Animen kliseet

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
VampireNaomi
Viestit: 459
Liittynyt: To Tammi 05, 2006 21:04
Paikkakunta: Espoo

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja VampireNaomi » Ke Loka 28, 2009 19:23

Luin eilen Black Lagoonin ensimmäisen osan ja olin saada raivokohtauksen sivulla 159, kun Roberta veti espanjankielisen monologin siitä, miten jakaa oikeutta ja rankaisee syntisiä. Miksi tällainen kohta pitää aina laittaa taistelujen keskelle/ennen niitä? Yleensä nämä evankeliumit luetaan latinaksi ja ovat täynnä lainauksia Raamatusta tai muista uskonnollisista teksteistä. Olen elämäni aikani kokeillut kolmea toimintamangaa, ja niissä kaikissa on ollut tämä vieraskielinen tappomonologi. Miksi? Ehkä se oli hieno silloin, kun joku keksi tehdä sen ensimmäisen kerran, mutta nyt se ei saa minussa aikaan muuta kuin myötähäpeää.
Avatarini liittyy aina siihen animeen, jota tällä hetkellä katson. [Kaiba 1/12]
Anime- ja mangablogini

Avatar
Tolkkiz
Viestit: 195
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2008 05:39
Paikkakunta: Helsinki

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja Tolkkiz » Ti Marras 03, 2009 18:53

Pikasilmäilyllä ei näkyny vielä samoja:

Jokaiseen draama animeen mahtuu vähintään 1 henkilö jonka vanhemmat ovat kuolleet joko auto-onnettomuudessa tai tulipalossa, jos näin ei jostain kumman syystä ole, tapahtuu onnettomuus luultavasti jossain vaiheessa animea. Japanissa ei vissiin tunneta muita onnettomuuksia, kuin tulipalot ja kolarit :?: Toinen varsin yleinen klisee on uimarantareissut, joissa luonnollisesti on pakko esitellä kaikkien naishahmojen vartalot.
Maagiset animekyyneleet, jotka tuovat jo kuolleet takaisin elämään ja/tai puhdistavat pahuuden toisten sydämistä/mielistä. Taas yksi klisee, joka estää sen ettei hyvikset voisi koskaan kuolla. Onhan se surullista jos ihana hahmo kuolee, mutta joskus se on juonen kannalta parempi kuin se että ravataan elämän ja kuoleman väliä.
Kunnon draamaa kehiin ja kyllä niitä päähenkilöitä kuolee ja silloin monesti toivoo, että se myöhemmin, vaikka sitten miten epärealistisesti, heräisikin henkiin. Se helpotus, kun joku hahmo ei lopulta kuolekkaan on kyllä sen epärealistisuudenkin arvosta, ainakin joissain tapauksissa. Kyllä sitä, kun kattoo jotain animeita jossa seuraa tiettyjä hahmoja loppumetreille, kunnes joku kuolee, niin on se vaan uskomattoman karua ja masentavaa... Mutta toki näitäkin tarvitaan, että jännitys säilyy myös muissa animeissa. Aina se mahis siellä on että joku kuolee lopullisesti.

Avatar
pöllödemoni
Viestit: 190
Liittynyt: Ti Huhti 21, 2009 21:17
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja pöllödemoni » Pe Marras 27, 2009 22:12

Tuli mieleen vielä lisää:

- makeanhimoiset ja/tai syöpöt miespäähenkilöt jotka ovat kuitenkin esimerkillisessä rantakunnossa
- "Kuka/mikä sinä oikein olet?"-repliikki varsinkin toiminnallisissa sarjoissa
- itkevien naishahmojen meikit eivät leviä (vai mainitsinko mä tämän jo?)
- miehet ahdistelevat naisia seksuaalisesti ja naiset pitävät sitä ihan normaalina
- koulussa on joku tietty oppilas jota kaikki yrittävät miellyttää ja jolla saattaa olla oma faniklubi ja jota kutsutaan jollain arvonimellä
"En jaksa enää kävellä!"
"Ettekö jaksa enää kävellä?"

Avatar
NuttyNuti
Viestit: 302
Liittynyt: Su Marras 22, 2009 14:39
Viesti:

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja NuttyNuti » La Marras 28, 2009 14:15

Tässäpä omaa listaani!

1. Jos hahmo on aivan mahdottoman mukava, ei loukkaannu mistään, auttaa pyyteettömästi sankaria(&jengiä), on mahdollisesti jollain tavalla kunnioitettu ja jos hänellä on silmälasit... hän on oikeasti hyvisnaamion takana piilotteleva pahis. Jo kolmessa animesarjassa huomattu piirre.
2. Jos päähenkilöremmissä on enemmän kuin kolme jäsentä ja molempia sukupuolia on edustettuina, kolmen ensimmäisen jäsenen tai kolmen ydinhahmon kokoonpano on todella usein tämä: Pösilö ja symppis mölyapinapoika (usein päähenkilö); cool, salaperäinen ja hiljainen älykköpoika (ja/tai perverssi); yksi tyttö, jonka luonne vaihtelee sarjoittain.
3. Shoujo-mangassa päähenkilö päätyy AINA jonkun kanssa pariksi.
"Maailmamme ei ole lahja vanhemmiltamme vaan lainassa lapsiltamme."
-- Intiaanien sananlasku

Avatar
tulilintu
Viestit: 84
Liittynyt: Su Elo 30, 2009 19:43

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja tulilintu » Ke Helmi 24, 2010 15:12

-yleensä ryhmässä on neljä jäsentä, joista yksi on Älykkö (Tietokone nörtti),nainen (luonne vaihtelee sarjoittain),cool pukumies (joko Aseen kanssa tai ilman) ja hyvin podattu tumma tai vaalea mies (Yleensä ryhmän johtaja).Tämä ei päde välttämättä ihan kaikissa tarinoissa.

esim: Cowboy bebop ja Black lagoon
Spoiler:
Kuva
Kuva
-oli mikä tarina tahansa, niin jonkun päähenkilöistä tai sivu hahmoista on omistettava miekka.
Tiger Claw kirjoitti:Pahisnaiset ovat lähes poikkeuksetta kurvikkaita seksipommeja. Yleensä heillä on vielä musta, ihonmyötäinen vaatetus sekä järkyttävän ärsyttävä nauru.
Niinpä :twisted:
"Loppujen lopuksi Hyvä pärjää, paha ei" Yoshihiro Takahashi

Avatar
Demmi
Viestit: 507
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2008 17:00
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja Demmi » Ke Helmi 24, 2010 15:15

NuttyNuti kirjoitti: 3. Shoujo-mangassa päähenkilö päätyy AINA jonkun kanssa pariksi.
Tai, vielä yleisempää: päähenkilö ei varsinaisesti päädy kenenkään kanssa pariksi, vaan sarjan lopussa julistetaan suuria tunteita ja suudellaan, mutta tilanne jää vähän niinkuin "ilmaan" - ei varsinaisesti seurustella, mutta toisesta kyllä tykätään ja ollaan niin söpöjä ja ihania ja lutusia yhdessä. Varsinainen seurustelu alkaa vasta toisella tuotantokaudella, mikäli sellainen saadaan aikaiseksi.
DeviantArt -- MyFigureCollection -- Twitter
Wasurenagusa - manga-, peli- ja figuuriharrastajan ihmettelyjä

Avatar
kekerambo
Viestit: 8
Liittynyt: Ma Helmi 22, 2010 20:04
Paikkakunta: Forssa
Viesti:

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja kekerambo » Ke Helmi 24, 2010 18:05

Ei sillä, että olisin hentain suurkuluttaja, mutta hentai kliseitä.

Tytöille tissit heiluu aina erisuuntiin. Ne pyörivät, taikka hyppivät eri aikoihin. :D Sekä kuppikoko on pienimmilläkin vähintään D tai isompi. Tämä on sinäänsä aika huvittavaa...

Naiset lirauttavat AINA itkun tulemaan, kun mies on pääsee sisälle (tai sitten joku lonkero tai joku muu esine/asia)... JA AINA ON PAKKO VIKISTÄ, KUN JOKU 3V IPANA ''iieeeooohaahmmaaaiiaaahhheeee!!'' AINA ON PAKKO HUUTAA EI! MINKÄ TAKIA?

Miehillä on aina niin iso, että luulenpa, että animetytöillä on joku laaja putkisto sisällään! MINNE SE HEPPI OIKEIN LUIKERTELEE?

Anteeksi kielenkäyttöni.


Animeissa on aina pakko olla naispahis, joka on kaunis, mutta hyvin häijyn näköinen. Unohtamattakaan isoja hinkkejä.

Anime pojat/miehet eivät koskaan ihastu (siis joissakin sarjoissa) ystäväänsä. Mutta aina kun joka vähänkin kauniimpi nainen osuu paikalle, oih uusi lemmen liekki on syntynyt (esim meidän kaikkien tietämämme pokemonin Brock)

Päähenkilön pitää melkein aina ollu lapsellinen ja kaikkien rakastama/voittamaton/ainutlaatuisen mahtava tyyppi/erikoinen/omaa jotain erikoisen hienoa.

Ujoilla koulutytöillä on pakko olla pyöreät silmälasit ja letti... Minkä takia? Usein hiukset ovat viellä jopa vihreät D::

Jos jonkun kanssa käydään keskustelua, ja saa kuulla jotain, mitä ei olisi halunnut kuulla, laitetaan käsi nyrkkiin ja hampaat narahtavat yhteen. Kuvaa näytetään hahmon nenästä alaspäin, hahmo hymyilee, mutta puhuu todella vaivautuneesti.

Ainakun tapahtuu jotain yliluonnollista, jossain missä ei pitäisi olla mitään yliluonnollista, tavalliset siviilit näkevät, mutta kumminkin ovat pian kuin mitään ei olisi tapahtunut. Kun ollaan tapahtuma paikalla, kaikki kiljuvat ''NANIIIIHHH!!??'' ja ovat pakokauhun vallassa. Uutisissakaan ei tunnuta kertovan mitään. Keneltäkään ei ole muistia pyyhitty tai mtn. Kukaan ei ole ufokylttien kanssa pilvepiirtäjien päällä...
Mesmerized by those eyes with bugs crawling on them, my breathing stops
My heart calms itself
The refreshing sun mixes in with sound of the rain

Rainbow_ribbon
Viestit: 12
Liittynyt: Ma Maalis 01, 2010 18:30
Viesti:

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja Rainbow_ribbon » Ma Maalis 01, 2010 22:20

En nyt koko juttua jaksanut lukaista läpi eli saattaa olla jo täällä: ).
-Tapahtuu jotain suunnilleen. poika jättää tytön, niin aina(no ehkä ei ihan aina) alkaa sataa vettä ja tyttö juoksee ja itkee siellä litimärässä koulupuvussaan ja kaatuu maahan ja jää siihen ja ihmiset kävelee ohi, sitten äiti on huolissaan soittaa jonnekkin naapurille onko tyttöä näkynyt ja sitten joku menee ettimään sitä ja löytää jostain puistosta istumassa siellä penkillä sitten alkaa suuri kertomus siitä mitä tapahtu ja niisk niisk.
-On joku poika joka on joku koulun suosituin siellä kaikki tytöt palvoo jne. sitten on se yksi ainoa tyttö joka ei välitä tästä pojasta ja kas kummaa juuri tätä poikaa alkaa kyseinen tyttö kiinnostaa. Ja sitten se tyttö huomaa että silläkin on tunteita tätä poikaa kohtaa ja lopussa (saattaa jopa olla jo keskellä sarjaa) ne onki jo yhessä.
-Kolmiodraamassa on aina sellanen kiltti ja fiksu, kovis/pahis ja sitte se tyttö ja se tyttö päätyy aina sen koviksen kaa yhtee.
Siinä muutama mitä nyt tuli mulla mieleen. XD.

Avatar
pöllödemoni
Viestit: 190
Liittynyt: Ti Huhti 21, 2009 21:17
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja pöllödemoni » Pe Huhti 02, 2010 20:08

NuttyNuti kirjoitti:1. Jos hahmo on aivan mahdottoman mukava, ei loukkaannu mistään, auttaa pyyteettömästi sankaria(&jengiä), on mahdollisesti jollain tavalla kunnioitettu ja jos hänellä on silmälasit... hän on oikeasti hyvisnaamion takana piilotteleva pahis. Jo kolmessa animesarjassa huomattu piirre.
Mäpäs olen bongannut neljästä sarjasta nätin ja yleensä sinisilmäisen tyypin joka pistää ensin päähenkilöille kapuloita rattaisiin mutta liittyy myöhemmin niiden porukkaan.
Niin joo, ja tuo tyyppi myöskin on tosi fiksu ja/tai hyvä kaikessa ja sillä on enemmän tai vähemmän traaginen menneisyys.
"En jaksa enää kävellä!"
"Ettekö jaksa enää kävellä?"

Avatar
Vyörysorakeila
Viestit: 27
Liittynyt: La Huhti 10, 2010 19:29
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja Vyörysorakeila » Su Huhti 25, 2010 15:38

Silmälaseista on kyllä jo sanottu, mutta lisäänpä omia mielipiteitäni kun kyseinen asia ärsyttää (ei toki siksi että itselläni on lasit).
Silmälasit omaavat yleensä vain tällaiset hahmot:
1. nörtit (tai semmoset epäonnistujat)
2. hissukat
3. tosi ärsyttävät pahikset tai just noi hyvää esittävät pahikset
4. jotkut viisaat (ja yleensä vanhat)
Ei juuri koskaan päähenkilöt! Ei varsinkaan ne nätit ja vahvat ja sellaset. Ja jos hahmo ottaa lasit pois, niin se on joko täysin sokea tai sillä ei ole mitään vaikeuksia nähdä (aika outoa minusta).

Ja sitten kun jotain itsestäänselvyyksiä jankataan hirveesti tai joka replaa toistetaan. Myös sellaiset naispuoliset hahmot jotka eivät oikeasti tee mitään vaan ne ovat vain pelastamista varten olemassa alkavat pikkusen kyllästyttää.
Muutenkin ylipäätään se, että hahmoasetelmat/tarinat alkaa olla niin kaavamaisia..
Miksi te syötte jäätelöä valittujen lasten kanssa?

Avatar
NuttyNuti
Viestit: 302
Liittynyt: Su Marras 22, 2009 14:39
Viesti:

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja NuttyNuti » To Touko 06, 2010 09:39

Olen huomannut sen, että muutamissa sarjoissa ihmiset arvioivat toisiaan paljon silmien perusteella, tyyliin "sinun silmäsi ovat yksinäiset". En tiedä, onko tämä varsinainen ilmiö Japanissa, mutta etenkin Narutossa ja silloin tällöin muissakin sarjoissa tämä hyppii silmille. Mieleen tulee ilman sen isompia muisteluita ainakin kolme tapausta sarjan varrelta. Silmät ovat sielun peili, eikö vain?
"Maailmamme ei ole lahja vanhemmiltamme vaan lainassa lapsiltamme."
-- Intiaanien sananlasku

Avatar
Vivilan
Viestit: 157
Liittynyt: Ti Joulu 09, 2008 19:40
Paikkakunta: Helsinki

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja Vivilan » Ti Touko 18, 2010 23:43

En nyt selannut koko keskustelua läpi, mutta yksi toistuva juttu on osunut silmääni ja se alkaa välillä vähän ärsyttää.
Aina kun animessa syödään jotain, ruoka on lähes poikkeuksetta herkullista. Ja asiaan kuuluu ensin se "mm!" ja sitten vasta huudahdetaan se herkullisuus julki.
Joko ollaan loistavia tai toivottomia kokkeja. Vai onko tämä joku kulttuurijuttu, että aina huudahtaen kehutaan ruokaa?

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja madu » Ke Touko 19, 2010 00:11

Vivilan kirjoitti:En nyt selannut koko keskustelua läpi, mutta yksi toistuva juttu on osunut silmääni ja se alkaa välillä vähän ärsyttää.
Aina kun animessa syödään jotain, ruoka on lähes poikkeuksetta herkullista. Ja asiaan kuuluu ensin se "mm!" ja sitten vasta huudahdetaan se herkullisuus julki.
Joko ollaan loistavia tai toivottomia kokkeja. Vai onko tämä joku kulttuurijuttu, että aina huudahtaen kehutaan ruokaa?
Liittyy ihan japanilaiseen kulttuuriin, vaikka ois miten pliisut sopat tarjolla niin pitää julistaa herkullisuutta joka haukkauksella ja ryystää mahdollisimman paljon.

Avatar
Gumimon09
Viestit: 247
Liittynyt: Ma Kesä 08, 2009 13:10
Paikkakunta: Akiba Market

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja Gumimon09 » Ke Touko 26, 2010 19:48

Lähes aina kun jotain on tapahtunut menneisyydessä, se on tapahtunut kolme vuotta sitten.

Avatar
NuttyNuti
Viestit: 302
Liittynyt: Su Marras 22, 2009 14:39
Viesti:

Re: Animen kliseet

Viesti Kirjoittaja NuttyNuti » To Touko 27, 2010 09:24

Japanilaiset tuntuvat kovasti tykkäävän voimien vertailusta ja voimajärjestyksistä. Tappelusarjoissa varsinkin aina tykätään järjestellä esimerkiksi pahiksia voimakkuusjärjestykseen, eikä sitä ylempää pahista voi millään nitistää ennen kuin se alempi on kukistettu. Taisteluista saatetaan tehdä reiluja vain siksi, että "nähtäisiin oikeasti, kumpi on vahvempi", oli toinen puoli kuinka likainen pahis tahansa. Jopa tavalliseen maailmaan perustuvissa sarjoissa (kuten Fruits Basketissa) saatetaan päivitellä "Oletpa sinä heikko", "Onko tuo toinen vahvempi kuin mitä tuo toinen", "Et koskaan tule olemaan niin vahva kuin minä" ja niin päin pois. Varsinkin suomennetussa mangassa hyppii silmille ahkera sanojen "heikko" ja "vahva" käyttö, englannissa se tuntuu jotenkin huomaamattomalta.

Onko tällekin olemassa jotain Japanin kulttuuriin liittyvää selitystä?
"Maailmamme ei ole lahja vanhemmiltamme vaan lainassa lapsiltamme."
-- Intiaanien sananlasku

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 33 vierailijaa