Ohjeita Arvostelut -alueelle (päivitetty)

Yleisön tuottamat arvostelut animesta ja mangasta. Luethan alueen säännöt erityisen tarkkaan ennen arvostelun kirjoittamista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Lmmz
Otaking
Viestit: 521
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Ohjeita Arvostelut -alueelle (päivitetty)

Viesti Kirjoittaja Lmmz » Ti Heinä 12, 2005 23:40

Ohjetekstiä päivitetty viimeksi 12.7.2005.

Lue ja sisäistä nämä ohjeet ennen kuin lähetät alueelle viestejä!

Tällä alueella sana on vapaa arvostelujen, eli vähän yhden lauseen mutukommenttia pidempien ja perusteltujen omien mielipiteiden, pohdintojen ja taustatietojen esittämiseen haluamastaan nimikkeestä. Samasta teoksesta voi olla useampiakin arvosteluja, tosin selkeyden vuoksi olisi suotavaa pitää ne samoissa viestiketjuissa.

Muita lukijoita saattaa kiinnostaa arvostelemasi nimikkeen saatavuus, eli kannattaa kertoa arvostelemasi julkaisun tiedot mahdollisimman hyvin jos ne vain ovat selvillä. Tässä voi katsoa mallia muista arvosteluista. Huomaa kuitenkin yleiset Animeunionin keskustelualueiden säännöt laittoman materiaalin levitystä koskien. Samoin voi olla hyödyllistä kertoa hieman taustoja siitä, koskeeko arvostelu esimerkiksi koko sarjaa vai vain joitakin osia. Sen sijaan epäolennaiseksi alkaa mennä arvostelijan oman katselulaitteiston esittely arvostelun yhteydessä. Mieti kirjoittaessasi, mitä itse haluaisit tietää kyseisestä teoksesta.

Arvosteluissa on syytä noudattaa myös ehdottomasti foorumien spoilerisääntöjä:

"Spoileri on tietoa, joka kertoo teoksen juonesta, tarinasta yms. sellasita, jonka on tarkoitus selvitä vasta teokseen suoraan tutustumalla. Spoilereiden käyttämistä tulee ensisijaisesti aina välttää sen ollessa mahdollista. Jos kuitenkin spoilereita pitää sisällyttää viestiin, spoilereita sisältävä teksti tulee kirjoittaa lainauksena valkoisella värillä. Käyttöliittymä toimii oletuksena suomeksi ja värin vaihto on helppoa. Maalaa ensin haluamasi teksti hiirellä, avaa sitten Fontin väri – valikko ja valitse Valkoinen. Hieman manuaalisemmin fontin väri vaihtuu lisäämällä ennen spoileritekstiä

Koodi: Valitse kaikki

[quote][color=white]
ja tekstin loppuun vastaavasti

Koodi: Valitse kaikki

[/color][/quote]
Valkoinen väri näkyy harmaalta taustalta huonosti ja se on helppo ohittaa. Spoilereista kiinnostuneet voivat maalata tekstin saadakseen paremman luettavuuden. Monessa selaimessa toimii myös select all/valitse kaikki painikkeella ctrl-a. Moderaattorit puuttuvat spoilerisääntöjä rikkoviin viesteihin."

Arvosteluihin voi liittää myös korkeintaan viisi kuvaa arvosteltavasta teoksesta. Kuvien osalta on jälleen hyvä tosin huomioida tekijänoikeudet: älä syvälinkitä (IMG -tagi) toisten fanarttia tms. Suositeltavampaa onkin laittaa kuvat ja muut lisätiedot tavallisten linkkien muodossa arvostelun loppuun.

Lisäksi on syytä huomioida, että jokainen kirjoittaja omistaa oikeudet omaan tekstiinsä. Ellei arvostelun kirjoittaja ole toisin maininnut, tänne kirjoitettua arvostelua ei saa osin eikä kokonaisuudessaan kopioida toisaalle ilman kirjoittajan lupaa.

Palaa sivulle “Arvostelut”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa