Kirjaston manga

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Kuruwin
Viestit: 35
Liittynyt: Pe Heinä 05, 2013 16:44
Paikkakunta: Kitee

Re: Kirjaston manga

Viesti Kirjoittaja Kuruwin » Pe Heinä 05, 2013 19:06

Kiteellä on kyllä asiat aika surkeasti. Ne ainoat sarjat mitä löytyy on justiinsa sitä pikku tytöille sopivaa moskaa. Lähimmässä isossa kirjastossa eli joensuussa ei myöskään asiat mitenkään paljon paremmin ole. Joensuussa on vähän enemmän vaihtelua mutta ei sieltäkään oikein mitään minun makuuni ole silmään osunut (Battle Angel Alita oli ihan ok sarja)

Tietenkin pitää tosin huomioida että en joensuussa usein asioi joten voi tietenkin olla niinkin että sieltä on sarjoja jotka ovat jatkuvasti lainassa.

No ainakin sieltä löytyy ilmeisesti kaikki Dragon Ballit joten ehkä ne tulee luettua jossain vaiheessa kun eihän se lainaaminen mitään maksa.

Avatar
illusiα
Viestit: 57
Liittynyt: Pe Marras 02, 2012 18:02
Paikkakunta: Kirkkonummi
Viesti:

Re: Kirjaston manga

Viesti Kirjoittaja illusiα » Su Heinä 07, 2013 21:03

Kyllähän täältä mangaa löytyy, mutta valtaosin pelkkää shoujoa. Toki löytyy myös Narutoa, Bleachia, FMA'ta, Dragon Ballia etc. , mutta niistä vain ensimmäisiä osia - loput pitää varata pääkirjastolta.
Päivittävät kuitenkin kiitettävän hyvin varastojaan, Vampire Knightia, Gonia, Soul Eateria ja ainakin vielä Navi Lunaa löytyy nykyään hyllystä. Animepuolella on ainoastaan Ghibliä.

Kirjaston sivuilla valikoimassa luetellaan noitten lisäksi mm. Kitchen Princess, Sugar Sugar Rune, Emma, Fushigi Yuugi, Fruits Basket, Orange Planet, One Piece, Suzunari, K-On!, Yotsubato, nichijou, Inuyasha, Conan, Ranma, Nana, Chi's Sweet Home, Azumanga Daioh, Power!!, Mermaid Melody, Kamikaze Kaitou Jeanne ja loput Tanemuran suomennetut sarjat, TMM, .hack, Karin, Princess Ai, Chrono Crusade, Alice 19th ja Imadoki!.
Ruotsinkielisenä löytyy paljon muitakin sarjoja, kuten Chobits ja Magic knight rayearth.
"He's saying 'I'll eat more high class cotton, I don't want to get a cold'."
――Cotton!?
"Meto only eats cotton. He's a doll."

Avatar
Shenden
Viestit: 43
Liittynyt: La Helmi 23, 2013 16:32
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Kirjaston manga

Viesti Kirjoittaja Shenden » La Heinä 20, 2013 19:31

Täällä Sotkamossa on kyllä aika surkeat valikoimat, olisikohan hyllyssä
FMAt, DragonBallit, Conania, Narutoa ja pari hajanaista sarjaa. Jos oli tuota "piru hovimestariksi"-mangaakin se taitaa olla aina lainassa (en muista japaninkielistä nimeä). Joskus joku lahjoitti japanilaisia muotilehtiä, mutta en tiedä mitä niille sittemmin kävi.

Torniossa taas on aivan loistava valikoima, on Bleachit, Chugo Charat, FMAt, voisi sanoa että melkein kaikki mitä on ilmestynyt kaupan hyllyille. Lehtihyllystä löytyy Japanpop ja Anime-lehti sekä taitaa olla pari jpop - ja rock-kiekkoakin.

Animesta en oikein tiedä. :-D

~Akkeeeh~
Viestit: 7
Liittynyt: Ti Loka 29, 2013 23:56
Paikkakunta: Punkalaidun

Re: Kirjaston manga

Viesti Kirjoittaja ~Akkeeeh~ » Ke Marras 27, 2013 22:33

Kyllähän sitä löytyy. Ja täällä korvessa ei paljoo lainata. Kun vähän valittaa kirjasto henkilökunnalle nii eikös sitä ala pian mangaa virtaamaan. (: Pakko nyt kyll sanoo että vaikka haluiskin omistaa kaiken, niin on pakko sitä kirjastoo käyttää. Tänne kauppoihin tulee sit niin hitaasti kaikki sarjat että ehkä parempi tyytyä kirjaston antimiin. (: P

P.s Kyllä siinä kestämistä kun kirjaston johtaja on täys tohelo + vähän hidas. Mutta mitä sitä ei tekis Mangan vuoks ?

Avatar
Gintoki
Viestit: 365
Liittynyt: Pe Heinä 23, 2010 11:01
Paikkakunta: Helsinki, Gensokyo

Re: Kirjaston manga

Viesti Kirjoittaja Gintoki » To Marras 28, 2013 11:29

~Akkeeeh~ kirjoitti: P.s Kyllä siinä kestämistä kun kirjaston johtaja on täys tohelo + vähän hidas. Mutta mitä sitä ei tekis Mangan vuoks ?
*huoh*.......En haluaisi alkaa motkottamaan tuosta, mutta mahdollisesti pieni infopläjäys voisi olla hieman tarpeen.

Kun me kirjastoissa(olen siis kirjastovirkailija, jos ihmettelet Me-sanan käyttöä) saamme asiakkaalta suoran hankintatoiveen asiakkaalta täällä Helsingissä, niin laitamme sen lapulle ja kirjaamme sen Helmet-järjestelmän hankintatoive-sivuille tai omaan Helmi-intraamme, jos se toive on sellainen joko harvinaisuutensa tai erikoisuuden vuoksi, että se vaatii muidenkin kirjastojen huomiota. Mangat, ja kaikki muukin, valitaan listoilta ainakin täällä Helsingin, Vantaan ja Espoon alueella. Sanoisin että isoimmissa kaupungeissa tehdään valinnat listalta. Jos mangaa ei ole listoilla, ei sitä yleensä silloin hankitakaan. Poikkeuksia on toki lahjoitukset ja hankintatoimiston tyyppien jotkut mystiset omat lähteet. Suullisen perimätiedon mukaan meillä Helsingissä yks kaveri vetelee jäjestelmään ajoittain omia suosikkejaan sarja kerrallaan(Dorohedoro, GTO; Shonan 14 Days, Genshiken). Mistä lie hankkii...

Mutta....asiaaaaan....Pienemmissä kirjastoissa, pienissä kunnissa siis, kirjastoilla on usein sopimus paikallisen/lähimmän isohkon kirjakaupan kanssa. Ja jos mangaa ei toistuvista pyynnöistä huolimatta hyllyihin putoile, on syynä joko kirjaston tätien linja sitä vastaan(epätodennäköistä, muttei poissuljettu vaihtoehto. Tiedän tädin jonka kirjasto sai lahjana Juha Vuorisen "Juoppiksia" ja tämä ei niitä hyväksynyt hyllyihinsä...vaikka ilmaisia olivatkin ja lensi hyllyistä lainaan niin että rymisi) tai määrärahoista ei liieemmin jää muuhun kuin välttämättömimpiin.

Ja toki myös saatavuus vaikuttaa. Ja tämä rahavaroihin liittyvä kysymys, että onko kannattavaa tilata mangasarjaa yhdelle asiakkaalle, joka lukee ne kerran ja sitten se on siinä. Jotta hankkiminen on kannattavaa, on niteiden ylitettävä tietty lainamäärä esim. 2 vuodessa. Annettua määrää ei standardina ole, koska se taannehtii paikkakunnan ja aineistotyypin ja monen muun tekijän korrelaatioiden mukaan. Vuosittaisista lainamääristä pilkotaan prosenteiksi sitten esim. tietokirjat, aikuisten kauno, lasten ja nuorten matsku jne...Nuo antavat osviittaa ensi vuoden hankintoihin...

Ja toki tämäkin puoli, että vaikka kaikki olisi rahan ja muun suhteen OK, niin ei se täti ehdi heti toiveen kuultuaan Ärrälle pyöräillä. Hommaa niillä riittää, jos koko kirjasto on vaikka kahen ihmisen harteilla...

Jooo...sori....meni sittenkin saarnaamiseks....ei pahalla^^
Terveellisen fanituksen rajat ylittänyt OtakuOlento

~Akkeeeh~
Viestit: 7
Liittynyt: Ti Loka 29, 2013 23:56
Paikkakunta: Punkalaidun

Re: Kirjaston manga

Viesti Kirjoittaja ~Akkeeeh~ » Pe Marras 29, 2013 00:05

Ei ei ei! :DD En tarkoittanut Todellakaan että kirjastovirkailijat ois kaikki huonoja! :D Meiän kirjastoon vaihtui juuri äskettäin se kenestä puhuin ja jotenkin vieläkin potuttaa että vanha lähti. Hän oli hauska ja kiltti siksi jäi kaivelemaan enkä voinut antaa uudelle anteeksi -vaikka hänen vikansa se eläkkelle jääminen tietenkään ollut- on se uusikin nyt näyttänyt kyntensä sillä kirjastoon virtaa mangaa joten tosi kiittollisia ollaan! (: Toivottavasti et ottanut äsköistä kommenttiani liian tosissasi! (::

Avatar
Gintoki
Viestit: 365
Liittynyt: Pe Heinä 23, 2010 11:01
Paikkakunta: Helsinki, Gensokyo

Re: Kirjaston manga

Viesti Kirjoittaja Gintoki » Pe Marras 29, 2013 11:34

En toki...ihan vaan yleisiä käsityksiä korjailin. Mun tapa vaan kirjottaa on välillä vähän suorasukainen ja saarnaava. No harm done ^^
Terveellisen fanituksen rajat ylittänyt OtakuOlento

Avatar
Angel Without Wings
Viestit: 34
Liittynyt: Ma Heinä 01, 2013 11:38

Re: Kirjaston manga

Viesti Kirjoittaja Angel Without Wings » To Helmi 06, 2014 12:03

Siihen nähden missä kaupungissa asun, olen yllättynyt manga määrästä ja siitä, että ne on osattu luokitella lasten- että aikuistenosastolle. Löytyy englannin- ja suomenkielellä ja sarjoja joita tähän hätään muistan nimeltä: Hopeanuoli, Naruto, Inuyasha, Fullmoon Wo Sagashite, Weed, Ranma, Conan, Fullmetal Alchemist, Pita-ten, Nana, Oh! My Goddes, Shugo Chara...

Pienen Fantsun verran c,:
Ja muistakaa, että jos ette löydä ostajia myymille mangoillenne, kirjasto ottaa ne mielellään. Joskus saatetaan antaa jotakin vastapainoksi.

chibotaku
Viestit: 19
Liittynyt: Pe Helmi 21, 2014 20:37
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

Re: Kirjaston manga

Viesti Kirjoittaja chibotaku » To Helmi 27, 2014 16:39

Meidän kirjastossa on todella hyvä valikoima näin pieneen kuntaan verrattuna.
Kaikki mitä muistan on: Weed, Naruto, DBZ, Emma, Shugo chara, Gon, Azumanga daioh, Ranma1/2, K-ON, Kamikaze kaitou jeanne, Tuulen laakson Naucikaä, Navi luna, Chi's sweet home, Hiroshiman poika, Maameren tarinat ja Liikkuva linna. Siellä on myös jotain manga-oppaita ja sen sellasta:)
Viimeksi muokannut chibotaku, La Huhti 19, 2014 15:56. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Super junior=<3

Avatar
Allu
Viestit: 683
Liittynyt: Ma Huhti 25, 2005 16:26
Paikkakunta: Kotka

Re: Kirjaston manga

Viesti Kirjoittaja Allu » Pe Maalis 14, 2014 22:54

Aina tässä aiheessa on sama laulu, että valikoimat ovat kirjastoissa huonot. Monet valittelijoista eivät tunnu edes olevan selvillä omien kirjastojensa tarjonnasta.

Joka valittelit Kiteen tarjonnan huonoutta. Mene tuonne ja hae tiedonhausta sanalla "manga". Tuloksia tulee 31 sivua. Massiivisemmat sarjat, kuten One Piece, Ranma ja Naruto napsaisevat toki aika suuren osan pois, mutta jäljelle jää niidenkin jälkeen aikamoinen määrä luettavaa. Äkkiseltään näyttäisi siltä, että sieltä löytyisi lähes kaikki suomennetut mangat. Tarjonta on siis HYVÄ. Englannin kielisiä teoksia, joilla ei ole kotimaista julkaisijaa ei käsittääkseni oteta kirjastoihin yhtä herkästi.

Sotkamossakin näyttäisi olevan varsin jees jees valikoima.
This mystery is already on the tip of my tongue!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 31 vierailijaa