Suomalainen seiyuu-tietokanta?

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Ayumu
Viestit: 36
Liittynyt: Ma Helmi 04, 2008 09:04
Paikkakunta: Rauma

Suomalainen seiyuu-tietokanta?

Viesti Kirjoittaja Ayumu » Pe Touko 08, 2009 23:53

Hei!
Olen jo jonkin aikaa miettinyt suomenkielisen seiyuu-tietokannan kokoamista nettiin, kaikkien nähtäville. Sellaisesta olisi aivan varmasti hyötyä animeharrastajien keskuudessa, sillä vaikka informaatiota ainakin englanniksi löytyykin, niin onhan se toki paljon miellyttävämpää hakea tietoutta omalla äidinkielellään (eikä kaikilla ole vieraat kielet kylliksi hallussa). Ääninäyttelijätietokannan puuttuminen pitää siis korjata!

Yksinään tällainen olisi kuitenkin eittämättä ylivoimainen urakka, ja siksi aionkin nyt kysellä mahdollisia kiinnostuneita. Olisi hienoa, jos juuri sinä voisit panostaa kirjoittamalla vaikka "vain" yhden, lyhyenkin, esittelyn.

Lisäksi projektimme tarvitsisi jonkun, jolla on jonkinnäköistä tietotaitoa html-kielen kanssa. Itselläni on ainakin peukalo keskellä kämmentä internet-koodauksen suhteen, ja olisihan tulevat sivut kiva saada nettiinkin asti, eikö vain?

Kiitän!
~Ayumu
大阪おさかオサカ

Avatar
odber
Viestit: 41
Liittynyt: Pe Loka 17, 2008 12:49
Paikkakunta: Oulu

Re: Suomalainen seiyuu-tietokanta?

Viesti Kirjoittaja odber » La Touko 09, 2009 15:13

Ayumu kirjoitti:Hei!
sillä vaikka informaatiota ainakin englanniksi löytyykin, niin onhan se toki paljon miellyttävämpää hakea tietoutta omalla äidinkielellään (eikä kaikilla ole vieraat kielet kylliksi hallussa).

Minusta kyllä Anime News Networkin hakutoiminto on erittäin selkeä ja helppo. Jos saatte projektia eteenpäin niin Wikin tekeminen ei vaatisi paljonkaan osaamista ja olisi helppo aina täydentää.

dimoon
Viestit: 17
Liittynyt: Su Tammi 30, 2005 21:16

Re: Suomalainen seiyuu-tietokanta?

Viesti Kirjoittaja dimoon » La Touko 16, 2009 14:59

on pitänyt toteuttaa tuo laajennos animewatcheriin, ei ole vain tullut jaksettua
tietojen ylläpitäminenkin ajan tasalla olisi todella iso homma

Avatar
Ewyn
Viestit: 318
Liittynyt: Ma Touko 30, 2005 16:37
Paikkakunta: Sipoo
Viesti:

Re: Suomalainen seiyuu-tietokanta?

Viesti Kirjoittaja Ewyn » To Touko 28, 2009 01:11

Japanilaisista ääninäyttelijöistä tosiaan löytää englanniksi tietoa ihan kiitettävästi, sen sijaan suomalaisista kollegoistaan on toisinaan lähes mahdotonta löytää yhtään mitään millään kielellä. Varsinkin jos kyseessä on joku vanhempi julkaisu, ääninäyttelijöitä ei usein mainita edes kasetin kansissa tai lopputeksteissä, puhumattakaan että netissä pystyisi vertaamaan yhden ihmisen useampia rooleja. Raivostuttavan yleistä on myös listata ääninäyttelijät, mutta jättää kertomatta kuka on kuka. Wikipediasta saa aika usein lähteä tyhjin käsin ihan Disneyn piirrettyjäkin hakiessa.
Jos tosiaan suomenkielinen tietokanta on tulossa, olisi suomalaisten ääninäyttelijöiden sisällyttäminen mukaan aivan loistojuttu! Samalla saataisiin vähän eroa niihin kymmeniin muunkielisiin vastaaviin. Vaikka nyt kaikkien mystisten ryhmänimikkeiden (Agapio Racing Team ohoy...) takana olevia ihmisiä ei päästäisikään selvittämään, olisi hienoa nähdä edes niitä tunnetuimpia nimiä koottuna yhteen paikkaan.
Mieluiten sitä tiestysti näkisi kaikki suomidubit kattavan sivuston, mutta kai animesta olisi ihan hyvä aloittaa.
....まあいい。| MAL

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 37 vierailijaa