Trigun

Yleisön tuottamat arvostelut animesta ja mangasta. Luethan alueen säännöt erityisen tarkkaan ennen arvostelun kirjoittamista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Swattila
Viestit: 1
Liittynyt: Pe Loka 19, 2007 23:46

Trigun

Viesti Kirjoittaja Swattila » Pe Loka 19, 2007 23:57

Arvostelu: Trigun vol. 1: The $$60 Billion Dollar MAn

Ohjaaja: Satoshi Nishimura
Tuotanto: Victor Company of Japan (1998)
Kesto: 26x25min
Ikäsuositus: K13
Ääni: Japani, Englanti
Tekstitys: englanti
Dvd-aluekoodi: 2

Trigun kertoo Vash the Stampedesta, jonka päästä on luvattu 60 biljoonan dollarin palkkio, mikä tekee hänen liikkumisensa ilman ammutuksi tulemista hankalaksi. Lähes jokainen kaupunki, jossa hän käy, päätyy lähes maantasolle hänen jahtaamisensa vuoksi, mutta ihmeellisesti kukaan ei koskaan kuole.
Meryl ja Milly ovat kaksi vakuutusyhtiön agenttia, jotka on lähetetty etsimään Vash ja pitämään hänen aiheuttamansa tuhot kurissa. Meryl, joka johtaa paria kieltäytyy aluksi uskomasta, että heidän tapaamansa mies olisi legendaarinen lainsuojaton "ihmistornado" Vash the Stampede.
Tämä piikkitukkainen mies on todella ystävällinen, pasifisti, inhoaa verta ja tappamista, rakastaa donitseja ja on todella kaukana rankasta lainsuojattomasta. Mutta Vashin menneisyydessä on paljon enemmän kerrottavaa kuin ensisilmäyksellä voisi luulla.

On mukavaa seurata välillä sarjaa, joka ei kerro eeppisestä hyvän ja pahan taistelusta taikka ole pelkkää komediaa. Myös post-apokalyptinen western-steampunk ympäristö ansaitsee kehunsa omaperäisyydestään. Maailma on yllättävän värikäs vaikka muuttuukin sarjan loppupuolella osittain hieman synkempään. Piirrosjälki on loistavaa, vaikka suuri määrä ylivedettyä huumoria voi alussa ärsyttää joitain ihmisiä. Piirrostyyli on siis positiivinen ja sopii sarjan tyyliin kuin sormi nenään.

Ääninäyttely ajaa asiansa ja varsinkin Vashin roolin tekevä Masaya Onosaka osaa laittaa hahmon tunteisiin sitä oikeaa painoa, samoin kuin Masayan muissa rooleissa mm: Bleachissa ja Pokemonissa. Millyn ja Merylin, sekä sivuhahmojen ääninäyttelijät ansaitsevat myös tunnustusta, vaikkeivat rooleissaan olekaan maailman ilmiömäisimpiä. Tsuneo Imahorin musiikki sopii sarjan tunnelmaan myös loistavasti. Tsuneon aiempiin musiikkeihin kuuluvat mm: GunGrave-pelien soundtrackit ja joitain musiikkeja Cowboy Bebopissa.

Trigun perustuu pitkälti Yasuhiro Nightown mangaan Trigun Maximum, vaikka kulkeekin useissa kohdissa omia polkujaan ja jotkut hahmot poikkeavat huomattavasti alkuperäisestä. Sarjassa esiintyy myös sen verran verta että ikäraja on sopiva.
Sarja kelpaa loistavasti jo hieman animea katsoneille, muttei oikein hyvin kenenkään aloitussarjaksi, koska se on paikoin hieman sekava eikä ole teemoiltaan helposti lähestyttävämpiä. Trigun on juuri sellainen anime josta itse pidän. Sarjan tyylikkäät taistelut, kiintoisa maailma ja henkilöt luovat juuri sellaisen tunnelman, joka on kuin tehty minunlaisiani varten.

Loppuarvosana 4/5

+Toimiva tarina
+Kiintoisa maailma ja hahmot
-Ajoittain sekava
-Paikoin kaavamainen

Mikko Mattila

Palaa sivulle “Arvostelut”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa