Pelottava anime/manga?

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Yoshitsumi
Viestit: 183
Liittynyt: Ke Touko 25, 2005 16:16
Paikkakunta: Kotka

Pelottava anime/manga?

Viesti Kirjoittaja Yoshitsumi » Ti Heinä 05, 2005 16:49

Toivottavasti tämän tapaista keskustelua ei ole tehty.
Siis eli mikä on mielestänne pelottavin (jännittävin) anime/manga? En ole itse katsonut yhtään sellaisia, paitsi kaikki Hellsingit... Olisiko joku Miazakin tekele jännittävä?? :roll: Olen vähän kuullut. Kyllähän näitä horror animeita on.. Olen kyllä hyvin pienenä nähnyt Devilmaniä ja jonkun muun demoni jutun, mutta ne olivat ehkä enemmän ällöttäviä, kuin pelottavia. ^^
Kotisivu (Siellä linkit fanart gallerioihin.)

Avatar
vermes
Viestit: 173
Liittynyt: Su Maalis 30, 2003 11:06
Paikkakunta: Kiukainen
Viesti:

Viesti Kirjoittaja vermes » Ti Heinä 05, 2005 20:11

Luultavasti Mr. Arashi's Amazing Freak Show vaikka en olekaan saanut tilaisuutta kuin selailla sitä. Ainakin se vei yö unet...

EDIT: Muistin jostain syystä täysin väärän kirja se kirja jota ajattelin oli Ultra-Gash Inferno:Erotic-Grotesque Manga, koska se on ero-guroa en laita mitään linkkiä.
Viimeksi muokannut vermes, Ma Heinä 11, 2005 20:03. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
and now for something completely different
http://infamyinfamy.tumblr.com/
http://axolotleatsouls.tumblr.com/
Törkeä, mutta tärkeä

mansi

Viesti Kirjoittaja mansi » Ti Heinä 05, 2005 22:38

Katso Photon ja pelkää.

Avatar
Starfire
Viestit: 197
Liittynyt: Pe Kesä 11, 2004 13:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Starfire » Ti Heinä 05, 2005 23:43

Enpä ole kyllä yhteenkään pelottavaan animeen törmännyt. Voisinpa jopa argumentoida, että animen on vaikea saada aikaan pelkoa jo sen tähden, että on piirretty ja siis selkeästi fiktiota.

Avatar
Darth Mauno
Wannabe
Viestit: 1043
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 08:32
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Darth Mauno » Ti Heinä 05, 2005 23:55

Naurakaa minkä jaksatte, mutta minä olen pelännyt Henkien kätkemää katsoessani. Enkä siis vain ensimmäisellä kerralla, vaan jokaisella katselukerralla. Etenkin kohtaus, jossa Chihiro laskeutuu portaita, saa minut suurin piirtein pidättämään hengitystäni (johtunee omasta korkeanpaikankammostani).
"Do not underestimate the power of the Dork Side"

Avatar
_Tata
Viestit: 502
Liittynyt: Ke Tammi 29, 2003 01:10
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja _Tata » Ke Heinä 06, 2005 00:04

Wau, tokassa vastauksessa jo offtopic, not bad... Itsekkin olen samoilla linjoilla että pelottavia animeita ei pahemmin ole. On todella vaikea piirtämällä saada niitä kauhuelementtejä mukaan ja samaistua hahmoihin niin helposti. Ainoa mikä edes tulee mieleen itselle on Pet Shop of Horrors ja siinäkin tarinat ovat enemmänkin 50-lukulaisia kauhutarinoita ja menevät keposena viihteenä. Splätteri yms. väkivaltapätkät taas eivät itselleni tuo mitään fiilistä vaan enemmänkin tunnelman pitäisi olla muilla keinoin luotu. Itsekkin kuulisin mielelläni onko tälläisiä pätkiä olemassa vai meneekö suurin osa animesta kevyehköön sarjaan muutamien vakavampien teoksien ohella.

Avatar
Ryokan
Viestit: 393
Liittynyt: Ma Joulu 22, 2003 11:37

Viesti Kirjoittaja Ryokan » Ke Heinä 06, 2005 02:44

On mielestäni outoa, ettei pelottavaa animea/mangaa juurikaan ole saatavilla, etenkin kun japanilainen elokuva- ja peliteollisuus rahastavat kyseisellä genrellä niin turkasesti. Esimerkiksi pelipuolelta Project Zero- tai Silent Hill -sarjojen tunnelmien luominen uudestaan ei luulisi olevan niin vaikeaa... Kalmaisia pikkulapsia vain joka nurkkaan ^_^

Avatar
Yoshitsumi
Viestit: 183
Liittynyt: Ke Touko 25, 2005 16:16
Paikkakunta: Kotka

Viesti Kirjoittaja Yoshitsumi » Ke Heinä 06, 2005 18:01

Luulin, että pelottavia animeita olisi, mutta tarkemmin ajateltuna kaikki "pelottavat" mitä olen nähnyt, tai kuullut ovat olleet ällöjä.. O_O Eli siis oksettavia esim. demonileffa, jonka nimeä en nyt muista oli tyttö joka joutui demonin riivaamaksi ja yhdessä kohtauksessa se oksensi paksun toukan suustaan... Ällöttää ajatellakkin sitä! Niin ja mikä tämä "Photon" on?? ^^ En ole kuullut sellaisesta animesta ikinä.
Kotisivu (Siellä linkit fanart gallerioihin.)

Avatar
FoxJones
Viestit: 826
Liittynyt: To Helmi 27, 2003 13:08
Paikkakunta: Lieto

Viesti Kirjoittaja FoxJones » Ke Heinä 06, 2005 19:18

Animaatiolla ei saa minusta tosiaan samanlaista pelontunnetta aikaan kuin elokuvissa (kuten esimerkkinä vaikka ringut). Ainoa mikä heti tuli mieleen on tosiaan tuo Pet Shop of Horrors, joka aiheuttaa varmaan haetunlaista tuoliinliimautumista. Fobiatkin pääosin puuttuu itseltä että sieltäkään suunnasta ei lisäpontta tule. Lähinnä pelkotilat syntyvät siitä kun jännittää jonkun henkilöhahmon puolesta.
[22:27:47] <@Kyuu> Sivis: sun tarvii kuvailla yleisölle amv:iden poikkitaiteellisuuden merkitystä
[22:29:18] <@Sivis> "amv:n teko on vähä ku ois .. taiteellista.. poikittain.. siellä"

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » Ke Heinä 06, 2005 20:42

Pet Shop of Horrorsin ensimmäinen osa aiheutti niin pahoja naurunkouristuksia mutanttipupuillaan, että koko sarjan uskottavuus meni samalla. Seuraavat jaksot olisivat voineet olla kiinnostavia, miksei pelottaviakin, mutta häiritsevät mielikuvat (mutanttipupu!) estivät kunnon tunnelman. Mitä muita kauhuun viittaavia sarjoja tulee mieleen, ne ovat Boogiepop Phantom ja 100 Stories/Requiem from the Darkness. Ensimmäinen onnistui luomaan silloin tällöin ahdistavia hetkiä ja jälkimmäisessä on perinteisiä japanilaisia kauhutarinoita, joista välillä saa sellaisen leirinuotio yöllä -fiiliksen. Mutta silti ehkä parhaiten kuvaava sana molempiin liittyen on kuitenkin "kiinnostava". Vaikea sitä on enää mitään fiktiivistä pelätä. Paitsi...


MUTANTTIPUPUJA!!!!!!!!!!!!!! YAARGH!!!!111 :shock:

Avatar
Acolyte
Viestit: 339
Liittynyt: La Helmi 01, 2003 12:10
Paikkakunta: Kemi

Viesti Kirjoittaja Acolyte » Pe Heinä 08, 2005 09:23

Paranoia Agent onnistui muutamaan otteeseen psykologisella ja ovelalla kauhullaan, vaikkei sarja suoranaisesti olekkaan kauhu-genreen kuuluva. Myös Ohatan luomus Genocyber onnistui olemaan aika karmiva (jos OAV-sarjan kahta viimeistä osaa ei lasketa mukaan). Mutta en muista että olisin yhdessäkään animessa saanut sellaisia tuntemuksia kuin Silent Hilleissä tai Ju-Onissa.
"It's a morally corrupt hypocrisy fuckfest of a world we live in" CorvusCorax

Avatar
Tetsumonkai
Viestit: 523
Liittynyt: Ke Syys 08, 2004 00:33
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tetsumonkai » La Heinä 16, 2005 08:48

Ei animessa varsinaisesti mitään pelottavia sarjoja ole, ainakaan minun mielestäni. Mutta on sellaisia sarjoja joiden jotkin jaksot ovat hyvin psyykkisesti häiritseviä. Tästä voidaan mainita esimerkiksi Elfen Lied ja sen useat jaksot. En tällä tarkoita pelkästään Lucyn toimintaa vaan esimerkiksi sitä mitä hänelle tehtiin lapsena ja sitä mitä toiset lapset tekivät hänen lemmikilleen eräässä jaksossa. Myös samaisen sarjan alkupään jakso, jossa käsiteltiin pedofiliaa oli kyllä kieltämättä häiritsevää. Sarjasta voisin mainita useitakin esimerkkejä ja niitä todellakin on, mutta eiköhän sen sarjan katsoneet tiedä mitä tarkoitan ja en muutenkaan halua spoilata mitään mahdollisilta uusilta katsojilta.

En nyt tarkoita tuolla häiritsevä sanalla mitään sellaista että se tekisi sarjasta yhtään sen huononpaa. Päinvastoin se lisää vain sarjan oman tunnelmaa ja se on hyvä.

Omasta mielestäni kauhu animessa yltää vasta oikean kauhun tasolle kun liikutaan jossain Silent Hill / Ju-On välimaastossa kuten Acolyte jo mainitsi erittäin hyvinä esimerkkeinä.
Tälläisia animeita ei ole vielä tullut vastaan ja tuskin tuleekaan mutta pidetään toivoa yllä.

Mutta onneksi sentään löytyy näitä sarjoja joista löytyy näitä minun kovasti ihailemiani psyykkisesti häiritseviä elementtejä jotka kylläkin parhaimmissa tapauksissa lyö laudalta elokuvien ja pelien tarjoamat elementit.

Mutta ihmiset älkää huolestuko! Olen edelleen se sama söpöilystä ja muista "ihq" ja komedia elementeistä pitävä Tetsu-kun. Joskus vain nämä animen tummemmat sävyt iskee paremmin ja täten tasapainoittaa tätä sävyjen välistä kamppailua huomiostani. :idea:

Avatar
Rozalita
Viestit: 29
Liittynyt: Pe Joulu 10, 2004 22:00
Paikkakunta: Imatra
Viesti:

Pelottavaa :O

Viesti Kirjoittaja Rozalita » To Heinä 21, 2005 13:56

No jaa, mitäpä nyt pelottavaksi luokiteltaisiin. En nyt muista pelänneeni katsoessani/lukiessani mitään... Ainakaan vähään aikaan.

Mutta kun näissä Tokyopopin kustanteissa on aina lopussa mainoksia muista sen kustantamista mangoista, niin yksi tarttui silmään "pelottavasti." Se oli tämä uusi kustannus, Bizenghast. Minua se mainos ns. "pelotti" ja sai jopa kiinnostuttamaan :D Jos vaikka fantsupeleihin tulisi.
Manga-pokkareita: 73
Tällä hetkellä in: Kamichama Karin, Zodiac P.i.

Santtu
Viestit: 34
Liittynyt: To Touko 26, 2005 20:47
Paikkakunta: Kangasala

Viesti Kirjoittaja Santtu » Pe Heinä 22, 2005 15:25

Suehiro Maruon The Laughing Vampire on aika pelottava (siis joillekin, minulla on kylmät hermot), ja Waita Uzigan guro-mangat voivat olla hyvinkin pelottavia (mutta ennenkaikkea sairaita).

Avatar
Ogata-sama
Viestit: 18
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 20:58

Viesti Kirjoittaja Ogata-sama » Pe Heinä 22, 2005 19:51

En nyt tiedä ihan pelottavasta, mutta MPD Psycho on ainakin jännittävä manga. En kyllä suosittele ihan herkille lukijoille. Sarjasta on tehty myös liveaction.
Toisena voin tietenkin mainita Ringun.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 31 vierailijaa