Sivu 1/1

Hyvä ensimmäinen piirtopyötä?

Lähetetty: Su Maalis 24, 2013 21:57
Kirjoittaja jekku
Elikkä sellaista mahdollisesti olisin hankkimassa.
Wacom on kai se paras merkki, mutta muusta en juuri tiedäkkään. Olisiko A5 hyvä koko? Läppärin kanssa käyttäisin.
Voisiko joku suositella sopivaa mallia tai kertoa kokemuksistaan?

Re: Hyvä ensimmäinen piirtopyötä?

Lähetetty: Ma Maalis 25, 2013 02:00
Kirjoittaja Fazi
A4-kokoiset ovat ensikertalaiselle jo vähän turhan kalliita, joten A5 on suositeltava. Itseltä löytyy tuo perus Wacomin Bamboo Fun -piirtis, vaikka kovasti tahtoisin jo uutta hommata. Ihan hyvin on muutaman vuoden tuossa mennyt, kerran on pitänyt kynään vaihtaa terä kö kului siihen pisteeseen ettei tahtonut tulla jälkeä enää. Loistava aloittelijoille!

Re: Hyvä ensimmäinen piirtopyötä?

Lähetetty: Ma Maalis 25, 2013 12:57
Kirjoittaja Mikichan
Itsellä on Wacomin Bamboo Pen -piirtopöytä, todella näppärä ja kätevä. Hyvin riittää ihan tällaiselle graafikoksi opiskelevallekin kotikäyttöön. Käytän tuota läppärin kanssa, ei mitään ongelmaa. Ahkerassa käytössä on ollut jo kolme kuukautta. Pöydän koko on hieman A4:sta pienenmpi, piirtoalue tosin on jotain A5:sen luokkaa, kynässä on painetunnistus ja hyvät asetukset. Tosi mukava pintatuntuma tuossa, tuolla Wacomin sivulla mainostetaan tuota paperimaisena pintatuntumana. Ja hyvää tuossa on myös se, ettei tuo ole kallis. Kuudellakympillä ostin lähi Cittarista. Ei opiskelijan budjettia kiikauttanut negatiivisen puolelle. Ja tuommoinen pieni piirtopöytä on helppo ottaa mukaan, sujahtaa kätevästi laukkuun.

Re: Hyvä ensimmäinen piirtopyötä?

Lähetetty: Ma Maalis 25, 2013 14:05
Kirjoittaja parsaninja
Itselleni ensimmäinen piirtopöytä oli halpis Aiptek A4 kokoisena ja se kesti ruhtinaalliset viisi vuotta, joten ei ne kaikki halvat merkit ole susia vaikka kyllä niistäkin huonoja puolia löytyy, kaverin Trust ei kyllä kestänyt kovin kauaa. :) Nyt löytyy kuitenkin Wacom intuos 4M eli A5 kokoa, toimii ihan mahtavasti läppärin kanssa, on kyllä kalliimpi kuin nuo Bamboot (jotka vaikuttavat myös hyviltä vaikka vain vanhempaa mallia olen päässyt kokeilemaan). Huono puoli tässä vain, että kynän kärki kuluu todella nopeasti. :S

Re: Hyvä ensimmäinen piirtopyötä?

Lähetetty: Ma Huhti 08, 2013 20:31
Kirjoittaja Shenden
Ite hankin Wacom Intuos 4M:n ja tommonen A4-kokoinen. Tykkään piirtää isolla, koska tuntuu että pienellä ei pysty kunnolla tekemään mitään. Käden liikerata jotenkin loppuu kesken. Toki ihan kokemuskysymys. Ite piirtelin pienillä ja isoillakin (Cintiq ♥) ennen kuin hankin tuon.
Koko ehkä tulee vastaan joskus, sitä ei helposti kuljeta. Mut muuten kiva käyttää läppärin tai tietsikan kaa.

Aiptek on alottelijalle ihan jees, jos haluaa laatua niin Wacom. Ja noita kärkiä saa ihan näppärästi hankittua kans. Ja Wacomistakin saa niitä pieniä kokoja.