For You in Full Blossoms/ HanaKimi

Yleisön tuottamat arvostelut animesta ja mangasta. Luethan alueen säännöt erityisen tarkkaan ennen arvostelun kirjoittamista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
maakopla
Viestit: 133
Liittynyt: Su Maalis 12, 2006 01:38
Paikkakunta: Turku
Viesti:

For You in Full Blossoms/ HanaKimi

Viesti Kirjoittaja maakopla » Pe Elo 31, 2007 18:57

Kuva
Mangaka: NAKAJO Hisaya
Julkaisija: Viz
Julkaisija Japanissa: Hakusensha
Luettu osat: 1-23 + extra
Julkaistu: 23 osaa ja extra luku
Vuodesta 1996 – 2004
Anime: ei
TV sarja: Japanilainen, Taiwanilainen
Ikäsuositus: 13+
Genre: Komedia, draamaa, ristiinpukeutuminen, rakkaus, koulu, shoujo

Juoni: Mizuki on japanilainen tyttö, joka suu Amerikassa. Eräänä päivänä hän näkee televisiosta kuinka Sano Izumi hyppää pituutta ja siitä lähtien Mizuki alkaa idolisoimaan poikaa. Lopulta hän päättää muuttaa taikaisin Japaniin ja mennä samaan kouluun kuin hänen ihana idolinsa Sano. On vain yksi ongelma, Sano käy poikakoulua ja Mizukille jää vain yksi vaihtoehto: pukeutua pojaksi. Mitenköhän käy?

Arvostelu: Alku lähtee vauhdilla käyntiin mutta kaikki on sen verran selvää, ettei kärryiltä tarvitse pudota. Muutama ensimmäinen pokkari on vauhdikasta luettavaa mutta sitten vauhti hidastuu ja paljon. Lopulta paljastuu, ettei sarjan pääjuoni olekaan vain se ristiin pukeutuminen vaan monenmoiset ongelmat joita henkilöillä näyttää olevan, ehkäpä loputtomin. Eikä vain päähenkilöt vaan monet sivuhenkilöt myös, heidän elämäänsä paneudutaan perinpohjaisesti. Eikä rakkaus ole se pääasia, monesti se jääkin taka-alalle. Aluksi kuitenkin keskitytään siihen ristiin pukeutumiseen ja siitä saakin paljon koomisia tilanteita.

Hahmoja on paljon ja he kaikki ovat erilaisia ja persoonallisia. Tämä onkin mielestäni yksi tarinan parhaista puolista. Eivätkä he jää vain joiksikin sivuhahmoiksi vaan heihin pääsee tutustumaan ja heitä oppii ymmärtämään. Eräs lempihahmoistani on tietysti tohtori Umeda, joka on ensinnäkin umpihomo ja toiseksikin hän onnistuu ilmestymään joka paikkaan, latistamaan tunnelman ilkeillä, näsäviisailla kommenteillaan ja silti pitämään otteensa kaikesta ja kaikista. Hänellä on myös monta hyvää ja viisasta lausetta sanottavaan Mizukille. Hahmokaarti on tosiaan värikäs ja kasvaa tarinan edessä melkoisesti mutta silti hietä ei ole liikaa.

Huonoja puolia on tarinan hidas eteneminen. Se suorastaan matelee ja kun alkukipinä alkaa pikkuhiljaa sammumaan ei tarinassa tunnu enää olevan oikein iskua. Siksipä juuri alku ja keskivaihe ovat tarinan kukoistavinta aikaa. Mutta, jos alusta lähtien tykkää, tykkää varmasti loppuun asti. Loppu olikin sitten pettymys. Kliimaksi tuli ja meni, se oli melko olematon ja sitten koitti suorastaan mauton loppu. Monesta henkilöstä ei sitten kerrottukaan miten kävi.

Taide on suloista ja kaunista mutta varsin muuttuvaa. Tarinan aikana hahmot muuttuvat soikeista pyöreiksi, pyöreistä soikeiksi, pörröhiuksiksi ja lopulta hyvin ohuiksi. Mielestäni taide todella huononee loppua kohden aivan kun manga-ka olisi alkanut hosua. Jos katsoisin läpi muutaman ensimmäisen pokkarin ja hyppäisin sen jälkeen heti loppuun en osaisi ikinä edes arvata, että tekijä on ollut sama.

Viittauksia shounen ai suhteen oli muttei mitenkään häiritsevästi. Itse asiassa se tuntui varsin luontevalta, joten ne jotka homoutta kammoksuvat tuskin saavat sarjasta mitään traumoja. Ne ongelmat ja vakavat asiat joita käsiteltiin olivat melko suuria ja raskaita juttuja mutta vastapainoksi oli hyvää ja laadukasta huumoria. Toistoa esiintyy jonkin verran mutta ei se en pahemmaksi mitään muuttanut.

Varsinkin genren ystäville sarja tarjoaa palon mutta tylsähkö juoni syö laatua. HanaKimi on genrensä helmiä, joka ikinen otaku tietää varamsti sarjasta, se on oikeasti must. Loppujen lopuksi huomataan, että se onkin vain tavallista shoujoa eikä tarjoa mitän suurta uutta nähtävää tai kuultavaa. Ei välttämättä mikään paha asia ollenkaan mutta silti ihmetyttää, miksi se on niin suosittu.

+ paljon persoonallisia hahmoja
+ paneudutaan oikeisiin ongelmiin
+ sivuhahmotkin saavat oman elämän
+ hyvä huumori
- taide muuttuu koko ajan
- hyvin hidas tahti
- toistoa
- mälsä loppu

3/5
Look at the sky, it´s so beautiful!

Leffa- ja manga-arvsoteluja

Palaa sivulle “Arvostelut”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija