Skip Beat manga

Yleisön tuottamat arvostelut animesta ja mangasta. Luethan alueen säännöt erityisen tarkkaan ennen arvostelun kirjoittamista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
maakopla
Viestit: 133
Liittynyt: Su Maalis 12, 2006 01:38
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Skip Beat manga

Viesti Kirjoittaja maakopla » Ke Touko 30, 2007 17:17

Skip Beat
Kuva
Luettu osat: 1- 18
ilmestynyt osat: 1-19 (chapter 108)
Julkaisija: Viz
Mangaka: Yoshiki Nakamura
Julkaisija Japanissa: Hakusensha
Vuosi: 2002- jatkuu yhä
Anime: ei
Genre: komedia, show bisnes, rakkaus
Juoni: Kyoko on hiljainen maalaistyttö. Hän on omistanut elämänsä rakkaudelleen Sho Fuwalle. He kasvoivat yhdessä Kyotossa mutta Sho kyllästyi elämäänsä siellä ja päätti muutta Tokioon toteuttamaan unelmaansa. Hän halusi kuuluisaksi muusikoksi. Koko tämän ajan Kyoko luuli olevansa erityinen, koska Sho oli pyytänyt juuri hänet mukaansa Tokioon. Kyoko ei mennyt lukioon, hän raatoi monissa töissä vain, jotta pystyisi elättämään Shon ja itsensä ja maksamaan huippuhienon asunnon vuokran. Kaiken hän teki vain Shon vuoksi, eikä välittänyt itsestään. Mutta eräänä päivänä Kyoko kuuli kuinka Sho kertoi managerilleen, että hänelle Kyoko ei ollut mitään. Hän piti Kyokoa tylsänä tyttönä ja oli saanut hänestä tarpeekseen. Toisin sanoen hän oli vain käyttänyt tyttörukkaa hyödykseen. Kyoko vannoi kostoa mutta Sho vain sanoi: "Et pysty edes koskettamaan minua. Minä olen jo suuri tähti ja sinä vain tavallinen ihminen." Kyokolle ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin heittäytyä show bisneksen pariin, joka ei häntä sen kummemmin kiinnostanut. Mutta hän vannoi, että hänestä tulee suurempi ja kuuluisampi kuin Sho ja silloin hän nöyryyttäisi tämän okein kunnolla. Kyoko ei kuitenkaan osannut odottaa löytävänsä jotakin erityistä näyttelemisen parista, ei osannut odottaa tapaavansa jonkun jonka rinnalla haluaisi tulevaisuudessa näytellä.

Arvostelu:
Juonen kehitys on hidas, kannattaa varautua pitkään tarinaan. Välillä se on jopa hieman puuduttavaa koko vakavuudessaan. Mutta huumoria löytyy runsaasti vastapainoksi. Sivut ovat täynnä pikkupränttiä ja tekstiä. Nakamuran tyyli on syvällinen juoni, siksi se tuntuu välillä niin raskaalta luettavalta. On paljon pikkuseikkoja ja yksityiskohtia. Tämä ei ole yksi niistä tarinoista, jossa jollekin käy tuuri ja hän sattumalta löytää tien kuuluisuuteen. Ei, tässä tarinassa päähenkilö oppii alusta lähtien, hitaasti astuu askelma askelmalta lähemmäs päämäärää. Eikä edes 18 osan jälkeen ole vielä kovin lähellä sitä, mitä lähti hakemaan. Mutta huumori on älykästä ja heppoisaa. Lukuisat juonenkäänteet pitävät mielenkiinnon yllä. Toistoa ei ole, on ihmeellistä miten voi piirtää niin monta pokkaria ilman, että tarina käy tylsäksi ja itseään toistavaksi.

Romantiikan osuus on vähäinen. Päähenkilöiltä menee pitkä aika edes tunteidensa sisäistämisen. Ja kun toinen on vihdoin ymmärtänyt, toisella ei ole aavistustakaan. Ei siis kannata odottaa vaaleanpunaisia unelmia, suudelmia tai halauksia. Romantiikka ei ole missään nimessä pääosassa. Tarina kertoo ihmisistä, kertoo ihmisten kehityksestä, ongelmien ylitepääsemisestä ja siitä miten kurjaa tai mukavaa elämä on. Voi hitaasti nauttia ja tarkkailla Kyokon kehittymistä näyttelijänä ja muiden henkilöiden kehittymistä ihmisinä. Tarina on hyvin realistinen, muutamia pikkuseikkoja lukuun ottamatta. Elämä ei ole vain tuuria ja sattumaa vaan rankkaa työtä.

Hahamot ovat hyvin syvällisiä. Heillä on menneisyys, heillä on unelmia ja tavoitteita. Nakamura saa heidät elämään paperilla ja sitä haluaa yllättäen tietää heistä enemmän. Kuten tarinakin hahmot ovat täysin realistisia.

Nakamuran kynänjälki on välillä sanoin kuvaamattoman kaunista ja välillä jotakin ihmeellisen outoa. Välillä tuntuu, että hän on hosunut toden teolla. Mutta kaikissa tärkeissä kohtauksissa voi vain huokailla ihastuksesta. Toisin kun joillakin piirtäjillä hänen taiteensa pysyy koko ajan suht koht samantyylisenä, muuttumatta. Kehittymättä mihinkään suuntaan.

+ Juoni, kehitys
+ hahmot, kehitys
+ ei toistoa
+ taide
+ huumori - hidas tempo
- välillä täytettä pursuavat sivut
- romantiikan vähyys
- taide
Look at the sky, it´s so beautiful!

Leffa- ja manga-arvsoteluja

Palaa sivulle “Arvostelut”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija