Huomautuksia vanhemmilta kun ostat

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » La Helmi 09, 2008 22:37

Tajusinpa taas tänään että tähän on itselläkin sanottavaa, vaikka vanhempien rahatilannetta en ole häiriköinyt vuosiin.

Nimittäin, minä en ole saanut noottia asunnon, auton, television saatika mangan tai animen ostamisesta. Sen sijaan saan kuulla joka kerta puhuttaessa cosplaysta että sehän on hirveän kallista. Kaikista maailman asioista (joita minulla piisaa) josta voisi valittaa, valitetaan siitä yhdestä joka ei edes tuhoa luontoa erityisen paljoa.

Tuollaisia ne nykyajan aikuiset on, eivät yhtään ymmärrä meidän viattomia harrastuksia. Hirveää.

Avatar
Nagisa_Sensei
Viestit: 25
Liittynyt: Su Helmi 10, 2008 08:37
Paikkakunta: Manor of Sleep
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Nagisa_Sensei » Su Helmi 10, 2008 10:07

Kyllähän he ovat sanoneet, että aika moinen kasa on niitä on.

Oikeastaan he ovat aina kyselleet tarkasti, kuinka monta tuli ostettua kun käy helsingissä. Vastauksissa voi hiukan vähennellä muutaman mangan pois laskuista. Mutta eivät he suurempia palopuheita tai mitään sellaisia ala pitämään. Joskus vain hiukan on tullut sanomista.

Mutta se on meidän harrastuksemme, joten he yrittävät hyväksiä sen.
( sama kuin isällä on kitarat ja moottoripyörä, on meillä mangat)

Peleistä he sanovat enemmän kuin mangoista, sillä he tietävät, että peleihin ei ole hirveästi aikaa koulun keskellä. Kysyvät joskus, tulenko ikinä saamaan kaikki pelit loppuun asti koulun keskellä. Mutta onhan jo yksikin peli pelattu muutamaan kertaan läpi.
" I'm sorry, my dear Knight. I'll be going before you, but remember. "

"Our hearts are Always as One"

!!!!!Code Geass R2 Tulee Huhtikuussa!!!!!

Avatar
Marsipaani
Viestit: 458
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2006 15:22
Paikkakunta: Hyvinkää
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Marsipaani » Su Helmi 10, 2008 21:03

Nagisa_Sensei kirjoitti:Oikeastaan he ovat aina kyselleet tarkasti, kuinka monta tuli ostettua kun käy helsingissä. Vastauksissa voi hiukan vähennellä muutaman mangan pois laskuista. Mutta eivät he suurempia palopuheita tai mitään sellaisia ala pitämään. Joskus vain hiukan on tullut sanomista.
Huu... Yhessä vaiheessa oli itsellä ihan sama juttu!! Välillä isä kysyi, että kuinkas monta pokkaria sä nytten ostit? :lol: En kyllä vähentele laskuista mitään... Isä vain naurahtaa hieman, kun saa kuulla sen päättömän määrän, mitä pokkareita nyt olen silloin ostanut.
Muff'n~

Avatar
neri
Viestit: 25
Liittynyt: To Tammi 24, 2008 17:56
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja neri » Ti Helmi 12, 2008 05:05

Minulle ei ole sanottu muistaakseni muusta kuin peruukkien ostelemisesta cosplayhin :D "onhan sulla jo se vaaleanpunainen, eikö se ole tarpeeksi värikäs?" ^^

Avatar
sarkkuli
Viestit: 24
Liittynyt: To Elo 09, 2007 22:24
Paikkakunta: oulu

Viesti Kirjoittaja sarkkuli » Su Helmi 17, 2008 16:35

Se oli eräs todella kaunis päivä.Olin suomalaisessa ostamassa tilaamiani battle royaleita,kaikki meni hyvin siihen asti kunnes äitini pyysi että saisi vilkaista sitä(ei ollut ollut kelmuja).
`Tämähän on jumalatonta pornoa!!Nyt loppui sinun mangan lukemisesi!!
Tapahtui noin vuosi sitten,en toipunut siitä koskaan. :oops:
jos et ole kokenut kaikkea 18-vuuoteen mennessä voit yhtä hyvin kuolla.

Avatar
Melacck
Viestit: 47
Liittynyt: Su Kesä 12, 2005 17:24
Paikkakunta: Hourula (=Tornio)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Melacck » Ma Helmi 18, 2008 01:35

Viimeksi tänään (eilen) tuli kaupassa 'ihan miten vaan mut...'-tyylinen huomautus, kun olin päättänyt haalia kerralla parilta kuukaudelta rästiin jääneet 'markettimangat' kerralla kotiin, että noinko paljon.

Taidankin tehdä loput tämän kuun mangaostokseni isiltä ja äitipuolelta salassa, koska olen varta vasten kärvistellyn ja kiristänyt vyötä hankkiakseni muutamia murusia, joiden perään olen haikaillut jo jonkin aikaa.
"I didn't know what was proper... But I do now."

Avatar
Hokuto
Viestit: 108
Liittynyt: Su Heinä 15, 2007 19:41
Paikkakunta: Kaarina

Viesti Kirjoittaja Hokuto » Ma Helmi 18, 2008 11:51

Eipä vanhemmat oo mitään sanonu. Niiden mielestä on ihan sama mihin rahani käytän ja hyvä niin. Ainoa mitä ne on sanonu, että eikö se manga määrä jo riitä, mutta ei ole kuitenkaan mitään valittanu, kun olen käyny ostamas lisää.

Avatar
Elyse
Viestit: 268
Liittynyt: Ma Helmi 12, 2007 17:43
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Elyse » Ma Helmi 18, 2008 12:47

Lähes aina, kun luen jotakin mangaa/manhwaa esim. death notea, taikka demon diaryä, äiti aloittaa älämölön saatananpalvonnasta!!! Ei hyvä. Samoin kävi, kun aloin hankkimaan varusteita cossatakseni The Nightmare Before Chrismesistä Sallyä ja Oogie Boogieta. Näin se maailma on muuttunut.

Avatar
j-rocker
Viestit: 11
Liittynyt: Ma Helmi 18, 2008 14:32
Paikkakunta: Nurmes

Viesti Kirjoittaja j-rocker » Ma Helmi 18, 2008 15:01Äitini tukee harrastustani niin,että on ostanu muutaman kirjan ja neuvoo piirustuksissa ja arvioi niitä
:D Isä ei välitä siitä,sillä kaikki mikä ei ole pahaa minulle,on hyvä. Mangat ja animet maksan itse, joten siitä ei tule sanomista, mutta minä säästelen rahaa jonkin verran,että minä ostan 1-3 mangaa kolmen kuukauden aikana, mutta joskus saatan ostaa enemmän :lol:

Avatar
Fullmoon_
Viestit: 211
Liittynyt: Su Joulu 23, 2007 18:31
Paikkakunta: Imatra

Viesti Kirjoittaja Fullmoon_ » La Huhti 12, 2008 11:12

Ei vanhemmat yleensä mitään sano, mutta joskus ovat sanoneet kun ostan paljon kerrallaan että menee niin paljon rahaa mangaan, mutta sanon aina että omaahan rahaa se nyt on, niin jättää mut yleensä rauhaan. ;)

Avatar
Marsipaani
Viestit: 458
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2006 15:22
Paikkakunta: Hyvinkää
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Marsipaani » La Huhti 12, 2008 13:52

Melacck kirjoitti:Viimeksi tänään (eilen) tuli kaupassa 'ihan miten vaan mut...'-tyylinen huomautus, kun olin päättänyt haalia kerralla parilta kuukaudelta rästiin jääneet 'markettimangat' kerralla kotiin, että noinko paljon.
Joskus minunkin äidiltä tulee tuollaisia huomautuksia, varsinkin jos on juuri jäänyt muutama pokkari ostamatta.
Kyllä äiti varmaan nykyään haluaa tukea harrastustani jotenkuten, kyselemällä ja olla muka kiinnostunut siitä. Ei äiti enää muuten edes noteeraa koko harrastusta..
Muff'n~

Avatar
Zelenia
Viestit: 62
Liittynyt: Ke Marras 08, 2006 21:45
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Zelenia » La Huhti 12, 2008 18:42

Aika monesta asiasta tulee silloin tällöin kitinää, mutta ei juuri animesta tai mangasta... Tosin se saattaa johtua siitä, että harrastukset pulitan omasta pussistani. "Sittenpä oppii säästäväiseksi kun on peeaaa". Joihinkin tämä metodi ei toimi, mutta minuun kylläkin. Olen paljon tarkempi rahojen käytössä kuin vanhempani. :P

Faija osoittaa joskus laimeaa mielenkiintoa ulkomailta tulleita paketteja kohtaa, varsinkin isoja lähetyksiä, ja silloinkin lähinnä positiivisessa mielessä. Anime, manga tai mikään muu Japaniin liittyvä itsessään eivät häntä kiinnosta, mutta hän on innoisaan siitä, että opin niistä kieltä. "Voisit harrastaa jotain sellaistakin, mikä ajaisi sinut lukemaan kiinaa".
50e ylittävien summien siirtyminen nettikaupoissa huolestuttaa häntä joskus, mutta kyllä se minuakin hirvittää... Varsinkin jos tulee vastaan sellainen pytiikki, jossa ei ole aiemmin asioinut (ja joka ei välttämättä vaikuta luotettavalta). Mutsi (asuu toisessa kaupungissa) ei edes tiedä, että harrastan animen keräilyä, mutta hänet tuntien hän suhtautuisi siihen vähintään yhtä välinpitämättömästi.

Näin meillä...
Viimeksi muokannut Zelenia, La Huhti 12, 2008 21:10. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
soinap
Viestit: 367
Liittynyt: Ti Maalis 25, 2008 19:28
Paikkakunta: Forssan seutu

Viesti Kirjoittaja soinap » La Huhti 12, 2008 20:02

Äiti on aina ollut aikas epäileväinen nettikauppoja kohden eikä järinkään ilahtanut, kun kerroin päivää ennen paketin saapumista, että "joo, huomenna tulee 12 mangaa, jotka tilasin yheltä foorumilta ja makso **€". Että äiti ei oikeen luota näihin, mutta itse olen aika avoinmielinen nettikauppoja kohden, varsinkin kun asuu tälläsessä käpylässä, jossa ei juurikaan mangaa myydä -_______-

EDIT// Tänään kun kysyin äitiltä, et voisko se maksaa tililtä K2:n, niin se oikeestaan hymyili ja sano, et juu eiköhän se käy. Katoin vähän et wataah, mut kiva nähdä et se on tullut sinuiksi mun harrastuksen kanssa :>>>
Viimeksi muokannut soinap, Su Huhti 20, 2008 14:56. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
sissin
Viestit: 45
Liittynyt: Ti Helmi 05, 2008 21:44

Viesti Kirjoittaja sissin » To Huhti 17, 2008 15:01

Mulle ei olla mittään valiteltu, paitsi iskä on hiukan kyllästynyt tilaamaan mulle mangaa netistä (tietty itte maksan)

Avatar
Kaisa
Viestit: 84
Liittynyt: To Huhti 17, 2008 15:33
Paikkakunta: Äetsä

Viesti Kirjoittaja Kaisa » La Huhti 19, 2008 16:50

Ei ne silleen mitään oo sanonu, no tänään kun kannoi 8 mangaa kotiin oli ne vähän silleen "ai näin paljon?" mutta ei ne mtn. en ole vielä ostellut nettikaupoista mitään, niin en tiedä mitä niistä sanoisivat.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 53 vierailijaa