Nodame Cantabile manga

Yleisön tuottamat arvostelut animesta ja mangasta. Luethan alueen säännöt erityisen tarkkaan ennen arvostelun kirjoittamista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
maakopla
Viestit: 133
Liittynyt: Su Maalis 12, 2006 01:38
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Nodame Cantabile manga

Viesti Kirjoittaja maakopla » Ke Touko 30, 2007 18:02

Nodame Cantabile
Mangaka: Tomoko Ninomiya
Julkaisija: Del Rey
Julkaisija Japanissa: Kodansha
Luettu osat: 1-9
Julkaistu: 17 osaa
Vuodesta 2001-- jatkuu yhä
Anime: 23 jaksoa
TV sarja: 11 jaksoa
Genre: komedia, musiikki
Juoni: Shinichi Chiaki on taitava pianon ja viulun soittaja. Mutta hänen unelmansa on tulla kuuluisaksi kapellimestariksi. Tietysti ulkomailla opiskelu on osa hänen unelmaansa mutta hän kärsii erittäin vakavasta lento- ja hukkumisfobiasta, joten hänen on mahdotonta poistua Japanista. Yhtenä päivänä hän tapaa Nodamen (yllättäen naapurinsa), tytön joka ei osaa siivota, kokata eikä edes lukea nuotteja mutta hän osaa soittaa pianoa, ja osaa sen hyvin. Jostakin kumman syystä Chiaki yllättäen huomaa joutuneensa idioottien joukkoon, jotka eivät osaa soittaa hyvin mutta jotka osaavat nauttia siitä.

Arvostelu: Ensimmäinen asia, mikä pistää silmään on kynän jälki. Se on hyvin yksinkertaista, välillä jopa ihmeellisen suoraviivaista. Itse asiassa, juoni ja tarinankehityskin on yksinkertaista ja selvää. Mitään suurta, hienoa tai erikoista ei ole tiedossa. On kyse opiskelijoista, muorista, jotka rakastavat musiikkia ja heidän unelmistaan. Huumori on kepeää ja tilannekohtaista, välillä jopa taipuu slapstickin suuntaan.

Juonen kehitys on ripeää mutta selkeää. Ei jäädä turhana paikoilleen junnaamaan mutta ei myöskään kierrätetä mitään. Hahmot ovat uskomattoman realistista ja juoni on uskottava. Paino on musiikin puolella, ennen kaikkea on kyse soittamisesta, siitä miten tulla paremmaksi ja miten toteuttaa tavoitteet. Toisena tulee vasta hahmojen kehitys ihmisinä ja heidän suhteensa. Jotenkin huomaamattomasti he ystävystyvät ja yllättäen huomaa miten välit ovat lämmenneet.

Tämä manga on tylsyyden ja mielenkiinnon rajalla. Riippuen lukijasta se taipuu jompaan kumpaan suuntaan. Mitä taiteeseen tulee siitä joko pitää tai sitten ei, mutta siihen tottuu nopeasti. Shoujomangalle tyypilliset kukkaset ja muut taustat eivät ole läsnä, myös ruudut ovat selkeän neliskulmaisia. Mutta kaikessa yksinkertaisuudessaankin Nodame Cantabile on hyvä. Se ei ole samaa vanhaa eikä uutta ihmeellistä. Se on sitä ei niin tavanomaista. Ikäsuositus 16+ on minusta aiheellinen. Nuoremmille lukijoille manga saattaakin taipua tylsyyden puolelle.

+ erikoiset hahmot
+ huumori
+ yksinkertainen taide
- eipä tule mieleen

4/5
Look at the sky, it´s so beautiful!

Leffa- ja manga-arvsoteluja

Palaa sivulle “Arvostelut”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija