Väkivalta miehiä kohtaan hauskaa?

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
PaavoGold
Viestit: 33
Liittynyt: Ma Touko 08, 2006 21:14

Väkivalta miehiä kohtaan hauskaa?

Viesti Kirjoittaja PaavoGold » Pe Touko 18, 2007 15:52

Pitävätkö japanilaiset miehiin kohdistuvaa väkivaltaa erityisen hauskana, vai miksi sitä on ainakin lähes jokaisessa komedia-animessa/mangassa?

Itse hykertelen moiselle usein mukana, jos se on toteutettu tarpeeksi ööveristi, mutta esim. jonkun Love Hinan nyrkeillä lyönti ja kengän kärjillä potkiminen alkaa olla jo häiritsevää hlö.kohtaisen katselunautintonikin kannalta.

Onko esim. kyseiset asenteet muuttuneet aikain saatossa animen puitteissa, vai vieläkö vuonna 2007 mies saa päihinsä ja naiseen koskeminen on tabu esim tällaisissa komedia-sarjoissa, kuten ainakin 90-luvulla oli yleistä? Mielipiteitä?

P.S. sori jos oli jo topikki tällaisesta. :oops:
http://www.linnavaanijat.com/
Ainoa suomenkielinen Castlevania-sivusto

Avatar
Kunimura
Viestit: 301
Liittynyt: Ti Marras 21, 2006 18:47
Paikkakunta: Karkkila

Viesti Kirjoittaja Kunimura » Pe Touko 18, 2007 16:59

Miehiin kohdistuva humoristinen väkivalta on kaiketikkin hyväksyttävää, mutta kun naista vahingoitetaan ja yritetään saada katsoja nauramaan sille, niin sitä ei yleensä mukisematta niellä. Kai tuo "naisia ei saa lyödä" asenne on sellainen universaali periaate jonka jokainen on jossain vaiheessa kuullut.

Pelkässä potkimisassa ja lyömisessä ei oikeastaan ole mitään hauskaa, sillä eihän väkivallan ole tarkoitus olla hauskaa, vai onko? Sitten kun väkivalta menee aivan yli hilseen niin se saattaa ollakin ihan hauskaa.

Ainoa näin äkkiä mieleen tuleva komedia jossa naiset ottavat osumaa ja sille nauretaan on Excel Saga, mutta en usko että Excel Sagassa miehet hirveästi Exceliä pieksivät. Kuitenkin se on anime missä on paljon naisiin kohdistuvaa väkivaltahuumoria.

Avatar
Krypfto
Viestit: 369
Liittynyt: To Marras 02, 2006 14:23
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Krypfto » Pe Touko 18, 2007 17:00

Eipähän se piilevä ajatusmalli joka moiseen väkivaltahuumoriin johtaa mitenkään japanilaisten yksinoikeus ole - lieneepä akuankoissakin Iines huvauttanut käsilaukulla päähän milloin ketäkin ties kuinka monta kertaa.
Yhteiskunnan vihollinen numero !!!
Illuminated realization number one: You are the only light there is for yourself, my friend.

Avatar
Darth Mauno
Wannabe
Viestit: 1043
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 08:32
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Darth Mauno » Pe Touko 18, 2007 20:20

Japanilaisista en tiedä, mutta itseeni tuo huumorin laji kyllä osuu ja uppoaa, misantrooppi kun pohjimmiltani olen. Etenkin Love Hinassa tuo piirre jaksoi huvittaa loputtomasti - "Ja taas Keitaro lentää! :twisted:"-hihkaisu on päässyt ties kuinka monta kertaa huuliltani tuota teosta katsoessani.
"Do not underestimate the power of the Dork Side"

Avatar
Hijiri
Viestit: 375
Liittynyt: Su Tammi 18, 2004 21:46
Paikkakunta: Seinäjoki

Viesti Kirjoittaja Hijiri » Pe Touko 18, 2007 20:23

En ole koskaan erityisemmin pitänyt väkivallasta ja animessakin nämä "Hui-iik-näit-alushousuni-lyön-naamasi-sisään"-kohtaukset saavat minutkin kierimään ympäriinsä ja tuntemaan myötätuntoa sitä poikaraukkaa kohtaan joka nuo iskut kohdalleen saa. En itse myöskään näe siinä mitään hauskaa ja juuri tämänkaltainen ns. "huumori" on yksi niistä monista syistä miksi en kovin mielelläni tällaisia haaremisarjoja katsele.
"Don't sweat it. It'll work out somehow." -Tatara Totsuka
Hijiri @ AnimePlanet
Hijiri @ MyAnimeList

Avatar
_Shadow_
Viestit: 1071
Liittynyt: Ti Marras 08, 2005 19:13
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja _Shadow_ » Pe Touko 18, 2007 20:27

Darth Mauno kirjoitti: Etenkin Love Hinassa tuo piirre jaksoi huvittaa loputtomasti - "Ja taas Keitaro lentää! :twisted:"-hihkaisu on päässyt ties kuinka monta kertaa huuliltani tuota teosta katsoessani.
Minusta se alkaa olla jo parin turpaan saanin jälkeen kyllästyttävää.

Mutta, itse en oikein osaa sanoa. Joskus se saattaa sattua nauramaankin itse,
esim. jos miehellä on osunnut käsi väärään paikkaan, tai paikkoihin, eli olisi pervo, niin se on ihan hauskaa. Mutta se, että esim. juuri tuossa Love Hinassa koko ajan, teki mies mitä tahansa, annetaan turpaan, niin se alkaa jo pänniä.
Mutta en kuitenkaan usko, että japanilaiset oikein pitävät ihan tosi maailmassa tätä kovinkaan hauskana, sitä nääs kutsutaan väkivallaksi.

Absolutehe
Viestit: 264
Liittynyt: To Elo 24, 2006 11:06

Viesti Kirjoittaja Absolutehe » Pe Touko 18, 2007 20:55

Darth Mauno kirjoitti: Etenkin Love Hinassa tuo piirre jaksoi huvittaa loputtomasti - "Ja taas Keitaro lentää! :twisted:"-hihkaisu on päässyt ties kuinka monta kertaa huuliltani tuota teosta katsoessani.
Booring, väsyttää jo ajatus Keitarosta ottamassa osumaa.

Muussa tapauksessa on hauskaa, jos mies saa turpiin. Toiselta mieheltä.
Itseäni kyllästyttää ajatus naisita jotka hakkaavat miehiä, siinä ei ole mielestäni mitään kovin hauskaa (tuli eräs iso ristiriita mieleen, mutta siitä te ette tiedä mitään).

Ei sekään kyllä ole yhtään hauskaa, jos miehet tappelevat vakavissaan.
Paitsi jos he repivisivät vaatteita toistensa päältä, mutta harmikseni en ole vielä moiseen viihteeseen törmännyt.

Avatar
Aimeara
Viestit: 249
Liittynyt: Ke Loka 04, 2006 18:15
Paikkakunta: Ylivieska/Kemi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Aimeara » Pe Touko 18, 2007 21:55

Riippuu täysin siitä, millainen sarja on kyseessä. Haaremianimet minua huvittavat ihan muista syistä, ja näissä miehiin kohdistuva väkivalta vain aiheuttaa masokismista väkivaltaa omalla kohdallani, kun hakkaan päätäni pöytään. Ainoa naurattava väkivaltainen haaremianime onkin He is My Master, jossa siinäkin naurattaa vain silloin, jos joku muu-kuin-Izumi lyö Yoshitakaa. Eli pääasiassa en pidä siitä, kun poikaa hakkaa se joku, jonka hänestä kuuluisi myöhemmin sarjassa mahdollisesti pitää (esim kaikki naaraiksi luettavat Love Hinassa).

Miehiä hakkaavat miehet sitten ovatkin huumorin laji erikseen. Ei tosiaan tämä perusmättö, jota shounenissa yleensä on, mutta sellainen tilanneväkivaltahuumori, jota esiintyy Yakitate!! Japanin kaltaisissa tämä-sarja-ei-liity-väkivaltaan-oikeasti -sarjoissa. Siinä tsukkomilyönnit naurattavat, koska kokemuksesta tietää, että kädellä pitää läpsäistä aika kovaa että saa sen sattumaan; eikä Kazuma ole haastanut Kawachia vielä kertaakaan oikeuteen pahoinpitelystä, joten ei se varmaan kovin pahasti sitten satu. Yleensäkin tämmöinen kevyt "idiootti, *läpsäisy takaraivoon*"-huumori naurattaa hyvässä hengessä, vaikka sekin on väkivaltahuumoria.
Ja parissa taistelupainotteisemmassa sarjassani näkemäni tapaukset, joissa sidekickjätkäAa taistelee sidekickjätkäBeetä vastaan ja saadessaan naarmun sidekickjätkäAa nauraa hervottomasti "ei tuntunut missään!" ja silvaisee sidekickjätkäBeetä, joka vastaa siihen "ei tuokaan, ihan kuin olisit silittänyt villalla!", naurattavat absurdismillaan. Bleach on tästä aika hyvä esimerkki, silloin kun siinä vietetään kevyitä hetkiä.

Mutta kun palataan takaisin aiheeseen Naiset Hakkaamassa Miehiä Huumoriarvon Saavuttaakseen, täytyy sanoa, että on minullakin yksi juttu, josta saan kiksejä.
Se, kun pieni tyttö lyö isoa miestä ja iso mies itkee (ellei kyseessä ole "paha isi, et saa enää jättää minua *slap*" "tytäääär;o;"-kohtauksessa, koska siinä naurun sijaan niistän ja kuivaan liikutuksen kyyneliä).
となり の おたくさん でござる。

Avatar
wice
Viestit: 293
Liittynyt: Ma Elo 04, 2003 13:49
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja wice » Pe Touko 18, 2007 23:02

Ettekö ole kuulleet, että naisen luunelonen on miehen kolme rystystä? :(

Jotkut ovat tässä ketjussa ehkä ajatelleet tätä asiaa hieman turhan yksinkertaisehkosti. Kohtaus jossa henkilö A lyö henkilö B:tä voidaan toteuttaa miljoonalla eri tavalla. Se voi olla pelottava, kuvottava, hauska jne. Voihan esimerkiksi banaaninkuoreen liukastumisestakin olla leikki kaukana, jos niikseen sattuu.

Mitä Japanin ja väkivaltahuumorin suhteeseen tulee, olen törmännyt pitkillä Intternet-retkilläni aika useinkin japanilaiseen huumoriin, jossa koomikko on ollut kärsimässä. Esimerkkinä erilaiset venäläiset ruletit, vaikkapa wasabisushilla. Jokaista leikkiin osallistujaa varten on yksi sushin pala. Yhden niistä sisällä on aimo tujaus wasabia, joka on kuin helsmetin voimakasta sinappia. Se Polttaa. Jokainen nappaa yhden suuhunsa. Sitten naureskellaan, kun Yoshimoto Kougyoun kasvatti yrittää epätoivoisesti pitää pokerinaamaa silmien punottaessa ja hien virratessa.

Sit esim. Beat Takeshi laittoi myös nuorempia koomikkoja tekemään kaikenlaista kivaa. Ja samaan hengenvetoon on hyvä mainita hänen Super Jockey -ohjelmansa, jossa entiteetit saattoivat hankkia ilmaista mainosaikaa lähettämällä ryhmän nuoria naismalleja esiintymään ohjelmassa. Siellä nämä naikkoset sitten vaihtoivat uikkarit ylleen ja joutuivat yksi kerrallaan istumaan keskivertoammeen kokoisessa lasi/muovi-laatikossa, joka oli täynnä megakuumaa vettä. Jokainen vedessä kestetty sekunti oli sekunti mainosaikaa. Hah hah, mahtaa polttaa! Downtownilla on myös pitkät perinteet itsensä, ohjelmiensa muun henkilökunnan ja muiden koomikkojen kiduttamisessa yleisön huvitukseksi. Ja epäilemättä monilla, monilla muilla myös. Et niinq sillee jou.

Mutta kyllähän se joidenkin anime-sarjojen bakamuks aina silloin tällöin ihmetyttää. Ehkä me suomalaiset vaan ollaan totuttu, että asetelman tulisi olla just toisin päin!

Avatar
Mecha
Viestit: 766
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 14:59
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Mecha » La Touko 19, 2007 19:15

Väkivalta on vakava asia ja suurin osa animesta ja mangasta missä on väkivaltaa ovatkin vakavia. Ainut missä väkivalta voi olla hauskaa ovat nämä haaremisarjat missä misut lyövät väärään paikkaan ja väärään aikaan sattunutta miespäähenkilöä.
"When you become a real fighter, we'll settle it"
- Zechs Merquise to Heero Yuy (Gundam Wing)

"Its time to duel!"
- Yami (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters)

hippien touhua kyllä tämä hippitouhu
- Kyuu

Avatar
Cyb
Viestit: 180
Liittynyt: Ke Loka 13, 2004 21:08
Paikkakunta: Forssa

Viesti Kirjoittaja Cyb » La Touko 19, 2007 20:28

Eihän tuo väkivaltahuumori ole pelkästään Japanin yksinoikeus, ja kyllä monesti olen huomannut nauravani jos animessa jotain naista sattuu. Esimerkkinä vaikka Dai Mahou Touge, jossa tytöt pistävät toisiaan sekä kaikenlaisia eläimiä pataan oikein urakalla. Ja tässä yhteydessä ei voi myöskään olla mainitsematta Bokusatsu Tenshi Dokuro Chania.

Paras esimerkki överiksi vedetystä länsimaisesta väkivaltahuumorista on ehdottomasti Happy Tree Friends. Ainakin itseäni se jaksaa naurattaa kerta toisensa jälkeen. (Tosin se on sellaista naurua, että jos ei nauraisi niin sitten varmaankin oksettaisi.)
SchützTaffel

Avatar
Marsipaani
Viestit: 458
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2006 15:22
Paikkakunta: Hyvinkää
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Marsipaani » La Touko 19, 2007 21:14

No tuota... Kuten monet ovat jo sanoneet, niin tuon Keitaron(Love Hinasta) lyöminen ilmoihin on todellakin mennyt vähän överiksi... :?

Mutta esim. Ranmassa se silti jaksaa naurattaa, tai ainakin minua. Siinä se ei tapahdu liian usein ja se sattuu aina syystä(tai ainakin yleensä). Ja hyvä juttu siinä on se, ettei Ranma ole ainoa joka lentää. :D
Muff'n~

Avatar
Drikon Rjelavan
Viestit: 142
Liittynyt: Ke Maalis 08, 2006 08:25
Paikkakunta: Kemi

Viesti Kirjoittaja Drikon Rjelavan » La Touko 19, 2007 21:18

kyllä se aina jaksaa naurattaa kun jossain vahingossa/"vahingossa" tapahtuu jotain ja jäpikkä saa turpaansa.

en näkisi mitään hauskaa siinä että mokoma tapahtuisi toisin päin.
May the light guide you, vanguish the darkness on the way.

Avatar
K8Skies
Viestit: 1169
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 13:21
Paikkakunta: Koti missä sydän.

Viesti Kirjoittaja K8Skies » La Touko 19, 2007 21:59

Erilainen, eli naisen mieheen kohdistama väkivalta on kai sitten hauskaa, siitä kun ei oikeassa elämässä ole niin paljon esimerkkejä julkisesti. Kai japanilaistenkin mielestä täytyy antaa miehille jotain takaisin niin päin yleisemmästä naisiin kohdistuneesta väkivallasta, se kun ei ole yhtään hauskaa missään muodossa.

Kyllä animessa ja mangassa miehiin kohdistuvan väkivallan hauskuuteen vaikuttaa eniten se, että siitä tehdään hauskaa. Nykyajan kaikissa haaremianimeissa on vähintään se yksi jamppa joka saa osumaa koko ajan ja jatkuvasti, ja sehän on myös yleensä sarjan päänaurattaja. Sen sijaan en pysty nyt tähän heittämään yhtään (onneksi) sellaista sarjaa, jossa hauskuuden oikeana pääpainona olisi miehen väkivalta naista kohtaan. Siitä syystä, että se ongelma oikeasti, joten eipä siitä uskalleta tai edes kannata yrittää hauskuutta repiä.

Itselläni myös nuo "poika/mies ottaa osumaa"-kohdat kaikissa sarjoissa vaan yksinkertaisesti tahtovat naurattaa, mutta vain siksi, että siitä on tehty naurettava kohta. Kai sitä huumoria saadaan irti mistä vain oikealla kerronnalla.
Oh, I didn't have to take everything off.
Kappa-sans fell asleep while basking in the sun.

|Nagasarete Airantou 4ever| |Life Is.|
|Bungaku Shojo^| |Kure-nai...| |Rurumo♥|

Avatar
Niko-Kun
Viestit: 117
Liittynyt: Ti Maalis 16, 2004 21:54
Paikkakunta: JNS

Viesti Kirjoittaja Niko-Kun » Su Touko 20, 2007 01:04

Fyysinen väkivalta eli 'slapstick' on harmiksemme suht pätevä komedianlaji, sillä vahingonilohan on paras ilo (?). Paistinpannulla toista vahingossa lyöminen, tai haravaan astuminen synnyttävät ainakin jonkun asteista hykertelyä, riippuen suuresti kompuroivasta hahmosta. Toisaalta, sillä saatetaan ilmaista hahmolle rangaistuksena, mitä ei pidä /ei olisi pitänyt tehdä.

Slapstick ja miehet on kyllä mielenkiintoinen kombinaatio. Kenties naisen fyysistä vahingoittamista pidetään jossain määrin tabuna, varsinkin jos kyseessä on naisellinen nainen. Ei se tuntuisi asialliselta mikäli naista lyödään vain luodakseen huumoria. Toisaalta, suurin osa slapstick-koomikoista ovat olleet yleisesti miehiä.

Tässä ketjussa useasti mainitussa Love Hinassa Keitaroahan aivan selvästi koulutetaan nyrkein ja asein kasvamaan mitättömästä avuttomuusnörtistä oma-aloitteiseksi romanttiseksi naistenkaatajaksi, tai ainakin siinä mielessä että joku Hinatan asukkaista häneen mieltyy. Tai sitten vain pidettäväksi ruodussa. Olessaan miltei ainoita mieskontakteja hänet halutaan muuttaa mieluisaksi henkilöksi, johon voisi vaikka ystävystyäkin. Suurimmaksi osaksi Keitaro on syytön kyseiseen väkivaltaan, sillä hän saattaa vain yksinkertaisesti olla väärässä paikassa väärään aikaan tai ajatella väärin. Mutta, mikään ei toimi paremmin kuin pre-emptive punishment, EH? EH? Huvittavana kontrastina Akamatsun muissa teoksissa ei oikein esiinny muita silmäänpistäviä 'beat into pummel' -hahmoja, joten Keitaron trademarkiksi on tehty varmaankin tämä turpaan saaminen.

Excel Sagassa slapstick ilmenee todennäköisesti vain ulkoisen huvin vuoksi, sillä Excel itsessään on jo varsin huvittava näkemys. Mikäs oli sen kivempaa kuin tohelo ja slapstickhuumori?

Toisaalta, mikäli slapstick on asiatonta/mautonta, kuten vaikka... erm, Dokuro-chanissa, brutaalius ei vain iske.

Tuossa nyt ainakin muutama ajatus jotka tulivat mieleen. Pahoittelen kielenlaatua, sillä en jaksa enää oikolukea tätä tekstiä useampaan kertaan.
FREEDOM IS SLAVERY
PEACE IS WAR
IGNORANCE IS STRENGTH

ANIKI IS WATCHING YOU.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 74 vierailijaa