Manga- 60 vuotta japanilaista sarjakuvaa

Yleisön tuottamat arvostelut animesta ja mangasta. Luethan alueen säännöt erityisen tarkkaan ennen arvostelun kirjoittamista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Shinji-san
Viestit: 207
Liittynyt: To Huhti 14, 2005 08:46
Paikkakunta: Trapped inside this Octavarium

Manga- 60 vuotta japanilaista sarjakuvaa

Viesti Kirjoittaja Shinji-san » To Joulu 08, 2005 21:15

Suomifaniudestaan tunnettu sarjakuvatieteilijä Paul Gravett on kirjoittanut mangan historiasta kertovan tietokirjan Manga- 60 vuotta japanilaista sarjakuvaa. Ikivanha Manga! Manga!- kirja saa viimein kelpo haastajan.
Gravettin luomus on selvästi asiantuntijan tekemä. Kirja esittelee mangan sen huikeassa monimuotoisuudessaan, sopivasti eritellen. Kirja ei kuitenkaan karkaa pelkäksi sarjojen esittelyksi, vaan välillä ruoditaan myös mangan tyylilajeja sekä erityspiirteitä.
Tennispalatsin Japan pop- näyttelyssä pettymyksen tuotti Osamu Tezukan roolin vähättely. Gravettin kirja välttää tämän sudenkuopan. Tezukalle ja hänen sarjoilleen uhrataan kokonainen luku. Kyseinen, kolmas luku on yksi kirjan parhaista.
Toki kirjassa on puutteensakin. Nillittää voisi Neon Genesis Evangelionin, Hayao Miyazakin ja Rumiko Takahashin sivuuttamisella lyhyillä maininnoilla, mutta enpä viitsi. Miyazakin puute on sitäpaitsi ymmärrettävää, sillä mieshän on tunnettu animaatioistaan, ei mangoistaan.
Kokonaisuutena Gravettin kirja on upea johdatus mangan maailmaan. Kirjaan on mahtunut niin paljon tietoa niin pieneen tilaan, että ihmetyttää. Kirja on suositeltava kaikille, jotka kaipaavat tietoa mangasta.

Hyvää:
-Lähes täydellinen tietoteos
-Erinomainen painoasu

Huonoa:
-Pikkupuutteita

*****
When you feel depressed I only have to do... What? Get drunk? -Englanninopettaja David Hamer, Jyväskylän Lyseon lukio

Animefans!

Avatar
yulia
Viestit: 99
Liittynyt: Ke Helmi 09, 2005 18:02

Viesti Kirjoittaja yulia » La Tammi 14, 2006 13:42

"Manga-60 vuotta japanilaista sarjakuvaa" erottuu edukseen olemalla SEKÄ asiallinen ETTÄ kevytlukuinen. Teksti on sujuvaa ja kirjoittajan kokemus ja fanipohja näkyy positiivisesti. Runsas kuvitus on loistava asia, sillä monesti kun lukee juttua/arvostelua jostain mangasta, toivoisi, että voisi saada siitä näytteen. Kirja kertaa mangan historian ehkä hieman suppeasti, mutta toisaalta, sellaisella vauhdilla, että normaali ihminen jaksaa kiinnostua ja opiikin jotain matkalla. Mangan historiasta kertova osio sekä genrejen selittäminen sortumatta typerään stereotypisyyteen ovat kirjan parhaita puolia.
Like a soul without a mind
In a body without a heart
I'm missing every part

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Arvostelut”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa