Riittäisikö vähempikin?

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Trilkk
Viestit: 202
Liittynyt: Su Helmi 09, 2003 12:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Trilkk » Su Tammi 18, 2004 15:19

Aika pitkistä sarjoista pidätte. Nähdäkseni 13 jaksoa riittää melkein aina. Puolessa tapauksista 26 jaksoa on aivan liikaa, ja sisältää pakollisia rasittavia fillereitä sekä venytetyn lopun.

Kompakteimpina ja toimivimpina esityksinä ovat jääneet mieleen Seikai no Monshou ja Seikai no Senki. Ei mitään turhaa, täyttä menoa koko ajan ja sarja loppuu ennenkuin käy tylsäksi (kolmas kausi ei kyllä olekaan enää niin mahtava).

Mutta Fushigi Yuugille 52 jaksoa oli liikaa, Hikaru no Go:lle 75 aivan liikaa, Noirille - vaikka muuten mainio sarja - jo 26 jaksoa tuotti raskaita hankaluuksia. Ranmaa en jaksanut edes yhtä kautta (puhumattakaan kahdeksasta, vai paljonko niitä on?).

Slayers on oikeastaan hyvä esimerkki siinä, että se kestää 2 täyspitkää kautta, mikä on oikeastaan nähdäkseni jatkumo jota on oikeasti jaksanut mielenkiinnolla seurata. Kolmoskaudella mennäänkin sitten jo metsään.

Hyvä tarina on riittävän lyhyt.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Su Tammi 18, 2004 16:10

Trilkk kirjoitti:Hyvä tarina on riittävän lyhyt.
...ja poikkeus vahvistaa säännön?

Avatar
Trilkk
Viestit: 202
Liittynyt: Su Helmi 09, 2003 12:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Trilkk » Su Tammi 18, 2004 17:27

Trilkk kirjoitti:Hyvä tarina on riittävän lyhyt.
kyuu kirjoitti:...ja poikkeus vahvistaa säännön?
"Riittävä" on kyllä ihana sana siinä mielessä että se voi tarkoittaa mitä vain.

Mutta joo, kyllä aika moni sarja jaksaa sen 26 eppaakin, ja mainitsinhan jo että Slayers jopa 52.

Yritin vain sanoa että liika venytys kostautuu aina, ja sellainen jenkkihenkinen episodimaisuus ja n^x kautta ilman mitään tarkoitusta (kunhan vain kaupaksi menee) on harvinaisen rasittavaa.

Siksihän taidan animea katsoakin. Paljon sarjoja, joissa on selkeä juonikaari, ja jotka loppuvat siihen kauden lopetukseen vaikka suosio olisi millainen. Osataan lopettaa, eikä rahasteta maksavilla faneilla. Rahastaahan voi vaikka tutulla lauseella: "Sen ja sen tekijöiltä!!!"

Voinen myös mainita etten ole ikinä jaksanut edes aloittaa SailorMoonien, Gundamien tai Dragonballin katselemista.

Avatar
Kekko
Viestit: 466
Liittynyt: Pe Helmi 07, 2003 00:44
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kekko » Su Tammi 18, 2004 18:41

hupihepo kirjoitti:Nyt pitää oikein tutkia paljonko tuota Merimies Kuuta on tehty.
MITÄ MITÄ MITÄ?! Joku puhuu täällä Sailor Moonista säikeessä, jonka otsikko ei lainkaan anna ymmärtää että se olisi mahdollista. Höh.

Sailor Moonin olennaisuudet:
- Ensimmäisen kauden voi oikeastaan jättää katsomatta, jos tietää tarinan henkilöt ja tapahtumat. Kaikkihan tietävät. Mutta ellei ensimmäistä kautta katso, on vaara jäädä tietämättömäksi mallia a la autuas siitä tosiseikasta, että Minako oli Lontoossa, rakastui, ja lähti kuitenkin takaisin kotiin koska hän on Sailor V.
- Sailor Moon R. Toisen kauden jälkipuolisko on pakollista katsottavaa. Ensimmäisen puoliskon Air & Ann -juonenkaari on sinänsä symppis, mutta me aloitamme jaksosta 60, jolloin tapahtuu järisyttäviä. Taivaasta tippuu pikkuinen Chibiusa kera Lunapallon ja osoittelee ensi töikseen Usagia aseella. Eläköön kotirauha. Jakson 67 vaiheilla tapahtuu Sailor Moonin ideologian perinpohjainen ja dramaattinen käänne: Sailor Mars ensimmäisenä oivaltaa, että pahiksetkin ovat sieluja ja ihmisiä, ja heitä pitää auttaa ja rakastaa, ei tuhota. Hetimiten kun tämä Paavalin Roomalaiskirjeen teologinen maksiimi on omaksuttu, Chibiusa panee opinkappaleen koetteelle muuttumalla Black Ladyksi, ja Sailor Moonin ensimmäinen klassinen kausi päättyy recap- ja tulevan kauden mainostusjaksoon 89.
- Sailor Moon S. Pakollista katsottavaa alusta loppuun. Haruka, Michiru, ja - Hotaru. Huipentuu järisyttävään jaksoon 125, joka on Anime Autiolle Saarelle. Aina ja ikuisesti. Kauden kaksi viimeistä jaksoa kertovat vain, mitä Hotarun isälle ja Hotarulle itselleen tapahtui, ja ne ovat käsikirjoittamisen kannalta itse asiassa täysin turhia. Mutta vain kaksi hukkajaksoa Sailor Moonin tärkeimmällä, olennaisimmalla, suurenmoisimmalla kaudella. Sacred Cup = Pyhä Graal. Talismanit = kts. Japanin kansalliseepos Genji Monogatari.
- Super S. Muutamia loistavia ratkiriemukkaita jaksoja, mutta kuulun niihin, joita Chibiusan ja Heliosin yhteys ei kovin jaksa kiinnostaa. Jos unohdatte jaksot 128-166, en moiti.
- Sailor Stars. Pakollista katsottavaa. Ensimmäisellä kaudella oman onnensa nojaan jätetty Nehelania palaa takaisin. Hänestä kun on selvitty, alkavat pimeät, synkät, loputtoman ahdistavat ja kuolemaa täynnä olevat viimeisen taistelun jaksot Sailor Galaxiaa vastaan. Tästä ei voi enää jatkaa. Sailor Moonin maailma on levittäytynyt Tokion 10. kaupunginosasta koko maailmankaikkeuden suuruiseksi.
* -> Yokohama Kaidashi Kikou <- *

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Su Tammi 18, 2004 21:52

Voi jeesus ny Kekko, hakeudu hoitoon tai presidentiksi. Ihan sama kumpi mut äkkiä...

Avatar
M-Arkku
Viestit: 278
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 20:12
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja M-Arkku » Su Tammi 18, 2004 23:02

kyuu kirjoitti:Voi jeesus ny Kekko, hakeudu hoitoon tai presidentiksi. Ihan sama kumpi mut äkkiä...
Mieluummin edellinen. Jos aivan pako, niin jälkimmäinen.

PS:
Pyssyt on kivampia kun Sailor Moore Bore :P

EDIT.
Ja kyllä. Sailor Moon on aivan liian pitkä.
Markku Mulari
Oulun SuurSensei

"When I dream, I want a pony."
- The Acts of Gord: The Book of Chronicles, Chapter XXI -

Avatar
_Tata
Viestit: 502
Liittynyt: Ke Tammi 29, 2003 01:10
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja _Tata » Ma Tammi 19, 2004 00:05

Noh, hyvää jaksaa odottaa. Kyllä itsekkin tullut hankittua Rurouni Kenshin kokonaan, eikä aikaakaan mennyt kuin kaksi ja puoli vuotta. Ja antaa erilaista näkökulmaa sarjaankin, kun katsoo vain jakson per viikko, kuin että rykäisee 20 jaksoa per päivä.

Keis
Viestit: 18
Liittynyt: Pe Tammi 31, 2003 20:00

Viesti Kirjoittaja Keis » Ma Tammi 19, 2004 00:50

Berserk on hyvä esimerkki sarjasta joka jäi liian lyhyeeksi (25 jaksoa). Jos ymmärrätte mitä tarkoitan :E

Avatar
Gortef
Viestit: 207
Liittynyt: Ti Huhti 01, 2003 12:52
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Gortef » Ma Tammi 19, 2004 13:35

_Tata kirjoitti:Ja antaa erilaista näkökulmaa sarjaankin, kun katsoo vain jakson per viikko, kuin että rykäisee 20 jaksoa per päivä.
Tää on kyä totta. On putkeen kattomisellakin omat hyvät puolensa jos aikaa sattuu olemaan, mutta se on vähän sama ko lotasis suklaavanukkaan kerralla suuhun ja nielasis samantiän.

Toisaalta... empä oo viä tätäkään oppinu ja ahmin näitä "vanukkaita" tappotahtiin :P
Habeeb it!

iyu
Viestit: 69
Liittynyt: Pe Helmi 14, 2003 14:19
Paikkakunta: ulvila
Viesti:

Viesti Kirjoittaja iyu » Ti Tammi 20, 2004 15:07

Ainoa kunnolla pitkä sarja jonka olen tähän mennessä saattanut loppuun on Hikaru no Go 75 episodea. Ja kyseisessä teoksessä ei ollut mielestäni yhtään ylimääräistä jaksoa. Sarja oli hidastempoinen ja kuvamateriaalin kierrätystäkin näkyi, mutta ei sen pahempaa. Muutamaan muisteluun meinasi palaa käämit, mutta se on hyvin pientä kun miettii teoksen pituutta ^^;

Tästä ollaankin aika paljon puhuttu, mutta Naruto joka on vieläkin käynnissä ja jossain 67 episoden kieppeillä on taas hyvä esimerkki liiaksi venytetystä sarjasta. Materiaalia ja juonta olisi enintään 24jaksoon jos ei käytettäisi hirmukaupalla stillkuvia ja flashbackejä. Mutta ei siitä sen enempää.

Sitten vielä lopuksi puolustamaan yhtä sarjaa. Elikkä sarja nimeltään Hack Sign 26ep + 4 OVA. Ihmiset ovat itkeneet, kuinka se on liian hidastempoinen ja liikaa muistelua jne. Mutta mielestäni ne sopivat tähän teokseen kuin porkkanat korviin. Hidastempoinen... KYLLÄ, mutta ainakin minä laskin tuon positiiviseksi tässä sarjassa. Hidastempoisuus kuvastaa sarjan tapahtumia ja saa katsojankin jotenkin turtumaan, mutta silti koen sen positiivisena. Kaikille ihmisille tätä ei voi suositella, mutta niille jotka luulevat jaksavansa "kärsiä" hienon katsomiskokemuksen takia suosittelen vahvasti.

Flashpak
Viestit: 6
Liittynyt: To Tammi 08, 2004 18:49

Viesti Kirjoittaja Flashpak » Ti Tammi 20, 2004 16:43

67+ jaksoa Narutolle on aika runsaasti, mutta täytyy kuitenkin ottaa huomioon sarjan hahmojen määrä, joista on haluttu tehdä jollakin tapaa persoonallisia. Lisäksi aikaa kuluu Naruton maailman historiaan ja sen sellaiseen. Itselläni ei aika ainakaan koskaan ole tullut pitkäksi sarjan parissa. Hidastempoisuus on häirinnyt lähinnä taisteluissa, kun ne on jaettu useampaan jaksoon.

Avatar
Orski
Viestit: 10
Liittynyt: Ke Tammi 14, 2004 04:58
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Orski » Ti Tammi 20, 2004 19:06

Flashpakin kanssa olen hyvin samaa mieltä Naruton vauhdista. Lähes kaikissa sarjoissa minua ottaa päähän tuo tappelujen venyttäminen. Kaksi jaksoa vielä - pienellä tuskalla - menee, mutta kolmas alkaa olla kyllä aikamoista veeeenytystä. Naruton alkupuolella minulta kyllä paloi hermot joskus, kun samassa jaksossa oli ensin flashbackki edellisestä jaksosta ja sitten flashbackki siitä samasta jaksosta(!), argh. Uudemmista jaksoista mieleen jäi parin jakson takainen Naruto-pakenee-härkiä episodinpuolikas, joka oli jo oikeasti aika kärsimystä katsoa.

Pitemmistä sarjoista itse pidin Hajime no Ipposta. Vaikka siinäkin sai "kärsiä" tuosta parin-kolmen mittaisista taisteluista aina välillä, oli siinä pääsääntöisesti sitten jotain seurattavaa sen edestä.

Surkeimman pisimmän sarjan tittelin vie minusta ehdottomasti Prince of Tennis. Siinä jotain perspektiiviä niille, joitten mielestä Naruto on hidastempoinen :)

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ti Tammi 20, 2004 19:57

Orski kirjoitti:Surkeimman pisimmän sarjan tittelin vie minusta ehdottomasti Prince of Tennis. Siinä jotain perspektiiviä niille, joitten mielestä Naruto on hidastempoinen :)
Makuasia tosin tämäkin...

Avatar
Orski
Viestit: 10
Liittynyt: Ke Tammi 14, 2004 04:58
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Orski » Ti Tammi 20, 2004 22:39

Näköjään olisin tuon ajatukseni selvemminkin voinut ilmaista. Pistetään disclaimeria sen verran, että päätarkoitus oli sanoa sarjan etenevän hitaasti. Kaikkine vikoineenkin sarjaa seuraan, mutta aina miettiessäni kuinka paljon siinä on edetty tulee mieleen, ettei oikein ollenkaan. Ehkäpäse on vain minun ongelmani.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ke Tammi 21, 2004 01:12

Orski kirjoitti:Näköjään olisin tuon ajatukseni selvemminkin voinut ilmaista. Pistetään disclaimeria sen verran, että päätarkoitus oli sanoa sarjan etenevän hitaasti. Kaikkine vikoineenkin sarjaa seuraan, mutta aina miettiessäni kuinka paljon siinä on edetty tulee mieleen, ettei oikein ollenkaan. Ehkäpäse on vain minun ongelmani.
Tuo on kyllä aika monen sarjan ominaisuus - ei välttämättä vika. Sarjassa ei välttämättä tarvitse tapahtua hirveitä, urheiluanimeissa aika usein nähtävää. Se voi silti olla mielenkiintoinen, mutta toki yleensä edellyttää sitä, että katsojalla on vähän intressejä aiheeseen.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 69 vierailijaa