Näyttäkää anime/mangakokoelmanne

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Avalkis
Viestit: 16
Liittynyt: Ti Helmi 04, 2014 20:09
Viesti:

Re: Näyttäkää anime/mangakokoelmanne

Viesti Kirjoittaja Avalkis » Su Tammi 22, 2017 20:34

Tällä kertaa pieni mutta pippurinen Osamu Tezuka -kokoelmani. Erityisesti Hinotori eli Phoenix eli Tulilintu on herran töistä suosikkini. Filosofista, runollista, syvällistä ja eeppistä materiaalia, suurena kontrastina hupaisat lapsenomaisetkin piirroshahmot pyöreän piirrosjäljen kera. Nostaisin tämän maailman kirjallisuuden huipulle, kuten olen huomannut muidenkin aiheeseen syventyneiden todenneen. Sen verran rankkaa kamaa, että ei kovin usein tule oltua kyseisissä sopivissa sfääreissä ja mielentiloissa.

Olisi mielenkiintoista kuulla mietteitänne tästä ja muistakin Tezukan saagoista ja lempi-animeistanne?

Kuva

Halusin juuri tuon japanilaisen hankalasti löydettävän manga-version punaisessa kotelossa nähtyäni netissä tämän mainoksen vuonna 2010. En vain voinut sitä jostain syystä vastustaa; tämän tyylikäs minimalistinen graafinen ilme vetosi versioista eniten. Google translatorilla Yahoon kautta otin yhteyttä randomilla myyjiin ja lopulta tärppäsi; eräs japanilainen herra minulle boksin jostain onnistui hankkimaan.

Kuva

Onnekkaasti mukana oli vielä mangojen punaiset pölytaskut jotka usein näistä puuttuvat! Varsin pienikokoiset mangat ja boksi, muuten. (Ei sentään tulitikkurasian kokoisia, kun siinäkin muodossa koko Tezukan tuotanto julkaistiin.)

Boksi oli varsin haastava ja hankala artikkeli, mutta Space Firebird - Avaruuden tulilintu on VHS-kasetti ja ylipäänsä esine, jonka eteen olen ylivoimaisesti eniten nähnyt vaivaa ja työtä koskaan. 1980-luvun vuokrakasetti on siis käytännössä yhtä harvinainen kuin Tulilintu itse ja saavutti lähes kyseisen Phoenix-mytologian mittaisia eeppisiä piirteitä saadakseni kasetin haltuuni :P. (Vastaavasti mangassahan tavoitellaan Tulilintua ja sen verta tuhansien vuosien aikajanoissa.)

Tezukan anime-tuotannosta olen Tulilinnun lisäksi pitänyt eniten Marine Express -piirretystä, jossa matkataan meren alla Los Angelesista Japaniin. Siinä esiintyy paljon tuttuja Tezukan tähtihahmoja eri rooleissa.

Kuten varmaan aika monella, laajempi tutustumiseni mangaan, animeen ja Tezukaan tapahtui Paul Gravettin suositun Manga-historiikin myötä. Tapasin Gravettin vuonna 2010 sarjakuvafestareilla ja sain kirjaan omistuskirjoituksen.

PS. Tuo God of Manga on erinomainen lähdeteos taiteilijasta kiinnostuneelle. Mukana tulee DVD, jolla nähdään Tezuka työnsä touhussa. Tällainen on harvinaista arvokasta materiaalia ja tuo esim. mieleen elokuvan, jossa Picasso piirtää livenä lasilevyille.
Viimeksi muokannut Avalkis, Su Tammi 22, 2017 23:45. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Art of Avalkis: Suomalaisia scifi- & fantasiaelokuvia, sarjakuvia, animaatiota, musiikkia ja taidetta
Videomuseo-blogi: piirretyt & elokuva-arviot

Avatar
Sun
Viestit: 93
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 12:54

Re: Näyttäkää anime/mangakokoelmanne

Viesti Kirjoittaja Sun » Su Tammi 22, 2017 23:32

Toi Metropolis on kyllä hyvä elokuva, itseltä löytyy juurikin sama. Kai se pohjautuu jo 20-luvulla tehtyyn saman nimiseen mykkäelokuvaan, jota en ole nähnyt. Mangapuolelta Osamun töistä olen lukenut toistaiseksi vain Ayakon. Se on kolmiosainen manga, mutta ostin sen sellaisena yhtenä kovakantisena painoksena kerran finnconista. Sittemmin tosin myin sen eteenpäin. Joka tapauksessa melko rankkaa tarinaa tässäkin draama/historiamangassa oli.
Astro Boy kiinnostaisi sinällään, sillä onhan se aika iso nimi mangan/animen historiassa, mutta ei ole toistaiseksi tullut tutustutta tähän.

Avatar
Avalkis
Viestit: 16
Liittynyt: Ti Helmi 04, 2014 20:09
Viesti:

Re: Näyttäkää anime/mangakokoelmanne

Viesti Kirjoittaja Avalkis » Ma Tammi 23, 2017 11:44

Jonkin sattumanvaraisen Astro Boy -mangan joskus kirjastosta lainasin. Siinä oli varsin mielenkiintoinen robottieläinhuvipuisto-tarina. Virallisen sivun mainioiden listausten perusteella saattoi olla #47. Monster in the Robot Land (1962). Siitä vaikuttaa olevan myös anime-sovitus.
http://tezukaosamu.net/en/manga/291.html

Space Firebirdin (1980) lisäksi kiinnostaa nähdä nuo muutkin Tulilintu-animet:
- The Phoenix: Chapter of Ho-Ou (1986) (OVA) 60min
- The Phoenix: Space (1987) (OVA) 48min
- The Phoenix: Chapter of Yamato (1987) (OVA) 48min

Aiheesta tehtiin myös live-elokuva johon oli yhdistetty animaatiota, The Phoenix: Chapter of Dawn (1978).

Myös Tezuka-aiheisia retropelejä on, kuten Tulilintu Famicomille (1987) ja MSX-2:lle (1989), Astro Boy Famicomille (1988).
Art of Avalkis: Suomalaisia scifi- & fantasiaelokuvia, sarjakuvia, animaatiota, musiikkia ja taidetta
Videomuseo-blogi: piirretyt & elokuva-arviot

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 80 vierailijaa