Kysy

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Sonar
Viestit: 18
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 19:53

Viesti Kirjoittaja Sonar » Pe Huhti 11, 2008 17:00

Onko Battle Angel Alita: Last Orderissa Gallya lukuunottamatta kokonaan eri henkilökaarti kuin alkuperäisessä mangassa? (pelkkä "kyllä" tai "ei" vastaus riittää, en halua kuulla mitään juonipaljastuksia.)

Avatar
Furinji
Viestit: 735
Liittynyt: To Loka 16, 2003 14:56
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Furinji » Pe Huhti 11, 2008 17:14

Maiyu kirjoitti:Onko Ghost Hound ja Ghost Hunt sama sarja?
Ainakin ANN tuntee nimillä kaksi eri sarjaa:
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=6817 (Hunt)
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=7817 (Hound)
Tämä on häikäilemätön mainos: Jinsei ry, Porin anime- ja mangaklubi
[17:52] <@Sivis> "I'm becoming Jinsei.. Jinsei" .. :|
_______________________
.Petteri//Furinji

Avatar
riikkanen
Viestit: 27
Liittynyt: Ke Touko 17, 2006 11:50
Paikkakunta: Vihanti

Viesti Kirjoittaja riikkanen » Pe Huhti 11, 2008 17:27

Mistä sarjasta tämä kuva mahtaa olla? Tuntuu kuin olisin joskus nähnyt jossain tämän kuvan. (varmaankin jossain amv:ssä :roll: )

http://img368.imageshack.us/img368/6170/bscap1525nr.jpg

Kiitos ja kumarrus etukäteen.

Avatar
Darth Mauno
Wannabe
Viestit: 1043
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 08:32
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Darth Mauno » Pe Huhti 11, 2008 18:35

Sonar kirjoitti:Onko Battle Angel Alita: Last Orderissa Gallya lukuunottamatta kokonaan eri henkilökaarti kuin alkuperäisessä mangassa? (pelkkä "kyllä" tai "ei" vastaus riittää, en halua kuulla mitään juonipaljastuksia.)
Ei.
"Do not underestimate the power of the Dork Side"

Wespa
Viestit: 1
Liittynyt: Pe Huhti 11, 2008 23:44

Viesti Kirjoittaja Wespa » La Huhti 12, 2008 00:56

Kertokaapas joku teistä viisaista, miksi kaikki naiset animessa ovat valtavaryntäisiä ja lähes perseettömiä ? Katsoin juuri sellaisen mauttomuuden taidonnäytteen kuin Divergence eve, joka laittoi minut miettimään tätä merkittävää kysymystä . Ei tätä voi oikein selittää millään fanservice-jutullakaan, kun kuitenkin tosielämässä lähes puolet meistä on empiirisen elämänkokemuksen perusteella enemmän perse- kuin tissimiehiä . Miksi ihmeessä sitten kaikki naiset animessa on piirretty vain tuota toista miesryhmää silmällä pitäen ? Ja pitääkö edes heistä kukaan noista torpedorintaisista hirvityksistä ? Oikeasti ?

Ja sitten jatkokysymys : onko olemassa animea, jossa naisilla olisi isot perseet ja pienet tissit ?

Nimimerkillä : ihmettelen vain

Avatar
Hijiri
Viestit: 375
Liittynyt: Su Tammi 18, 2004 21:46
Paikkakunta: Seinäjoki

Viesti Kirjoittaja Hijiri » La Huhti 12, 2008 03:12

riikkanen kirjoitti:Mistä sarjasta tämä kuva mahtaa olla? Tuntuu kuin olisin joskus nähnyt jossain tämän kuvan. (varmaankin jossain amv:ssä :roll: )

http://img368.imageshack.us/img368/6170/bscap1525nr.jpg

Kiitos ja kumarrus etukäteen.
Minulle tulee ensimmäisenä mieleen Black Blood Brothers mutta saatan toki olla väärässäkin.
"Don't sweat it. It'll work out somehow." -Tatara Totsuka
Hijiri @ AnimePlanet
Hijiri @ MyAnimeList

Avatar
Darth Mauno
Wannabe
Viestit: 1043
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 08:32
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Darth Mauno » La Huhti 12, 2008 12:00

Wespa kirjoitti:Miksi ihmeessä sitten kaikki naiset animessa on piirretty vain tuota toista miesryhmää silmällä pitäen ?
Koska Japanissa tuo jakauma menee toisinpäin.
"Do not underestimate the power of the Dork Side"

Avatar
Indio
Viestit: 154
Liittynyt: To Syys 01, 2005 13:52

Viesti Kirjoittaja Indio » La Huhti 12, 2008 19:29

Wespa kirjoitti:Kertokaapas joku teistä viisaista, miksi kaikki naiset animessa ovat valtavaryntäisiä ja lähes perseettömiä ? Katsoin juuri sellaisen mauttomuuden taidonnäytteen kuin Divergence eve, joka laittoi minut miettimään tätä merkittävää kysymystä . Ei tätä voi oikein selittää millään fanservice-jutullakaan, kun kuitenkin tosielämässä lähes puolet meistä on empiirisen elämänkokemuksen perusteella enemmän perse- kuin tissimiehiä . Miksi ihmeessä sitten kaikki naiset animessa on piirretty vain tuota toista miesryhmää silmällä pitäen ? Ja pitääkö edes heistä kukaan noista torpedorintaisista hirvityksistä ? Oikeasti ?
Tämä on oikeastaan aika mielenkiintoinen kysymys. Yrittämättä vastata aivan suoraan, arvelisin kyseiseen ilmiöön johtaneiden syiden löytyvän japanilaista kulttuuria ja yhteiskuntaa tarkastelemalla. Asiaa voi katsoa kahdesta näkökulmasta: 1) miksi suuret rinnat, ja 2) miksi pieni takapuoli/lantio. Aloitan ensimmäisestä.

Lähtökohtaisestihan japanilaisilla naisilla on keskimäärin pienemmät rinnat kuin vaikkapa amerikkalaisilla. Täten suuret rinnat on japanilaisesta näkökulmasta katsottuna jotain eksoottista, kiehtovaa (aivan kuten vaikkapa suuret silmät). Paitsi erilaisuudesta, suuret rinnat kertovat lisäksi usein seksuaalisuudesta, ainakin mieskatsojien mielestä. Animaattorien ja mangapiirtäjien kannalta on täten suorastaan naurettavan helppoa luoda eksoottisen ja seksuaalisesti kiinnostavan näköinen naishahmo - riittää, että hänellä on suuret rinnat. Tai näin ainakin siihen asti, kunnes lähes jokaisella naishahmolla oli suuret rinnat (tähän pisteeseen päästiin kaiketi jo 80-luvun lopulla).

Kun sitten 90-luvulla haluttiin luoda naishahmo, joka erottuisi suuririntaisten harmaasta massasta, jäi käytännössä kaksi vaihtoehtoa: 1) tehdäänkin pienet rinnat (esim. Slayers), tai 2) tehdään vieläkin isommat rinnat (esim. Burn Up Excess, jonka hahmosuunnittelusta vastasi sama heppu kuin edellä mainitussa Divergence Evessä). Jälkimmäinen vaihtoehto oli samalla kenties keino itseironisesti parodioida fanservicen räjähdysmäistä kasvua animessa 90-luvulla. Kun ainakin osa japanilaisista miehistä mitä ilmeisimmin haaveilee valtavarintaisista naisista, niin silloin on helppo mennä juurikin heidän ehdoillaan: heille se on fanipalvelua, muille parodiaa = kaikki ovat tyytyväisiä (ainakin periaatteessa).

Vaan miksi sitten pieni lantio? Eivätkös leveät lanteet naisella kerro myös seksuaalisuudesta? Toki. Mutta ne kertovat usein myös iästä, nimenomaan aikuisiästä. Rintafetissin lisäksi japanilaisilla miehillä tuntuu olevan myös huomattava mieltymys nuoriin tyttöihin. Suuririntainen tyttö on tervetullut epäluonnollisuus, fantasia. Leveälanteinen tyttö taas näyttää välittömästi naiselta, ei enää pikkutytöltä (okei, poikkeuksiakin varmaan löytyy). Perinteinen naisellisuus ei ole koskaan myynyt erityisen hyvin Japanissa - pikkutytöt taas viedään kirjaimellisesti käsistä tänäkin päivänä. Näinpä japanilaiset piirtäjät ovat välttäneet leveälanteisia naishahmoja jo vuosien ajan.

Kuten sanottua, tämä ei välttämättä tarkoita, että Divergence Even kaltaiset naishahmot olisivat kaikkien japanilaismiesten mielestä ehdotonta parhautta, ei. On vain tultu siihen pisteeseen, että sellaiset hahmot myyvät, toisille eri syistä kuin toisille.
Ja sitten jatkokysymys : onko olemassa animea, jossa naisilla olisi isot perseet ja pienet tissit ?

Nimimerkillä : ihmettelen vain
Aika pahat vaatimukset. Äkkiseltään tulee mieleen lähinnä Burst Angelin Jo, jolla on kyllä pienet rinnat, muttei kovinkaan paljoa lantiota. Ja toisilla sarjan hahmoilla on taas niitä rintoja Jo:nkin edestä.

Mainitaan nyt vielä, että 009-1:n Mylenellä on hyvin naisellisen leveät lanteet (ei käy kuvasta ilmi parhaalla mahdollisella tavalla, muut löytämäni kuvat olivat liian NSFW), mutta Mylenen rintoja ei voi kyllä väittää mitenkään pieniksi, pikemminkin päinvastoin (vaikka muodoltaan ne ovat onneksi paljon luonnollisemmat kuin vaikkapa Divergence Even putkilot).

Avatar
gothzor
Viestit: 19
Liittynyt: Pe Kesä 30, 2006 21:43
Paikkakunta: Tre
Viesti:

Viesti Kirjoittaja gothzor » Su Huhti 13, 2008 11:59

riikkanen kirjoitti:Mistä sarjasta tämä kuva mahtaa olla? Tuntuu kuin olisin joskus nähnyt jossain tämän kuvan. (varmaankin jossain amv:ssä :roll: )

http://img368.imageshack.us/img368/6170/bscap1525nr.jpg

Kiitos ja kumarrus etukäteen.
Ainakin AMV Hell 4:ssä tuo pätkä oli mukana ja kyseisen tuotoksen sivuilta kuvamateriaalin lähteeksi paljastuu Jungle Wa Itsumo Hale Nochi Guu.

http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=1140
"What must be, shall be"

Avatar
riikkanen
Viestit: 27
Liittynyt: Ke Touko 17, 2006 11:50
Paikkakunta: Vihanti

Viesti Kirjoittaja riikkanen » Su Huhti 13, 2008 23:05

Juu olin kattonu saman amv:n mutten älynny että jossain on tiedotkin pätkistä :roll: Mutta kiitos tiedosta :)

Avatar
Alpha Omega
Viestit: 63
Liittynyt: La Huhti 08, 2006 20:21

Viesti Kirjoittaja Alpha Omega » Su Huhti 13, 2008 23:24

Kuuntelin tuossa Terra he...:n (Toward the Terra) soundtrackkia fiilistellen, kunnes yhtäkkiä korviin kantautui erittäin tuttu kohta.
Eli kakkos OSTin 13 kappaleen (赤き地の子ら) alkupuolella hetken aikaa taustalla kuuluva naislaulu on _täsmälleen_ sama kuin mikä kuuluu Noir:in ykkös soundtrackin Whispering Hills:n taustalla.

Eli mistä tässä nyt oikein on kyse? Kuuluuko tuo ko. naislaulu johonkin "yleisiin" kappaleisiin, joita saa lainailla omiin sävellyksiin vapaasti. Ja jota sekä Kajiura, että Takanashi on lainaillut?
Eikös ainakin monia vanhoja klassisia sävellyksiä saa "plagioida" suht vapaasti? Kuten esim. juuri Terra he...:n eka ED 「Love is...」 on kuin moderni versio Pachelbelin Kanonista.

Avatar
finnleo
Viestit: 695
Liittynyt: Ti Maalis 23, 2004 19:27
Paikkakunta: Vilppilä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja finnleo » Ma Huhti 14, 2008 05:41

Alpha Omega kirjoitti:Kuuntelin tuossa Terra he...:n (Toward the Terra) soundtrackkia fiilistellen, kunnes yhtäkkiä korviin kantautui erittäin tuttu kohta.
Eli kakkos OSTin 13 kappaleen (??????) alkupuolella hetken aikaa taustalla kuuluva naislaulu on _täsmälleen_ sama kuin mikä kuuluu Noir:in ykkös soundtrackin Whispering Hills:n taustalla.

Eli mistä tässä nyt oikein on kyse? Kuuluuko tuo ko. naislaulu johonkin "yleisiin" kappaleisiin, joita saa lainailla omiin sävellyksiin vapaasti. Ja jota sekä Kajiura, että Takanashi on lainaillut?
Eikös ainakin monia vanhoja klassisia sävellyksiä saa "plagioida" suht vapaasti? Kuten esim. juuri Terra he...:n eka ED ?Love is...? on kuin moderni versio Pachelbelin Kanonista.
Kyseessä on luultavimmin sample jostain perinne veisusta, jotka kummatkin on jostain sattunut löytämään ja soveltaneet.

jos muisti pelaa oikein kappaleista tulee public domain materiaalia 75 vuoden jälkeen julkaisusta, jolloin voi soveltaa miten haluaa. Tottakai lupaa kysymällä voi hyödyntää tuoreempaakin materiaalia samplaukseen/remixeihin.

Ei mitenkään yllättävää, sattuupa tätä tapahtumaan enempi länsimaisessa poppipiireissä.

Avatar
Alpha Omega
Viestit: 63
Liittynyt: La Huhti 08, 2006 20:21

Viesti Kirjoittaja Alpha Omega » Ma Huhti 14, 2008 13:13

finnleo kirjoitti: Kyseessä on luultavimmin sample jostain perinne veisusta, jotka kummatkin on jostain sattunut löytämään ja soveltaneet.

jos muisti pelaa oikein kappaleista tulee public domain materiaalia 75 vuoden jälkeen julkaisusta, jolloin voi soveltaa miten haluaa. Tottakai lupaa kysymällä voi hyödyntää tuoreempaakin materiaalia samplaukseen/remixeihin.

Ei mitenkään yllättävää, sattuupa tätä tapahtumaan enempi länsimaisessa poppipiireissä.
Oolrait. Nyt pystyy taas nukkumaan yöllä :)

Avatar
escape_rope
Viestit: 692
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 22:02
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja escape_rope » Ma Huhti 14, 2008 15:12

Tuli tässä aamulla mieleeni, kun Death Notejani selailin, että sisältääkö enkkuversio Death Note 13 How to read sellaisen L-kiiltokortin, joka ainakin samaisen japanilaisen pokkarin mukana tuli? Vai onko tuo kortti mukana pelkästään alkuperäisessä pokkarissa?
Ajattelin nimittäin hankkia pokkarin enkuksikin, vaikka japanilainen jo hyllystä löytyy. Mieleni perukoilla vain kävi sellainen haavekuva kahdesta L-kortista.. voi elämä :'DD

Avatar
Aoi
Viestit: 384
Liittynyt: Su Kesä 04, 2006 20:03
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Aoi » Ma Huhti 14, 2008 16:05

Hibine kirjoitti:-- sisältääkö enkkuversio Death Note 13 How to read sellaisen L-kiiltokortin, joka ainakin samaisen japanilaisen pokkarin mukana tuli? Vai onko tuo kortti mukana pelkästään alkuperäisessä pokkarissa? --
Kyllä siinä jonkunlainen L-kortti tuli mukana. Ensimmäisten sivujen välissä sellainen kaksiosainen (kylläkin kiinnioleva, sillä en ole sitä avannut) pahviläpyskä, jossa muistaakseni on L:n oikea nimi... Sitäkö tarkoitit? Vai jotain ihan muuta? :P En ole kotona, joten en pysty omasta kirjastani tarkemmin tutkimaan asiaa.
Suosikkimangani: Nodame Cantabile, Sunadokei (Sand Chronicles), Yotsuba&!, Hikaru no Go sekä Fullmetal Alchemist. Suosittelen tutustumaan :]

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 28 vierailijaa