mangojen ikärajat

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Jariten
Viestit: 37
Liittynyt: Su Marras 11, 2007 03:01
Paikkakunta: NetherWorld

Viesti Kirjoittaja Jariten » Su Marras 11, 2007 05:29

no kyllä hentaimangojen takakansissa pitäisi olla ennemminkin "kielletty alle 18 vuotiailta", kuin "ei suositella alle 18 vuotiaille", eikös? koska jos tommoset ois suosituksii niin jokaikinenhän pikkukakara olisi ostamassa tommosii "tuhmia" mangoja... :pp
modernia puhetta

Avatar
annikka
Viestit: 117
Liittynyt: La Marras 03, 2007 01:43
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja annikka » Su Marras 11, 2007 22:50

Eivät ainakaan nettikaupoista tilatessa mitenkään seuraa ostajien ikää, mutta yleensä kyllä vaativat täysi-ikäisyyttä tilaamiseen. Joskus mietin että uskallanko mennä ostamaan yaoita Fantasiapeleistä kun ne ovat k18 ja olen sen verran kakaran näköinen, mutta eipä ole tullut sanomista. Eivätkä ole edes myyjät katsoneet mitenkään, pitävät vain jälleen yhtenä yaoi-fangirlinä.
Omasta mielestä se "yli 12-vuotiaille" ei ole hyvä Suomi julkaisuissa. Lähinnä sen takia että omasta mielestä jotkut julkaisut vaatisivat korkeammankin suosituksen...

Avatar
Hecchan
Viestit: 212
Liittynyt: Pe Maalis 03, 2006 16:54
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Hecchan » Ma Marras 12, 2007 18:22

pottums kirjoitti:Joskus mietin että uskallanko mennä ostamaan yaoita Fantasiapeleistä kun ne ovat k18 ja olen sen verran kakaran näköinen, mutta eipä ole tullut sanomista.
Eikös se niin ole, että nämä ulkomaalaiset ikäsuositukset eivät Suomessa päde? Itse olen useinkin yaoita ostanut, eikä koskaan ole ollut minkäänlaista hämminkiä. :3

Avatar
Tsubasa
Viestit: 631
Liittynyt: Pe Loka 24, 2003 19:05
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tsubasa » Ke Marras 14, 2007 00:51

@Bay@ kirjoitti:Eiköhän se riipu ihmisestä itsestään että millaista kestää lukea, mutta onhan nuo suositukset ihan hyvät ettei joku 7-vuotias rupee itkemään nähdessään esim. salapoliisi Conan:issa tapahtuvia murhia :>
Amerikkalaiset ja Dragon Ballista johtuen myös suomalaiset kustantajat tykkäävät pelata varman päälle. Shonen Jumpin, Shonen Sundayn ja muiden shounenlehtien sanotaan usein olevan suunnattu kaksitoistavuotiaille, mutta totuus(tm) on se, että niitä lukevat myös monet ala-asteikäiset - kuusivuotiaista alkaen. Eivätkä japanilaislapset sen häiriintyneemmiksi ole siitä kasvaneet. Yleensäkin on jännää, kuinka ikärajojen valvomista ovat usein kärkkäästi vaatimassa lähinnä ne, jotka ovat niukin naukin niiden yläpuolella...

Aiheesta lisää täällä.

Avatar
female Itachi
Viestit: 34
Liittynyt: La Maalis 24, 2007 21:37
Paikkakunta: Alavus

Viesti Kirjoittaja female Itachi » Ti Tammi 01, 2008 21:14

Niihin mangoihin joissa on vähänkin alastomuutta (esim. Ranma ½) vois laittaa vähän korkeamman ikärajan kuin mitä niissä on (Ranmassa ei ollenkaan ikärajaa!). Jopa se K-12 tai -13 vois auttaa.
Omen i-Estel Edain ú-chebin estel anim.

Avatar
maron-chan
Viestit: 89
Liittynyt: Ke Loka 17, 2007 15:56
Paikkakunta: joossain siel..

Viesti Kirjoittaja maron-chan » Ti Tammi 01, 2008 23:24

Blah!
Itselleni se on ihan sama.
Jos pidän jostain sarjasta vaikka se on itseäni vanhemmille suunnattu niin luen sitä ,sillä pidän siitä kyseisestä sarjasta (oli se mikä hyvänsä) enkä tee tabua mistään ikäsuosituksista. Vaikka onkin hyvä ettei joku juuri lukemaan oppinut rupea lukemaan sarjista jossa on jotain sanoja joita sen ikäinen ei ymmärrä.Joten on ihan hyvä että takakansissa on huomautuksia.

Avatar
sarkkuli
Viestit: 24
Liittynyt: To Elo 09, 2007 22:24
Paikkakunta: oulu

Viesti Kirjoittaja sarkkuli » Ke Tammi 02, 2008 00:59

noh noh,alastomuus on kaunis ja luonnollinen asia. :lol:
jos et ole kokenut kaikkea 18-vuuoteen mennessä voit yhtä hyvin kuolla.

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ke Tammi 02, 2008 06:21

Sinänsä tässä on pointtia. Alastomuus itsessään ei pitäisi kaikista maailman maista Suomessa olla mikään eeppinen tabu. Moinen sopii paremmin niihin meitä Viisaampiin ja Suurempiin (tm) maihin jonka kansalaisilla oli jumalan heitä luodessa jo valmiina vaatteet päällä. Hyväksykäämme asemamme pakanoina ja eläkäämme sen mukaan miten on tähänkin asti pärjätty. Suomalaiset keskimäärin näkevät alastomuutta aika usein pienestä lapsesta pitäen, emmekä siitä erityisen ujoja ole uutisoinnissa tai vaikkapa omissa elokuvissammekaan.

Mielestäni animeen ja mangan massaan mahtuu huomattava määrä esimerkkejä tapauksista, joissa paljasta pintaa näytetään ilman sen massiivisempaa seksuaalista kontekstia. Toki usein nämä vastaanotetaan fanien toimesta LVI-alan kunnossapitotöitän, mutta totuuden sopiikin olla katsojan silmässä. Ei pidä tuomita asiaa vain sen takia että sen voi halutessaan ymmärtää tavalla, joka ei ole kristillispoliittisesti korrektia.

Ei ole mukavaa, että sinänsä harmiton alastomuus rinnastetaan usein seksiin ym. asioihin jotka sinänsä ikärajoja luonnollisista syistä tarvitsevatkin. Onkin ollut varsin positiivista nämä tietyt julkisuuden (naispuolisten) henkilöiden kommentit, joissa vaatekauppojenkin alusvaatemainoksia kehutaan pitkälti samoilla perusteilla.

Nyt kun keskusteluun vielä saataisiin mukaan joku naturalisti kertomaan hieman enemmän...

Avatar
Meishin
Viestit: 207
Liittynyt: Pe Kesä 30, 2006 19:18
Paikkakunta: Ylivieska

Viesti Kirjoittaja Meishin » Ke Tammi 02, 2008 07:52

Minulle sattui tuossa ennen joulua semmoinen hauska juttu kun olin ostamassa FMwS 3:sta ja FMA 11:sta. Kassalla myyjä kysyi henkkareita koska siinä on ne suositellaan yli 12-vuotiaille xDD. Se myyjä ilmeisesti oli joku harjoittelija muutenkin. Ja se oli sitä mieltä "ei tällaistä kyllä ennen ole näkynyt" niistä merkinnäistä. Onneksi minulla oli näyttää mopo kortti ettei tarvinnu mennä toiseen kauppaan niitä ostamaan...

Avatar
madu
Viestit: 1442
Liittynyt: To Elo 02, 2007 14:31
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja madu » Ke Tammi 02, 2008 08:56

Jos syö liian vanhoja mangoja maha saattaa tulla kipeäksi.

Onko missään länsisarjakuvissa ikäsuositusta? Skidinä joskus lueskeltiin kavereiden kanssa Spawnia ja ainakin silloin kun ikä ilmaistiin kahden käden sormilla se tuntui aika tiukalta tavaralta, ei kyllä tule minkäänlaista muistikuvaa ikärajoista kannessa?

Avatar
Ikara
Viestit: 260
Liittynyt: Su Huhti 15, 2007 19:17
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Ikara » Ke Tammi 02, 2008 16:55

Jos Luoja olisi halunnut meidän näkevän toisiamme ilman vaatteita, olisimme syntynytkin alasti. Niinhän se menee.

Mangojen ja muiden hedelmien ikärajat ovat kohtuulliset. Eivät järkevät, mutta kohtuulliset. Pienellä oman hyllyni vilkuilulla huomasin, että esimerkiksi Full Moon wo Sagashite ikäsuositus on 13 vuoden verran, kun taas enemmän pintaa paljastavan ja huomattavasti väkivaltaisemman Ragnarökin rajoite on jopa vuoden vähemmän. Itse pidän tätä ikärajoitus asiaa täysin oman järjen käytön ja yksilön käytöksen sekä ajatusmaailman alaisena otsikkona. Kehittynyt 11-vuotias saa mielestäni lukea yaoi painoitteista mangaa, jos sitä niin kovasti haluaa. Tosin lapsen pitää antaa olla lapsi, mutta luulen että suhteellisen moni kakara kuulee "kukista ja mehiläisistä" hetero mielessä jo ennen kymmenen vuoden ikää. Tosin saatan olla väärässäkin, jokaisella perheellä kun varmaan on oma tyylinsä toteuttaa lapsen seksuaalinen kasvatus.

Itselleni ei mitään haittaa kahdentoista vuoden iässä yaoin lukemisen aloittamisesta, Sensitive Pornographin katsomisesta ja lukemattomien väkivaltaisten K-18 elokuvien katselusta ole ollut. Tai, vaikutukset eivät ainakaan vielä ole näkyneet. Tosiaan tämäkin asia on yksilöstä kiinni.
In the beginning The Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
~ Douglas Adams

Avatar
MissClaws
Viestit: 108
Liittynyt: La Tammi 19, 2008 14:05
Paikkakunta: Porvoo

köh köh

Viesti Kirjoittaja MissClaws » La Tammi 19, 2008 19:20

Minä itse ostin k-16 mangan. Eikä sanottu mitään.
Ei kai ne silleen mangassa sitä kato...
Ellei joku 10 vuotias käy hakemassa mitään k-17 tavaraa. x)

Ryo Hazuki
Viestit: 178
Liittynyt: Ke Kesä 15, 2005 22:50
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Ryo Hazuki » La Tammi 19, 2008 20:10

madu kirjoitti:Jos syö liian vanhoja mangoja maha saattaa tulla kipeäksi.

Onko missään länsisarjakuvissa ikäsuositusta? Skidinä joskus lueskeltiin kavereiden kanssa Spawnia ja ainakin silloin kun ikä ilmaistiin kahden käden sormilla se tuntui aika tiukalta tavaralta, ei kyllä tule minkäänlaista muistikuvaa ikärajoista kannessa?
Joissakin 80-luvun lopun ja 90-luvun alun Batmaneissa on kannessa "ei suositella heikkohermoisille" tai jotain vastaavaa samoin kuin muistaakseni Kalmassakin.

Avatar
Nagisa_Sensei
Viestit: 25
Liittynyt: Su Helmi 10, 2008 08:37
Paikkakunta: Manor of Sleep
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Nagisa_Sensei » Su Helmi 10, 2008 10:26

Enpä usko, että myyjät alkavat kysyä henkkareita k-18 mangojen parissa, mutta kyllä varmaan hiukan katsovat jos manga on muoveissa. Netistähän kukaan ei ala kysymään mitään, koska oletetaan henkilön olevan jo 18 vuotias.

Olen monta kertaa miettynyt, voiko fantsusta ostaa k-18 mangaa, ilman että kukaan tulee sanomaan mitään... Moni on sanonut ostaneensa k-18 mangaa ilman sen kummoisempia kyselyitä. Mutta itse en ole vielä kokeillut...
" I'm sorry, my dear Knight. I'll be going before you, but remember. "

"Our hearts are Always as One"

!!!!!Code Geass R2 Tulee Huhtikuussa!!!!!

Avatar
sarkkuli
Viestit: 24
Liittynyt: To Elo 09, 2007 22:24
Paikkakunta: oulu

Viesti Kirjoittaja sarkkuli » Ti Helmi 12, 2008 19:45

En uskonutkaan myyjien kysyvän ikärajaa,sarjakuvien ikäluokittelut on niin moniselitteinen juttu.Minusta on okei, jos 12-v skidi ostaa k-16 tai k-18 sarjakuvia,koska sarjikset no, ovat vain sarjiksia.Eivät mitään ultraväkivaltaisia, tunnelmalla varustettuja ohjaajien hengentuotteita.
:o :o :o
jos et ole kokenut kaikkea 18-vuuoteen mennessä voit yhtä hyvin kuolla.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 31 vierailijaa