The Book Depository

Vapaat kommentit, kokemukset, arvostelut ja kysymykset erilaisista alan kauppiaista kotimaassa ja maailmalla.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Re: The Book Depository

Viesti Kirjoittaja K8Skies » Ti Heinä 07, 2009 23:30

Laurel kirjoitti:Tänään ystäväni lähetti viestiä, että hänen pankkinsa (Osuuspankki) lähetti viestiä kortin (Visa Electron) tietojen leviämisestä luvatta eteenpäin "jonkin" brittifirman toimesta. Hän on tehnyt vuonna 2008 tilauksen Bookdepositoryyn. (Oma tilini on muuten Nordeassa ja mitään tietovuotoja ei ole ollut/en ainakaan ole havainnut rahan häviämistä tililtäni.)

Osaisiko joku viisaampi kertoa, että miten meikäläisenkin kannattaisi menetellä? Kortti jäihin --> vaihtoon ja pulju ikuisesti mustalle listalle? Vai voinko olla varma, että maksukorttini (Visa Electron) tiedot eivät ole päätyneet kolmannen osapuolen tietoon?
Tsup, täällä kävi samoin. Tänään soitettiin OPista.
Oli kuulemma suuren brittipankin kämmistä korttitiedot menneet mahdollisesti jonnekin minne ne eivät kuulu.
Suosittelivat että ihan varotoimenpiteenä tapetaan electroni siihen paikkaan, ja näin käskin tehdä.

Kun kysyin että mikä firma oli kämmin tehnyt, ei pystytty osuuspankista "kommentoimaan" sen enempää.
Kuitenkin kun puhuin bookdeposta, mentiin toisessa päässä aika hiljaiseksi.
Kysyin vielä että pitääkö tässä nyt alkaa välttämään kyseistä tietovuotofirmaa, mutten silti saanu suoraa vastausta firman identiteettiin liittyen. Mutta osuuspankin tyttö kuitenkin tyynnytteli että tällainen on todella harvinaista, ellei ainutkertaista ja ettei tämän vuoksi ole mitään syytä boikottiin ruveta.

Joka tapauksessa sanoivat että tuo kortin tappo on pelkkä varmistus, mutta jos Nordeasta soittoa tulee, sitten ainakin ilman muuta kortti hengiltä.
Oma uusi kortti tulee kuitenkin vasta puolentoista viikon päästä ja mahdollisuuksia pankkiin ehtimiseen ei työaikojen takia oikeastaan ole, joten hauska(halpa/köyhä) viikonvaihde on tulossa. Kuitenkaan ei minulla silti ole varaa Bookdepoa alkaa boikotoimaan. Jos käy uudestaan, niin sitten käy...
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
Ewyn
Viestit: 318
Liittynyt: Ma Touko 30, 2005 16:37
Paikkakunta: Sipoo
Viesti:

Re: The Book Depository

Viesti Kirjoittaja Ewyn » Ke Heinä 08, 2009 00:13

Vai Book Depository se oli vastuussa tännekin aamulla OPsta tulleesta soitosta. Hyvin olivat perillä, unenpöppörössä sanoin etten muistaakseni ole mistään brittifirmoista tämänhetkisellä kortilla ostellut (enkä tajunnut/jaksanut sen enempää kysellä) ja neiti puhelimessa kertoi että "no ne hakkerit on semmosia että tiedot voi päätyä mihin tahansa". Jep jep. No hyvä että nyt selvisi. Vähän kyllä Book Depositoryn pisteitä silmissäni laskee etteivät itse ole vaivautuneet mitään infoa pistämään, näin menetteli ainakin muuan saksalainen lippusivusto jolla kävi samanlaista kämmiä toissavuonna.
Kortin pistin itsekin saman tien jäihin, viikon päästä pitäisi olla uusi postilaatikossa.

Laurel: Eipä siinä kortin vaihdossa mitään menetä jos on vähän aikaa varaa olla kortitta. Eli suosittelen kyllä ihan jo oman mielenrauhan takaamiseksi. Ja vaikka ei heti olisikaan mahdollisuutta viikkoon ilman korttia, sanoivat pankista että kortin käyttäminen sopivampaan aikaan asti onnistunee ilman mitään sen suurempaa riskiä.

edit/ Visa Electron siis itselläni, en osaa sanoa ovatko kyseiset kortit ainoita joiden tiedot mahdollisesti ovat vuotaneet, vai eikö muiden korttien omistajia tai muita kuin Osuuspankin asiakkaita vain ole infottu asiasta.
Viimeksi muokannut Ewyn, Ke Heinä 08, 2009 04:13. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
....まあいい。| MAL

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: The Book Depository

Viesti Kirjoittaja isokana » Ke Heinä 08, 2009 02:49

Tämäpä mukavaa. Onko ilmoituksia tullut vain Electronin omistajille vai onko normi-Visalaisia myös mukana? Itsellä on OP:n kortti eikä mitään yhteydenottoa pankin puolelta ole tullut. Voi taas epäillä pankin kommunikointikykyä tai sitä, että varkaus on koskenut vain Electroneja.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
-Dist
Viestit: 716
Liittynyt: Su Kesä 22, 2008 16:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: The Book Depository

Viesti Kirjoittaja -Dist » Ke Heinä 08, 2009 03:57

Onko ainoastaan Visalaisille tullut ongelmia ?

Itseä pelottaa nyt :D. Äidin puolesta siis. Tilaan hänen korteillaan aina ja jos nyt on luottotiedot menneent niin arvatkaa kaksi kertaa saanko tilata enää tavaraa D:. Mutta hänen kortti onkin Mastercard, ja taitaa olla Nordean.. Teillä kaikilla on jostain syystä OP. Nuo porukat ovat vieläpä lomilla nyt niin en voi edes pyytää äitiä katsomaan tiliä tms. Noh, eivät varmaan ainakaan ole soittaneet vielä kun ei ole kommenttia tullut..
The joys of a universe made and unmade, friends across time, shall be your ray of light.

Avatar
yukito
Viestit: 308
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 16:06
Paikkakunta: Pori

Re: The Book Depository

Viesti Kirjoittaja yukito » Ke Heinä 08, 2009 04:10

Mielenkiintoista. Pitää nähtävästi huomenna mennä pankista kyselemään tietävätkö asiasta mitään. Ärsyttää kyllä jo valmiiksi uuden kortin hankkiminen, kun pitää muuttaa ostotiedot jokaiseen nettikauppaan sen jälkeen.
Itselläni on Book Depositoryssä muuten Sampo -pankin visa electron, eikä sieltä ainakaan ole minuun vielä otettu yhteyttä. En kyllä usko, että tietovuodossa voi mennä vai yhden pankin korttitietoja, joten kyse on luultavasti enemmänkin Sammon huonosta yhteydenpidosta. Kummallista että Book Depository ei itse ota yhteyttä tällaisissa tilanteissa.

EDIT. Niin ja kiitos kun kirjoititte tästä tänne. Olisi voinut muuten mennä koko juttu ohi korvien.

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: The Book Depository

Viesti Kirjoittaja madu » Ke Heinä 08, 2009 07:28

Mulla on Nordean kortti eikä sieltä suunnalta ole tullut mitään yhteydenottoa, mutta pitää ehkä selvittää asiaa pankin kanssa.

muoks: Soittelin Nordeaan eivätkä olleet kuulleet asiasta ja sanoivat että kun tällaista infoa tulee, ilmoittavat kyllä asiakkailleen. En sitten lähtenyt jäädyttämään korttia, mutta pitää kyllä pitää tiliä astetta tarkemmin silmällä.

Avatar
Tiukukello
Viestit: 73
Liittynyt: La Heinä 02, 2005 10:49
Viesti:

Re: The Book Depository

Viesti Kirjoittaja Tiukukello » Ke Heinä 08, 2009 07:29

Tietokantaan on hakkeroitu tietyllä hetkellä, ja tietoja on saatu ongittua vain tietyllä hetkellä ennen kuin sivusto on hakkerin estänyt tai muuta vastaavaa. Se, että usean ihmisen korttitiedot on viety, ei siltikään tarkoita että kaikkien korttitiedot ovat hävinneet. Ei syytä paniikkiin. Aika nopeasti Visa + pankki tälläisissä tilanteissa toimivat.

Mutta tästäkin viisastuneena, jatkossa kannattanee aina tilauksen jälkeen käydä poistamassa luottokorttitietonsa TBDn muistista.

Itse en boikotointia ymmärrä tässä tapauksessa, olisihan se voinut sattua ihan missä vaan muussakin liikkeessä tai vaikka pankkiautomaatilla. Tälläisiä sattuu.

Mutta silti, ei vieläkään kuulu yhtään mitään TBDn suunnalta. Ammattimaisuutta osoittaisi se että asiasta suoraan ilmoitettaisiin sivulla eikä esitettäisi että koko hommaa ei ole koskaan tapahtunutkaan. :b Tässä ajassa kyllä jonkun TBDn puolella on pitänyt asia huomata.

Mites, te jotka olette asian tiimoilta palautetta lähettäneet, onko kuulunut vastausta?
rain- → Tiukukello
Manga ListLast.fm

Avatar
nakano
Viestit: 139
Liittynyt: Su Elo 26, 2007 11:22
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: The Book Depository

Viesti Kirjoittaja nakano » To Heinä 09, 2009 13:44

Kyselin Bookdepositorylta asiasta ja sain tänään vastauksen. He sanovat, että heillä ei ole koskaan tapahtunut tietomurtoa koskien korttitietoja. Jos kuitenkin haluaisin pankin keskustelevan heidän kanssaan asiasta, voisin pyytää pankkia ottamaan heihin yhteyttä, jotta he voisivat tutkia asiaa tarkemmin. No, jos tämä tapahtuu toisten, niin varmasti sitten.

Mielenkiintoista tässä on se, että ainoastaan Osuuspankki on syystä tai toisesta päättänyt informoida asiakkaitaan. Ja isokanan kommentista päätellen ainoastaan Osuuspankin Visa Electronien omistajiin on otettu yhteyttä. Miksi ongelma koskee vain kyseistä korttia?

Avatar
Tiukukello
Viestit: 73
Liittynyt: La Heinä 02, 2005 10:49
Viesti:

Re: The Book Depository

Viesti Kirjoittaja Tiukukello » To Heinä 09, 2009 14:45

nakano kirjoitti:He sanovat, että heillä ei ole koskaan tapahtunut tietomurtoa koskien korttitietoja.
Jahas. Voiko siis olla niin että Visa on kenties ylireagoinut? Jos mitään tietomurtoa ei ole koskaan tapahtunutkaan. Osuuspankki tosiaan sanoi että tiedot ovat mahdollisesti kolmannen osapuolen tiedossa..

No jaa. Ehkä parempi näin.
Viimeksi muokannut Tiukukello, To Heinä 09, 2009 15:03. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
rain- → Tiukukello
Manga ListLast.fm

Avatar
Natis
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Marras 10, 2008 23:51

Re: The Book Depository

Viesti Kirjoittaja Natis » To Heinä 09, 2009 14:53

Kun kuulin uutisesta oli aika tukalat oltavat koska äitteen korttia käytän ja jos tänneppäin olisi tullut soittoa olisi tilaukset olleet sitten siinä :| Osuuspankin Visa on kyseessä joten voisi tosiaankin olla, että vain Electroneilla on nuo ongelmat.

Ihme jos Book Depository ei ilmoita tietomurrosta mitenkään...

Avatar
escape_rope
Viestit: 692
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 22:02
Paikkakunta: Joensuu

Re: The Book Depository

Viesti Kirjoittaja escape_rope » To Heinä 09, 2009 18:00

Minäkin sain tiistaina pankista soiton, käytän OP:n electronia. Meninkin sitten töiden jälkeen käymään pankissa ja kysyin mikä on homman nimi. Minullekin selitettiin, että mahdollisesti tietoja olisi vuotanut jonnekin. Ja kortin kuolettaminen olisi tässä tilanteessa suositeltavaa, vaikka mitään ei ole vielä pahemmin tapahtunutkaan. Kertoivat myös brittiläisestä verkkokaupasta olleen kyse, joten Bookdepohan se ekaksi tuli mieleen.
Minun korttini ainakin laitettiin paloiksi ja uutta tulemaan. Ei tässä tietysti harmita mikään muu kuin se, etteivät katevarauksessa olevat tilaukseni BD:ltä nyt tulekaan, enkä voi laittaa uutta tilausta sisään ennen kuin saan käsiini uuden electronin. Lisäksi kyllähän se kyrsii, kun ei voi vinguttaa korttia kaupassa asioidessaan. Jouduin nostamaan käteistä jonkin verran.

Avatar
annikka
Viestit: 117
Liittynyt: La Marras 03, 2007 01:43
Paikkakunta: Oulu

Re: The Book Depository

Viesti Kirjoittaja annikka » Ke Heinä 15, 2009 20:15

Kävin sampolaisena kysymässä oman Visa Electronini kohtalosta, ja totesivat etteivät näe mitään syytä korttini kuolettamiseen. Epäilin pankin antamaa selvitystä että mahdollisesti kyseinen vuoto olisi kohdistunut vain Osuuspankin kortteihin, mutta lupailivat järjestelmänsä ilmoittavan jos oman korttini tiedot pääsevät vuotamaan ja kuolettaminen on tarpeellista. En sitten tiedä onko Sampo vain väliinpitämättömämpi asiakkaiden suhteensa kuin Osuuspankki. Pidin Sampon asennetta tapahtuneeseen melko epätyydyttävänä, mutta toistaiseksi kirjakauppa on edelleen suosikeissani. Kenties pitää poistella korttien tiedot tilauksen tekemisesn jälkeen kuten aikaisemminkin jo ehdotettiin...

Ja tosiaan, kiitos ihmisille kuin tästä ilmoittivat. Olisin ihan pihalla mahdollisesta vuodosta kiitos Sampon yhteistyöhaluisuuden ja paniikin lietsomisen välttelyn.
aka pottums.
myanimelist || last.fm

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: The Book Depository

Viesti Kirjoittaja madu » To Heinä 23, 2009 13:24

Is it just me vai onko bookdepositoryn CSS ja lähes kaikki kuvat rikki muillakin ja sivut näyttävät erittäin hassuilta? Kokeillut nyt kyllä vasta työkoneella missä on IE7 mutta ei oikein vakuuta. Oisin halunnut lisää Plutoa mutta ei oikein tolleen uskaltaisi tilata kun ei tiedä mitä kaikkea muutakin sieltä on hajonnut.

Kuva

muoks: nonih, nyt lähti itelläkin toimimaan vaikken kyllä välissä tehnytkään mitään, haha. Kummallista.

Avatar
Natis
Viestit: 67
Liittynyt: Ma Marras 10, 2008 23:51

Re: The Book Depository

Viesti Kirjoittaja Natis » To Heinä 23, 2009 13:38

madu kirjoitti:Is it just me vai onko bookdepositoryn CSS ja lähes kaikki kuvat rikki muillakin ja sivut näyttävät erittäin hassuilta? Kokeillut nyt kyllä vasta työkoneella missä on IE7 mutta ei oikein vakuuta. Oisin halunnut lisää Plutoa mutta ei oikein tolleen uskaltaisi tilata kun ei tiedä mitä kaikkea muutakin sieltä on hajonnut.
Ainakin täällä toimii Book Depositoryn sivut hyvin. Ilmeisesti koneessasi on vikaa.

Avatar
Echramath
Viestit: 63
Liittynyt: Ma Heinä 28, 2008 19:34
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: The Book Depository

Viesti Kirjoittaja Echramath » To Heinä 23, 2009 14:30

madu kirjoitti:Is it just me vai onko bookdepositoryn CSS ja lähes kaikki kuvat rikki muillakin ja sivut näyttävät erittäin hassuilta? Kokeillut nyt kyllä vasta työkoneella missä on IE7 mutta ei oikein vakuuta. Oisin halunnut lisää Plutoa mutta ei oikein tolleen uskaltaisi tilata kun ei tiedä mitä kaikkea muutakin sieltä on hajonnut.
Siellä on ilmeisesti kuvat (ja tuo tyylitiedosto) palvelimella static.bookdepository.co.uk. Se oli varmaankin hetkellisesti pois pelistä, tai sitten kyseessä oli nimipalveluongelma, vaikka www.bookdepository.co.uk vastasikin.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Ostokokemukset ja – vinkit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa