Berserk

Yleisön tuottamat arvostelut animesta ja mangasta. Luethan alueen säännöt erityisen tarkkaan ennen arvostelun kirjoittamista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
G4tsu
Viestit: 1
Liittynyt: La Heinä 19, 2003 06:09
Paikkakunta: Vantaa

Berserk

Viesti Kirjoittaja G4tsu » La Heinä 19, 2003 06:52

Ajattelin mainita Berserk-nimisestä sarjasta. En tiedä onkos tämä kuinka suosittu otakujen keskuudessa, mutta itse olen sen fani. Miura Kentaron luoma sarja on eräänlainen kauhafantasiaseikkailu, joka on omalla tavallaan erikoinen. Omasta näkökulmastani sen parhaat puolet ovat sen hahmot, ovelasti luotu juoni sekä sen gore/splatter -ultrateurastus.
Tarina sijoittuu osittain aidontuntuiseen keskiaikaan, 100-vuotiseen sotaan. Sarjassa on monenlaista väkeä: Demoneita, massamurhaajia yms. Lisäksi yksi suurimpia erikoisuuksia, jonka huomaa varsinkin mangasta, on sarjan toimintakohtaukset. Sarjan päähenkilö välillä halkoo ihmisiä suolenpätkien seassa ( siis kirjaimellisesti :twisted: ). Tämä varmasti kaventaa Berserk-mangan lukijamäärää.

Berserkistä on mangan lisäksi anime. Manga (25 kpl vol.) on vielä kesken. Anime on hieman erilainen, joitakin kohtia poistettu/muutettu ja sen suurin moka on sen lopetus. Sarja teki minuun jättivaikutuksen, koska rakastan kaikkea sensuroimatonta. En tosiaan tiedä mitä sarjasta täytyisi sanoa, jotta mielenkiinto heräisi. Enkä tosiaan tiedä kenelle tätä voisi suositella. Jos tykkää toiminnasta sarja on hieno, mutta Berserk ei todellakaan ole yksitoikkonen teurastustarina.
A Sacrifice

Avatar
vermes
Viestit: 173
Liittynyt: Su Maalis 30, 2003 11:06
Paikkakunta: Kiukainen
Viesti:

Viesti Kirjoittaja vermes » Su Heinä 20, 2003 14:46

Se mangan eka osa ilmestyy Dark Horselta 15.10 peilaamattomana.

http://www.darkhorse.com/products/pg_pr ... index.html

Avatar
Oniichar
Viestit: 65
Liittynyt: Pe Tammi 31, 2003 22:45
Paikkakunta: Nokia

Viesti Kirjoittaja Oniichar » Ma Heinä 21, 2003 14:40

Berserk on shounenia parhaimmillaan, Mangaa en ole lukenut mutta anime oli jo sen verran rokkia, ettei uskalla edes kuvitella mangaa ^^
"I don`t want to admit it... The mistake caused by our youth."
-Akai suisei no Char Aznable

Avatar
Almien
Viestit: 17
Liittynyt: La Helmi 08, 2003 13:11
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Almien » Ke Loka 15, 2003 09:52

Itse pidän kanssa tästä mangasta, vaikka "hieman" synkähkö onkin. Manga olen vain lueskellut tosin, mutta iltahämärällä huone alkaa tuntua ihmeellisen painostavalta, kun tuota lueskelee. Ei kenties ole ihan heikkohermoisille tai synkkyydestä pitäville ihmisille tarkoitettu.
Flame still burns within me.

Avatar
yuza
Viestit: 4
Liittynyt: Ti Marras 11, 2003 00:08
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja yuza » Ti Marras 11, 2003 10:20

Mun ehdoton suosikkimanga. Mutta en menis suosittelemaan ihan kaikille hyperväkivaltaisuuden takia. Animen katselu on vielä pahasti vaiheessa joten en vielä kommentoi sitä.
Se mangan eka osa ilmestyy Dark Horselta 15.10 peilaamattomana.
Oli jo aikakin, näytti jo ettei kellään olis munaa julkaista tätä jenkkilässä (tosin ei mikään hirvee yllätys)
long live otaku rulership !!!

Cir
Viestit: 526
Liittynyt: To Loka 23, 2003 10:31
Paikkakunta: Helsinki (Ikaalisissakin näkee.. tosin aika harvakseltaan nykyään)

Viesti Kirjoittaja Cir » Pe Marras 14, 2003 19:37

Ranskassa on julkaistu vajaat 10 kirjaa, suurimpana ongelmana peilattu sivujärjestys. Eihän tämä muuten haittaa, mutta kun on tottunut siihen, että se vasen käsi on terästä... <huokaus>

Sarjakuva kuuluu omiin kestosuosikkeihini, erityisesti aikuisen asenteensa ja mahtavan eeppisen tarinansa vuoksi. Yleisen kyyninen asenne mm. uskontoa kohtaan on myös ehdottomasti plussaa minun kirjoissani :twisted:

Animea en ole nähnyt paria jaksoa enempää, joskin tarkoituksena on nämäkin jossain välissä laserlevyinä hankkia. Anime seuraa ilmeisesti aika uskollisesti mangan juonta, mitä nyt vain päättyy "kesken kaiken".


Ajankohtaista: Berserk on ilmeisesti kääntymässä myös hack'n'slash konsolipeliksi. Ensimmäiset kuvakaappaukset ihan tyylikkään näköisiä.

iyu
Viestit: 69
Liittynyt: Pe Helmi 14, 2003 14:19
Paikkakunta: ulvila
Viesti:

Viesti Kirjoittaja iyu » Ma Helmi 23, 2004 03:43

Animena toimi ainakin erittäin hyvin. Ja ei tuota loppua voi mielestäni mokaksi kutsua, jotkut pitävät tuollaisista "lopuista" jotkut eivät. Virkistävä helppokulkuinen tarina. Shounenia sarja sittenkin onkin ihan viimeiseen tippaansa asti, joskin ajoittain Griffithistä tuli jonkinasteisia shounen-ai viboja ^^;

Avatar
Joudah
Viestit: 53
Liittynyt: La Helmi 21, 2004 21:00
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Joudah » Ti Helmi 24, 2004 14:17

Olen nähnyt Berserkkiä muutaman jakson ja innostuin aiheesta, mutta en saanut siihen hätään enempää käsiini ja ajan kuluessa unohdin sitten koko homman. Myöhemmin näin hieman Bastard! -animea, joka lienee samoilta tekijöiltä, ainakin samankaltainen synkän väkivaltainen tunnelma on mukana. Miehen mittainen miekka on vain vaihtunut taikuuteen. Näiden vuosien jälkeen en muistakaan enää juuri muuta kuin tunnelman ja ylenpalttisen väkivaltaisuuden.

Mutta ehkäpä joku osaa (hyvällä tuurilla jopa haluaa) kertoa, miten Berserk ja Bastard! ovat sukua toisilleen?

(Huono nimimuisti sekoittaa berserkin ja bastardin.)

Avatar
Zatoichi
Viestit: 132
Liittynyt: Pe Heinä 30, 2004 13:39
Paikkakunta: Seinäjoki

Viesti Kirjoittaja Zatoichi » Pe Syys 10, 2004 09:49

Katoin just vikan levyn, ja jotain traumoja tästä varmaan tulee. Vähintään painajaisia. Lopetus oli omasta mielestäni huono, se jätti homman vähän kesken(tai kattoi pöytää jatko-osille?), mutta tämä on kai sitä taiteilijan vapautta :evil:. Pitänee seuraavaksi käydä etsimään sitä mangaa, jos se vaikka vastaisi muutamiin kysymyksiin...
In Satan we trust.

Avatar
Hecatonchiros
Viestit: 113
Liittynyt: La Touko 03, 2003 19:38

Viesti Kirjoittaja Hecatonchiros » Pe Syys 10, 2004 11:42

Itse aloin Berserk-mangaa ostamaan kun Dark Horse alkoi sitä julkaisemaan, ja ainakin näin 4 ensimmäisen pokkarin perusteella täytyy sanoa, että hyvältä näyttää. Jossain määrin tulee mieleen Warhammer- fantasiamaailmaan sijoittuvat "Felix & Gotrek"- fantsupokkarit, ainakin tuon hyperväkivaltaisuuden ja miltei ylisynkän fantasiamaailmankuvauksen ansiosta. Kiinnostuksella jään odottamaan jatkoa.

Avatar
Zatoichi
Viestit: 132
Liittynyt: Pe Heinä 30, 2004 13:39
Paikkakunta: Seinäjoki

Viesti Kirjoittaja Zatoichi » Pe Syys 10, 2004 12:15

Jep, pikaisen googlekierroksen jälkeen monet kysymykset löysivät vastauksen, mutta uusia tuli tilalle :? . Ilmeisesti mangassa on paljon sellaista mitä animessa ei...ainakin se jatkuu pidemmälle. Animeen ei vissiin jatkoa tule :cry: . Pitänee kysellä löytyiskö mangaa Goodfellowsilta...
In Satan we trust.

Avatar
kane_x
Viestit: 22
Liittynyt: Ke Syys 08, 2004 13:46
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja kane_x » Pe Syys 10, 2004 12:27

Berserk oli minulle ehkä toinen tai kolmas animesarja jonka näin, ja jäin heti koukkuun, yhtenä syynä synkkä tunnelma, Guttsin hemo miekka sekä animen loistavat tappelut. Tykkäsin todella paljon kaikista hahmoista ja sen alkubiisikin oli aika kova, jota tuli pariinkin otteeseen kuunneltua uudelleen ja uudelleen. Yksi niistä harvoista asioista joka sarjassa minua ns. "ketutti" oli sen loppu, joka tuotti vähän harmaita hiuksia.

Nyttemmin, kun dark horsen alettua julkaista sitä, olen tutustunut myös mangaan, ja täytyy myöntää että se kyllä lyö animen mennen tullen.
Taide, tunnelma ja tarina ovat loistavia. Nyt täytyy vain odottaa että saisi sitä luettua lisää...

Cir
Viestit: 526
Liittynyt: To Loka 23, 2003 10:31
Paikkakunta: Helsinki (Ikaalisissakin näkee.. tosin aika harvakseltaan nykyään)

Viesti Kirjoittaja Cir » Pe Syys 10, 2004 12:55

Zatoichi kirjoitti:Katoin just vikan levyn, ja jotain traumoja tästä varmaan tulee. Vähintään painajaisia. Lopetus oli omasta mielestäni huono, se jätti homman vähän kesken(tai kattoi pöytää jatko-osille?), mutta tämä on kai sitä taiteilijan vapautta :evil:. Pitänee seuraavaksi käydä etsimään sitä mangaa, jos se vaikka vastaisi muutamiin kysymyksiin...
No, mangakin on vielä selkeästi kesken (kaikkia ilmassa olevia juonenpätkiä ajatellen ihmettelen jos ollaan edes puolessavälissä, vaikka kirjoja on jo lähemmäksi 30!), puhumattakaan siitä, missä oltiin kun animea ruvettiin työstämään.

Eli, anime käsittää suunnilleen ensimmäisten kymmenen mangan tarinakaaren, joskin jättäen roppakaupalla pieniä sivujuonia ja -hahmoja käsittelemättä, keskittyen Gattsin ja Griffithin väliseen suhteeseen ja siihen, miten heidän tiensä ensin tulevat yhteen ja sitten eroavat (jos eroavat).

Aika tyypillinen manga->animeadaptaatio(-ongelma) itse asiassa. Näitä tehdään vähän väliä kun manga on vielä kesken, joten vaikka alussa oltaisiin uskollisia lähdemateriaalille,varsinkin lopussa tupataan keksimään ihan uutta. Tämä selittää mm. Mahoromaticin toisen kauden pitkään kritisoidun lopun (mangahan jatkuu vieläkin, animen loppu on studion kynäilyä), Hunter X Hunterin jonka tarinoita joudutaan paikkailemaan OAV:eilla, Angel Sanctuary ja Gunnm:n (jotka toisaalta olivat OAV:eja)...
Sarjassamme "fansubien klassikoita":
"Are you aware of the frequent occurrences of the mass naked child events within the country?" (AnimeJunkies / GitS:SAC)

Tiavals
Viestit: 73
Liittynyt: La Heinä 24, 2004 19:29

Viesti Kirjoittaja Tiavals » Pe Syys 10, 2004 20:14

Mangaa on tosiaan noin 15-20 kirjaa enemmän kuin mitä animessa käsiteltiin. Niiden sisältö on lähinnä samanlaista kuin animen ensimmäinen jakso ja mangan ensimmäiset 3 kirjaa. Loppua kohti tosin se on tullut varsin erikoiseksi ja mahtavaksi. Vaikkakin se on ollut sitä kokoajan. :)

Eli jos Berserk kiinnostaa vielä animen jälkeen, kannattaa manga hankkia. Taitaapi olla vain japaniksi suurin osa. Tosin ranskaksi saattoi olla 15 asti, tai jollain muulla eurokielellä. Saatan sekoittaa tosin tämän johonkin toiseen sarjaan.

Oikeastaan ainoa homma joka oikeasti harmittaa paljon Berserkissä on Caska. Muuten se on erinomainen sarja. :)

Animena Berserkin aihe on rajattu hyvin, ottaen huomioon vain 25 jaksoa mitä siinä on. Jos olisi vaikkapa 50+ niin sitten olisi enemmän asioita voitu laittaa, mutta kun on vain 25 niin minusta valitut kirjat ovat sopivia siihen.

Avatar
Tesshin
Viestit: 7
Liittynyt: La Syys 11, 2004 19:21

Viesti Kirjoittaja Tesshin » La Syys 11, 2004 23:58

Niin noh. Mutta onhan Caska sentään olennainen hahmo siinä tarinassa. On se hyvä ettei 'The band of the Hawk' koostu kokonaan miehistä. :o
Kuva

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Arvostelut”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa