Paras anime. Ikinä. (Äänestys päättynyt!)

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Lunael
Viestit: 434
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2003 17:10
Paikkakunta: Oulu

Paras anime. Ikinä. (Äänestys päättynyt!)

Viesti Kirjoittaja Lunael » Ti Elo 08, 2006 01:50

Unettoman aika on pitkä, ja siinä ehtii miettiä monenlaisia juttuja. Kuten vaikkapa sitä, mitkä animet ovat Animeunionin foorumin käyttäjien mielestä sitä ehdotonta priimaa, kermojen kermaa, sitä kamaa jos suomalaisen animefandomin unelmat on tehty. Fandomin massan siis, yksittäisellä otakingillä tai chibillä on toki aina oma näkemyksensä. :)

Asiahan täytyy selvittää. Eikä se vaadi kuin viestin, odottelua, ja sen jälkeen paperitöitä tulosten laskemiseksi.

Systeemi on simppeli. Kirjaa tähän ketjuun enintään viisi TV- tai OVA-sarjaa ja enintään kolme elokuvaa jotka ovat sinusta parhaita animeita. Ikinä. Enintään voi äänestää siis yhteensä kahdeksaa animea. Järjestyksellä ei ole väliä - jokainen ääni on samanarvoinen. Kaikkia ääniään ei ole pakko käyttää, jos kovin kranttu on.

Sarjat ja elokuvat on eroteltu siksi, etten pidä niiden käsittelyä samassa nipussa oikein järkevänä. Tarkemmin sanoen, Miyazaki todennäköisesti söisi muut.

Ylläolevan lisäksi asetan kyselyyn vielä toisen kriteerin. Elokuvan tai sarjan pitää olla alkanut tai ilmestynyt vuonna 2005 tai aiemmin. Ei tämänvuotisia animeita. Syy on yksinkertainen, ja sen voi todeta vaikka Radiomafian "parhaat biisit ikinä" -äänestyksestä kesältä 1995, jossa yllättäen Den Glider In paljastui modernin popmusiikin klassikoksi. Eli, flavour of the month -tekijä on vahva, tuoreet animet saavat selvää kilpailuetua. Hittovie, rajaisin vuoteen 2004 jos olisi ikävä ihminen.

Eli, ei Gedo Senkiä, ei Utawarerumonoa, ei MILFbladea, eikä etenkään Haruhi Suzumiyan melankoliaa. Tämä on selvitys parhaasta animesta. Ikinä. Vuonna ennen Haruhia (EH). Perkele.

Aikaa äänestää on epämääräinen määrä. Vähintään viikko, todennäköisesti pari, tarkan rajan ilmoitan kun näen miten ääniä tulee.

Perustella saa, mutta ei ole pakko. En kyllä ainakaan itse jaksa pelkkiä listauksia lukea kuin kuivan akateemisella omakelaisella mielenkiinnolla, mutta kukin miten haluaa.

Eli antaa palaa. Toivon että vastaajia saadaan runsaasti, kysymys ihan aikuisten oikeasti kiinnostaa minua.

Ääniä voi antaa ensi viikon keskiviikkoon 16.8. klo 22:00 asti.

-Juha
Viimeksi muokannut Lunael, Ke Elo 16, 2006 22:06. Yhteensä muokattu 3 kertaa.

Avatar
Lunael
Viestit: 434
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2003 17:10
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Lunael » Ti Elo 08, 2006 02:12

Ja koska äänestyskäyttäytymiseen vaikuttavat viestit ovat pop, avaan heti malliksi omalla listallani. Jos ihan mitenkään mahdollista niin seuratkaa tätä formaattia esittää äänet jossain määrin, mukavampi kaivaa nimet listasta eikä perustelujen seasta.

Sarjat ja OVA:t
Cowboy Bebop
Haibane Renmei
FLCL
Planetes
Rurouni Kenshin OVA1


Cowboy Bebop on oikeastaan jokaisella osa-alueellaan täydellisesti onnistunut sarja. Vahvoista hahmoista, juoneltaan ja tyyliltään hienosti vaihtelevista jaksoista, katkeransuloisesta suuresta tarinasta ja upeista Yoko Kannon musiikeista luodaan klassikko, joka on cool. 90-luvun hienoin animesarja?

Haibane Renmein verkkainen ja rauhallinen ote on taas jotain ihan erilaista kuin Bebopin jatsahtava jytke, mutta yhtään vähemmän vakuuttavaksi se ei sarjaa tee. Äärimmäinen tunnelmapala, joka pelaa pienillä tunteilla ja oudon miljöön kuvauksella mahtavasti. Ei ihan jokaiselle, mutta toivonmukaan ainakin suurimmalle osalle.

"Ei ihan jokaiselle" kävisi myös FLCL:ään. Gainaxin toiseksi hienoin hetki on älyvapaata farouttia - vai onko sittenkään? Pinnalta ainakin, mutta sisällä sykkii hieno aikuistumistarina. Onneksi sen voi nauttia monella tapaa, joko yrittäen ottaa juonesta selvää, tai vain mennen virran mukana, nauttien tykityksestä.

Planetes ei taas ole lainkaan farout. Tai no, avaruus on melko far, ja tyhjiössä on hyvinkin out. Inhimillisen lämmin animeversio upeasta mangasta, jossa jaksetaan kehittää hahmoja ja tehdään mangan käännös animeksi kerrankin tavalla joka ei jätä oikeastaan kumpaakaan näkemystä varjoon. Koskettavaa kamaa jossa on sanoma.

Ja sitten päätetään setti hetkelliseen onneen ja tien päässä näkyvään tappioon. Rurouni Kenshinin ensimmäinen OVA on sarjan prologi, iskevän hieno sellainen. Verkkaista ja tyylikästä, historiallisestikin ihan uskottavan oloista kerrontaa.

Elokuvat
Prinsessa Mononoke
The Wings of Honneamise
Millennium Actress


Prinsessa Mononoke on Miyazakin mestariteos, ja minulle herran uran lakipiste. Eeppinen luonnon ja ihmisen taistelu aikana jolloin myyttien maailma on muuttumassa kehityksen ja tekniikan temmellyskentäksi, vääjäämättä. Hahmot ovat monitahoisia, maisemat upeita, ja Hisaishin musat hivelevät korvia.

The Wings of Honneamise on sekin hyvin inhimillinen teos, mutta eri tavalla. Kuninkaallinen avaruusjoukko haparoi kohti maailman ensimmäistä miehitettyä avaruuslentoa, kuvitteellisessa maailmassa joka on luotu melkoisella pieteetillä. Kuten aina yksi ihminen jää suurempien rattaiden alle kun suurvaltojen konflitki uhkaa.

Millennium Actress on taas kiinnostavimman tämänhetken animeohjaajan, Satoshi Konin ehkä ehein ja lämpimin teos. Kerronta kulkee totta ja kuvitelmaa sekoittaen kuten herran aiemmassa Perfect Bluessa, tarina jota kerrotaan on vaan tyyliltään täysin erilainen. Konista voisi povat Miyazakin manttelinperijää anime-elokuvien saralla mestarin eläköityessä, jos Kon vain piirrettyjen parissa pysyy.

-Juha

Avatar
Ryokan
Viestit: 393
Liittynyt: Ma Joulu 22, 2003 11:37

Viesti Kirjoittaja Ryokan » Ti Elo 08, 2006 10:00

No, yritetään. Kiitokset mielenkiintoisesta aiheesta. Ensinnäkin täytyy ottaa huomioon, että omassa animesivistyksessä on puchunmentäviä reikiä. Tästä syystä lienee järkevää olla käyttämättä kaikkia omia ääniään. Toivottavasti aiheesta ei tule taistelua wanhojen naavapartojen ("Ainoa oikea anime on vuonna 1972 tehty shoujokökkö josta kukaan muu kuin minä ei ole koskaan kuullutkaan!") ja uuden polven harrastajien ("Ennen tietokoneanimaatiota ei ollut animea, ainakaan hyvää sellaista.") kesken.

Sarjoja:
Kimi ga Nozomu Eien (liikuttava tapaus, joskin menee jo hieman mehutuksen puolelle)
Crest of the Stars (minulle tämä jatko-osineen on SE eeppinen avaruusanime)
Maria-sama ga Miteru (myös anime, jossa ei oikein tapahdu mitään, voi olla hyvää)
Now and Then, Here and There (pöhkön alun jälkeen kehittyy yllättävän rankaksi kokemukseksi)

Elokuvia:
Princess Mononoke (elokuva, jossa viihdearvot ovat todella kohdallaan)
Tulikärpästen hauta (saa raavaan miehenkin itkemään, karmeaa)
Lunael kirjoitti:...eikä etenkään Haruhi Suzumiyan melankoliaa.
Voih, Haruhi...julmaa... No, ehkä se ei animaatiojälkeä tai hahmosuunnittelua lukuunottamatta olisi päässyt ikinä tälle listalle.

Avatar
Rontti
Viestit: 182
Liittynyt: Ke Huhti 26, 2006 03:48
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Rontti » Ti Elo 08, 2006 10:47

sarjoja:

Elfen Lied ultraväkivallan ja ällösöpöilyn sekoitus,myötätunnon ja säälin puuskan aiheuttavat henkilöhahmot ja kaunis piirtojälki,etenkin taustoissa.

Full Metal Panic synkän mechamätön ja koulukohelluksen ilahduttava sekamelska

Ghost in the Shell:SAC tätä ei varmaan edes tarvitse perustella?
animaatio,juoni,ja henkilöhahmot rokkailevat

Neon Genesis Evangelion pakollinen maininta

Gundam SEED(ja SEED Destiny)erikoismaininta näille eeppisyydestä

leffat:

Jin Roh:The Wolf Brigade

Tulikärpästen Hauta molemmat synkkiä draamoja,jostain syystä tykkään traagisuudesta elokuvissa muutenkin

Avatar
_Tata
Viestit: 502
Liittynyt: Ke Tammi 29, 2003 01:10
Paikkakunta: Tampere

Re: Paras anime. Ikinä.

Viesti Kirjoittaja _Tata » Ti Elo 08, 2006 11:19

Lunael kirjoitti:Unettoman aika on pitkä, ja siinä ehtii miettiä monenlaisia juttuja. Kuten vaikkapa sitä, mitkä animet ovat Animeunionin foorumin käyttäjien mielestä sitä ehdotonta priimaa, kermojen kermaa, sitä kamaa jos suomalaisen animefandomin unelmat on tehty. Fandomin massan siis, yksittäisellä otakingillä tai chibillä on toki aina oma näkemyksensä. :)
Lopputulokset nyt arvaa, siihen ei tarvitse mitään ennustajan lahjoja. Mutta annetaas nyt kuitenkin laskuista vastaavalle henkilölle töitä:

parhaat animut:

City Hunter
Hmm, siis yksityisetsivätyylinen animu, missä ei ole maideja, ecchi on nykymittapuun mukaan lievää ja päähenkilö on aikuinen? Kukakohan tälläistä jöötiä on suostunut katsomaan...

Initial D
Tämän pätkän uusintakatselupotentiaali on aivan omassa luokassaan.

Legend of Galactic Heroes
Jotain teinien mehuretkeä planeetalla ja yhdellä avaruusaluksella sähläilyä väitetään eeppiseksi avaruusanimuksi. Ilmeisesti henkilöt eivät ole tätä pätkää katselleet...

Lupin III TV
Etenkin ekan seasonin jaksot ovat huippuja. Tokassa seasonissa alkaa vauhti hiipua vähän. Varmaan tosi kovaa kamaa ollut silloin aikoinaan, menee vieläkin. Tosifani tosin katsoo vain kaksi Miyauzakin tekemää jaksoa tai jotain...

Rurouni Kenshin TV
Epätasaista jälkeä sinänsä mutta 30 jaksoa pelastaa päivän. Mikään ei voita turnausta/kohtaa pienemmät pahikset ennen loppupahista -juonta mättöanimussa.

viivan alle TV-sarjoissa jäivät Hajime no Ippo ja GTO. Aina ei voi voittaa.
Gundam 0079 olisi pitänyt pistää tietysti mukaan mutta sillä ei vain ole niin paljoa uusintakatseluarvoa itselleni, vaikka se vaikuttikin myöhempiin teoksin paljon.

Leffat:

Jin Roh
Homma alkoi mennä vähän liian syvälliseksi itselle mutta onneksi sentään tarina oli kohtalainen. Hyviä leffoja on harmittavan vähän, joten tämän unohtaminen olisi iso moka.

Spriggan
Puhuvia päitä ja angstia on nähty tarpeeksi. Päivän sana on toiminta ja siinä tämä onkin viihdyttävä paketti. Katsoisitko Citizen Kanen vai uusimman Bondin perjantai-illan viihteeksi?

Vampire Hunter D uudempi
Kiva pätkä ilman japsidubbiakin. Menee kuin juna mutta niinhän viihteen pitää edetäkkin. Animaatiosta ja muusta huomaa, kuinka paljon meininki on kehittynyt kahdeksankymmentäluvusta.

viivan alle sitten jäi muutama leffa, kunniamaininnat annetaan Patlabor I:lle ja Golgo 13:sta, jotka eivät kuitenkaan kärkikolmikkoon mahtuneet.

Lista olikin aika viihdepitoinen mutta jätän mielelläni "draamat" ja laadukkaat hentsupelikäännökset muille. Mechaa olisi ehkä saanut olla mutta niissäkään ei ole sellaista "pakko nähdä" -fiilistä, paria Gundam nimikettä lukuunottamatta. Mutta en tehnyt listaa sen perusteella kuka on vaikuttanut eniten animun historiassa - vaan sen perusteella mistä itse pidän ja pätkän uusintakatselupotentiaali on silloin todella isossa asemassa. Mikä vain noista nimikkeistä viihdyttäisi itseäni koska vain ja se ainakin on itselleni tärkein asia. Jätän paskan katsomisen muille, oma aikani on niin kallista että käytän sen mieluummin parempaan, kuten ircissä idlailuun.ps. mix ei saanut äänestää higurashii ja haruhihan oli 90% zzzz...

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja jtn » Ti Elo 08, 2006 11:30

Sarjat

Cowboy Bebob
Crest of the Stars
Planetes
Azumanga Daioh
Birdy the Mighty


Neljää ensimmäistä en viitsi perustella, mutta Birdystä voisin sanoa pari sanaa. Se ei ole mikään maailmaa mullistava, vuoria rikkova tai sieluja pelastava mestariteos, mutta silti katsoin VHS-version puhki ennen DVD:n ilmestymistä. Jotain sarjassa täytyy olla, kun olen sen kerran 10+ kertaa katsonut.

Elokuvat

Porco Rosso
Kiki's Delivery Service


Viimeiselle tilalle ei voi panna oikein mitään, kun tunkua on liikaa.
- Jussi Nikander

Avatar
Nahkatakkimies
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Syys 20, 2004 21:59
Paikkakunta: Leppävesi. Miten niin missä? Kaikkihan sen tietää!

Viesti Kirjoittaja Nahkatakkimies » Ti Elo 08, 2006 11:40

Koska on kiire (pallejaan rapsutellessa) niin äänestän härskisti perustelematta:

Ghost in the Shell - Standalone Complex molemmat keikat, numero kaksi jos on valittava.
Samurai Champloo
Crest of Stars
Serial Experiments Lain
Captain Harlock - The Endless Odyssey

Ja ei elokuvia, en ole katsonut niitä tarpeeksi.

Avatar
AM
Viestit: 436
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2004 11:25
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja AM » Ti Elo 08, 2006 12:22

sarjat:
Maria-sama ga miteru
Mahtavat ääninäyttelijät, upeat käsinmaalatut taustat, murrettu väripaletti ja täydelliseti tunnelmaan sopivat musiikit tekevät tästä kokonaisuutena erittäin onnistuneen sarjan vaikkei siinä varsinaisesti mitään tapahdukkaan. Draamaa kuitenkin on sen verran ettei mene ihan Mono no Awaren puolelle.

Le Portrait de Petit Cossette
Melko samat pointit kuin Marimitessä vaikkakin toteutus on melko erilainen. Ääni, kuva ja tunnelma yksinkertaisesti vain sopii täydellisesti yhteen. Juonikin löytyy ja se on vielä niin moniulotteinen, että kaikki hienoudet aukeaa vasta useamman katselukerran jälkeen.

Planetes
Realistista scifiä ja erittäin toimivaa draamaa samassa paketissa komediaa unohtamatta. Vaihteeksi sarja jolla on jotain sanottavaakin, muttei kuitenkaan sorru saarnaukseen.

Azumanga Daioh
Kahelia hahmovetoista komediaa, yksikertaisella piirrostyylillä ja pelkistetyllä, mutta pirteällä äänimaailmalla. Loistavat hahmot ja niitä tukemassa loistavat ääninäyttelijät koukuttavat lähes kenet tahansa.

FLCL
Älyvapaata happopäistä sekoilua vai syvällinen kasvutarina. Kenties molempia, mutta tauoton tykitys ja viimeistelty toteutus vie mennessään vaikkei tajuaisi mistään mitään.

leffat:
Grave of The Fireflies, tulikärpästen hauta
Sodan nurja puoli. Ei suuria sankareita kiiltävissä haarniskoissa ryntäilemässä pitkin taistelukenttää aseet laulaen vaan pommitusten ja nälänhädän ristituleen jääneitä lapsia taistelemassa olemassaolostaan.

Angel's Egg
Visuaalisesti ja musiikillisesti loistoteos, jonka jälkeen mikä tahansa muu tuntuu nopeatempoiselta ja helppotajuiselta. Surrealistinen taideleffa ei ehkä avaudu kaikille (tai kenellekään), mutta Mamoru Oshii näyttää kuinka tyhjästäkin voi nyhjäistä.

NausicaÄ of The Valley of The Wind
Miyazakin paras ohjaustyö, vaikka jääkin mangaan verrattuna melko torsoksi.
Antti Myller - Joensuun Otakuiden rahastonhoitaja, tekniikka- ja jäsenvastaava - Kawaconin talousvastaava.
MyAnimelist, figut & last.fm.

Avatar
louhiz
Viestit: 61
Liittynyt: Ma Tammi 09, 2006 16:12
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja louhiz » Ti Elo 08, 2006 12:54

Piirrettyjen parhaat palat:

City Hunter
Naisia, aseita, huumoria. Juoni? Ehkä ensimmäisessä ja viimeisessä jaksossa tapahtui jotain siihen viittaavaa, mutta kuka semmoisesta välittää. Akira Kamiya hoitaa roolinsa Ryo Saebana täydellisesti. Niin ja se kasarimusiikki... lääh.

Gunslinger Girl
Pikkutyttöjä, aseita, viattomuutta. Viattomuutta? No, jokainen tavallaan. Niin ja se klassinen musiikki, johon nakuttava FN P90 tuo hauskoja elementtejä.

Maria-sama ga Miteru
Vaikka Jeesus-kun ja kaverit eivät tietääkseni hirveästi homoista/lesboista pidä, niin silti liljan koulussa tapahtuu. Herkkää tyttörakkautta ja draamaa! Niin ja Mamiko Noto on aina plussaa. Edellisessäkin piirretyssä tämä "yasashii koe" -musume vilahti sanomassa pari sanaa muutaman kerran.

Kanon
Joka talvinen kestosuosikki! Ja tänä talvena ihan uudelleen animoituna. Muistakaa olla tytöt ja pojat telkkarin äärellä 5.10. 25:00, kun BS-i:ltä jyrähtää.

Yokohama Kaidashi Kikou (molemmat OVAt)
Kaikkien rakastama androidi Alpha-san keittää kahvia... ja siinä se sitten olikin. Niin ja Quiet Country Cafe OVAn taustalla soittaa Choro Clubin sedät!

Huijasin ja annoin kuusi ääntä, koska Yokohama Kaidashi Kikousta haluan antaa molemmille OVAlle ääneni ja kun ovat kumminkin samaa sarjaa niin... joo. Älkää muut kumminkaan alentuko huijaamaan! Erikoismainintoja tulisi varmaan miljoona, joten säästetään tilaa toki muillekin ja jätetään vaikka sitten ensi kertaan.


Leffoja harvemmin tulee katseltua, mutta jos nyt kolme leffaa täytyy sanoa, niin valinta ei ole vaikea:

Mobile Suit Gundam I
Mobile Suit Gundam II
Mobile Suit Gundam III
Miksi? Koska siinä on A CHAR.


Ensi vuonna sitten uudestaan! Silloin valinta onkin helpompi, sillä tänä vuonna on jyrähdellyt kerran jos toisenkin.

Avatar
Nemuska
Viestit: 121
Liittynyt: Ti Helmi 28, 2006 14:42

Viesti Kirjoittaja Nemuska » Ti Elo 08, 2006 13:14

Ivan pakko tähän on nyt oma lusikkansa työntää vaikka tuskin elokuvia listaan. Niistä ei ole vielä kertynyt tarvittavaa tietoutta.

Haibane Renmei Jokin siinä iski. Rauhallinen, hieman vanhanaikainen miljöö, mielenkiintoiset hahmot ja koskettava loppu. Onnistui jättämään sen tyhjän ja kaipaavan olon kun tuli katsottua sarja loppuun.

Serial Experiment Lain Ei turhalla heliumininällä pilattu. Saa katsoa rauhassa ja miettiä omassa päässään mitä pitää juonenkäänteistä.

Neon Genesis Evangelion Legenda jo itsessään mutta olen aina pitänyt hieman vinksahtaneista hahmoista ja mechameinigistä. Virtaviivaiset taistelukoneet ja sotakeplottelua.

Fushigi Yugi Kaikki rakastavat draamaa ja sitä riittää. Täydellinen tyttöjen hyvikset VS. pahikset- sarja.

Azumanga Daioh Kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvin viihdyttävä tekele. Rauhallinen eteneminen hyvin toisistaan erilaisilla hahmoilla ja tilannekomiikalla.
Saiyuki - Mushishi - Soul Eater - Star Ocean - One Piece - Evangelion <3

Magirot
Viestit: 1
Liittynyt: Ti Elo 08, 2006 12:15

Viesti Kirjoittaja Magirot » Ti Elo 08, 2006 13:17

Maallikko heittää omansa:

Legend of the Galactic Heroes
Monster
Hunter X Hunter
Twelve Kingdoms


LoGH iski historiasta ja erityisesti sota- sellaisesta kiinnostuneelle kuin miljoona volttia. Mättö ei ole kovin edustavaa eikä avaruus scifi-kategoriaan liimaamisesta huolimatta etusijalla ("historiallinen fantasia" kuvaisi minusta parhaiten), mutta hahmot sekä taktinen, strateginen, visuaalinen ja poliittinen puoli ovat niin timangia että tämä OVA on helposti minulle "parhain sarja ikinä".

(oli hiukan sekoilua tässä välissä; katsoin että raja oli vuonna 2004 tai aiemmin ja poistin Monsterin perustelun, mutta olikin vuodessa 2005.)

HxH ansaitsee Paras Shounen-mättö -merkin minulta. Edes OVA-sarjojen aikana maailman toimiva ki-systeemi ei mennyt överiksi. Neljä päähenkilöä ovat hienoja hahmoja eikä visuaalisesta tai audiopuolesta löydy valittamista.

Twelve Kingdoms on ihan hyvä fantasiasarja, loistava näin animefantasian mittapuulla.

Elokuvia en ole katsonut tarpeeksi.

Avatar
_Shadow_
Viestit: 1071
Liittynyt: Ti Marras 08, 2005 19:13
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja _Shadow_ » Ti Elo 08, 2006 13:30

Minusta
Final Fantasy VII:Advent Children
Tämän on niin uskomattomasti tehty, että huh! :shock: Juonikaan ei ole paha.

Fruits Basket
Ehkä hauskin anime jota olen nähnyt.Tämänkin juoni on minulle sopivaa^^

Final Fantasy:Unlimited
Olen varmaan yksi harvoista joka todella rakastaa tätä anime?Siksi koska tämä on todella jännitävä anime ja hyvä juoni.

Avatar
Efinkartlu
Viestit: 104
Liittynyt: Pe Maalis 05, 2004 22:24
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Efinkartlu » Ti Elo 08, 2006 14:07

Sarjat

Azumanga Daioh
Ehdoton komedia fani kun olen, niin pidän Azumanga Daiohista hyvin paljon. Ja itsekin sekoilen aika paljon, niin tämän suhteen Azumanga Daioh on kuin minulle tehty.

Hellsing
Loisto sarja. Pakko vain sanoa että loisto sarja, en osaa muuten perustella.

Monster
Ihana sarja, ihanan synkkä, ihanan erikoinen... Ja kuten kauhustakin pidän hyvin paljon, niin tämä menee hyvin pääkoppaan.

Galaxy Angel
Jälleen yksi komedia sarja joka on aivan loisto. Ja sekoilua perässä.

Animation Runner Kuromi-chan OVA
Komediaa. Piti keksiä joku viidenneksi, mutta muisti kun on niin huono, niin en keksinyt tähän hätään viidennettä, kuin tämän.


Elokuvat

Akira
Yksi ehdottomista elokuvista minkä olen nähnyt. Loistava.

Ghost in the Shell
Toinen loisto leffa, sci-fin ystävä kuin olen - kuten fantasiakin.

Blood: The Last Vampire
Hyvin tehty elokuva - vaikkakin hieman liian lyhyt oman mieleni mukaan - jossa on hyvä juoni.
Vattumainen Hyperaktiivinen Nettihamsteri (VHN)

Avatar
Magetsu
Viestit: 89
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 20:27
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Magetsu » Ti Elo 08, 2006 15:01

Tässäpä tulee minun mielestäni parhaimmat ei missään erityisessä järjestyksessä:

Sarjat:

El Hazard - Magnificient World OAV I
 • Ainoa sarja mitä pystyn katsomaan tylsistymättä monta kertaa. Sarjan sanoin, nostalginen kokemus.
  Sarjassa tulee sellainen unenomainen tunne, ihan kuin olisi tuttu mutta kuitenkin erilainen. Tyyli on aika paljon arabialainen.
Stars-trilogia: Crest, Banner, Banner II
 • Ensimmäisen jakson jälkeen olin koukutettu tähän sarjaan. Mitä tapahtuu
  kun oman kotiplaneetan valtaa muukalaiset ja sinä kuulut kuitenkin mutkien kautta valtaajiin.
  Poika kasvaa tässä dilemmassa nuoruuteen jolloin lähdet opiskelemaan muukalaisten luo.
  Kirjava hahmokokoelma ja aateluuden velvoittamat siteet eri hahmojen välillä saa aikaan mielenkiintoisia tapahtumia
  ja kaikilla tapahtumilla on vaikutusta kaikkeen.
Figure 17 - Tsubasa & Hikaru
 • Tälle menetin aikoinani sydämeni. Tarina kertoo Tsubasasta joka joutuu isän mukana muuttamaan Tokiosta Hoikkaidoon
  (vastaa suomessa että joutuu muuttamaan Helsingistä Rovaniemelle). Tällöin koko maailma muuttuu ympärillä täydellisesti.
  Tällöin yksinäisyys on valtava ja mikä olisikaan parempi samanikäinen kaveri joka ymmärtäisi kaiken kuin sinä itse.
  Moninaisten UFO-törmäilyjen jälkeen syntyy Hikaru joka on melkein identtinen kopio Tsubasta. Hikaru on avoimempi ja vilkkaampi
  näistä kahdesta ja tarinan edetessä Tsubasa kasvaa tuntemaan paremmin itsensä ja voittamaan yksinäisyytensä.
  Tämä kypsyminen kulminoituu viimeisessä jaksossa.
Cowboy Bebop
 • Tässä sarjassa viitosjakso oli se joka koukutti tähän sarjaan. Sarja seuraa sekalaista palkkiometsästäjäjoukkiota jossa
  jokaisella on oma menneisyytensä ja jokainen yrittää tulla sinuiksi menneisyytensä kanssa mutta se tuntuu kokoajan
  tulevan vastaan ja lopulta menneisyys kohtaa nykyisyyden ja tästä ei aina seuraa hyvää.
Eiköhän siinä tullut tarpeeksi sarjoja. Seuraavaksi elokuviin.

Elokuvat:

Only yesterday
 • Itse en koskaan tylsisty tähän. Loppu aina riipaisee syvältä sydämestä. Nuori melkein kolmekymmentä oleva tokiossa
  asuva ja työskentelevä naimaton nainen lähtee eräänä kesänä maatilalle työskentelemään kesälomalla. Matkansa
  aikana hän käy läpi välähdyksinä oman lapsuutensa ja elää sen uudelleen. Samoin jatkuu sitten itse maatilalla ja hän
  rupeaa miettimään mikä on oikeastaan hänen elämänsä tarkoitus.
Patlabor II
 • Kertoo kuinka helposti yhdyskunta rikkoutuu uhan edessä. Kauniita kuvakulmia. En ikinä unohda erästä kohtausta jossa
  kaiken kaaoksen keskellä panssarivaunujen keskellä lumi hiljalleen sataa ja laskeutuu vaunujen päälle.
Venus wars
 • Venus on asutettu ja nyt siellä syntyy sisällissota kahden valtion välillä. Tarina keskittyy erään nuoren moottoripyöräpelaajan,
  joka joutuu keskelle sotaa melkein puolivahingossa ja kasvamiseen sen keskellä sekä erääseen lehden toimittajaan maasta
  joka on tullut tekemään artikkelia sodasta. Nämä tarinat sotkeutuvat toisiinsa.
Siinäpä oli elokuvat. Tulipas tekstiä.

Marko.

Avatar
immolatus_dead
Viestit: 522
Liittynyt: Ke Marras 23, 2005 17:13
Paikkakunta: Jokela+Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja immolatus_dead » Ti Elo 08, 2006 15:31

Noniin.

Paras anime ikinä, ehdoton ykkönen, täydellisyyden täydellisyystymä!

Elfen Lied: Sarja on aivan ehdottoman täydellinen, synkkä verinen dramaattinen tarina, niin synkässä, tunteettomassa maailmassaan. Sydäntä repivää <3

Ja sitten nämä pari muuta, jotka eivät ihan vedä vertoja Elfen Liedille.

One Piece: Mahtava merirosvo seikkailu, vaikka sarja on hauska, ja toisinaan ehkä hieman lapsellinen, sisältää se myös synkän osansa. Mahtavia taisteluja, synkkiä menneisyyden haamuja, ja huumavaa meininkiä.

GunGrave: Yhdistä kummisetä, ja Trinity Blood, ei jeesus, aivan mahtavaa mafioso über blang blang meininkiä, rikastettuna suloisella petoksella.

Rurouni Kenshin: Reminiscence: Väkivaltaa, onnea, rakkautta... petosta, aivan mahtava.

AIR: Niin kaunis, niin surullinen, niin sydäntälämmittävä, ja riipivä <3

Ja sitten vielä elokuvia.

Cowboy Bebop: Aivan järjettömän hyvä, musiikit sopivat kuin naulat arkkuun, niin tarina kuin animointi on aivan mahtavaa.

Final Fantasy VII: Advent Children: Animointi, musiikit, aivan täydellistä, meininki on aivan mahtava, aivan mieletöntä menoa.

End of Evangelion: Verta ja väkivaltaa. Kuolemaa ja aivomössöä! aivan mahtava!


Mutta siinä oli nyt nämä. Mutta antaa lasten itkeä, Elfen Lied on maailman paras sarja ikinä.
Viimeksi muokannut immolatus_dead, Ti Elo 08, 2006 20:51. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Katsotut animet.
Menossa mukana:
KUMA the bear maker.

Viestiketju Lukittu

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 39 vierailijaa