Vääriä kuvia animesta/mangasta?

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Luova Hullu
Viestit: 132
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 19:24
Paikkakunta: Vaasa

Vääriä kuvia animesta/mangasta?

Viesti Kirjoittaja Luova Hullu » Pe Syys 07, 2007 18:48

Tjaa että. Tästä aiheesta en topikkia löytänyt, joten päätin tehdä itse.
Eli millaisia olette ajatelleet jonkin tietyn animen/mangan olevan, ennen kuin aloitte katsoa/lukea sitä?
Oma esimerkkini olisi Naruto. Olin varma, että koko sarja olisi jonkinlainen New Yorkin katujengien välienselvittelyjä. (Saa nauraa) Naruton itse uskoin olevan juuri jonkin katujengin johtaja, joka jengeineen tappeli toisia jengejä vastaan jokseenkin yliluonnollisin voimin. Ota nyt tästäkin selvää...

Entäs te muut? Vai olenko ainoa? :lol:
http://iEevee.deviantart.com

Tracon 2013 (hope so) - Amanecer (oma hahmo)
Tracon 2014 (again, Hope So) - Inuyasha

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » Pe Syys 07, 2007 19:16

Kuten jo tuolla toisaalla avauduin, kuvittelin Zero no Tsukaiman olevan HARRY POTTER THE ANIME tai jotain sinne päin, mutta sitten se olikin fanipalvelulla pilattu geneerinen haaremi. Plöh.

Toiseen suuntaan taas oli väärä käsitys Gunslinger Girlistä - luulin, että kyseessä olisi 13 jaksoa tappajaloleja ja äxöniä, mutta kun huomasin olleeni väärässä, olinkin erittäin tyytyväinen.

Avatar
VampireNaomi
Viestit: 467
Liittynyt: To Tammi 05, 2006 21:04
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja VampireNaomi » Pe Syys 07, 2007 21:25

Ostaessani The Dark Mythin joskus vuosia sitten kuvittelin saavani isoja silmiä, chibejä, satunnaista toimintaa, romantiikkaa, huumoria jne. täynnä olevan perusanimen. Postissa tulikin sitten hyvin realistisesti animoitu japanilaiseen historiaan/mytologiaan vahvasti pohjautuva vakava teos. En tajunnut koko animesta mitään, joten se on pölyttynyt hyllyssä kohta kolme vuotta.

Luulin GetBackersin kertovan kahdesta mestarivarkaasta, jotka kuuluvat maailmanlaajuiseen aarteita varastavaan rikollisliigaan.
Avatarini liittyy aina siihen animeen, jota tällä hetkellä katson. [Gintama° 26/51]
Anime- ja mangablogini

Avatar
Sleepy Dancer
Viestit: 579
Liittynyt: Pe Tammi 06, 2006 22:37
Paikkakunta: Imatra
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sleepy Dancer » Pe Syys 07, 2007 21:29

ennen kuin olin nähnyt vilaustakaan Dragonball animesta tai mangasta, luulin että se kertoo jonkinlaisesta pallopelistä. :D
Daddy Long Legs >>>"Peppi Pitkätossu -anime!" pettymys kun ei ollutkaan.
nyt ei muistu muita mieleen.
"Jättäkää minun Slaine rauhaan!
t: ruma läski akka"

Avatar
Sivis
Happiness officer
Viestit: 409
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 20:10
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sivis » Pe Syys 07, 2007 21:37

Joskus aikoinaan paikallisen animekerhoutuman tilaisuudessa sanottiin että seuraavaksi katsellaan animea nimeltä Excel Saga, jotenkin olin saanut päähäni assosiaation eeppisestä fantasia menosta ja vähemmän pörröisistä suippokorvaisista otuksista, mutta seuraava 10 minuuttia opetti allekirjoittaneelle aika vahvasti että ei tehdä ikinä mitään oletuksia sarjoista ennenkun niitä on katsonut ihan itse.
"Äiti! Äiti! Tytöt boottaa mechaa!"

Avatar
Mecha
Viestit: 766
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 14:59
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Mecha » Pe Syys 07, 2007 21:46

Sivis kirjoitti:Joskus aikoinaan paikallisen animekerhoutuman tilaisuudessa sanottiin että seuraavaksi katsellaan animea nimeltä Excel Saga, jotenkin olin saanut päähäni assosiaation eeppisestä fantasia menosta ja vähemmän pörröisistä suippokorvaisista otuksista
Itselleni tuli samaisesta animesta assosisaatio taulukkolaskentaan. Ei kovin kiinnostavan kuuloista eihän? Onneksi se ei ollut oikeasti ihan niin tylsä vaikka outo olikin.
"When you become a real fighter, we'll settle it"
- Zechs Merquise to Heero Yuy (Gundam Wing)

"Its time to duel!"
- Yami (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters)

hippien touhua kyllä tämä hippitouhu
- Kyuu

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pavez » Pe Syys 07, 2007 21:47

Luulin School Rumblea puhtaaksi draamaksi aika pitkän aikaa. Sitten wikipedia opetti ja lopulta päädyin sarjan katsomaan(2 kertaa).

Luulin myös, että Gurren-Lagann olisi hieman "järkevämpi". Tosin tämä aivot narikkaan -meininki sopii sarjalle kuin nyrkki silmään.

Avatar
Kunimura
Viestit: 301
Liittynyt: Ti Marras 21, 2006 18:47
Paikkakunta: Karkkila

Viesti Kirjoittaja Kunimura » Pe Syys 07, 2007 22:30

Todella nuorena, jotain 9-10-vuotiaana, pidin animeja, kuten esim. Tenchi Muyoa, joissa oli paljon naishahmoja tyttömäisinä. Nyt kun olen myöhemmin tutustunut moniin näistä animeista joista luin pienenä, ne eivät todellakaan voisi olla kauempana "tyttömäisistä". En tuolloin vielä katsonut animea, mutta luin arvosteluja Super Power lehden anime-sivuilta. Tämän boardin käyttäjistä ei suurin osa varmaan edes muista tuota lehteä, eikä sitä ole enää julkaistu pitkiin aikoihin.

Bleachia luulin pitkään samurai-mangaksi niiden miekkojen ja pukujen takia. Sitten kun näin Ichigon ja muita hahmoja koulupuvuissa, totesin mielessäni että ehkä se onkin aikamatkustus-manga. Ei mennyt aivan oikein sekään.
Sleepy Dancer kirjoitti:ennen kuin olin nähnyt vilaustakaan Dragonball animesta tai mangasta, luulin että se kertoo jonkinlaisesta pallopelistä. :D
Et ole ensimmäinen! Minulla oli aivan sama kun penskana yhdistin itsestään nimessä esiintyneen "Ball"-sanan pallopeleihin.

Yoshen

Viesti Kirjoittaja Yoshen » Pe Syys 07, 2007 22:52

Gravitation vaikutti nimensä puolesta jonkin sortin mecha-animelta. Ei sillä, tuleehan siinä mangan lopussa jonkinlainen panda-mecha. ;)

Samoin kun kuulin nimen "The Prince of Tennis", tuli minulle mielikuva tennistä pelaavasta seme-bishounenista, jolla on pitkä, liehuva, tummanpunainen tukka. Kun aloin itse animea katsoa, ihmettelinkin, että kukas tämä pikkupoika oikein on. 9_9

Silloin aikoinaan, kun Tokyopopilla oli vielä noin 3 ja ½ nimekettä, oli jonkin mangan takana sivun mainos "Paradise Kissistä". Katsoin sitä ja se oli mielestäni ihan kamala, näytti maailman tylsimmältä sarjalta missä on masentava piirrostyyli, ja yritin kuvitella mielessäni mitä sarjassa voisi tapahtua. En uskonut koskaan aikovani lukea sitä.
Nii-in, pitkän matkanpa olen siitä hetkestä kulkenut aina Ai Yazawa-obsessikoksi asti. (olen kyllä edelleen sitä mieltä, että valkkasivat mälsimmän mahdollisimman kuvan siihen mainokseen :/)

Avatar
_Shadow_
Viestit: 1071
Liittynyt: Ti Marras 08, 2005 19:13
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja _Shadow_ » La Syys 08, 2007 09:17

School Rumble oli minusta ensimmäisen jakson perusteella hyvin samankaltainen mitä Tokyo Mew Mew (paitsi eivät muutu miksikään), mutta pari jaksoa kun siitä tuli katsottua enemmän, niin oli School Rumblessa sentään jonkin verran järkevämpi ja hauskempi juoni ja niin kuin hahmotkin^^

Avatar
Krypfto
Viestit: 369
Liittynyt: To Marras 02, 2006 14:23
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Krypfto » La Syys 08, 2007 09:27

Kunimura kirjoitti:En tuolloin vielä katsonut animea, mutta luin arvosteluja Super Power lehden anime-sivuilta.
Ei helvetti, niin minäkin! Ah, muistoja, muistoja! Muistan kun luin sieltä jotain Tenchi Muyon tai Oh My Goddessin tai vastaavan arvostelua, ja jotenkin tuli niistä semmoinen harhakuva että kyseessä olisi ollut jonkinlaista pehmopornoa. Hah, ei hitto, uppoan tähän nostalgiatrippiin.
Yhteiskunnan vihollinen numero !!!
Illuminated realization number one: You are the only light there is for yourself, my friend.

Avatar
DragonBall
Viestit: 160
Liittynyt: Ti Joulu 14, 2004 00:08
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja DragonBall » La Syys 08, 2007 10:55

Kunimura kirjoitti:En tuolloin vielä katsonut animea, mutta luin arvosteluja Super Power lehden anime-sivuilta. Tämän boardin käyttäjistä ei suurin osa varmaan edes muista tuota lehteä, eikä sitä ole enää julkaistu pitkiin aikoihin.
Juu, se lehti rokkas arsea.

Itselle taas GetBackers vääntyi aivoissa muotoon Backpackers ja luulin sarjan olevan matkailuun liittyvää, että siinä mentäisiin reput selässä kaupungista kaupunkiin. :P

School Rumblesta sana Rumblen luulin tarkoittavan, että sarjassa olisi paljon koulumättöä.

Avatar
Krizu
Viestit: 75
Liittynyt: Ma Elo 06, 2007 19:46

Viesti Kirjoittaja Krizu » La Syys 08, 2007 12:45

Mulle tuli Gravitationista sellainen mielikuva, että kaikki hahmot siinä olis homoja ja niiden ihmissuhde sotkuja siinä sit käsiteltäis. Eli olis ihan homoa koko sarja. No, olinpa onneksi väärässä mielikuvieni kanssa. :D Yksi lemppari sarjoista nykyään.
(tiesin siis ennen sen katsomista että se käsittelee poikarakkautta, sen takia tuollainen mielikuva)

Avatar
Aimeara
Viestit: 249
Liittynyt: Ke Loka 04, 2006 18:15
Paikkakunta: Ylivieska/Kemi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Aimeara » La Syys 08, 2007 12:51

Voi ei, minulla on näitä harhaluuloja ollut yleensä jokaisesta sarjasta ennen katsomisen/lukemisen aloittamista. Onneksi ne on yleensä helppo korjata.

Kaikkein voimakkain harhaluulo oli kuitenkin Mushishista. Olin jostakin saanut päähäni, että se olisi jokin kauhujännäri, jossa joku nuori salapoliisi etsisi jotakin viemäriverkostosta. No, onhan siinä tosiaan hieman kauhuelementtejä ja etsintää, mutta.. muuten tuo menikin ihan metsään. Välttelinkin Mushishin katsomista hyvin pitkään, koska viemärit eivät erityisemmin innostaneet ja oletin sen olevan hyvin tumma ja salamyhkäinen sarja. Oikeastaan, taisin ennustaa Darker than Blackin. :'D
となり の おたくさん でござる。

Avatar
totikki
Viestit: 45
Liittynyt: Ma Heinä 16, 2007 12:27
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja totikki » La Syys 08, 2007 16:37

Joskus siihen aikoihin kun olin juuri tätä harrastusta aloittamassa, tulin törmänneeksi eräällä foorumilla ketjuun jossa puhuttiin Narutosta. Aloitusviestissä selostettiin juonta, ja kun siinä kerrottiin kuinka Naruto on ninja jostain kylästä, muotoutui tämä kylä päässäni jostain syystä joksikin bambumajalähiöksi ja Naruto afropäiseksi... Yllätyin kovasti kun sitten muutaman kuukauden päästä jopa vilkaisin ko sarjaa.

Ja yhdistin Tokyopopin mainoksen takia Kare Kanon aina Gals!siin. Olin tätä ennen nähnyt AMV Hellin Gals!-pätkän tietämättä mistä animesta siinä nyt oli kysymys, ja kun mainoksen Miyazawa näytti joskus niin kovasti tältä Galsin päähenkilöltä, tuli sitä mangaa sitten vältettyä kuin ruttoa kun päättelin sen olevan jotain Clueless-meininkiä. Joku onneksi korjasi väärinkäsityksen sitten loppujenlopuksi.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 46 vierailijaa