+Anima

Yleisön tuottamat arvostelut animesta ja mangasta. Luethan alueen säännöt erityisen tarkkaan ennen arvostelun kirjoittamista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Bitten
Viestit: 160
Liittynyt: Ke Syys 28, 2005 13:47

+Anima

Viesti Kirjoittaja Bitten » Ma Elo 20, 2007 18:52

Huom!
Animeunionin sääntöjen mukaan spoilerit, eli tiedot, jotka selviävät vain mangaa lukemalla, ovat valkoisella tekstillä kirjoitetut. Mistään iloa pilaavista spoilereista ei kuitenkaan ole kyse, vaan jos haluaa saada tästä arvostelusta kaiken irti, kannattaa nekin lukea.


Johdanto

+Anima kertoo pienestä joukosta lapsia, jotka ovat puoliksi eläimiä, heitä kutsutaan +animoiksi. Aihetta voisi lähestyä monellakin tavalla, mutta +Anima käsittelee mm. rasismia hyvin kevein mielin. Manga sopii mainiosti ainakin nuoremmille lukijoille.

Mangaka: Natsumi Mukai
Genre: Seikkailu, fantasia
+Anima ANN:ssä: linkki
Luettu: 3 osaa
Saatavuus: Myydään ainakin fantasiapeleissä.

+Anima alkaa vauhdikkaasti. Jo ensimmäisessä osassa yksi päähenkilöistä, Cooro, joka on varis-+anima, löytää kolme muuta +animaa tekemään matkaa hänen kanssaan. Husky on puoliksi kala, Senri on karhu ja Nana on lepakko. Vaikka mangassa sanotaan +animoiden olevan harvinaisia, heitä kuitenkin tuntuu löytyvän vähän joka nurkan takaa.

Päähahmojen taustat eivät tunnu kovin merkittäviltä. Senri kantaa mukanaan kirjaa, jonka väliin hän kerää kuivattuja kukkia jostain tuntemattomasta syystä, Nanalla taas on synkkä menneisyys ja traumoja, mutta paljon enempää ihmettelemistä ei hahmoissa ole. Jokainen heistä on melko yksiuloitteinen persoona, mutta ovat kuitenkin ihan hauskoja seurata.

+Anima on melko selvästi nuoremmalle väelle suunnattu manga. Piirrosjälki ei ole kovin omaperäistä, vaan hyvin selkeää ja söpöjä hahmoja riittää. Osa ihmisistä suhtautuu +Animoihin varauksella, mutta mistään joukkohävityksistä tai orjuudesta ei puhuta, joten mistään rasismista ei ole kyse.

Mangan huumori on ihan toimivaa ja tarina on vauhdikas. Päähahmot harhailevat paikasta toiseen ilman päämäärää ja joutuvat aina kaikenmoisten tapahtumien keskelle. Mitään syvempää tai suurempaa juonta tarinassa ei tullut vielä esille muutamassa ensimmäisessä osassa. Cooron ja kumppaneiden seikkailut ovat kuitenkin ihan kelpo viihdettä.

+Toimivaa viihdettä
-Melko pinnallinen

Pisteet(1-5): 3

Alunperin julkaistu täällä.

Palaa sivulle “Arvostelut”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa