Hajime no Ippo

Yleisön tuottamat arvostelut animesta ja mangasta. Luethan alueen säännöt erityisen tarkkaan ennen arvostelun kirjoittamista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Bitten
Viestit: 160
Liittynyt: Ke Syys 28, 2005 13:47

Hajime no Ippo

Viesti Kirjoittaja Bitten » La Elo 25, 2007 22:45

Johdanto

Hajime no Ippo on kunnioitettavaan pituuteen päässyt manga, joka kertoo melko perinteisen kasvutarinan aiheenaan nyrkkeily. Jos luulet, että nyrkkeilyottelut eivät voi tarjota paljon uutta tai jännittävää mangarintamalle, niin voit yllättyä. Hajime no Ippo onnistuu jännittämään ja viihdyttämään vielä uusimmissa osissakin.

Arvostelu

Mangaka: George Morikawa
Genre: Shounen, urheilu
Hajime no Ippo ANN:ssä: linkki
Luettu: yli 70 osaa

Makunouchi Ippo ei ole tavallinen, nuori koululainen. Hänen sosiaalinen elämänsä on melko rappiolla äitinsä kalastusfirman takia, Ippo joutuu auttamaan äitiänsä hänen töissään aina koulun jälkeen iltamyöhään asti, mutta tottuneena siihen tekee kuitenkin sitä ihan mielellään. Koulun “pakolliset kovikset” kiusaavat tästä hyvästä Ippoa jatkuvasti. Eräänä päivänä Ippo kuitenkin kohtaa menestyvän nyrkkeilijän, Takamura Mamorun, joka saa Ipon innostumaan nyrkkeilystä. Hyvin pian harrastuksesta tulee ammatti.

Ippo alkaa harjoittelemaan samalla nyrkkeilysalilla, kuin ihailemansa Takamura, siellä hän kohtaa Aokin, Kimuran(tuttavallisemmin: Aokimura) ja Miyatan, josta tulee parin harjoitusottelun jälkeen Ipon ikuinen kilpakumppani. Ipon ja Miyatan kilpakumppanuus on yksi juonen suurista yhdistävistä tekijöistä.

Manga ei sisällä todellakaan pelkkää nyrkkeilyä, kuten monet urheilumangat, jotka koostuvat melkeinpä pelkästään urheilusta. Vaikka päähenkilöt eivät juuri ajattelekaan muuta kuin nyrkkeilyä, tilaa jää myös hiukan ihmissuhteille ja vapaa-ajan huvittelulle. Nyrkkeilyottelut kestävät yleensä n. yhden osan verran. Sarjan alussa ne ovat suhteellisen lyhyitä, mutta myöhemmin nähdään yli kahdenkin osan ylittäviä otteluita. Vähemmän merkittäviä ja lyhyempiä otteluitakin nähdään. Otteluiden välistä sivutilaa on yllättävän paljon.

Hajime no Ipon piirrostyyli saatta vaikuttaa hiukan vanhanaikaiselta, mutta siihen pitäisi tottua, ottelutkin on kuvattu oikein komeasti. Mangan hahmot ovat persoonallisia ja jokaiselle löytyy varmasti oma suosikkinsa laajasta valikoimasta. Vaikka joidenkin otteluiden lopputulokset ovat melko ennalta-arvattavia, niin juonessa on silti yllätyksiä ja otteluissakin riittää jännitettävää.

Hajime no Ippo miellyttää varmasti monia shounen-faneja, vaikka eivät olisi urheilusta tai nyrkkeilystä kiinnostuneet ollenkaan. Manga on kevyttä ja erittäin viihdyttävää luettavaa. Kokonaisuudessaan yksi parhaista shounen-mangoista.

+Nyrkkeilyottelut ovat jännittäviä
+Otteluiden välinen aikakaan ei jätä kylmäksi
-Hiukan vanhanaikainen piirrostyyli
-Juoni on osittain melko ennalta-arvattava

Pisteet(1-5): 4,5

Alunperin julkaistu täällä.

Palaa sivulle “Arvostelut”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa