His and her circumstances (DVD-R1)

Yleisön tuottamat arvostelut animesta ja mangasta. Luethan alueen säännöt erityisen tarkkaan ennen arvostelun kirjoittamista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
finnleo
Viestit: 695
Liittynyt: Ti Maalis 23, 2004 19:27
Paikkakunta: Vilppilä
Viesti:

His and her circumstances (DVD-R1)

Viesti Kirjoittaja finnleo » Ti Loka 19, 2004 06:53

Tuote: His and her circumstances
Media: 5xDVD R1

Juoni
Yukino Miyazawa on hänen koulunsa mallioppilas, ystävällinen, älykäs, lahjakas, ja niin edespäin... kukaan ei kuitenkaan aavista, hänen omaa perhettänsä lukuunottamatta että hän on vain tälläinen koulussa, kotona hän on räävitön, hemmoteltu mutta kuitenkin ahkera, mutta jatkuvasti miettii kuinka hän voi ylläpitää priimuksen julksiviuaan toisten huomaamatta totuutta hänen turhamaisuudestaan.

Sitten se sattui. Kohtalokas tapaaminen koulun uuden priimuksen Arima Souchiroun kanssa ja Yukinon fasaadi paljastuu mitä hävettävämmällä tavalla kun Arima tuo lainaksi Yukinon pyytämää CD levyä...

Tästä alkaa kohtaloiden kierto Yukinon ja Ariman kanssa joka on nimeltään Kareshi Kanojo no jijou - His and her Circumstances.

Edellistä mietteinä
KareKano on suhteellisen mielenkiintoinen tapaus luokiolais-rakkaustarinaksi. Hideaki Anno on tarinkertojana Karekanossa parhaimmillaan, vaikka tarina käsittelee kipeähköjä asioitakin se pysyy humoristisena ja elämänmyönteisenä loppuun (?) saakka.

Toteutus
Kestää alle minuutin todeta kuka on KareKanon ohjannut. Hideaki Annon edellinen projekti Evangelion on jättänyt visuaalisen jäljensä myös tähän tuotokseen, mutta vain hyvässä mielessä, itse asiassa tuntuisi kuin Anno on ottanut tämän sarjan terapiana (Kirjaimellisestikkin, välillä poltellaan animaatio kalvojakin). Anno yhdistelee kaikkia keinoja saadakseen parhaimman tunnelman, joten hahmot voivat muuttua pulla-taikina muotoon tai sitten seurataan tarinan kulkua kuin mangaa, mikä ainakin toi jokseenkin ennalta arvaamattomuutta kerrontaan, tosin... Evan henki näkyy, vaikka miten yrittäisi peitellä, ja sitten välillä tehdään ihan häpeliemätöntä apinointia äänitehstoineen.

Eräs asia mikä on pistänyt silmään Evankeliumissa, ja nyt myös Karekanossa on Anno'n kyky tuoda kenties se kaikkein tuohavin ihmisvietti esille puhtaimmillaan, eli kateus ja mustasukkaisuus. Tarinan edetessä kun Yukinon ja Ariman suhde aiheuttaa muille erinäisiä tuntemuksia, heidän reaktionsa on kuitenkin koskettavasti tuotu esille.

Tosin, eräs ärsyttävä seikka tässä sarjassa on, ja se on kertaus osioiden määrä, tuntuisi viimeisellä kolmanneksellä että melkein puolet siitä on tapahtumien kertausta, mikä vähän harmittaa loppua ajatellen, että olisihan sitä muutenkin voinut sitä aikaa käyttää.

Animaation laatu ei mielestäni ole kuitenkaan aivan parasta Gainaxia, eikä mielestäni yllä kuin paikoin esimerksi Evangelionin tai edes vanhemman Nadian tasolle. Mutta silti sitä sieteää katsoa ilman suurempaa tuskaa. Positiivisena asiana koin kanssa että vaikka Karekanossa on myös sama hahmosuunnittelija kuin Evassa niin hahmoissa ei silti löydy yhtäläisyyksiä... paitsi tietenkin silloin kun ruvetaan Evaa apinoimaan.

Ääninäyttelijöissä on muutama aiempi tuttavuus, Arimaa näyttelee Chihiro Suzuki (Elfen lied), ja Yukinona on Atsuko Enomoto (Steel angel Kurumi) joka aluksi ärsytti aiemman Kurumin roolinsa takia, mutta sarjan edetessä häntäkin rupesi arvostamaan. Yukinon pikkusiskoja Kanoa ja Tsukinoa näyttelee taas ensi rooleissaan Maria Yamamoto (Hand maid may, Elfen Lied) ja Yuki Watanabe. Sitten kun Mayumi Shintanin esittämä Tsubasa astuu esille, tahtoo pokerinaama pettää täysin.

Käännöstyö Right stuffilla on kohdallaan, ainakin teksteissä, englanninkielistä ääniraitaa ei ole vielä tullut kokeiltuakaan masokismin ja ajanpuutteen takia.. pieni varoituksen sana tosin, Karekanoa ennen täytyy investoida DVD-soitin jossa pysyy tekstit pausella.. muuten voi jäädä paljonkin kokematta kun parhaimmillaan kuvaruutu täyttyy teksteistä.

Ekstrat:
Täytyy myöntää että Right stuf on onnistunut keräämään sellaisia ekstroja jotka saattavat jopa kiinnostaa vähän paatuneempaakin harrastajaa, Japanilaisten ääninäyttelijöiden haastatteluja. Puhelinvastaaja viestejä, käännös huomautuksia, ohjaajan huomautuksia, englanninkielisten näyttelijöiden käpyjä (No ei niin kiinnostavaa sittenkään), ja yms.

Lopuksi
Kare kano osoittaa että Hideaki Annolta löytyy elämäniloa, vaikka Evankeliumi olisi toista voinut todistaakkin lopullansa, Se on ihan elämänmyönteinen rakkaustarina erittäin roimalla huumori annoksella, ja piikittely tuntuu ottavan välillä ihan uskomattomia tasoja. Hintapolitiikka voi vaihdella kaupoittain, mutta itse en pitänyt omaa boksiani niin kauhean kalliina, mutta kevyesti suolattuna tosin.

Noh, Mutta jos Hideaki Annon kyvyttömyys saada tarinoita päätökseen ei haittaa - KareKano on loisto-ostos rakkaus-pulma-draamoista pitäville... Mutta tarinanhan saa kuitenkin Mangana kai joskus päätökseen..?

Arvo:
****½

Avatar
Petri
Viestit: 116
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2003 00:15
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: His and her circumstances (DVD-R1)

Viesti Kirjoittaja Petri » To Loka 21, 2004 21:10

finnleo kirjoitti:Noh, Mutta jos Hideaki Annon kyvyttömyys saada tarinoita päätökseen ei haittaa - KareKano on loisto-ostos rakkaus-pulma-draamoista pitäville... Mutta tarinanhan saa kuitenkin Mangana kai joskus päätökseen..?
Johtunee aika pitkälti siitä, että Hideaki Anno erotettiin/erosi ohjaajan pallilta sarjan puolivälissä erimielisyyksien takia. Manga jatkuu vieläkin, osa 19 julkaistiin tässä kuussa Japanissa.
"You can't have egg, bacon, spam and sausage without the spam."

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Arvostelut”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa