Animen kliseet

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Milana992
Viestit: 5
Liittynyt: Ke Helmi 01, 2012 03:02

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja Milana992 » Ke Helmi 01, 2012 04:42

No itse tykkään kliseistä ja ne toimivat hyvin. Oma sarjiksenikin on täynnä kliseitä enkä kiellä sitä.. Mutta muutama ärsyttävä klisee jää mieleen:

Esim aina kun pääpahis on "tappamassa" päähenkilöä niin tämä jaa aina pitelemään sitä asettaan varmaan 5 minuutiksi päähenkilön yllä ennen kuin aikoo lyödä ja sitten tapahtuu jotain maagista joka estää hyökkäyksen.. Ja tämä on yleinen klisee melkeimpä ihan kaikissa sarjoissa,leffoissa,piirretyissä yms.. Ihan kuin pahis jäisi oikein odottamaan että joku ihme pelastaisi sankarin/sankarittaren..

Toinen yleinen klisee on se että hahmon hiukset (jos kuvataan menneisyyttä ja sitten nykyhetkeä) ovat joko täsmälleen samanlaiset kuin pikkuisena tai sitten paljon lyhyemmät.. Hiukset eiväät ole yleensä ikinä pidemmän menneisyydessä kuin nykyisyydessä..

Taikatyttö saa taikavoimansa joko ihan ensimmäisenä tai ihan viimeisenä.. En tiedä yhtäkään tapausta jossa päähenkilö olisi ns. "keskellä"..

Päähenkilöllä on aina joku selittämättömän suuri voima mitä muilla ei ole.. Ja ainoa "selitys" asialle tuntuu olevan vain se että "se on kohtalosi!" :( Sinä olet valittu ja plää plää..

Päähenkilö (varsinki shoujossa) lähtee kiirellä kouluun aina, aina paahtoleipä suussaan.. Miks just se leipä? Ymmärrän että on kiire mutta sitä leipää vois ees kantaa kädessä sen siaan että se röhnöttää yhestä kulmasta päähenkiln suussa. Ja muutenkin siinä leivässä vois olla ees jotain päällisiä :D

Päähenkilön leipä myös jossain vaiheessa koulumatkaa katoaa eikä missään kohtauksessa tunnu näytettävän kuinka päähenkilö popsisi leivän poskeensa..

keksin jossain vaiheessa lisää :D

Avatar
Fazi
Viestit: 445
Liittynyt: Su Maalis 27, 2011 18:29
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja Fazi » Ke Helmi 01, 2012 13:20

En tiedä onko asiasta täällä vielä mainittu *ei jaksa selata*, mutta tämä on yksi inhokeistani.

AINA jonkun hyviksen ja phiksen vähänkin isomman kohtaamisen ja/tai taistelun aikana se hyvistä vastaan taisteleva pahis hokee koko hemmetin ajan hyvikselle, että "UAAAAHAHAHA THAT'S THE BEST YOU CAN DO? XD" Äää ole hiljaa. Ja sittenkö hyvis on pääsemässä niskan päälle, niin pahis lähes poikkeuksetta huutaa "WTF, IMPOSSIBLE!! D8<" Hurrdurr.
Ja sen lisäksi, voi hyvinkin olla saman tappelun aikana, että joku muu, yleensä toinen pahis, katselee ko. taistelua jostain kauempaa. Ei siinä mitään, mutta kun sillä sivustakatselijalla on aina joku ihmeellinen pakkomielle puhua itselleen : DD Esim. hän saattaa selostaa, mitä taistelussa juuri tapahtuu ja että mitkä ovat hyviksen ja pahiksen vahvuudet ja heikkoudet. Tiedän hyvin, että tässähän on tarkoitus vain suoda selvennystä katsojalle, mutta kun konseptissa asiaa miettii, niin se sivustakatselijahan oikeasti vain puhuu jossain pusikossa itselleen, höröttää tai kauhistelee vielä kaupan päälle. Voi apua.

Olenkohan ainoa, jota tämä asia häiritsee.
Tracon 8: Team Fortress 2 - Pyro // Ruttotohtori

Vannoutunut Gurren Lagann -elitisti.
Haters make me famous~

~ MyAnimeList deviantART Tumblr Blogi

Avatar
Shoe
Viestit: 278
Liittynyt: Su Heinä 05, 2009 01:55

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja Shoe » Ke Helmi 01, 2012 22:33

Fazi kirjoitti:Olenkohan ainoa, jota tämä asia häiritsee.
Et ole, etkä varmasti tule koskaan olemaankaan.

EDIT: kyllä, kone lagitti, aika sopivasti juuri tässä kohdin, joten otanpas osan viestiäni pois. |''D
Viimeksi muokannut Shoe, To Helmi 02, 2012 17:49. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Milana992
Viestit: 5
Liittynyt: Ke Helmi 01, 2012 03:02

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja Milana992 » To Helmi 02, 2012 07:30

Juu kyllä se minuakin häiritsee mutta Shoe, ei sitä olisi kolmekertaa tarvinnut mainita :D (lagaskohan teitillä kone tai jotain XD)

Avatar
Gumimon09
Viestit: 247
Liittynyt: Ma Kesä 08, 2009 13:10
Paikkakunta: Akiba Market

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja Gumimon09 » Su Touko 06, 2012 12:59

Varakkaat pikkupojat pukeutuvat aina shortseihin(tai joissain tapauksissa polvihousuihin). Ei koskaan pitkiin housuihin.

Avatar
Erushi
Viestit: 41
Liittynyt: La Huhti 07, 2012 15:35

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja Erushi » Ti Touko 08, 2012 11:16

Oletteko huomanneet, että monessa mangassa/animessa hahmot eivät osaa puhua juuri lainkaan englantia tai ääntävät sanat väärin? Perustilannehan on se, että paikalle tulee ulkomaalainen (tavallisesti amerikkalainen) ja kysyy jotain omalla kielellään, eikä päähahmo/tärkeä sivuhahmo osaa vastata mitään....
It's a circle of life

Avatar
NuttyNuti
Viestit: 302
Liittynyt: Su Marras 22, 2009 14:39
Viesti:

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja NuttyNuti » Ti Touko 08, 2012 20:46

^ Tälle itse asiassa on juurensa. Mitä itse olen esimerkiksi partiolaisten Jamboreella törmännyt japanilaisiin (ja noin yleensä kuullut), japanilaiset eivät yleisesti ottaen ole kauhean hyviä englannin puhujia (varmaan siksi, koska japani ja englanti ovat tosi erilaiset kielet). Hyviä englannin puhujia pidetään siellä huippulahjakkaina.

Tätä on havainnollistettu Death Notessa: sarjan alussa kuvataan Lightin englannintuntia, ja sen aikana hän lausuu opettajan pyynnöstä yksinkertaisen englanninkielisen lauseen. Japanilaisten mielestä tämä kuvastaa Lightin huikeaa lahjakkuutta kielissä. Näin ainakin olen ymmärtänyt.
"Maailmamme ei ole lahja vanhemmiltamme vaan lainassa lapsiltamme."
-- Intiaanien sananlasku

Avatar
Erushi
Viestit: 41
Liittynyt: La Huhti 07, 2012 15:35

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja Erushi » To Touko 10, 2012 18:56

Kiitos kovasti tiedosta.

Ai niin! Vielä yksi klisee. Melkein aina, jos jossakin mangassa tai animessa on joku sänkykohtaus (yleensä kyse on hahmon ekasta kerrasta), niin pariskunta pitää toisiaan kädestä session aikana. Tietenkin tämä on hyvä selvittää, miten pitkälle kaksikko oikein etenee yhden hempeän illan aikana, mutten pysty vieläkään ymmärtää, miksi näin tehdään.
It's a circle of life

Avatar
Himwath
Viestit: 11
Liittynyt: Ma Heinä 02, 2012 22:06
Viesti:

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja Himwath » Ti Heinä 03, 2012 01:29

Minua ei ärsytä kliseet, pikemminkin naurattaa.
Ja sitten vielä että tehokeino ja klisee ovat kaksi eri asiaa x,D
Esimerkiksi tuo hikipisara-juttu on ennemminkin tehokeino kuin klisee; vähän niin kuin länsimaissa viha/ärtymys piirretään mustana pilvenä pään päällä tai jos sattuu niin tulee punaisia tähtiä :3

Joka tapauksessa,
Lempikliseitäni:

- Se kun taikatyöt/yms pyörähtää aina ympäri muuttuessaan

- Se kun aina pitää sanoa sen iskun nimi mitä tekee.
- ... ja ylipäätään kun niille iskuille annetaan nimi

- "IIIIIIK! PERVO!" ja sitten hakataan viatonta poikaparkaa, jolle ei tule kuin nenäverenvuoto, eikä sekään tyttösen hakkaamisesta.

- Hahmojen vaatekaapissa on vain yksi asusetti

- Pakollinen naissankari (ehkä enemmän länsimaisessa viihteessä)

- Minä teen mitä vain ystävieni/rakkaimpani puolesta! Liirum laarum

- Kaikkien äidit ovat joko sairaan ihania tai ihan kamalia. Ei neutraalia suhtautumista.

- Tyttö kompuroi ja kaatuu aina ihastuksensa käsivarsille/eteen.

- Jos tytöllä on iso rintavarustus se on normaalia, mutta jos se on pieni, tyttö kuulee siitä koko ajan (ja närkästyy aina)

- (Pää)henkilö(poju) on hirveä syöppö, mutta silti elämänsä kunnossa

- Lapsuudenkaveriin rakastutaan, vaikka sen kanssa oltaisiin kuin sisaruksia.
Hiljaisin hallitsee huonetta

Avatar
NuttyNuti
Viestit: 302
Liittynyt: Su Marras 22, 2009 14:39
Viesti:

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja NuttyNuti » Ti Loka 02, 2012 13:52

Lisää kiisseliä:

Olen havainnut, että jos animessa (ja fiktiossa yleensä) puhutaan hahmon sukulaisista (miinus sisarukset ja vanhemmat), todella usein nämä sukulaiset ovat nimenomaan isänpuoleisia sukulaisia (mikäli hahmon isä ylipäätään tunnetaan). Tämä näkyy varsinkin isovanhemmissa: äidinisiä ja äidinäitejä ei näy niin usein kuin isänisiä ja isänäitejä.

Lisäksi, sankaritiimeissä lähemmäs kaikki sukupuolivähemmistön edustajat (yleensä naiset miesvoittoisissa shounentiimeissä mutta usein myös miehet shoujo-tiimeissä) ovat miltei aina jonkun ihastuksen kohteita (tyypillisesti jonkun toisen tiimiläisen, tavallisesti tiimin johtajan ja/tai tarinan päähenkilön). Ikään kuin sukupuolivähemmistön edustaja ei voi olla tiimissä ellei "ankkurina" ole hänen mielitiettynsä... Jos tämä sukupuolivähemmistön edustaja ei ole jonkun ihastuksen kohde, hän on tavallisesti tiimin pelle.
"Maailmamme ei ole lahja vanhemmiltamme vaan lainassa lapsiltamme."
-- Intiaanien sananlasku

Aava meri
Viestit: 7
Liittynyt: La Syys 15, 2012 17:06

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja Aava meri » Su Loka 07, 2012 22:16

Tämäkin on mielenkiintoinen... esiintyy sekä animessa että lännessä.

Hikkaa ei voi ilmeisesti parantaa millään muulla konstilla kuin järkyttämällä nikottelijaa. Tyypillisesti nikottelija käy läpi hirveän hikanpoistokonstimontaasin (sis. veden juomista, hengityksen pidättelyä, kutitusta...) ennen kuin joku (usein tahaton) sivustaseuraaja onnistuu säikäyttämään hikkaajan.

Avatar
Lunalina
Viestit: 89
Liittynyt: Pe Joulu 09, 2011 12:42

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja Lunalina » Su Loka 14, 2012 01:00

Aava meri kirjoitti:Tämäkin on mielenkiintoinen... esiintyy sekä animessa että lännessä.

Hikkaa ei voi ilmeisesti parantaa millään muulla konstilla kuin järkyttämällä nikottelijaa. Tyypillisesti nikottelija käy läpi hirveän hikanpoistokonstimontaasin (sis. veden juomista, hengityksen pidättelyä, kutitusta...) ennen kuin joku (usein tahaton) sivustaseuraaja onnistuu säikäyttämään hikkaajan.
Ja sitten hikka tarttuu toiselle ja sitten sama repetuaari tapahtuu uudelleen. Mahtavaa.
"The past won't be changed, but we can change the future!"
-Karin, Kamichama Karin Chu

"Bring it on, shorty!"
-Spyro, Spyro 2: Gateway to Glimmer

Avatar
NuttyNuti
Viestit: 302
Liittynyt: Su Marras 22, 2009 14:39
Viesti:

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja NuttyNuti » Ke Loka 24, 2012 22:26

En tiedä puhuttiinko tässä ketjussa nk. "ninjojen juoksutyylistä" eli siitä, kun joskus etenkin tuomintasarjoissa hahmot juoksevat eteenpäin käsivarret takaviistossa. Sarjassamme tämä.

Keksin tässä hetki sitten yhden motiivin sille, miksi tuollaista tyyli käytettäisiin: tuossa tyylissä kädet ovat valmiiksi torson takana, joten jos vastaan tulee joku jota tarvitsee humauttaa kuonoon, ei kulu aikaa käden vetämiseen taakse ja sitten lyömiseen, vaan käsi on jo valmiiksi lähes valmiusasennossa. Lisäksi voi valita suoraan, kummalla kädellä humauttaa, eikä tarvitse valita sitä kättä joka sillä hetkellä sattuu olemaan takana.

Plus se vaan näyttää aerodynaamisemmalta.

Pakko oli tämäkin oivallus julkaista.
"Maailmamme ei ole lahja vanhemmiltamme vaan lainassa lapsiltamme."
-- Intiaanien sananlasku

Avatar
Fazi
Viestit: 445
Liittynyt: Su Maalis 27, 2011 18:29
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja Fazi » Ke Loka 24, 2012 22:33

Ja niitä käsiähän pidetään tuossa asennossa siksi että niistä olisi mahdollisimman vähän ilmanvastusta = juokseminen helpottuu.

Muuten tuo humautusjuttu käy päinsä, mutta joutuuhan ninja kumminkin aseensa vetämään esiin, sijaitsi se missä tahansa kohtaa kehoa.
Tracon 8: Team Fortress 2 - Pyro // Ruttotohtori

Vannoutunut Gurren Lagann -elitisti.
Haters make me famous~

~ MyAnimeList deviantART Tumblr Blogi

Avatar
NuttyNuti
Viestit: 302
Liittynyt: Su Marras 22, 2009 14:39
Viesti:

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja NuttyNuti » To Loka 25, 2012 09:59

^ Toisaalta tosininja päihittää pahiksen vaikka paljain käsin, ja nopeus on valttia jos pahis meinaa tulla päin pläsiä. Tuo asento mahdollistaa myös hyvän torjuntavalmiuden: esimerkiksi taekwondoa harrastaneet tietänevätkin, että hyvä (taekwondo)torjunta ei tavallisesti ole staattisesti edessä pidetty raaja vaan pikemminkin blokkaava vastalyönti.

Idea ninjajuoksun hyödyistä tuli tämän Avatar: The Last Airbender AMV:n kautta. Tässä havaitsette Zukon heittävän pienen pätkän ninjaravia ja sitten lennähtää pari tulipalloa (jotka syntyvät sarjan tyylin mukaisesti potkimalla tai lyömällä).
"Maailmamme ei ole lahja vanhemmiltamme vaan lainassa lapsiltamme."
-- Intiaanien sananlasku

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 30 vierailijaa