Kysy

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
neo-shaman
Viestit: 136
Liittynyt: La Kesä 07, 2008 15:01
Viesti:

Re: Kysy

Viesti Kirjoittaja neo-shaman » Pe Elo 15, 2008 13:28

Tietääkö kukaan viisas täällä, kuinka monta osaa on Sanami Matohin Until the Full Moon-sarjaa? Olen löytänyt kaksi, ja miettinyt onko Matoh piirtänyt enempää, vai eikö niitä ole julkaistu englanniksi kakkosesta eteenpäin? Mielestäni sarja ei kuitenkaan vielä loppunut 2:n osaan, ja jatkoa olisi kiva lukea. :3

Avatar
Fullmoon_
Viestit: 211
Liittynyt: Su Joulu 23, 2007 18:31
Paikkakunta: Imatra

Re: Kysy

Viesti Kirjoittaja Fullmoon_ » Pe Elo 15, 2008 14:58

Minullaki olisi vielä yksi sellainen kysymys mangasarjasta Earthian. Eli monta osaa siinä on yhteensä? Eli onko se neliosainen(kun fantsussa on vain neljä osaa)? Wikipediasta luin että sarjassa olisi viisi osaa, mutta milloinkohan se käännettäisiin englanniksi(jos Wikipedia on edes oikeassa)? Kiitos jo etukäteen jos joku viistii vastata. :3

Avatar
starscream
Viestit: 695
Liittynyt: Su Syys 07, 2003 21:03
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Kysy

Viesti Kirjoittaja starscream » Pe Elo 15, 2008 16:20

neo-shaman kirjoitti:Tietääkö kukaan viisas täällä, kuinka monta osaa on Sanami Matohin Until the Full Moon-sarjaa? Olen löytänyt kaksi, ja miettinyt onko Matoh piirtänyt enempää, vai eikö niitä ole julkaistu englanniksi kakkosesta eteenpäin? Mielestäni sarja ei kuitenkaan vielä loppunut 2:n osaan, ja jatkoa olisi kiva lukea. :3
Japanissa on julkaistu vain kaksi osaa, ja nekin kymmenen vuotta sitten. Ihan mukavaan kohtaanhan tuo 2. osa näyttää loppuvan. En odottaisi tuolle enää jatkoa, mutta toisaalta jatkuuhan Sanami Matoh'n Fakekin taas, vaikka ehti loppua jo monta vuotta sitten.
Fullmoon_ kirjoitti:Minullaki olisi vielä yksi sellainen kysymys mangasarjasta Earthian. Eli monta osaa siinä on yhteensä? Eli onko se neliosainen(kun fantsussa on vain neljä osaa)? Wikipediasta luin että sarjassa olisi viisi osaa, mutta milloinkohan se käännettäisiin englanniksi(jos Wikipedia on edes oikeassa)?
Japanissa sarja julkaistiin ensin viitenä osana, ja myöhemmin eri kustantajan toimesta uudelleen neljänä osana (ja nyt kun vilkaisin netin kirjakauppoja, niin vielä uudestaan viitenä...). Englanninkielinen versio on tehty tämän neliosaisen julkaisun mukaan. Etenkin ensimmäiset osat ovat sen verran paksuja, että on helppo uskoa niissä olevan viiden kirjan edestä sisältöä. Muistaakseni varsinainen tarina päättyy jo 3. osassa, ja 4. on kokoelma sarjaan muuten liittyviä tarinoita.
Mika9 kirjoitti:
Demmi kirjoitti:-Entä montako osaa tulee/on tullut sarjasta Gravitation EX?
12 osaa tällä hetkellä ja jatkuu, nyt en sille julkaisutahtia sattunut löytämään...
Korjailen vielä tätä vastausta sen verran, että alkuperäinen Gravitation mahtaa olla sen 12 osaa, ja Gravitation EX (jatko-osa?) vasta yhden. Tuostakin sarjasta alkaa olla kyllä niin monen muotoista julkaisua, että seuraamaton ei pysy yhtään perässä...

Pallero
Viestit: 44
Liittynyt: Ke Kesä 11, 2008 18:00

Re: Kysy

Viesti Kirjoittaja Pallero » Pe Elo 15, 2008 16:26

Tällaisen hömelön kysymyksen esitän, että mikä Gundameista pitäisi katsoa ensimmäisenä sarjasta?

Avatar
Mika9
Viestit: 134
Liittynyt: La Touko 27, 2006 11:13
Paikkakunta: Hyvinkää
Viesti:

Re: Kysy

Viesti Kirjoittaja Mika9 » Pe Elo 15, 2008 18:19

starscream kirjoitti:
Mika9 kirjoitti:
Demmi kirjoitti:-Entä montako osaa tulee/on tullut sarjasta Gravitation EX?
12 osaa tällä hetkellä ja jatkuu, nyt en sille julkaisutahtia sattunut löytämään...
Korjailen vielä tätä vastausta sen verran, että alkuperäinen Gravitation mahtaa olla sen 12 osaa, ja Gravitation EX (jatko-osa?) vasta yhden. Tuostakin sarjasta alkaa olla kyllä niin monen muotoista julkaisua, että seuraamaton ei pysy yhtään perässä...
Kiitokset korjauksesta, tarkemmalla lueskelulla näin näyttäisi olevan.
Melko saman nimisiä nimikkeitä kun näyttäisi Japanilaisten kauppojen valikoimissa olla useampiakin, näistä suurin osa näyttäisi olevan doujinsheja...
Pallero kirjoitti:Tällaisen hömelön kysymyksen esitän, että mikä Gundameista pitäisi katsoa ensimmäisenä sarjasta?
Wikipediasta näyttäisi löytyvän (http://en.wikipedia.org/wiki/Gundam#Calendar_system) jaottelu sarjan aikajanoista. Sarja on 29 vuotensa aikana ehtinyt rönsyillä useisiin suuntiin eivätkä kaikki sarjan osat edes liity toisiinsa.

Osoitteesta http://mirai-noah.blogspot.com/2007/06/ ... undam.html löytyy hieman selkeämpi järjestely sarjan katsomisjärjestyksestä.

Avatar
Maveric
Viestit: 270
Liittynyt: Pe Marras 03, 2006 16:58
Paikkakunta: Inari/Ivalo

Re: Kysy

Viesti Kirjoittaja Maveric » La Elo 16, 2008 19:38

Voisiko joku minulle mahdollisimman tarkasti, mutta samalla yksinkertaisesti selittää, mitä moe tarkoittaa? Olen asiasta lukenut paljon, mutta olen saanut tutkimuksistani ristiriitaisia tuloksia, enkä oikein ymmärrä siis kyseisen termin merkitystä.
I'm so friggin' lonely...
Tryin' to do a comeback!!
*hates winter sunlight*

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Kysy

Viesti Kirjoittaja madu » La Elo 16, 2008 23:33

Maveric kirjoitti:Voisiko joku minulle mahdollisimman tarkasti, mutta samalla yksinkertaisesti selittää, mitä moe tarkoittaa? Olen asiasta lukenut paljon, mutta olen saanut tutkimuksistani ristiriitaisia tuloksia, enkä oikein ymmärrä siis kyseisen termin merkitystä.
Moe on se pörröinen tunne mikä tulee kun näkee jotain, mikä on omaa sydäntä lähellä. Toisaalta sana tarkoittaa myös noita omaa sydäntä lähellä olevia asioita - silmälasit/twintailssit/tsundere-sukat on mun moe. Periaatteessa se on vähän vaikea määritellä, mutta "you know it when you see it"; jossain vaiheessa sisäinen fanityttö vaan purkautuu eikä voi muuta kuin kiljua kyaaaa~ kun on niin söpöä.

Avatar
alkimohap
Viestit: 53
Liittynyt: Ti Elo 29, 2006 14:54
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kysy

Viesti Kirjoittaja alkimohap » Su Elo 17, 2008 00:18

Maveric kirjoitti:moe
Kokeilenpa. Japanilainen slangisana. Otakujen hassuja fetissejä liittyen piirroshahmoihin, normaalisti naispuolisiin. Söpöä ja ehkä vähän outoa, muttei bisarria. Ensinnäkin ominaisuuksia, kuten pörröiset hiukset, pitkät hiukset, poninhäntä, letit, lapsenomaisen höpönassut pyöreät kasvot; pikkusiskomaisuus ja kömpelyys, joka herättää suojelemisvaiston; eläimen korvat. Sisäkköasu. Tietyt persoonallisuudenpiirteet kuten madun mainitsema tsundere (johon voi vielä liittyä tietynlainen pukeutumistapa ja -ulkomuoto, jonka perusteella hahmon jo tunnistaa tsundereksi). Siis asioita, jotka subjektiivisesti aiheuttavat kivoja viboja. Jotakuta innostavat erityisesti silmälasit naamalla, hänellä siis on silmälasi-moe, hän fanittaa silmälaseja. Toisaalta voidaan myös puhua ihannetytöistä, joihin on koottu edellä mainittuja ihania ominaisuuksia - näin tehtaillaan hahmoja vaikkapa deittipeleihin, joissa tavoittena on oikein toimien valloittaa jonkun sydän ympäröivästä tyttökatraasta.

Käsittääkseni moe on nimenomaan 2000-luvun käsite ja uudempi asia kuin kawaii eli ylipäätään kaikki japanilaisen kulttuurin söpöilyestetiikka (isot silmät, lapsenomaisuus).

Lisätietoa olkoon moe-antropomorfismi, jossa elottomista asioista, kuten käyttöjärjestelmistä, tehdään söpöjä piirroshahmoja. Juuri pyörivän Strike Witches -sarjan hahmot ovat tavallaan toisen maailmansodan aikaisia hävittäjälentokoneita esitettynä nuorina naisina (toki lisäksi sarjan hahmot pohjautuvat oikeisiin sotasankareihin). Ja muutenkin tuossa sarjassa on ikään kuin ängetty kaikki maailman otakufetissit yhteen (silmälappua, häntää, korvia, uniformuja, uima-asuja ja kömpelöä koirauintia).

Niinsiistuota... Ei valitettavasti tullut ihan yhden sanan vastausta. Kaatakaa laavaa niskaani epäselvyyksistä ja väärästä tiedosta.

Deneb
Viestit: 79
Liittynyt: La Heinä 05, 2008 18:00

Re: Kysy

Viesti Kirjoittaja Deneb » Su Elo 17, 2008 15:36

Tunnistusapua kaivataan. Vuosia sitten näin ulkomaanmatkalla telkkarista jotain englanninkielista ohjelmaa, jonka määrittelin animeksi. Nyt haluaisin tietää, oliko se animea ja jos oli niin mikä sarja. Siinä oli menossa jonkinlainen taisteluturnaus, 3 vastaan 3 joukkueilla. Päähenkilön tiimistä en muista mitään muuta kuin että heillä taisi olla punaiset vaatteet, mutta vastustajat käyttivät jotain yliluonnollisia kykyjä. Yksi loi käsiensä/sormiensa ympärille jonkinlaisia energiarenkaita, joita sitten heitteli kuin frisbeitä.Hän oli kolmikosta pienin ja hänellä oli pitkähköt hiukset. Toisella saatoi olla jonkinlainen sauva. Joko tuo mahd. sauvatyyppi tai se kolmas käytti - jos ymmärsin kieltä juurikaan osaamattomana oikein- tuulta hyökkäyksissään. Luullakseni nuo kolme "pahista" olivat veljeksiä. Jokaisella oli seläsään jonkinlainen möykky, joka ilmeisesti ohjaili heitä. Se näytti vähän Half-life headcrabilta ja sykähteli ajoittain. Kolmikko oli ymmärtääkseni kiristetty mukaan, takapiruna toimi jokin hullun tiedemiehen näköinen ukko. Ainoat muistamani repliikit olivat, kun tuon viholliskolmikon jäsenet hokivat "kill...kill us..." En muista , toteutettiinko pyyntöä. Värimaailma oli melko tumman ja ankean sävyinen.

Avatar
starscream
Viestit: 695
Liittynyt: Su Syys 07, 2003 21:03
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Kysy

Viesti Kirjoittaja starscream » Su Elo 17, 2008 20:28

alkimohap kirjoitti:
Maveric kirjoitti:moe
Kokeilenpa. Japanilainen slangisana. Otakujen hassuja fetissejä liittyen piirroshahmoihin, normaalisti naispuolisiin.
Naispuolisten otakujen tuntemukset liittyvät normaalimmin miespuolisiin hahmoihin. ;) Toki se juttu mikä pistää sydämen sanomaan "moe" voi olla joku noista samoista ominaisuuksista kuin mitä miehet fanittavat animetytöissä, eli esim. ne persoonallisuudenpiirteet, silmälasit, kissankorvat tai vaikka se sisäkköasu.

Avatar
Olke
Viestit: 274
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 21:36

Re: Kysy

Viesti Kirjoittaja Olke » Ti Elo 26, 2008 18:08

Osaisikos joku suositella jotain ruotsinkielisiä animeblogeja? Pelkkä sanaston ja kieliopin pänttäys ei oikein napostele, ja ajattelin tällaisen lukemisen tuovan jotain mielenkiintoa yo-kirjoituksiin lukemiseen. Ei ole väliä, onko blogi hyvä vai ei (eli kirjoittaako blogisti mielenkiintoisesti ja/tai mielenkiintoisista asioista), kunhan teksti on kieliopillisesti hyvää. Samaten ruotsinkielisiä animefoorumeita voi linkkailla, jos viitsii. Joitain olen itsekin googlaamalla löytänyt, mutta ne olivat joko kuolleita tai sitten niin sekavia, etten siellä kauaa viihtynyt. Blogit kuitenkin etusijalla.

Ja jos vähän laajennetaan hakua, niin myös animeiluun läheisesti liittyviin asioihin, kuten visual noveleihin ja Touhouhin keskittyvät blogit käyvät myös. Videopeliblogit eivät välttämättä kiinnosta, mutta jos ko. blogi on hyvä niin en pane pahakseni, vaikka joku sellaistakin suosittelisi. Videopeleistä on ole kuitenkaan ollut hetkeen enää kovin kiinnostunut, enkä blogien lukemista pääasialliseksi opiskelumenetelmäksi ole omaksumassa, joten en minä viitsi lukea blogia, jonka aiheesta en ole kiinnostunut.

Jakakaa tietonne, mikäli sellaista on. Plz.

Avatar
Shewon
Viestit: 203
Liittynyt: To Helmi 08, 2007 18:47

Mikä hahmo?

Viesti Kirjoittaja Shewon » Pe Elo 29, 2008 21:36

Löysin söpön hahmon mutten tiedä mikä hahmon nimi on tai mistä sarjasta... Tunteeko joku satumaisin mistä sarjan hahmosta olisi kyse? http://img.bongbank.net/iy/yumil_01.jpg

Modelisäys: Siirretty oikeaan ketjuun.
Viimeksi muokannut Shewon, Pe Elo 29, 2008 22:43. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
chinor
Viestit: 141
Liittynyt: Ke Marras 08, 2006 21:44
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Mikä hahmo?

Viesti Kirjoittaja chinor » Pe Elo 29, 2008 23:56

Zero-chan kirjoitti:Löysin söpön hahmon mutten tiedä mikä hahmon nimi on tai mistä sarjasta... Tunteeko joku satumaisin mistä sarjan hahmosta olisi kyse? http://img.bongbank.net/iy/yumil_01.jpg
Pienen googlauksen jälkeen sain "sarjan" nimeksi Queen's Blade (joka siis lukee kuvassakin katakanoilla), ja hahmon nimeksi tosiaan tuo Ymir/Yumil/Yuumiru. Tässä lisäksi Wikipedian artikkeli.
誰にも優しく愛に生きる人~ あにき~!! | ミカンせいじん | 「森の安藤」

Avatar
Lilith-chan
Viestit: 90
Liittynyt: Ma Joulu 05, 2005 15:09
Paikkakunta: Lost in Järvisuomi

Re: Kysy

Viesti Kirjoittaja Lilith-chan » La Elo 30, 2008 12:59

Scifi-animen ystävät huomio!

Olen kuumeisesti yrittänyt etsiskellä yhden scifiltä haiskahtavan animesarjan nimeä. Olen nähnyt siitä yhden puolikkaan jakson loppuun asti. Animaatio oli hyvin vanhahtavaa ja välillä tökkivää. Henkilöitä siinä oli ainakin sellainen blondi heppu ja ruskeat pitkät hiukset omaava nainen ja... *muistissa musta aukko* muita ihmisiä (juu, auttoi varmasti todella paljon). Muistaakseni piirrostyyli ei ollut Tezukaa jäljittelevää. Tapahtumat olivat ainakin näkemässäni pätkässä aika yksipuolisia: hemmot ajelivat avaruusaluksella ja kuva siirteli itseään "galaksista"(???) toiseen. Endingissä tanssahteli sellainen pieni, ohut ja punainen ruuveista sun muista nauloista(?) väsätty robotti. Muita mechoja ei sillä kertaa silmään sattunut. Dubattu ranskaa, eikä ainakaan tämä katsoja ymmärtänyt siitä sanaakaan. Jos joku enemmän asiaan vihkiytynyt ihminen voisi auttaa, niin olisin hyvin kiitollinen.

En löytänyt tähän hätään sitä yhtä nettisivua, josta olen aika onnettomasti yrittänyt kalastella mahdollisia nimiä. Googlettamallakin olen tuloksetta etsiskellyt.

Avatar
Fullmoon_
Viestit: 211
Liittynyt: Su Joulu 23, 2007 18:31
Paikkakunta: Imatra

Re: Kysy

Viesti Kirjoittaja Fullmoon_ » To Syys 04, 2008 14:04

Osaisikohan joku vastata tähän kusymykseen: saako enään mistään Loveless animea? Ja jos saa, niin pitääkö siis ulkomailta tilata?

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 44 vierailijaa