Suositteluketju

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » Ti Touko 13, 2008 22:14

UnholyGhost kirjoitti:Hmm.. Mikähän olis sopiva, jos haluaa animen olevan sellanen todella jännittävä, jossa olis sellanen aika ahdistava tunnelma, ja ratkotaan ja selvitellään juonen kannalta erittäin tärkeitä asioita. Ja että sarja olis sellane jatkuva, ettei niinko yksittäisiä jaksoja. Sellanen joka koukuttaa ja ettei siit sit pääse irti ennenku on kattonu koko sarjan! XD
Vähä joku Death Noten tyylinen, mut ei sitä ku oon kattonu.

EDIT: Ja ihmisiä saa kuolla, ja verta saa lentää.
Kyllä, Monster. Higurashi no Naku Koro Ni toimisi myös. Mahdollisesti Kaijikin, painostava tunnelma on paikalla ja suunnitelmat ovat monimutkaisia, joskin skaalaltaan aika pieniä.

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pavez » Ti Touko 13, 2008 22:17

UnholyGhost:

Code Geass, Gankutsuou ja Baccano!

Siinä on sinulle koukuttavaa settiä.

Baccano! on pakko katsoa putkeen, sillä jos keskittyminen herpaantuu tai ottaa pitkiä taukoja niin putoaa kärryiltä pahasti. Verta lentää ja juoni on nerouden uusi ilmentymä. Vuoden 2007 paras sarja.

Gankutsou taas koukuttaa puhtaasti loistavuudellaan ja Kreivillä. Pitää otteessaan alusta loppuun.

Code Geass on näistä eniten Death Noten tapainen, mutta rennompi. Ja parempi.

Avatar
Kioko_
Viestit: 924
Liittynyt: Pe Maalis 10, 2006 10:13
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Kioko_ » Ke Touko 14, 2008 18:56

Suosittelen Special A animea, aivan paras huumoripläjäys vähään aikaan. Saattaa muistuttaa hieman esim. school rumblen tapaista animea.

Avatar
Pavez
Viestit: 531
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 13:48
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Suositteluketju

Viesti Kirjoittaja Pavez » Pe Kesä 06, 2008 08:53

Hän saapuu ylpeänä tähänastisista löydöistään. Nyt hänen kartastaan kuitenkin puuttuvat paikannimet, eikä kompassikaan toimi kunnolla. Tarvitsen jotain. Tarvitsen ohjausta...

Tarvitsen sarjan, joka repii sydämeni ulos, räjäyttää tajuntani, murskaa sieluni ja sitten pistää minut takaisin kokoon. Sen täytyy olla eeppistä, loistavaa, nerokasta ja drrramaattista.

Koska Full Moonin mangalle uskollista KyoAni-versiota ei olla(vielä!) tehty, joudun etsimään jotain muuta. Ja siinä tarvitsen apuanne.

Katsomani animet löytyy signaturesta, mutta siihen oikeastaan jäävätkin ohjeet sarjan löytämiselle, sillä en itsekään tiedä mitä haluan! Haluan Gankutsuoun eeppisyyden(+Kreivin hahmon loistavuus), Airin lopun traagisuuden, Neon Genesis Evangelionin vallankumouksellisuuden, Baccanon!:n vauhdin ja Kino No Tabin tunnelmallisuuden! Haluan KAIKEN!

Alas, I cannot have all. Koska animen pyhä Graalin malja ei ole vielä ilmestynyt, joudun tyytymään epätäydellisyyksiin. Mutta mutta, se ei estä minua nauttimasta kaikista miltei täydellisistä teoksista. Ja koska aina niitä on vain jostain löytynyt, olen optimistinen siitä, että minultakin on jäänyt muutama mestariteos katsomatta.

Ja nyt, vuorovaikuttakaa tämän viestin kanssa, olkaa hyvät.

Miksi kirjoitin tällä tavalla?

1. 16 tuntia nukkumatta, klo 9 aamulla...
2. Viestini erottuu ja jää mieleen tässä todella pitkässä ketjussa.
3. Koska Minä olen Pavez.
4. Epic win.
5. ?????????
6. Profit!

Nuq...

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Suositteluketju

Viesti Kirjoittaja isokana » Pe Kesä 06, 2008 12:38

Kaikkia tavoitetitta ei voi haltiakummikaan toteuttaa, mutta seuraavat sarjat täyttävät jotain ehtoja ja voisivat soveltua katsottujen listan perusteella:

Ilmiselvä puute ovat Crest of the Starsin jatko-osat, Banner of the Stars I&II / Seikai no Senki I&II. Oikeastaan löydän hyvin vähän hyväksyttäviä selityksiä sille, että et ole vielä niitä katsonut. Eeppistä avaruustoimintaa halajavalle myös Gunbuster ja sen jatko-osa ovat suositeltavia. Eeppistä fantasiaa, hienoja taikaefektejä ja omia surujaan puolestaan tarjoilee Scrapped Princess, josta nautin Last Exilen aikalaisena yhtä suurissa määrin, sekä riuskemmalla otteella wanha kunnon Berserk lopustaan huolimatta.

Puhtaan traagiselta puolelta löytyy jo ennenkin tässä ketjussa mainostamani Jin-Roh -leffa ja Saikano. Jälkimmäistä tosin puolet ihmisistä pitää epäonnistuneena nyhverryksenä, mutta en ole antanut sen haitata. Ensimmäinen täyttä rautaa millä asteikolla tahansa mitattuna, mutta sen traagisuus on hyvin erilaista verrattuna Airiin tai Full Mooniin.

EVA-nälkään kannattaa nauttia Rahxephon, joka ensimmäisten jaksojen ajan tuntuu ehkä liikaakin Evangelionilta, mutta pian se karkaa omiin mechojen, psykologian ja käsittämättömyyden täyttämiin sfääreihinsä.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Niki-chan
Viestit: 57
Liittynyt: Ma Heinä 10, 2006 13:54
Paikkakunta: ....

Re: Suositteluketju

Viesti Kirjoittaja Niki-chan » Pe Kesä 06, 2008 20:33

Nyt on kesäloma, en osaa vieläkään käyttää googlea niin hienosti kuin kaikille väitän ja Vampire Knightista on kaikki saatavilla oleva rohmuttu ja kaluttu läpi jo useampaan otteeseen.

Etsinkin siis sellaista sarjaa (sarjoja!), joka olisi mielellään mangaa (mutta toki jos jotain animea tulee mieleen joka sopisi toiveisiini, niin kertokaa ihmeessä!)o rly?. Mielellään se saisi olla sohjoa, jonka (")juonessa(") keskitytään pääasiassa ihmissuhteisiin. Niin ja, suurin toiveeni olisi tietysti se, että mukana olisi liuta kuolettavan hyvännäköisiä ja traagisen taustan omaavia vampyyreita. Tai no, ainakin vampyyreita. (Vampyyreita? Vampyyreja? Errrh..) Sarjan pituudella ei juuri mitään väliä.

Siis lyhyesti sanottuna etsin vampyyrisohjoa. Kiitos ja kumarrus ja kotitekoisia pullia!

Edit: Kiitos Paranoidfox :D Kuulostaa mainiolta, taidan ottaa sen seurantaan!
Viimeksi muokannut Niki-chan, To Kesä 19, 2008 16:59. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Never put off until tomorrow what you can do the day after tomorrow." - Mark Twain

Avatar
Mikarin
Chibi
Viestit: 365
Liittynyt: La Joulu 01, 2007 17:00
Paikkakunta: Cock'ola
Viesti:

Re: Suositteluketju

Viesti Kirjoittaja Mikarin » Pe Kesä 06, 2008 20:41

Niki-chan kirjoitti:Nyt on kesäloma, en osaa vieläkään käyttää googlea niin hienosti kuin kaikille väitän ja Vampire Knightista on kaikki saatavilla oleva rohmuttu ja kaluttu läpi jo useampaan otteeseen.

Etsinkin siis sellaista sarjaa (sarjoja!), joka olisi mielellään mangaa (mutta toki jos jotain animea tulee mieleen joka sopisi toiveisiini, niin kertokaa ihmeessä!)o rly?. Mielellään se saisi olla sohjoa, jonka (")juonessa(") keskitytään pääasiassa ihmissuhteisiin. Niin ja, suurin toiveeni olisi tietysti se, että mukana olisi liuta kuolettavan hyvännäköisiä ja traagisen taustan omaavia vampyyreita. Tai no, ainakin vampyyreita. (Vampyyreita? Vampyyreja? Errrh..) Sarjan pituudella ei juuri mitään väliä.

Siis lyhyesti sanottuna etsin vampyyrisohjoa. Kiitos ja kumarrus ja kotitekoisia pullia!

En vampyyreistä tiedä, mutta ainakin Nanassa (Egmont julkaisee pian suomeksikin!1) on varsin söpö&bishejä visual-keirokkaripoikia ja sarja on myös Japanissa äänestetty yhdeksi parhaimmista ihmissuhdesarjoista, ja jos musiikki nappaa niin kannattaa myös tutustua anime-versioon :)
Twitter | MAL | Last.fm | Livejournal |

23:53:50 @Furinji> Heterot jos mitkä on seksuaalivähemmistö otakuissa | When the seagulls cry, there are no survivors.

Avatar
Tiukukello
Viestit: 73
Liittynyt: La Heinä 02, 2005 10:49
Viesti:

Re: Suositteluketju

Viesti Kirjoittaja Tiukukello » Ma Kesä 30, 2008 17:04

Velipoika on piakkoin lähdössä armeijaan, ja ajattelin ihan piristääkseni ostaa hänelle yhden pokkarin.
Ongelmana on vaan se, että omalla shoujopainotteisella sarjatuntemuksellani ei pitkälle pääse..
Eli. Haen sarjaa, joka räjäyttää tajunnan viiden kilometrin säteellä, ja pitäisi veliparan hengissä armeijassa oloaikanaan.
..Muita kriteerejä ei ole, saatte vapaat kädet.

Kiitän.
rain- → Tiukukello
Manga ListLast.fm

Avatar
Indio
Viestit: 154
Liittynyt: To Syys 01, 2005 13:52

Re: Suositteluketju

Viesti Kirjoittaja Indio » Ma Kesä 30, 2008 23:11

rain- kirjoitti:Eli. Haen sarjaa, joka räjäyttää tajunnan viiden kilometrin säteellä, ja pitäisi veliparan hengissä armeijassa oloaikanaan.
..Muita kriteerejä ei ole, saatte vapaat kädet.
Noh, en nyt yhtään tiedä, meneekö tämä lähellekään veljesi mieltymyksiä, mutta tuosta armeijasta selviämisestä tuli ensimmäisenä mieleen Hiroki Endon Eden - sitä lukiessa voi olla takuulla iloinen siitä, että on vain Suomen armeijassa, eikä jossain kehitysmaan vastaavassa. Tajuntaa se ei tosin räjäytä muulla kuin massiivisella tarinallaan ja syvällisellä filosofoinnillaan, joten jos pikemminkin jotain eeppistä mättöä ajattelit, kannattaa katsella muualle (esim. Kentaro Miuran Berserk voisi tällöin sopia kuin kaksimetrinen teräslaippa silmään).

Molempia mainittuja sarjoja löytyy englanniksi. Mitään kevyempää "poikien" mangaa en osaa enkä halua suositella.

Avatar
mmmmm
Viestit: 118
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2006 17:51
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Suositteluketju

Viesti Kirjoittaja mmmmm » Ti Heinä 01, 2008 01:07

rain- kirjoitti:Velipoika on piakkoin lähdössä armeijaan, ja ajattelin ihan piristääkseni ostaa hänelle yhden pokkarin. Ongelmana on vaan se, että omalla shoujopainotteisella sarjatuntemuksellani ei pitkälle pääse.. Eli. Haen sarjaa, joka räjäyttää tajunnan viiden kilometrin säteellä, ja pitäisi veliparan hengissä armeijassa oloaikanaan.
Suositukset tahtovat mennä hyvinkin samaa rataa kun puhutaan tajunnan räjäyttävästä tahi hienostaupeasta mangasta, eikä sen tarkemmin määritellä jotain tiettyä lajityyppiä. Kannattaapi siis tätäkin ketjua selata taaksepäin ja poimia parhaat päältä; nimittäin täällä ja muualla on jo kyllästymiseen asti jauhettu niistä samoista vanhoista jokaisen suosikeista, (Eden, BotI, Nausicaä, Maison I. et cetera) joten jos eivät ihmiset omaa parastaan usko, niin sitten vain ei voi mitään.

Mutta mutta. Sanotaanko näin, että jos inttiin lähtee niin ei ehkä sitä action-mangaa kuitenkaan ostaa kannata, vaan mahdollisimman toinen ääripää olisi jopa suotavaa - vaikka juuri sieltä shojo puolelta. FMwS/Kodocha -linjalla näin esimerkiksi, tai sitten joseita Honey et Cloverin/Nodame Cantabilen muodossa. Se, että päivät luuhaa metsikössä, ei välttämättä ainakaan lisää kiinnostusta lukea mitään liian hengästyttävää ja nopeatempoista myöhemmin illalla. Kuitenkin koska mitä ilmeisemmin kysessä on ensikertalainen, voi esniksimainituissa isot silmät ja glittertaustat olla liikaa, mutta niistä kun pääsee yli, on loppu historiaa. Samaan periaatteeseen vedoten voipi kaikki marginaalivirityksetkin unohtaa, joten tässäpä näitä melko tunnettuja, erinomaisia ja vähintään 10 kilometrin varoetäisyyden tarvitsevia riittävän eskapistisia sarjoja olisi.

Planetes (Realismin sävyttämää puolifilosofista Scifi-draamaa)
To Terra (Vähemmän realistista "psykologista" vaihtoehtoscifiä)
Phoenix (Vähän jokaista sorttia. Skaala vaihtelee muinaishistoriasta tulevaisuuteen)
Crest of the Stars (Fantasiapohjaista scifiä, puhdasta seikkailua)
Aria (Slice of lifea ja tunnelmakuvausta)

Ja lopuksi yllätysvetona Ranma 1/2. Täällä selkästi aliarvostettu oikeasti hauska sarja, joka pituutensa takia sopii kurjiin olosuhteisiin.

Melko scifi pohjalla siis mennään, mutta ainakaan ei tule niin helposti assosiaatioita tosielämään. Myöskin sen verran vinkkiä, että kannattaa mukaan antaa myös jotain ihan oikeaakin kirjallisuutta: vaikka monista paikoista kirjasto löytyykin, harvoimpa sieltä mitään sotakronikoita kummempaa hyvää lukemista löytyy. Etenkin kun vapaa-aikaakin tulee alun jälkeen jo aivan liikaa.

P.S. PSP:n ostoa kannattaa myös vihjailla, etenkin jos joutuu lomamatkoja julkisilla suhaamaan.
P.S.S. Ja em. Berserkiä nyt ei kyllä voi suositella kenellekään...

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Suositteluketju

Viesti Kirjoittaja madu » Ti Heinä 01, 2008 07:49

Vrykyli kirjoitti:Myöskin sen verran vinkkiä, että kannattaa mukaan antaa myös jotain ihan oikeaakin kirjallisuutta: vaikka monista paikoista kirjasto löytyykin, harvoimpa sieltä mitään sotakronikoita kummempaa hyvää lukemista löytyy. Etenkin kun vapaa-aikaakin tulee alun jälkeen jo aivan liikaa.
Vaikka itse olenkin maanpetturi/sivarihomo eikä minulla ole omakohtaista kokemusta yhdestäkään varuskunnasta, varsin miehekkäät pikkulinnut ovat laulaneet minulle että ainakin Vekaranjärven kirjastosta löytyy valtava määrä mangaa. Initial D:tä tosi monta pokkaria ja ihan yleisestikin useita satoja volumeja vaikka mitä.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Suositteluketju

Viesti Kirjoittaja isokana » Ti Heinä 01, 2008 12:06

madu kirjoitti:Vaikka itse olenkin maanpetturi/sivarihomo eikä minulla ole omakohtaista kokemusta yhdestäkään varuskunnasta, varsin miehekkäät pikkulinnut ovat laulaneet minulle että ainakin Vekaranjärven kirjastosta löytyy valtava määrä mangaa.
Söpö isolintukin voi laulaa, että se kirjasto oli yksi harvoista positiivisista asioista siinä laitoksessa. Jo niinkin esihistorialliseen aikaan kuin vuonna 2000 sieltä löytyi kiitettävästi mangaa ja muuta laadukasta sarjakuvaa. Tupakaveritkin tottuivat pitämään kaappiani kirjaston korvikkeena, kun hain joka viikko sinne uuden lastin luettavaa.

Itse asiasta: armeijassa en oikein halunnut lukea mitään ajatuksia herättävää, koska se olisi haitannut muuta palvelusta. Joten siirtyisin enemmän tälle räjäyttää pään toiminnalla, huumorilla ja näteillä tytöillä -linjalle. Ranma sopii tosiaan hyvin siihen tarkoitukseen, mutta ykkössuositukseni päänräjäytykseen on Great Teacher Onizuka (ja Shonan Junai Gumi), jonka pitäisi toimia tuossa tilanteessa mainiosti eikä ole edes tyhjäpäisintä mahdollista huumoria. Tooru Fujisawan toiset sarjat Rose Hip Rose ja Rose Hip Zero vaikuttavat myös aika lupaavilta, mutta en ole ehtinyt niihin tutustua. School Rumble ja sellainen hömelö sarja kuin Real Bout High School ovat myös mahdollisia. Gantzin ykkösosakin voisi juuri ilmestyessään olla aika mainio ajantappovehje. Ikävä kun enempää ei ole vielä saatavilla.
MyAnimeList
Friends? If you're talking about henchmen, I've got lots of those.
I wanted to mess with your mind a bit. Sorry.

Avatar
Anssi
Viestit: 132
Liittynyt: Ma Loka 15, 2007 21:28
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suositteluketju

Viesti Kirjoittaja Anssi » Ti Heinä 01, 2008 16:41

Jos tuon Onizukan valitset, voidaan kyllä velipoikaasi katsoa vähän oudosti kun naureskelee illat ja yöt.

Avatar
Tiukukello
Viestit: 73
Liittynyt: La Heinä 02, 2005 10:49
Viesti:

Re: Suositteluketju

Viesti Kirjoittaja Tiukukello » Ti Heinä 01, 2008 19:29

Kiitos kaikille ehdotuksista.

Päädyin lopulta GTOhon. Hassua ettei sitä itse tultu ajateltua, animena kun olen itsekin tuon loistavan sarjan läpi katsonut.

Saas nähdä jääkö veli[kin] vihdoin koukkuun!
rain- → Tiukukello
Manga ListLast.fm

Avatar
mmmmm
Viestit: 118
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2006 17:51
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Suositteluketju

Viesti Kirjoittaja mmmmm » Ke Heinä 02, 2008 08:12

isokana kirjoitti:Itse asiasta: armeijassa en oikein halunnut lukea mitään ajatuksia herättävää, koska se olisi haitannut muuta palvelusta.
Haha, aika hyvin sanottu.

Mutta mutta. Hienoa että edes muualla oli eri tavalla mitä meillä. Kirjasto oli auki torstaisin yhden tunnin ajan ja hyllystä löytyi random-sotakirjallisuutta, ja kun vähintään puolet niidenkin kirjojen nimistä sisälsi sanan "korpi" tai "sissi", niin eipä jaksanut kyllä kauhiast innostua. Sarjakuvista olisi kirjaston vanhat kähmyt varmaan saaneet slaagin saman tien: kerrankin ohimennen kuulin kun pohtivat vakavissaan, voisiko niitä Harry Pottereita tilata kun kerta tahtovat olla niin nykynuorison suosiossa. Dr. Faustus taisi olla ainoa järjellinen kirja jonka onnistuin sieltä kaivamaan, mutta kotikirjasto ja kuten mainittua, PSP, pelastivat onneksi paljon.

Mutta se inttimuistoista...

mutta ykkössuositukseni päänräjäytykseen on Great Teacher Onizuka (ja Shonan Junai Gumi), jonka pitäisi toimia tuossa tilanteessa mainiosti eikä ole edes tyhjäpäisintä mahdollista huumoria. Tooru Fujisawan toiset sarjat Rose Hip Rose ja Rose Hip Zero vaikuttavat myös aika lupaavilta, mutta en ole ehtinyt niihin tutustua. School Rumble ja sellainen hömelö sarja kuin Real Bout High School ovat myös mahdollisia. Gantzin ykkösosakin voisi juuri ilmestyessään olla aika mainio ajantappovehje. Ikävä kun enempää ei ole vielä saatavilla.
Voisipa sitten varmaan itsekin tuon GTOn aloittaa. Nimi vain on herättänyt melkoista inhoa ja totaalista mielenkiinnon puutetta ko. sarjaa kohtaan.

Ja hei, Dark Horsen aikataulut tuntien se on jo palvelus ohi ennen kuin se Gantzin kakkososa tulee. =)

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 44 vierailijaa