Anime/Manga jota vihaat?

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Oniichar
Viestit: 65
Liittynyt: Pe Tammi 31, 2003 22:45
Paikkakunta: Nokia

Viesti Kirjoittaja Oniichar » Ma Tammi 19, 2004 08:09

Sailor moon on magicgirl sohjoa parhaimmillaan!
Makoto kirjoitti: Sailor moon on historiallinen tiennäyttäjä
Historiallinen ehkä, mutta tiennäyttäjä missä suhteessa? Sailor moonissa ei ollut käsittääkseni mitään "uutta" paitsi eeppisen pitkät transformaatiot ja useita kertoja yhdessä jaksossa. Sohjoa ja maagisesta tytöstä kertovaa sellaista oli jo kauan ennen sailormoonia, myös transformaatioiden kera ^^
"I don`t want to admit it... The mistake caused by our youth."
-Akai suisei no Char Aznable

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja jtn » Ma Tammi 19, 2004 09:39

P-Chan kirjoitti:Sailor moon on magicgirl sohjoa parhaimmillaan!
Makoto kirjoitti: Sailor moon on historiallinen tiennäyttäjä
Historiallinen ehkä, mutta tiennäyttäjä missä suhteessa? Sailor moonissa ei ollut käsittääkseni mitään "uutta" paitsi eeppisen pitkät transformaatiot ja useita kertoja yhdessä jaksossa. Sohjoa ja maagisesta tytöstä kertovaa sellaista oli jo kauan ennen sailormoonia, myös transformaatioiden kera ^^
Sailor Moon yhdisti maho shojon ja sentain (siis taikatyttösarjat ja Power Rangersin kaltaiset kungfukumipukusupersankariryhmäsarjat). Kumpikin genre oli ollut olemassa jo kuusikymmenluvulta asti, mutta ennen Sailor Moonia taikatytöt olivat aika ainutkertaisia otuksia omissa sarjoissaan - eli suomeksi taikatyttöjä tuppasi olemaan sarjassa vain sen päähenkilö. SM:ssä, sikäli kun muistan, kolahti yleisöön nimenomaan se, että tyttölapsia oli pilvin pimein (mangassa lähemmäs 20, anime tyytyi vähempään) ja he tappelivat yliluonnollisia maailmanvalloittajatuhoajapahiksia vastaan. Tässä on vissi ero johonkin Minky Momoon tai Hime-chan no Ribboniin.

Sailor Moonin jälkeen onkin sitten nähty Wedding Peacheja ja muita aika liuta.
- Jussi Nikander

Avatar
Lunael
Viestit: 434
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2003 17:10
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Lunael » Ma Tammi 19, 2004 13:46

Trilkk kirjoitti:Jos mennään vielä linjalle "sarjat joita vihaat, mutta kaikki muut rakastavat", niin minen kyllä tykännyt RahXephonista. Se oli kirjoitettu hyvin, mutta jos jättää pari hillittömän hyvää jaksoa huomiotta, kyseessä on vain laimea, sovinnainen rip-off Evasta, mukaanlukien yllä kammoksumani rasittava haaremimeno.
Kyllähä näitä harhaoppisia jotka ei RahXephonista pitäneet löytyy täältäkin useampi. Eikä siinä mitään, mielipiteitä ne on väärätkin mielipiteet.

Mutta tuohon haaremimenoon pitää oikeasti tarttua. Olen myöskin haaremisarja-allergikko, ja väitän kyllä että RahXephonin pistämisellä samaan karsinaan Love Hinan, Ai Yori Aoshin, Sister Princessin ja kumppanien kanssa mennään metsään niin että rytinä käy.

Seuraa mietoa RahXephon-spoileria:
Pidän itse haaremisarjan tunnuspiirteinä sitä, että (yleensä sosiaalisesti kyvytöntä) päähenkilöä ympäröi iso lauma tyttöjä jotka ovat tähän enemmän tai vähemmän ihastuneina, ja tästä asetelmasta revitään pikkutuhmaa huumoria ja ihmissuhdekomiikkaa pitkään. Ei RahXephonissa synny koskaan tällaista tilannetta: Ayaton ympärillä olevista naishahmoista kaksi on tähän rakastuneita, ja kuvio on lähempänä normaalia kolmiodraamatilannetta kuin mitään haaremimenoa. Muut hahmot ovat joko selkeästi ulkopuolisia ja etäisiä (Quon, pilottiväki) eikä heidän ja Ayaton välisellä suhteella pelata marginaalisia viittauksia enempää, tai sitten sellaisia joiden toiminnan voi selittää aikalailla täysin muun sarjan tapahtumien kautta (tämä professorin naisapulainen).

Ei RahXephon missään vaiheessa minusta uppoa haaremisuohon. Siinä on selkeästi yksi miespäähenkilö ja kaksi naispäähenkilöä joiden väliset suhteet ovat pääosassa.


-Juha

Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras » Ti Tammi 20, 2004 13:06

ehdottomasti Dragonball!
Katsoin muutaman jakson ja sai siitä sen verran huumoria irti et siinä on sayalaisia ja minun kotikulmilla on semmonen paikka kuin Saija...

Avatar
kiara
Viestit: 14
Liittynyt: To Loka 23, 2003 14:11
Paikkakunta: TRE

Viesti Kirjoittaja kiara » To Tammi 22, 2004 02:32

No kaikki mechajutut...en vaan tykkää niistä!
Niin ja Cowboy bebop ei jostain syystä oo ikinä kolahtanut... oon sitä kyllä yrittänyt katsoa, kun sitä on mulle kehuttu, mut kun ei niin ei... Ja kaikillahan on omat mielipiteet! :D
I don't want to brag, whatta hell, I love to brag!

Avatar
TkMg
Viestit: 6
Liittynyt: Pe Tammi 16, 2004 17:27
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Viesti Kirjoittaja TkMg » Pe Tammi 23, 2004 14:07

Tuota tuossa selailin tuota listaa jota tullut kattottua ei tullut yhtään anime eteen joka olisi oikein alkanut vihastuttamaan mutta tylsistyttämään:

Excel Saga - Tuo alkoi olemaan tylsää siinä vaiheessa kun siitä yritti ettiä juonta ja kun sitä juonta "hieman" lopussa löyty niin sitten se jo loppuikin. Mutta tuossa varsinaisesti juonta löydykkään joten meikän moka ;)

Sailor Moon - No joo joku ajattelee mitä ¤%&#¤ tuollaista olen kattellut, no ideahan on siinä ettei jotain sarjaa kattella 1-2 epsiä alusta ja sitten haukutaan maanrakoon kokosarja, ja suurin osa tietää että tuo ei ole kovin lyhyt sarja :wink:. No minulle tuo kyllä oli hieman tylsä mutta tuo vauhti kiihtyi välillä tuossa kausien lopussa ja kokosarjan lopussa oli "vauhtia"

Tenchi Muyo! GXP - Tuota aloin katsomaan siinä uskossa että tuo olisi yhtä hauska kun nuo ensimmäiset Tenchi sarjat ja kun tuo sarja Tenchi sarja oli vielä aikalailla ensimmäisten joukossa jota katselin kun tämän animen katsomisen aloitin niin odotuksia oli ilmeisesti hieman liikaa. Tuossa sarjassa oli alku ainakin koominen ja mukava mutta sitten alkoi latistumaan mutta siinä vaiheessa kun alkoi näkymään vanhoja tuttuja edellisistä sarjoista niin alkoi maistua myös sarja paremmalta.

loppu.

Avatar
Izaryo
Viestit: 14
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2004 20:35
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Izaryo » Pe Tammi 23, 2004 20:47

dragon ballit. ei niissä juonta olekaan
jep jep....

Avatar
Kei jidosha
Viestit: 32
Liittynyt: Pe Marras 14, 2003 21:16

Viesti Kirjoittaja Kei jidosha » Pe Tammi 23, 2004 22:18

...ja Excel Sagaan sellaista ei oikeasti kaipaakaan...

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Pe Tammi 23, 2004 22:25

Suzukaze kirjoitti:...ja Excel Sagaan sellaista ei oikeasti kaipaakaan...
Pitää kyllä itsekin tunnustaa että Excel Sagassa oli boretusta välissä. Ehkä 13 jaksoa olisi onnistunut paremmin. Kyllä tuo hauska sarja sen kerran katsoa on ehdottomasti, mutta paras huumori on semmoista jossa ei välissä haukottele.
Kyuu Eturautti - IRC:Kyuu @ irc.b2irc.net
Puheenjohtaja - Säätöyhteisö B2 ry
Varapuheenjohtaja - Tampere Kuplii ry
Valokuvaaja/roudari - Cosplay Finland Tour

Avatar
NiFa
Viestit: 62
Liittynyt: Ke Helmi 26, 2003 18:52
Paikkakunta: Forssa

Viesti Kirjoittaja NiFa » Pe Tammi 23, 2004 22:38

En voi sietää mecha ja toiminta animeja/mangoja (tyyliin NGE ja DB), jos niissä ei ole kunnon huumoria. En sit tiiä mikä niis on, mut ne saa mut jotenkin tylsistymään niin et meinaan nukahtaa kun katon/luen niitä...

Tykkään enemmän huumori painoitteisemmasta tavarasta tyyliin Love Hina, Azumanga Daioh, Real bout high school tai Ranma 1/2...

Avatar
Lonkerohattu
Viestit: 148
Liittynyt: To Touko 22, 2003 00:00
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Lonkerohattu » Pe Tammi 23, 2004 23:01

kyuu kirjoitti:
Suzukaze kirjoitti:...ja Excel Sagaan sellaista ei oikeasti kaipaakaan...
Pitää kyllä itsekin tunnustaa että Excel Sagassa oli boretusta välissä. Ehkä 13 jaksoa olisi onnistunut paremmin. Kyllä tuo hauska sarja sen kerran katsoa on ehdottomasti, mutta paras huumori on semmoista jossa ei välissä haukottele.
Mitä oikein odotat parodialta? Vaikka sarjan huumorista yritettäisiin tehdä edes jollain lailla itsenäistä, niin totta kai se menettää särmäänsä, jos katsoja ei tiedä mitä pilkataan.

Kuitenkin allekirjoitan mielipiteesi, että excel saga olisi pitänyt puristaa 13 jaksoon, mutta kuitenkin koko sarja tuntuu omituiselta harjoitustyöltä, joten kaipa tekijätiimi vain harjoitteli ensimmäiset 13 jaksoa tai sitten he vain kerjäsivät lisäbudjettia.

Missä vaiheessa pukuleikit johtavat siihen, että ryyppyreissun jäljiltä vähintään yksi tämän boardin kantaotuksista herää vieraassa paikassa, muovisessa live action -sankarin kumipuvussa, jota hän ei saa pois päältä? :twisted:
Minua ei päästetä edes taivaan portin lähettyville, helvetistä minut potkittiin jo pois ja olen aivan liian sekaisin saavuttaakseni nirvanan. Elämäni on kuitenkin ihanaa, koska pääsiäispupu palkkasi minut tappamaan joulupukin.

Naksu
Viestit: 1
Liittynyt: La Tammi 24, 2004 12:17
Paikkakunta: Turenki

Viesti Kirjoittaja Naksu » La Tammi 24, 2004 12:39

Cowboy Bebop, Dragonball Z & Dragonball GT, Initial D ja sen sikiöt, Hentaimässytykset, Ippatsu Kikimusume ja Ebichu ovat melko karmeita, mutta mikään ei pääse lähelle sitä silkkaa epätoivoa joka Sumeba Miyako no Cosmos-sou Suttoko Taisen Dokkoida on. Pelkkä vilkaisu aiheutti "miksi vitussa minun piti syntyä tänne?"-reaktion, joten tätä suosittelen lämpimästi Dragonball Z-sarjan fanittajille ja kristillisdemokraattien kansanedustajille.

Avatar
silent
Viestit: 4
Liittynyt: La Helmi 01, 2003 23:23
Paikkakunta: trauma

Viesti Kirjoittaja silent » Ti Tammi 27, 2004 04:14

Dragonball
Chobits
Onegai Teacher
Cowboy Bepop
GTO
the purest form of concentrated unagi

Avatar
nekogirl
Viestit: 8
Liittynyt: Pe Joulu 19, 2003 16:02
Paikkakunta: Keminmaa

Viesti Kirjoittaja nekogirl » Pe Tammi 30, 2004 20:04

Beyblade nyt eniten. (Kirjoitinkohan sitä edes oikein?)
Jokaisessa meissä asuu pieni mielipuoli....

Avatar
AM
Viestit: 436
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2004 11:25
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja AM » Ma Helmi 02, 2004 13:16

Dragonball Z ei ole minun mieleen, lähinnä juonen saippuaoopperoita hipovan vauhdin(vai pitäisikö sanoa vauhdin puutteen) takia. Riittää kun katsoo joka viidennen kerran.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 33 vierailijaa