierailijaa