REC (2006)

Yleisön tuottamat arvostelut animesta ja mangasta. Luethan alueen säännöt erityisen tarkkaan ennen arvostelun kirjoittamista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

REC (2006)

Viesti Kirjoittaja madu » Su Elo 05, 2007 19:14

Tällaisen pätkän katsoin tuossa muutama yö sitten, ja ajattelin siitä pienen arvostelun raapustaa, koska ainakaan nopean haun perusteella kukaan ei ole sarjasta vielä täällä huulta heittänyt.

Kuva

Kyseessä on varsin erikoisessa formaatissa esitetty rakkaussarja vähän kypsemmälle väelle - koko homma koostuu kymmenestä 12-minuuttisesta jaksosta. Vaikka sarja onkin ajallisesti varsin lyhyt, oli siinä kuitenkin yllättävä määrä syvyyttä ja hahmonkehitystä - aika monessa muussahan ensimmäisten kahden tunnin aikana vasta saadaan koko haaremi esiteltyä :wink:

Hieman taustaa, periaatteessa mitä ensimmäisen viidentoista minuutin aikana tapahtuu:

Päähenkilöitä ei oikeastaan ole kuin kaksi. Fumihiko Matsumaru on 26-vuotias (!) mainostoimistossa työskentelevä perussälli, ja sarja alkaa kohtauksella, jossa hän erittäin turhautuneena odottaa elokuvateatterin edessä seuralaisensa saapumista. Daamia ei kuitenkaan meinaa näkyä, ja Matsumaru vihaisena meinaa heittää liput pois.

Paikalle sattuu kuitenkin varsin eksentrinen tyttö, joka pyytää saada toisen lipun, olisihan tuhlausta heittää ne pois, ja sen jälkeen raahaa Matsumarun mukaan teatteriin. Elokuvassa (Roman Holiday, jokainen jakso on muuten nimetty Audrey Hepburn-elokuvien mukaan) tyttö lukee repliikit ääneen Matsumarun ihmetykseksi, ja myöhemmin paljastuu olevansa aloitteleva ääninäyttelijä, seiyū. Elokuvan ja illallisen jälkeen molemmat lähtevät koteihinsa, jotka ovatkin melko lähekkäin toisiaan. Matsumaru ei saa unta, ja hetken päästä kuulee sireenien äänen ja lähtee ulos katsomaan mistä on kyse, ja kohtalolla/Amorilla/käsikirjoittajalla/kenellä ikinä näistä asioista onkaan päätösvalta on taas ollut näppinsä pelissä - palaneen talon vieressä istuu masentuneena tuo sama tyttö, jonka hän aikaisemmin tapasi.

Kuva

Matsumaru kutsuu tytön viettämään yön luokseen, koska tällä ei ole mitään muutakaan paikkaa mennä, ja olosuhteiden varjossa samaan sänkyynhän siitä päädytään, tyttö esittelee itsensä 20-vuotiaaksi Aka Ondaksi ja temput tehdään (taitaa olla jonkinsorttinen nopeusennätys jos h-pätkiä ei lasketa mukaan, vähän päälle 10 minuuttia sarjan alusta). Aamulla Akaa ei enää näy missään, ja Matsumaru lähtee töihin. Hänen tämänhetkinen projektinsa on löytää ääninäyttelijä mainostettavalle tuotteelle, ja jälleen kerran kohtalo vetelee naruista silleen sopivasti, että yksi kandidaateista on Aka.

Kuva

Tästä asetelmasta siis lähdetään, ja kantavana voimana on taas kerran se rakkauden tunnustamisen vaikeus. Kahteen tuntiin on pakattu yllättävän paljon myötä- ja vastamäkeä ja sekä sydäntälämmittäviä että vaikeita tilanteita. Positiivista on sarjan erittäin kypsä asenne, fanserviceltä säästytään melkein kokonaan ja aika paljon keskivertoa vanhemmat hahmot tuovat erittäin piristävää vaihtelua tyypillisiin teiniromansseihin. Koska päähenkilöitä on vain kaksi, on riittävästi aikaa molempien kehittämiseen, eikä kirjoittaja ole joutunut turvautumaan tähän oi-niin-yleiseen "geneerinen tsundere + geneerinen Rei-klooni + geneerinen kiltti tyttö + mitä muuta ikinä keksiikään"-asetelmaan mikä näitä rakkauspätkiä vähän tuntuu vaivaavan.

Visuaalisesti sarja on aika kivaa katsottavaa, animaation laatu oli hyvä ja hahmot melko persoonallisen näköisiä. Äänimaailma ei ollut mikään päätähuimaava koska en muista siihen kiinnittäneeni mitään huomiota, enkä ole myöskään kummankaan pääroolin näyttelijään törmännyt aikaisemmin, tosin he kyllä hommansa hoitavat varsin hyvin. OP-biisi on ihan hauska ja hyväntuulinen muttei mitenkään massasta edukseen erottuva, ED:n visuaalipuolet taas liimaavat kyllä kenen tahansa heteroseksuaalisen miehen ruudun ääreen.

Kaikenkaikkiaan erittäin hyvä ja mukava tapa viettää kaksi tuntia, vaikkakin tarina on melko mahdoton monissa kohtaa - ei tällaisia yhteensattumia vaan tapahdu. Jos nyt ei lyhyen anime-harrastukseni aikana parhaita näkemiäni sarjoja, niin ainakin siitä paremmasta päästä.

ANN-linkki

Palaa sivulle “Arvostelut”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa