Aa! Megami-sama! OVA + Movie (UK DVD-R2)

Yleisön tuottamat arvostelut animesta ja mangasta. Luethan alueen säännöt erityisen tarkkaan ennen arvostelun kirjoittamista.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
finnleo
Viestit: 695
Liittynyt: Ti Maalis 23, 2004 19:27
Paikkakunta: Vilppilä
Viesti:

Aa! Megami-sama! OVA + Movie (UK DVD-R2)

Viesti Kirjoittaja finnleo » La Heinä 31, 2004 20:47

Tuote: Aa! Megami-sama - Ah! My Goddess!, OVA (AnimEigo-MVM) + Movie (Pioneer-MVM)
Media: 2xDVD-R2 + DVD-R2


Juonta..
OVA:
Morisato Keiichi, Nekomi ammattikorkeakoulun opiskelija, ja asuntolansa heittopussi. Eräänä päivänä kun hänelle on langetettu talonvahti ja puhelinvastaajan virka hän yrittää tilata syömistä itselleen. Kelattuaan muutaman numeron turhaan lävitse hän vahingossa soittaakin Jumalattarien avustuslinjaan.. Siellä hänen puhelunsa ottaa vastaan Belldandy jumalatar, joka paikalle saavuttuaan lupaa Keiichille yhden toivomuksen, ja hän täyttää sen oli se mikä hyvänsä. Puoli-tosissaan Keiichi toivoo Belldandyn kaltaista tyttöä tyttöystäväkseen, ja kauhukseen saa todeta että tämä kävi toteen, Koska Belldandyn ja Keiichin sopimuksen luonne on sitä lajia että mikään ei tule heitä erottaa: Seurauksena on potkut asuntolasta koska tyttöjä ei sallita siellä, ja edessä on sopeutuminen elämään muualla.
Keiichi luulee aluksi että elämä olisi pelkkää taivasta jumalattaren kanssa, mutta saa pian totea, kun Belldandyn Iso- ja pikkusiskot - Urd, ja Skuld tulevat kuvioihin mukaan, että yhteiselo muistuttaa enemmänkin sitä toista elämänjälkeistä osoitetta...

Movie:
Keiichi ja Belldandy ovat asuneet yhdessa noin pari vuotta. Yhteiselo on hieman tasaantunut sitten alkuaikojen, mutta heidän onnensa päälle lankeaa pian varjo kun Belldandyn menneisyydestä nousee uhka jolla on mahdollisuudet tuhota koko maailma.

Toteutus

Eräs asia joka sarjassa viehätti eniten minua on mielestäni kaunein asukokonaisuus mitä olen Animessa/Mangassa nähnyt, minkä voi juuri ja juuri vielä Cosplaytä varten toteuttaa, eli Belldandyn jumalatar-puku.

OVA:
Perustuen Kosuke Fujishiman mangaan samalla nimellä, OVA sarja on kevyesti sanottuna pika-kurssi Aa! Megami-mailmaan. Mangaa kun on jenkeissä julkaistu jo 16 Dark Horse comicsin puhelinluotteloa. Mutta OVA antaa kuitenkin suhteellisen hyvän käsityksen perusaiheista, eli Belldandyn ja Keiichin yhteiselosta, Belldandyn sisarusten ja muiden erinäisten vierailioiden aiheuttaen enemmän tai vähemmän päänsärkyjä nuorelleparille.
Alun huumori saa vakavan käänteen OVAn kahdessa viimeisessä jaksossa, mutta taaskin muutamat irtovitsit ovat paikallaan niiden aikana. Tarina onnistuu juuri ja juuri saamaan sen verran uskottavuutta näiden kahden jakson takia että sitä voi suositella varovasti.

OVA-sarjan animaatio on välillä loistavaa ja välillä keskinkertaista. Parhaimmillaan esimerkiksi jo heti alussa kun Belldandy esittää rukouksensa, mutta huonoimillaan kun hahmot ja taustat ovat lähes eri paria.

AnimEigo on tehnyt suhteellisen hyvää työtä käännöksessä, dubbi on paremmasta päästä, ja englanninkieliseen raitaan on myös lisätty tehosteääniä tuomaan enemmän huumoria joihinkin tilanteisiin.

Japanilaista ääniraitaa haittaa huonohko tasapaino taustamusiikkien ja näyttelijöiden välillä, paikoin saa oikein pinnistää että saa selvän mitä he sanovat kun kasari-vaikkutteinen syntikka musiikki painaa päälle.

Movie:
Juonellisesti elokuva hakee lisää puhtia mangan suunnalta ja siihen on lisätty huomattava määrä Jumalatar-järjestelmää sekä tietenkin sen ylläpitäjä Peorth, jolla on mielenkiintoinen maku asujensa suhteen.

Elokuva noudattaa animaation suhteen elokuvilta vaadittavaa standardia. Sujuvuus, ilmeikkyys ja näyttävyydet ovat kohdallaan kaksituntista istuntoa varten. Maisemat ja animointi on vähintäänkin kaunista, ja erityisen säväyksen luo "Taivas" ja Jumalatar-järjestelmä, sekä myös Celestinin vankila.

Pioneer taas.. noh..
Japaninkielisessä osiossa ei ole valittamista, 5.1 ääni on lumoavaa, ja eritoten jumalattarien yhteiskuoro viimeisillä minuuteilla on vaikuttava kokemus kaikilla kaiuttimilla. Ei ole mikään ihme että Elokuvaa varten on palkattu ääninäyttelijöitä jotka myös tekevät keikkaa laulajina, esimerkiksi Belldandya esittävä Inoue Kikuko, ja sivuroolissa oleva Yui Horie.

Pioneeri tuotannon takia englanninkielinen raita kärsii kun eri näyttelijät yrittävät emuloida alkuperäistä englanninkielistä porukkaa, siinä pahemmin onnistumatta.


Kummasakin sarjassa kuitenkin englanninkieliset subit toimivat hyvin.

Ekstrat
OVA:
Animeigon tekemässä sarjassa on lisinä englanninkielisten ääninäyttelijöiden kommenttiraita joka ei oikeastaan tuo mitään katsomiselämykseen tai taustatietoa itse sarjasta. Tämän lisäksi on musiikki ja tehoste raita Tee-se-itse dubbia varten. Viimeisenä silauksena on Kuvagalleriat jotka perustuu julisteisiin mitä sarjasta on olemassa sekä kuvakaappauksiin itse sarjasta. Piilo-ominaisuuksina on puhtaat alku ja loppuanimaatiot (Subtitlet vaan pois), sekä alkuperäisillä japanilaisilla teksteillä (Alternate angle).

Movie:
Hiemän köyhän oloisesti niitä on Pioneeri haalinut. Kuvagalleria ja ensimmäinen osa Mini-Megami sarjasta täkynä sen ostamiseksi, mutta ei tuo hirveesti innostanut. Näiden lisäksi on kaksi elokuvan traileria ja TV mainosta.

Lopuksi
Aa! Megami-sama ainakin anime-OVAna on hieman keskinkertainen tapaus. Siinä ei ole mitään ylivoimaista houkutinta Belldandyn lisäksi katsomista varten. Elokuva taas on enemmän sarjaan perehtyneelle tarkoitettu, pelkkä OVA riittää perusteiden tietämiseen, mutta elokuvaa varten on haettu enemmän aineksia mangasta. OVAa myös vaivaa audio ongelmat, ja paikoin pahasti taustoista erottuvat hahmot. Elokuva on tietenkin sitä parempaa elokuvalaatua, mutta voi olla hieman hankala ymmärtää OVAa tai mangaa näkemättä.

OVA: ***
Elokuva:**** (***** Mikäli tietää edes jotain Aa! Megami-sama sarjasta.)

Avatar
Rozalita
Viestit: 29
Liittynyt: Pe Joulu 10, 2004 22:00
Paikkakunta: Imatra
Viesti:

OVA

Viesti Kirjoittaja Rozalita » Pe Syys 30, 2005 17:58

Olen tullut katselleeksi myös koko OVAn, ja pidin siitä todella paljon. En ole pahemmin tutustunut Ah! My Goddess TV-sarjaan enkä mangaan, mutta ainakin OVAan tykästyin. Animaatio oli kohdalaan eikä juonessa tapahtunut typeriä töksähdyksiä. Kieltämättä se ei kuitenkaan ollut aivan niin hyvä, etten hieman olisi väsähtänyt katsellessani sen kokonaan putkeen. Näin kouluarvosanoilla se olisi ehkä noin 8½ tai 9-
Manga-pokkareita: 73
Tällä hetkellä in: Kamichama Karin, Zodiac P.i.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Arvostelut”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 18 vierailijaa