Ensimmäinen jakso

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Acolyte
Viestit: 339
Liittynyt: La Helmi 01, 2003 12:10
Paikkakunta: Kemi

Ensimmäinen jakso

Viesti Kirjoittaja Acolyte » Ma Elo 01, 2005 20:52

Oletko koskaan tyrmännyt jonkin sarjan ensimmäisen jakson perusteella, mutta sitten kuitenkin syystä tai toisesta jatkanut katsomista tajutaksesi pitäväsi sarjasta? Entä toisinpäin?

Ensimmäisen jakson perusteella tyrmäsin Fullmetal Alchemistin melko totaalisesti, mutta onneksi katsoin sarjaa pidemmälle :) Toisesta ääripäästä löytyy Noir, hieno ensimmäinen jakso johti johonkin aivan kauheaan :x
"It's a morally corrupt hypocrisy fuckfest of a world we live in" CorvusCorax

Avatar
Lunael
Viestit: 434
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2003 17:10
Paikkakunta: Oulu

Re: Ensimmäinen jakso

Viesti Kirjoittaja Lunael » Ma Elo 01, 2005 21:03

Acolyte kirjoitti:Oletko koskaan tyrmännyt jonkin sarjan ensimmäisen jakson perusteella, mutta sitten kuitenkin syystä tai toisesta jatkanut katsomista tajutaksesi pitäväsi sarjasta? Entä toisinpäin?

Ensimmäisen jakson perusteella tyrmäsin Fullmetal Alchemistin melko totaalisesti, mutta onneksi katsoin sarjaa pidemmälle :) Toisesta ääripäästä löytyy Noir, hieno ensimmäinen jakso johti johonkin aivan kauheaan :x
Sen olen huomannut että eka jakso saattaa pettää melkoisestikin. Yleensä tulee katsottua ne pari ensimmäistä jaksoa. Jos ne eivät nappaa, tai edes mitään mikä saisi kiinnostumaan kolmannesta jaksosta ei tule, arkistoidaan sarja varmaan muualle kuin katseltavaksi. Ehtii sitä myöhemminkin jos kuulostaa siltä että sarja petraa lopussa kulkuaan...

-Juha

Avatar
whispering
Viestit: 372
Liittynyt: Pe Huhti 04, 2003 20:16
Paikkakunta: Turku

Re: Ensimmäinen jakso

Viesti Kirjoittaja whispering » Ma Elo 01, 2005 21:14

Acolyte kirjoitti:Toisesta ääripäästä löytyy Noir, hieno ensimmäinen jakso johti johonkin aivan kauheaan :x
:? Hommahan lähti hienosti käyntiin, eikä tunnelma tipahtanu missään vaiheessa, päinvastoin ...muistelisin että tää on jo toinen (tai kolmas?) sarja josta oon ihan erimieltä sun kanssa. Seuraavalla kerralla kun haukut jotain sarjaa josta en oo kuullu, niin pitää varmaan ostaa se :wink:

Enivei Excel Sagan ekat jaksot oli jotain ihan järkyttävän huonoa, muutaman jakson jälkeen sitä jakso jo kattoa. Paraniko sarja vai nousiko sietokyky, tiedä siitä sitten...
Your just jealous because the voices talk to me.

Avatar
Acolyte
Viestit: 339
Liittynyt: La Helmi 01, 2003 12:10
Paikkakunta: Kemi

Re: Ensimmäinen jakso

Viesti Kirjoittaja Acolyte » Ma Elo 01, 2005 21:24

whispering kirjoitti::? Hommahan lähti hienosti käyntiin, eikä tunnelma tipahtanu missään vaiheessa, päinvastoin ...muistelisin että tää on jo toinen (tai kolmas?) sarja josta oon ihan erimieltä sun kanssa. Seuraavalla kerralla kun haukut jotain sarjaa josta en oo kuullu, niin pitää varmaan ostaa se :wink:
heheh ehkäpä :D Hmmh... Suosittelen Violence Jackia sitten ;) Se oli ensimmäinen anime jota en saanut edes ensimmäistä jaksoa katottua. Oli NIIN hirvittävää moskaa että ostokasetti lensi suoraapäätä roskapönttöön enkä ostanut uutta animea varmaan kolmeen kuukauteen sen jälkeen 8)

Sanotaan nyt niin että Noir ei mennyt koskaan mihinkään. Se vaan junnas paikallaan kun pimut ammuskelivat paikaltaan rynnäkkökiväärein varustautuneita ammattisotilaita vastaan. Eivätkä ottaneet yhtään osumaa. Huoh :lol:
"It's a morally corrupt hypocrisy fuckfest of a world we live in" CorvusCorax

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ma Elo 01, 2005 22:06

Crest of the Stars. Eka jakso ei oikein iskenyt mitenkään, mutta aut'armias kun sai toisen aloitettua, meinas vahinko käydä. Muistan vielä että silloin tilailin animeni Anime Castlesta ja tuli hätä saada ups-lähetyksellä loput kiekot. Muistan soitelleeni perään että voisikos millään hosua...

Itse asiassa hyvä ykkösjakso hirveän usein - animessa ja muussakin - meinaa aika huonoa sarjaa. Ykkösjaksot ovat kirous, kaikki pitäisi alkaa kakkosesta. Kuten tiedämme, Tampereella kakkonen on ykkönen.

Avatar
Rimppu
Viestit: 432
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2004 22:12
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Rimppu » Ma Elo 01, 2005 22:06

Aikoinaan katsoin Gensoumaden Saiyukin ensimmäisen jakson, enkä pitänyt yhtään mistään. Jostain syystä kuitenkin jatkoin katsomista ja koukutuin. Eihän tuo mikään elämää suurempi sarja ole ja nyttemin tiedän mangan olevan monta kertaa parempi, mutta esimerkkitapaus kuitenkin.

Samaten kuin tuo FullMetal Alchemist. Ensimmäisen jakson katsoin joskus vuonna miekka ja kirves, enkä tuntenut mitään suurta houkutusta katsoa enempää. Tässä kuukausi, pari takaperin minut kuitenkin istutettiin alas kyseisen sarjan ääreen ja täytyy myöntää, että kyll tuo varsin kelvollinen on.

Päinvastaisia tapauksia ovat taas olleet Trinity Blood ja Sukisyo.
Ensimainittu iski ensimmäisen jakson jälkeen kuin halko takaraivoon, mutta myöhemmin jouduin toteamaan tuon valitettavaksi hutuksi.
Jälkimainittu vaikutti ensimmäisen jakson perusteella varsin viihdyttävältä "aivot-nurkkaan"-sarjalta ja jo toinen jakso todisti, että kyseessä todellakin oli tällainen sarja. Viihdyttävyydestä voidaan keskustella. En siis katsonut tuon pidemmälle.

Avatar
_Tata
Viestit: 502
Liittynyt: Ke Tammi 29, 2003 01:10
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja _Tata » Ma Elo 01, 2005 22:27

Hyvä kysymys... nuorempaana nyt meni mikä vain mutta vanhempana on jo alkanut ruveta valikoidummaksi. Nyt kun Kyuu mainitsi aiemmin erään avaruussarjan, niin ei tule kuin niitä mieleen... Eli Banner of the Stars II oli sellainen, mitä jaksoi katsoa n. kaksi minuuttia sen epätyydyttävän alun vuoksi. Aivan erilaista mihin oli tottunut kahdessa edellisessä sarjassa... vaikka aika looginen jatko sinänsä että jatko-osa pitää saada huonommaksi.

Tuo ensimmäisen jakson effekti kävi myös Legend of the Galactic Heroesissa, vasta pidemmälle tuijottaminen paljasti tarinaa tarpeeksi pitkälle, jotta tähän eeppiseen avaruusjuonitteluun jaksoi syventyä ja toivoa seuraavaa jaksoa. Toinen, alkuaikojen ikisuosikkini Rurouni Kenshin myös kärsii hieman tästä, onneksi ensimmäisen jakson jälkeen tulee muutama hyvä jakso, että seuraavat 25 jaksoa jaksaa katsoa ennenkuin meno alkaa ;)

Sarjoja, joista olisi pitänyt tietää ensimmäisen jakson jälkeen, että meno ei muutu mutta piti katsoa silti on monta, hyvänä esimerkkinä .hack//Sign . Tämän kohdalla kyllä tekee mieli sanoa aina muutama ruma sana.

Hotsu
Viestit: 117
Liittynyt: Ti Heinä 20, 2004 23:08
Paikkakunta: Hki

Viesti Kirjoittaja Hotsu » Ma Elo 01, 2005 22:46

Chobitsissa kävi kyllä niin päin, että ensimmäinen jakso jaksoi vielä naurattaa, mutta sitten se alkoi mennä metsään. Viidennen jakson jälkeen sitten ajttelin että ei hemmetti, ei tätä jaksa. :-/

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Ensimmäinen jakso

Viesti Kirjoittaja isokana » Ti Elo 02, 2005 00:13

Acolyte kirjoitti:Toisesta ääripäästä löytyy Noir, hieno ensimmäinen jakso johti johonkin aivan kauheaan :x
Tämä menee nyt ihan väärinpäin. Noirin ensimmäiset jaksot eivät innostaneet minua ollenkaan, mutta onneksi kaveri innostui ja tilasi koko boksin. Minä sitten lainasin ja katselin posket hehkuen, kun sarja parantui koko ajan.

Toinen samanmoinen on Rahxephon, jonka ensimmäisen jakson "plääh, mikä tylsä eva-klooni-mecha-sekoilu-mättö-fanservice-sarja" tunnelma vaihtui "jee, mikä hurja mecha-sekoilu-mättö-fanservice-sarja" tunnelmiin jaksojen edetessä.

Aivan, ja sitten on Shinkon Gattai Godannar, jonka olin ensimmäisen jakson perusteella tuomitsemassa helvetin alimpiin kiirastuliin, mutta jotenkin ihmeen kaupalla (epäilen aivopesua ja alitajuntaan vaikuttavia sarjaan kätkettyjä viestejä) se onnistui koukuttamaan ja lopulta olin ihan pähkinöissäni katsellessani sitä.

Toiseenkin suuntaan on kokemuksia kertynyt. Gun Frontier vaikutti ensimmäisen jakson perusteella olevan Harlock-sarja, jota olisin voinut innolla katsoa, mutta aivan liian pian siitä tuli itseään toistava ja lähes vastenmielinen viritys. Shadow Skill vaikutti aivan pätevältä mättösarjalta, mutta hukkui myöhemmin taistelufilosofiajauhantaan ja epämääräiseen juoneen. Eikä niitä tappeluitakaan jaksanut seurata. Peace Maker Kurogane vaikutti parin ensi jakson perusteella kuningassarjalta, mutta sen jälkeen tuntui lähinnä siltä, että käsikirjoittalle oli tehty lobotomia: sen verran surkuhupaisia jaksoja seurasi.

Avatar
FoxJones
Viestit: 826
Liittynyt: To Helmi 27, 2003 13:08
Paikkakunta: Lieto

Viesti Kirjoittaja FoxJones » Ti Elo 02, 2005 09:47

Näitä on tosiaan jo mainittu. Aikanaan eka tutustuminen Crest/Banner of Stareihin oli tosiaan se kakkoskauden eka jakso. Vaikutti lupaavalta, mutten sitten vaivautunut katsomaan pidemmälle syystä tai toisesta. Myöhemmin sitten kun sain kaikki DVD:t käsiini ja katsoin ne läpi niin tajusin että olin ollut tyhmä.
Marorabasta eka jakso ei oikein herättänyt suurempaa innostusta, mutta voi luoja millaiseksi ilotulitukseksi se kehittyy jatkossa. Suuri nautinto.

Toisessa ääripäässä odotukset oli korkealla ainakin Victorian Emman ekan jakson jälkeen. Tähän mennessä näitä odotuksia ei ole ainakaan saavutettu ja loppukin jo häämöttää.
Dokuro-chanin eka jakso oli hubaa. Kakkosjakson jälkeen olen melko varma etten sarjan ääreen enää palaa.

Rahxephon oli taas semi-tylsä jo ekassa jaksossa, ja se vaan paheni jatkossa :?

Muitakin esimerkkejä varmasti olisi jos näin reikäpäisenä aamupörhelössä niitä muistaisi..
[22:27:47] <@Kyuu> Sivis: sun tarvii kuvailla yleisölle amv:iden poikkitaiteellisuuden merkitystä
[22:29:18] <@Sivis> "amv:n teko on vähä ku ois .. taiteellista.. poikittain.. siellä"

Avatar
Laurel
Viestit: 789
Liittynyt: La Tammi 08, 2005 03:23
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Laurel » Ti Elo 02, 2005 10:10

FoxJones kirjoitti:Toisessa ääripäässä odotukset oli korkealla ainakin Victorian Emman ekan jakson jälkeen. Tähän mennessä näitä odotuksia ei ole ainakaan saavutettu ja loppukin jo häämöttää.
Jepa. Noh, antiromantikko on varmaan äärettömän kikseissään ja itkee onnesta tämän animen lopussa, mutta minua petettiin taas ja oikein urakalla.. Alkuasetelmat ja sarjan idea olivat errrrrittäin hyvät, mutta...

Heitin hukkaan 5 kallisarvoista tuntia elämästäni tämän kauniin kakun takia :evil: ja siitäkin 2 tuntia meni itkiessä.. *murinaa*

Avatar
Lunael
Viestit: 434
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2003 17:10
Paikkakunta: Oulu

Re: Ensimmäinen jakso

Viesti Kirjoittaja Lunael » Ti Elo 02, 2005 10:40

isokana kirjoitti:Toinen samanmoinen on Rahxephon, jonka ensimmäisen jakson "plääh, mikä tylsä eva-klooni-mecha-sekoilu-mättö-fanservice-sarja" tunnelma vaihtui "jee, mikä hurja mecha-sekoilu-mättö-fanservice-sarja" tunnelmiin jaksojen edetessä.
Niin ne mielipiteet on erilaisia - itellä RahXephonin ekan jakso nimenomaan iski ja lujaa. Harvinaisen positiivinen "mitä helvettiä" -fiilis tuli samantien, ja tuli uudestaan nyt kun sarjaa uudestaan aloin katsella.

-Juha

Avatar
Brake^^
Viestit: 187
Liittynyt: Pe Kesä 10, 2005 23:32
Paikkakunta: Selkäsi takana o_o

Viesti Kirjoittaja Brake^^ » Ti Elo 02, 2005 13:37

Tulee kyllä tosi usein tuomittua koko sarja sen ykkösen perusteella. Tuntuu vain, että on niin paljon hyvää animea mitä pitäisi katsoa, eikä ole aikaa sellaiselle tasapaksulle tuuballe.
Ainut joka nyt tulee aiheesta mieleen on Azumanga Daioh. Sitä oli hirveästi kehuttu kaikkialla, olin itse jollain tavalla ignoroinut koko sarjan kun se oli luokiteltu high-shcool komediaksi. "Ne nyt on aina vähän semmossia". Eka jakso ei iskenyt vielä hirveän lujaa ja olin jo jättää omaan arvoonsa koko sarjan, mutta onneksi päätin antaa hahmoille vielä uuden tilaisuuden ja loppu on historiaa...(kauniin korni lopetus).

Love & Peace
Viestit: 5
Liittynyt: Ma Elo 01, 2005 13:31
Paikkakunta: Ranua

Viesti Kirjoittaja Love & Peace » Ti Elo 02, 2005 21:19

Jaa-a, tuli tuo Excel Saga tyrmättyä ensimmäisen jakson perusteella. Mutta hyvä alkumusiikki jäi mieleen ja sen hankin.

Avatar
Cyb
Viestit: 180
Liittynyt: Ke Loka 13, 2004 21:08
Paikkakunta: Forssa

Viesti Kirjoittaja Cyb » Ke Elo 03, 2005 00:48

Yhdyn täysin aikaisempiin mielipiteisiin noirista ja peace maker kuroganesta. En kyllä muita heti että olisi yhdenkään sarjan osalta toisin päin käynyt. Tietty jos sarja täysin muuttuu puolen välin jälkeen, mutta tällaista tapausta ei ole vielä tullut vastaan.
SchützTaffel

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 60 vierailijaa