Mochan.fi verkkokauppa

Vapaat kommentit, kokemukset, arvostelut ja kysymykset erilaisista alan kauppiaista kotimaassa ja maailmalla.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Mochan.fi verkkokauppa

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ma Huhti 02, 2007 20:51

Mochan myymälästä oli aiemmin oma ketju, mutta koska toiminta on nyt siirtynyt myymälästä nettikauppaan, uuden ketjun aloitus tuntui luonnolliselta.

Eli Mochan-verkkokauppa osoitteessa http://www.mochan.fi/ - keskustelua ja kommentteja.

Avatar
Laurel
Viestit: 789
Liittynyt: La Tammi 08, 2005 03:23
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Laurel » Ma Huhti 02, 2007 21:31

Ikävä antaa heti negatiivista palautetta, mutta kyllä sivut vielä vähän hiomista kaipaisivat. Kirjoitusvirheet pois ja tuotetietoihin enemmän tietoa. Tietysti kun yksittäiskappaleita lähinnä myyvät, niin resurssit eivät varmasti riitä tyhjentäviin syväanalyyseihin jokaisen tuotteen kohdalla, mutta esim. sarjakuvien kohdalla en ole valmis ostamaan kaikkea vain kannen perusteella. Etenkin kun doujinshit ovat räikeän ylihintaisia (ainakin suhteessa siihen, mihin hintaan itse olen omani ostanut). Ebayssa, Mandarakessa ja JpQueenissa pääsee huomattavasti helpommalla ja tuotetiedot ovat usein kohdallaan.

Mochanissa ei ole doujinsheista saatavilla niinkään alkeellista tietoa kuin sivumäärää - ja syykin on selvä: "Doujinsheilla on vaihto- ja palautusoikeus vain ja ainoastaan siinä tapauksessa jos doujinshi palautetaan avaamattomana. Muovinpakkauksen täytyy olla täysin avaamaton ja runtelematon. Kaikissa muissa tapauksissa doujinsheilla ei ole vaihto- ja palautusoikeutta.
Dounjinshit saattavat sisältä lapsille sopimatonta materiaalia. Doujinshit saattavat myös olla joko novelleja tai sarjakuvia. Etukäteen on mahdotonta tietää onko kyseessä novelli tai sarjakuva. Mochan hankkiessaan doujinsheja pyrkii valitsemaan pelkkiä sarjakuva doujinsheja, mutta koska mekään emme saa nähdä sisältöä ennen ostoa, joskus joukkoon eksyy pari novelliakin. Mochan.fi ei hyväksy palautuksen tai vaihdon syyksi sitä, että doujinshi on novelli.
"

Sikaa säkissä? Noh, jos ostaja varmasti tietää, mitä hakee, niin ikäviltä yllätyksiltä säästynee (sisältö ei olekaan pelkkää novellia tai pörnöä). On kuitenkin ihan maalaisjärjellä ajatellen riskiä myydä "söpöiltä" näyttäviä doujinsheja, kun sisällöstä ei ole takuuta.

Avatar
Mika9
Viestit: 134
Liittynyt: La Touko 27, 2006 11:13
Paikkakunta: Hyvinkää
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mika9 » Ma Huhti 02, 2007 21:37

Hienoa että saadaan hieman kilpailua Suomen Japanimarkkinoille.

Kritisoidaampa ensiksi perustietoja.
Missään ei selkeästi kerrota maksutapoja, tällä hetkellä ainut taitaa olla tilisiirto(?). Myös toimituskulut voisi ilmoittaa selkeämmin. "Postituskulut alkaen 2€" ei omasta mielestäni ole riittävän tarkka.

Tuotteista näyttäisi löytyvän DVD-puolella sekalainen kokoelma jenkkilän ja euroopan eri maiden versioita. Näistä kieliedot ym. esitetään kattavasti.

Mangapuolella näyttäisi olevan erilaista japaninkielistä mangaa, myös joku käytetty. Doujinsheista ei kielitietoja kerrota, tosin niistä suurin osa taitaa olla japaninkielisiä.

Liikkeesseen näyttäisi kategorioiden perusteella tulevan melko kattavasti kaikkea Japanilaista tavaraa. Tarjonta on tällä hetkellä melko vähäistä, mutta toivottavasti paranee pian. Tuotetietoja vaan on liian niukasti useimmissa tuotteissa. Saa nähdä tuleeko tätä itse joskus käytettyä...

Avatar
Aimeara
Viestit: 249
Liittynyt: Ke Loka 04, 2006 18:15
Paikkakunta: Ylivieska/Kemi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Aimeara » Ma Huhti 02, 2007 21:43

Heti löytyi muutama rahakoukku, mutta saapa nähdä tartunko niihin. Postikuluselostus oli liian epämääräinen, enkä ole ihan varma, onko tuossa yhdessä tuotteessa väärä nimi vai väärä tuote (Kuvassa siis jokun Tactics-tuote, tekstissä "Mag Garden kirjepaperi"..?).

"Mochan.fi ei vastaa sivustoilla esillä olevistä virheellisistä tiedoista. Jos sinulla on epävarmuuksia tai kysyttävää tuotteistamme, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä meihin. Emme hyväksy "puuttelisen tiedon" takia tehtyjä vaihtoja ja palautuksia." Ei myöskään kuulosta kovin rohkaisevalta. Jos en olisi heidän pöydässään Traconissa käynyt, voisin epäillä että tässä olisi koira haudattuna - luotan kuitenkin näihin tuotteisiin, kun niitä itseltänikin sieltä käsin löytyy, mutta en nyt oikein arvosta tuollaista periaatetta kun sivut ovat tuossa kunnossa.

Taidan odotella siihen asti että sivut saadaan kunnolla kasaan, ennen kuin alan mitään tilailemaan. Doujinshit kutkuttelisivat jo nyt, mutta kuten on jo mainittu, ei ole mukavaa ostaa sikaa säkissä.
となり の おたくさん でござる。

Avatar
Ryokan
Viestit: 393
Liittynyt: Ma Joulu 22, 2003 11:37

Viesti Kirjoittaja Ryokan » Ti Huhti 03, 2007 10:36

Mochan kirjoitti:Mochan.fi ei vastaa sivustoilla esillä olevistä virheellisistä tiedoista. Jos sinulla on epävarmuuksia tai kysyttävää tuotteistamme, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä meihin. Emme hyväksy "puutteellisen tiedon" takia tehtyjä vaihtoja ja palautuksia.
En henk. koht ole aivan varma saako palautusoikeutta muokata yrityksen tarpeisiin sopivaksi. Asia ei kuitenkaan minulle ole ongelma, harvemmin tulee doujinsheja yms. osteltua. Sivustosta itsestään, alakategorioiden sekavuus tekee mielestäni selaamisesta kömpelöä. Muttama tuote kuitenkin miellytti, joten tutustutaan paremmin jahka maksuvaihtoehdot kehittyvät.

EDIT: Suoranaisesti virheellinen tieto muuten ainakin on myyjän vastuulla. Tämä lasketaan samaan kategoriaan viallisen tuotteen kanssa.
Viimeksi muokannut Ryokan, Ti Huhti 03, 2007 17:38. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ti Huhti 03, 2007 16:02

Yrityksen edustajan kanssa tuli juteltua, hän tulee itse vastailemaan tähän myöhemmin. Ehkäpä jotkut kyselijät saavat vihiä lisää sittemmin.

Rooa
Viestit: 53
Liittynyt: La Maalis 03, 2007 22:40

Viesti Kirjoittaja Rooa » Ti Huhti 03, 2007 16:24

VITSIT SIE ON DOUJINSHEJA MYYNNISSÄ! *suuri doujinsejen ystävä* ja vielä suomalainen nettikauppa.. sieltä voisi jopa tilata... hyvätä näyttää!

Avatar
Crimson
Viestit: 259
Liittynyt: Su Touko 15, 2005 16:53
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Crimson » Ti Huhti 03, 2007 19:05

Itse en löytänyt mitään erityistä moitittavaa vielä. Olen sen verran simppeli ihminen etten välitä pienistä.
Erityiset plussapisteet heille koska heiltä on mahdollisuus tilata lehtiä joita muuten on minun vaikea saada.


Mutta doujinsheista sen verran; ihmiset jotka ovat japanissa käynyt ja raivanneet tiensä Mandrakeen eivät varmaan ota tuota kamalan pahana "sika säkissa" -tilanteena. Itse en ainakaan ota ongelmaa tuosta ettei ole näytteitä (vaikka kivahan se olisi) kun eipä niitä Mandrakessakaan jaeltu. Piti vain uskaltaa ostaa (mutta on ne vahingossa ostetut novellitkin jo tullut luettua).
@cosplay.com ° C² cosplay@tumblr °
あ! シチュ〜! シチュ〜!

Avatar
Laurel
Viestit: 789
Liittynyt: La Tammi 08, 2005 03:23
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Laurel » Ti Huhti 03, 2007 19:50

Crimson kirjoitti:Mutta doujinsheista sen verran; ihmiset jotka ovat japanissa käynyt ja raivanneet tiensä Mandrakeen eivät varmaan ota tuota kamalan pahana "sika säkissa" -tilanteena. Itse en ainakaan ota ongelmaa tuosta ettei ole näytteitä (vaikka kivahan se olisi) kun eipä niitä Mandrakessakaan jaeltu. Piti vain uskaltaa ostaa (mutta on ne vahingossa ostetut novellitkin jo tullut luettua).
1. Mandaraken nettikaupassa (kaikkien/useimpien?) doujinshien kohdalla on ilmoitettu sivumäärä, julkaisuvuosi, ikäsuositus, circle - joissain jopa paritukset ja nähtävillä on näytesivuja.
2. Paikan päällä Japanissa hintataso on varmaan jonnin verran alhaisempi; kolmen euron riskiostos ei enää ole taloudellisesti yhtä tappiollista.
3. Paikan päällä jo lehden paksuudesta voi päätellä sivumäärän - haluanko maksaa n euroa kaksisivuisesta läpsykästä (oletan nyt siis, että doujinshit olivat suljetuissa muovitaskuissa).
4. Mochanissa on vain kansikuva ja hinnat hipovat 20 euroa (ja siihen lisäksi postikulut), etkä tiedä saatko kotiisi kaksisivuisen näyteläpsykän, jossa on pornonovelli. Ja palautusoikeutta ei ole.

Mochania tuetaan heti, kun on taloudellisesti kannattavempaa ostaa sieltä - tai ei ainkaan kovin paljon kalliimpaa. Tällä hetkellä doujinshi-kasan saa suoraan Japanista EMS:llä halvemmalla.

Avatar
__
Viestit: 461
Liittynyt: La Huhti 17, 2004 20:54

Viesti Kirjoittaja __ » Ti Huhti 03, 2007 21:37

Mielestäni nuo postikulut kyllä kannattaisi lisätä koriin automaattisesti, en jaksaisi millään ruveta arvuuttamaan paljonko tästäkin pitää maksaa postikuluja koska sivulla ei anneta tarkkoja hintoja vaan suuntaa antavat hinnat josta voi päätellä vaikka mitä kun sillä päällä sattuu olemaan. Mielestäni myös 9e postikuluja esim. yhdestä seinäkankaasta alkaa olla jo kohtuuttoman paljon ellei hintaan sisälly kotiinkuljetusta ovelle asti.

Ja doujinshien hinnat tosin iski mulla silmiin ainakin ylihintaisina verrattuna ulkomaisiin kauppoihin. Hintatasoa kannattaisi ainakin laskea niin että doujinshien ostaminen tulisi järkeväksi. (eli ei kuten nyt että saisin samaan hintaan kaksi vastaavaa doujinshia muualta :roll:)

Mochan
Mochan
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Huhti 03, 2007 23:17
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mochan » Ti Huhti 03, 2007 23:20

Olemme viimenkin pitkän odotuksen jälkeen päässeet jatkamaan toimintamme. Kesti tovi, mutta saimme nettisivut vihdoinkin avattua. Tilapäisesti resurssien puutteesta johtuen, toimintamme on hieman suppea, hitaampaa ja teknillisesti rajoittuneempaa kuin mikä on tavoitteemme, mutta pyrimme parantamaan ja laajentamaan toimintaamme mahdollisimman pian ja hyvin. Kiitos kaikille viimevuotisesta tuesta ja toivomme että tulette tukemaan meidän toimintaamme jatkossakin. Uutena "palveluna" pyrimme myös toteuttamaan mahdollisimman useat tuotetoiveet jos se on vain suinkin mahdollista (eli jos kyseisiä tuotteita on mahdollista löytää), eli kannattaa laittaa meille toiveita tulemaan niin katsomme mitä voimme tehdä asialle.

Mochan ^___^

Avatar
Darth Mauno
Wannabe
Viestit: 1043
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 08:32
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Darth Mauno » Ti Huhti 03, 2007 23:45

Ryokan kirjoitti:En henk. koht ole aivan varma saako palautusoikeutta muokata yrityksen tarpeisiin sopivaksi.
Tosiaan, Kuluttajansuojalain mukaan 14 päivän palautusoikeus on verkkokaupassa ja postimyynnissä pääsääntö, jonka poikkeustapaukset on laissa erikseen lueteltu. Mochanin osalta niiden piiriin kuuluvat lähinnä cd- ja dvd-levyt, jos ne toimitetaan sinetöitynä.
"Do not underestimate the power of the Dork Side"

Avatar
Laurel
Viestit: 789
Liittynyt: La Tammi 08, 2005 03:23
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Laurel » Ke Huhti 04, 2007 00:38

Suoritin pientä hintavertailua Mochanin ja JpQueenin doujinshien välillä (tuotteet valikoitu satunnaisesti).

(Hinnat ovat euroissa, JpQueenin hinnoissa voi olla kurssista riippuen muutaman sentin heittoja)
Prince of Tennis doujinshi: Rikkai no moetan (M: 17.90, J: 8.60)
Naruto doujinshi: Sleeping Beauty (M: 15.90, J: 4.86)
Full Metal Alchemist doujinshi: Spring comes (M: 17.90, J: 5.61)
Prince of Tennis doujinshi: Get Over 2 (M: 16.90, J: 5.91)

Total:
Mochan - 68.60 euroa (+ postikulut ?)
JpQueen - 24.99 euroa (+ postikulut 7.48 - 23.94 riippuen halutusta lähetystavasta)

Tällä hetkellä ei siis ole henk. koht epäselvyyttä siitä, kummasta paikasta ennemmin hommaisin doujinshini.

Sivuuttamatta tietysti sitä seikkaa, että tilaaminen Mochanista saattaa kenties olla helpompaa, paketin hukkumisriski pienempi ja suurienkaan tilauksien kohdalla ei tarvitse pelätä tullia, mutta kukin saa miettiä, onko se kolminkertaisen hinnan arvoista.

Mochan
Mochan
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Huhti 03, 2007 23:17
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mochan » Ke Huhti 04, 2007 01:01

Mochan vastaa ^___^
Laurel kirjoitti: 1. Mandaraken nettikaupassa (kaikkien/useimpien?) doujinshien kohdalla on ilmoitettu sivumäärä, julkaisuvuosi, ikäsuositus, circle - joissain jopa paritukset ja nähtävillä on näytesivuja.
Täytyy muistaa, että Mandarake on japanilainen yritys. He ovat olleet alalla jo pitkään, joten heidän on tiedettävä esimerkiksi Japanissa olevat circlet (ei tietenkään kaikkia, mutta suurimman osan). Toinen seikka on myös siinä, että valitettavasti meidän japanin kielen taito on hyvin rajoittunutta, joten emme valitettavasti pysty aina lukemaan circlen nimeä, paritusta jne. Pyrimme aina kun mahdollista (eli kun löydämme/osaamme kääntää) ilmoittamaan doujinshin tekijän/tekijät, paritukset jne. Vaikka noita tietoja ei lue jokaisen doujinshin selostuksen kohdalla, tällä hetkellä suurimman osan kohdalla on kuitenkin ilmoitettu teikijät. Myös paritukset on ilmoitettu usean doujinshin kohdalla.
Sivumäärät eivät ole ainakaan toistaiseksi ilmoitettu. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että useimmissa doujinsheissa ei sivunumeroa lue viimeisillä sivuilla, joten ne joudutaan laskemaan. Tällä hetkellä emme valitettavasti rajoittuneiden resurssien johdosta pysty laskemaan jokaisen doujinshin sivumääriä. Pyrimme kuitenkin parantamaan sivustojamme ja palveluamme koko ajan.
2. Paikan päällä Japanissa hintataso on varmaan jonnin verran alhaisempi; kolmen euron riskiostos ei enää ole taloudellisesti yhtä tappiollista.
Tietenkin Japanissa olevien tuotteiden hintataso vaihtelee suuresti. Sieltä löytyy niin edullisia, kuin kalliitakin tuotteita. Mochan.fi ssä myytävien doujinshien hinta perustuu kuitenkin itse ostohintaa, etsimiseen käytettyyn aikaan, hankkimiskuluihin, tulli-ja veromaksuihin jne. Nämä kaikki kulut tietenkin nostavat hintaa, mutta niin se yleensä menee kaupallisella alalla.
3. Paikan päällä jo lehden paksuudesta voi päätellä sivumäärän - haluanko maksaa n euroa kaksisivuisesta läpsykästä (oletan nyt siis, että doujinshit olivat suljetuissa muovitaskuissa).
Kuten edellä on jo mainittukin, valitettavasti rajoittuneiden resurssien takia, emme pysty ainakaan tällä hetkellä ilmoittamaan sivumääriä. Olemme kuitenkin päivittäneet tuoteselostus kohtiin doujinshien painon, jotta siitä pystyisi hieman hahmottamaan niiden koon. On kuitenkin aika turvallista sanoa, etteivät ainakaan mochan.fi ssä myydyt doujinshit ole 2 sivuisia läpysköitä ^__^.
4. Mochanissa on vain kansikuva ja hinnat hipovat 20 euroa (ja siihen lisäksi postikulut), etkä tiedä saatko kotiisi kaksisivuisen näyteläpsykän, jossa on pornonovelli. Ja palautusoikeutta ei ole.
Pyrimme pitämään doujinshien valikoiman laajana, joten hintatasokin vaihtelee sen mukaan. Meillä myytävien doujinshien hinnat ovat 9.90e alkaen. Tällä hetkellä suuresta suosiosta johtuen halvimmat doujinshit ovat loppuneet. Pyrimme hankkimaan uusia doujinsheja koko ajan.

Mochan.fi toimitusehdoissa lukee, että luokittelemme kaikki lapsille epäsopivat doujinshit K-18 tai K-16. Doujinshit saavat nämä luokitukset, jos niissä on alastomuutta tai muuta xxx materiaalia. Doujinshi saattaa myös saada tämän luokituksen jos se sisältää hyvin rakaa materiaalia ja/tai raakaa väkivaltaa.

Toimitusehdoissa myös lukee, että kaikilla tuotteilla on vaihto- ja palautusoikeus, jos tuote on avaamaton ja/tai myyntikunnossa. Doujinshien kohdalla niiden pitää olla avaamattomia, eli muovi pitää olla ehjänä.
Ryokan kirjoitti: EDIT: Suoranaisesti virheellinen tieto muuten ainakin on myyjän vastuulla. Tämä lasketaan samaan kategoriaan viallisen tuotteen kanssa.

" Mochan.fi ei vastaa sivustoilla esillä olevistä virheellisistä tiedoista. Jos sinulla on epävarmuuksia tai kysyttävää tuotteistamme, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä meihin. Emme hyväksy "puutteellisen tiedon" takia tehtyjä vaihtoja ja palautuksia."

Tällä lähinnä tarkoitimme, että jos vaikka nimi on kirjoitettu hieman väärin kuten Yooki vaikka oikea kirjoitustapa on Youki tai muita vastaavia tapauksia. Mutta kuten toimitusehdoissa lukee kaikilla tuotteillamme on vaihto-ja palautusoikeus. Olemme päivittäneet toimitusehtojamme selkeämmiksi. Teemme päivityksiä koko ajan ja otamme kaiken palautteen mielellämme vastaan.
Muttama tuote kuitenkin miellytti, joten tutustutaan paremmin jahka maksuvaihtoehdot kehittyvät.
Valitettavasti tämän hetkiset resurssit eivät riitä solotunnusten hankkimisen. Joten ainoa maksutapa on tilisiirto. Pyrimme saamaan kesän loppuun mennessä suoran yhteyden sivuiltamme solomaksuun, mutta toistaiseksi asiakas joutuu itse kirjautumaan verkkopankkiinsa saatuan maksutiedot tilausvahvistuksen yhteydessä.
Aimeara kirjoitti: Postikuluselostus oli liian epämääräinen, enkä ole ihan varma, onko tuossa yhdessä tuotteessa väärä nimi vai väärä tuote (Kuvassa siis jokun Tactics-tuote, tekstissä "Mag Garden kirjepaperi"..?).
Olemme päivittäneet postituskulujen selostusta. Ne ovat nyt tarkemmat.
Mitä tulee "Mag Garden" kirjepaperiin, on hyvinkin mahdollista, että olemme katsoneet nimen väärin. Emme ole aivan varmoja animen nimestä, joten tuote löytyy tällä hetkellä "anime" kirjepaperina.

Avatar
Aimeara
Viestit: 249
Liittynyt: Ke Loka 04, 2006 18:15
Paikkakunta: Ylivieska/Kemi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Aimeara » Ke Huhti 04, 2007 01:30

Mochan kirjoitti:Olemme päivittäneet postituskulujen selostusta. Ne ovat nyt tarkemmat.
Mitä tulee "Mag Garden" kirjepaperiin, on hyvinkin mahdollista, että olemme katsoneet nimen väärin. Emme ole aivan varmoja animen nimestä, joten tuote löytyy tällä hetkellä "anime" kirjepaperina.
.. tämä hieman ihmetyttää minua. Kuvan vieressä vasemmalla lukee selvästi "tactics", sama myös viivakoodilapussa. Kyseessä muutenkin 100% varmuudella Tactics.

Ja Prince of Tennis-osastolla on nimetön Yo Ohiran doujinshi, jossa parituksena on Shishido Ryou/Ootori Choutarou. Nimestä saan sen verran selvää, että siinä lukee "Hyotei Gakuen" ja sitten läjä tuntemattomia kanjeja. No, ihan hyvä kuitenkin, että kuvat on saatavilla; kuten tästä huomaa, niistä saa ostajakin pienellä vaivalla jotain irti.
となり の おたくさん でござる。

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Ostokokemukset ja – vinkit”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 26 vierailijaa