Revontulitalli

Yleisön tuottamat arvostelut animesta ja mangasta. Luethan alueen säännöt erityisen tarkkaan ennen arvostelun kirjoittamista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Casandara
Viestit: 89
Liittynyt: Ma Heinä 05, 2004 21:09
Paikkakunta: Tampere

Revontulitalli

Viesti Kirjoittaja Casandara » To Helmi 01, 2007 20:35

Ruotsalaista Pseudo-mangaa ujutettuna hevoskirjan kääreisiin ?

Ratsastavia Sentaita ?

Noomi Hebertin, Lena Ollmarkin ja Åsa Ekströmin Revontulitalli sarjan kaksi ensimmäitä kirjaa saatavilla kirjastoistanne. Liekkien Lahja ja Jäiden Salaisuus yhdistävät kaksi hyvin suosittua rahasampoa yhdeksi - yllättävän toimivaksi kokonaisudeksi. Kolmas osa Tuulen Tie tulossa pian.

Ensimmäisen kirjan virallinen takakansi teksti ei spoilaa liikaa :

"Andrea on muuttanut Norrlantiin ja Revontulitallille shirenhevosensa Lumivyöryn kanssa. Siellä hän tutustuu salaperäiseen Åseen ja mustaan täysveriseen Länsituuli-hevoseen, hurmaavaan Joakimiin Kuuma liekki -connemaratammoineen sekä villiin Veraan ja hänen islanninhevoseensa Moldiin.

He ratsastavat yhdessä metsään ja päätyvät seuraamaan maagista samaanien seremoniaa. Hevoset pelästyvät ja syöksyvät ihmeellisen suuren tulen läpi. Sen jälkeen mikään ei enää ole niin kuin ennen..."

Toisesta kirjasta vain lyhennetty versio ei pilaa kaikkia yllätyksiä :

"Neljän nuoren jännittävät seikkailut šamaanien mailla jatkuvat pohjoismaisen mangaromaanin toisessa osassa."

Itkin onnesta ja itkin tunteesta. Itkin hieman myös ärsytyksestä, joka tulee kun mystisesti venytetään satulaa kahdelle, sitten itkin Suurista Tunteista ja ihastelin kuinka monia manga-kerronnan loistavia, tunteisiin vetoavia piirteitä olikaan saatu ujutettua heppakirjaan. Sitten itkin menetyksestä, jonka jälkeen pian tajusin lukeneeni ensimmäisen kirjan ja itkin vielä vähän lisää siitä, että ensilukemisen hurma oli menetetty - tarttuessani sarjan seuraavaan kirjaan.

Heppailua ei oltu viety mielestäni äärimmileen, mutta kirjaa on varmasti helpompi lukea, jos ymmärtää jotakin näistä eläimistä. Tai omaa edes jonkinlaista kiinnostusta niitä kohtaan. Ammattitermistöä vilahteli riimunnarusta kimoon, mutta se ei ole yliampuvaa, etenkin kun nykyään netin aikakaudella, sanoja ei tarvitse lähteä enää etsimään paperisesta sanakirjasta.

Suosittelen lämpimästi kaikille hevosista ja mangasta pitäville nuorille tai dinoillekkin, jotka ovat sinuja sisäisen lapsensa kanssa. Hauskoja lukuhetkiä o/

Taidan mennä lukemaan ne uudestaan. :)
"Saan olla niin omituinen, kuin ikinä haluan!" - Jean M. Untinen Auel

Palaa sivulle “Arvostelut”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa