One Piece

Yleisön tuottamat arvostelut animesta ja mangasta. Luethan alueen säännöt erityisen tarkkaan ennen arvostelun kirjoittamista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
jyrki
Viestit: 5
Liittynyt: Ti Loka 21, 2003 20:47
Paikkakunta: Jyväskylä

One Piece

Viesti Kirjoittaja jyrki » La Loka 25, 2003 21:28

One Piece on Eiichiro Odan luoma anime-sarja. Se on tietääkseni ainoa laatuaan, nimittäin merirosvoihin ja heihin liittyviin käsitteisiin perustuva anime-sarja, jota (yllätys yllätys, eli ei) julkaistiin alunperin myös sarjakuvana Shonen Jump-läpyskässä. Aarteita, valtavia purjelaivoja ja kaljuunoita, kanuunoita... kaikkea mitä perinteisistä merirosvotarinoista voi löytää. Maailmaan on tosin lisätty paljon kaikenlaista joten mitenkään tavanomaista seikkailua on turha luulla odottavansa.

On kulunut n. 15 vuotta, kun maailman kaikkien aarteiden ja käytännössä koko maailmaa johtaneen merirosvo, oikea merirosvojen kuningas, Gold Roger saatiin kiinni ja teloitettiin. Ennen kuolemaansa hän kuitenkin kertoi koko tilaisuutta seuranneelle väkijoukolle, että hänen aarteensa, kohuttu ONE PIECE sijaitsisi maailman vaarallisimmassa paikassa, Grand Linella. Monet lähtivät siltä seisomalta etsimään aarretta, mutta helppoahan se ei tietenkään ollut... kukaan ei sitä ole vielä tänä päivänäkään löytänyt.

Seikkailu keskittyy Luffyn seikkailuihin tässä maailmassa. Lapsena hän lupasi Shanksin, nyt merille lähteneen ja aika pirun kovan, parhaan ystävänsä kanssa, että Luffysta tulisi vielä jonakin päivänä merirosvojen kuningas. Lupauksen merkiksi Luffy kantaa päässään Shanksin vanhaa olkihattua, mikä onkin hänelle hyvin rakas. Luffyn unelmassa tulla merirosvo-pampuksi merien päällä on vain yksi ongelma: syötyään lapsena Gomu Gomu-hedelmän hänen kehonsa on kuin kumia! Hänen erikoiskykyjään ovatkin siis oman ruumiinsa venyttäminen ja elastisuuden antavan potkun käyttäminen lyönneissään ja potkuissaan on ainutlaatuisella tasolla. Ongelmaksi sen tekee vain se, että uusien kykyjen myötä tuli myös kirous: joutuessaan mereen Luffy menettää täysin kykynsä liikkua ja hän ilman apua hukkuukin meren pohjaan.

Luffy seikkailee merillä etsien itselleen miehistöä. Tässä onkin sarjan paras juttu, sillä One Piecen hahmot ovat yhtiä parhaimpia ikinä näkemiäni. Jokaista vähänkään tärkeämmässä roolissa olevaa hahmoa oppii joko vihaamaan tai rakastamaan, mutta silti voi vain arvostaa, millaisella tyylillä ja harkinnalla jokainen hahmo on luotu. Niin hyvikset kuin pahikset ovat hyvin tasapainoitettu, ja pahiksillakin ovat omat motiivinsa tekemilleen asioille. Myös osa pahiksista on syönyt Gomu Gomu-hedelmän sukulaisia, joita yleisnimellä "Devil Fruit" kutsutaan. Eri hedelmät antavat erilaisia kykyjä kuten itsensä paloiksi laittaminen tai kehonsa muuttaminen tuleksi tai savuksi.

Sankareista ei voi olla pitämättä. Luffy on innokuudessaan hauska hahmo, kun jo Roronoah Zoro edustaa vähän vakavampaa linjaa. Nami on ovela ja juonikas varas, ryhmän pakollinen nainen. Hänen tarinansa on mielestäni mielenkiintoisin, mitä olen tähän mennessä nähnyt. Usopp on täysi arkajalka ja omien sanojensa mukaan maailman paras merirosvokapteeni, mutta korkeintaan hän on vain maailman paras huijaaja ja valehtelija. Silti, todella hauska ja positiivinen hahmo. Sanji on ravintolakokki ja pukeutuu aina tyylikkäästi mustaan pukuun. Hän polttaa ja käyttää taisteluissa ainoastaan jalkojaan, sillä hän ei halua pilata kokinkäsiään. Tyylikäs kuin mikä ja yksi omista lemppareistani.

Sarjan piirrosjälki on vähän kehnoa, sillä se on tehty tavallista pienemmällä budjetilla. Tämä tuskin häiritsee muita kuin kaikkein tarkimpia nipottajia. Vaikka mm. still-kuvia on käytetty taisteluissakin, ovat ne mielestäni ripoteltu juuri sopiviin kohtiin ja osin jopa tyylikkäästikin. Animointikaan ei kärsi pahemmin, vaikkakin samoja liikkeitä välillä käytetäänkin. Varjostusta käytetään tuskin laisinkaan, ellei se ole ehdottoman tärkeää. Ainoa todellinen miinuspuoli on, että sopivan alun jälkeen taistelut alkavat venyä osin raastavankin pitkiksi, kiitos lukuisinen flashback- ja tarinankerronta-kohtauksin. Tässä tosin on huomioitava se, että ennen sarjaa olen lukenut mangaa, ja sarjassa odotin eniten pääsyä yli sen kohdan, johon sarjakuvassa aikoinaan jäin. Kenties siksi odottaminen teki katsomisesta paikoin tuskalista...

Sarjan yleinen tunnelma on hyvin piristävä ja humoristinen. Turhaa realistisuutta on odottaa, sillä hahmoilla on välillä valtavat suut heidän huutassaan sisään ja ne taistelutkin ovat todella yliampuvia.

Hahmot ja juonenkehitys ovat tämän sarjan parasta antia, ja en ihmettelekään, miksi tämä sarja on monien mielestä kaikkien aikojen parasta animea. Minä lukeudun tähän samaan kastiin ja suosittelen tätä lämpimästi. Tosin mieluummin sarjakuvaa, joka etenee paremmalla tahdilla.

Edit //
Mangaa olen lukenut 6-7 kirjaa ja animea nähnyt 52 jaksoa. Animea on luvassa aika valtavasti, sillä kohta, jossa minä olen enteilee vasta alkua koko saagassa. Ja kun sarjan tunnareita etsiessä löytää endingeja numero 6 ja 9, niin voi vain itkeä lompakkonsa puolesta, kun pitäisi jokaikinen jakso ostaa... tai olla ware-pelle ja imuttaa netistä. Sarjaa tietääkseni tuotetaan vieläkin Japanissa.

Edit2//
Kiitoksia z4ralle lisäinfosta. ^^ Jos muillakin sattuu jotain muuta tulemaan mieleen, niin antaa tulla vain.
Viimeksi muokannut jyrki, Su Loka 26, 2003 13:33. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
z4rd
Viestit: 39
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2003 18:14
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja z4rd » La Loka 25, 2003 22:31

Lisäinformaatiota :

Animea on tällä hetkellä Japanin puolella nähty 170 jaksoa, lisäksi on 4 elokuvaa, 2 tv-specialia ja 1 OVA-jakso. Mangaa on 297 chapterin verran joka tekee päälle 30 kirjaa. Ymmärtääkseni OP:n manga on tämän hetken suosituin manga japanissa ja lisäksi kai ohittanut mm. DragonBallin myyntiluvuillaan ...

Lisensoituhan tämä on kummassakin muodossaan, Funimation nappasi animaation oikeudet kai yli vuosi sitten mutta ei ole saanut mitään ainakaan vielä aikaiseksi ja manga taas pyörii Vizin jenkki-Jumpissa ja kaksi ekaa kirjaa ovat jo ulkona, harmi vain että kirjat tulevat Jumpin tahtiin joten seuraavaa kirjaa saa aina odottaa turhan kauan.

Ehdottomasti tutustumisen arvoinen sarja vaikka ei perus-shonenista välittäisikään.
You might have lived wrongly as a man, or you might have lived wrongly as a woman, in the end it's still a Way of a Human. We may part under the real blue sky, but the Okama Kenpo will strive.

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja jtn » Ma Loka 27, 2003 12:29

Se on tietääkseni ainoa laatuaan, nimittäin merirosvoihin ja heihin liittyviin käsitteisiin perustuva anime-sarja
Suolaisilla merillä seilaavat merirosvot ovat aika marginaalinen animen aihealue, mutta kaikkien animepiraattien isä, Avaruusrosvo kapteeni Harlock on seilannut tähtien merta jo neljännesvuosisadan. Hänen lisäkseen tähtiväyliä ovat terrorisoineet ainakin avaruusrosvo Mito sekä Sol Bianca. Suolaisia meriä terrorisoivia piraatteja taidettiin nähdä Aqua Knightissa, joskin siinä pääpaino oli muilla juonikuvioilla.

Eli One Piece ei ole ainoa Rannikoiden veljeskunnan innoittama animesarja. Ainakin kapteeni Harlock monine inkarnaatioineen on tutustumisen arvoinen, jos haluaa rosvoilua katsoa. Arcadia of My Youth -elokuva tulee vihdoin DVD:lle ensi kuussa.
Harlockista tosin on mainittava, että se on Leiji Matsumoton tuotantoa. Melodraamaa riittää vaikka kolmen sarjan tarpeisiin.

Näköjään 60-luvulla on myös tehty TV-sarja nimeltä Kaizoku Oji (Merirosvoprinssi).
Vizin jenkki-Jumpissa ja kaksi ekaa kirjaa ovat jo ulkona, harmi vain että kirjat tulevat Jumpin tahtiin joten seuraavaa kirjaa saa aina odottaa turhan kauan.
Saksaversio on ehtinyt jo osaan 26. Jos kielitaitoa riittää, kannattaa ennemmin investoida niihin. Tulee halvemmaksi ja tavaran saa nopeammin.
- Jussi Nikander

Avatar
z4rd
Viestit: 39
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2003 18:14
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja z4rd » Ma Loka 27, 2003 16:47

Eri asia sitten kestääkö pää lukea saksaa joka ainakin omasta mielestäni on aivan hirvittävä kieli sekä lukea että kuunnella... Niin ja onhan OP:n animekin tullut germaanisena painoksena myös, tosin dubbi on kuulemma aivan helvetillinen kokemus mitä olen saksalaisiltä OP-faneilta kuullut kokemuksia.
You might have lived wrongly as a man, or you might have lived wrongly as a woman, in the end it's still a Way of a Human. We may part under the real blue sky, but the Okama Kenpo will strive.

Avatar
UrsusCode
Viestit: 130
Liittynyt: Ma Helmi 24, 2003 19:35
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja UrsusCode » Ma Loka 27, 2003 19:59

Saksaa hieman ymmärtävänä, voisin sanoa että ainakaan minun korvaan tuo One Piecen saksadubbi ei särähdä, pahempiakin on kuultu ;)
Tosin kun 90% puheesta menee huti niin oma arvio perustuu täysin äänenpainotukseen. (Eli onko puhe pelästyneen, kiihkeän, vihaisen jne kuuloinen oikeina hetkinä)
Freak of nature, and proud of it... honest!

Avatar
raju
Viestit: 8
Liittynyt: La Touko 01, 2004 23:41
Paikkakunta: Kuusamo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja raju » Su Touko 02, 2004 01:20

z4rd kirjoitti:dubbi on kuulemma aivan helvetillinen kokemus mitä olen saksalaisiltä OP-faneilta kuullut kokemuksia.
:evil: Mut ootko ite kuullut niitä saksalaisia ääniä mitähäh??! mun mielestä ne on ainakin PARHAIMPIAAAAA mitä olen ikuna kuullut missään animessa!! ja se yllätti, et se oli tosiaan saksaksi... jokaisen äänen tunnistaa ilman että pitää kattoa kuka puhuu, yksi lemppareistani on namin ääni, aivan ihana!

mut joo, palataan tähän pääaiheeseen, one piece on todellakin aivan huippu sekä animena että kirjana. mangan lukeneena voi tosiaankin olla ikävää nähdä kirjaa myötäilevät animejaksot, mut mä ite ainakin tykkään kovasti :) saa nauttia sarjasta sekä mustavalkoisena ja värillisenä. ja mitä ulkoasun kökköisyyteen tulee, mielestäni tyyli on hienoa, sopii hyvin aiheeseen.

eläimet rulaa mangassa!!
**raju haukottelee rajusti rajun päivän jälkeen rajun sotkuisessa huoneessaan**

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Arvostelut”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa