Minkä mangan haluaisit suomennettavan?

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Nanahara Shuya
Viestit: 91
Liittynyt: Su Syys 25, 2005 13:44
Paikkakunta: valkeaksoki & tampere

Viesti Kirjoittaja Nanahara Shuya » Ke Loka 12, 2005 18:19

Naruto ja Hellsing, tosin ei se englanniksi lukeminen ole yhtään vaikeampaa että onko tuo nyt niin tarpeellista... kun niitä on julkaitukkin jo englanniksi niin paljon enemmän, niin jaksasko sitä oottaa kuukautta aina seuraavan välillä kun ois englanniks tarjolla jo vaikka kuinka monta jaksoa?
Yhtäkkiä ovi aukeaa naksahtaen ja hoitotäti tuo kärryssä ruokaa. Kaikki välineet, millä syön ovat muovisia. Muovisia, turvallisia käyttää. Sisimmässäni hymyilen, mutta se ei ole ilon hymyä. Se on sellaista hymyä, jonka vuoksi olen täällä.

Avatar
vegitto
Viestit: 46
Liittynyt: To Heinä 21, 2005 17:26
Paikkakunta: Alapitkä

Viesti Kirjoittaja vegitto » Ke Loka 12, 2005 20:49

Naruto... Naruto on hauska ja sen juoneen pääsee hyvin mukaan. Olen lukenut Narutoo enkunks, mutta olisihan se silti hauska saada omalla kielellämme.

Avatar
Shinji-san
Viestit: 207
Liittynyt: To Huhti 14, 2005 08:46
Paikkakunta: Trapped inside this Octavarium

Viesti Kirjoittaja Shinji-san » Pe Loka 21, 2005 12:18

Katsotaanpa asiaa eri tyylijajien kannalta:

1. Shoujo
Toistaiseksihan on suomennettu vasta Time Stranger Kyoko, joten tarvitaan uutta. Suosittelisin Fruits basketia ja DNAngelia.

2. Shounen
Tällä saralla into julkaista Rumiko Takahashia on käynyt liian suureksi, vaikka neiti onkin menestyvin mangaka. Hellsingin julkaisu olisi muuten hyvä idea, mutta eduskunta ja moraalinvartijat luultavasti takertuisivat sen ultraväkivaltaan ja se kiellettäisiin. Oma suositukseni onkin Neon Genesis Evangelion (totta kai!).

3. "Aikuismanga"
Jalava on lupaillut Samuraiteloittajaa. Hyvä, mutta yksi sarja ei riitä mihinkään. Ehdotus: ottakaa suositut sarjat Blade of the immortal ja Vagabond. Myös klassikkosarja Lone wolf and the cub voisi olla hyvä (lue: myyvä) valinta.

Avatar
Goodman
Viestit: 201
Liittynyt: Ma Touko 09, 2005 17:46
Paikkakunta: Ikaalinen

Viesti Kirjoittaja Goodman » Pe Loka 21, 2005 14:04

En mitään...
Suomeksi kaikki raiskataan ihan hyvä ku on vaan enkuksi ostetaan eikä mitään: *guarlick torpedo*, *ihmepilvi* tai *kuoleman kierre*
Tai effektejä : jäiks, glub, hitsi, hups, tai tollasii...
Pysyn siinä että enkku manga on parempaa ja laadukkaampaa :lol:
I like to move it

Avatar
Azraelswing
Viestit: 147
Liittynyt: Ke Heinä 14, 2004 22:25
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Azraelswing » Pe Loka 21, 2005 23:08

Yksinkertaisesti, jotain sellaista materiaalia mitä ei löydy Englanniksi käännettynä. Siinä tulisi suurempi motivaatio täkäläisille otakuille ostella niitä sitten, kun ei löydy joka hyllystä Englanninkielistä painosta...
"This is the first age that's paid much attention to the future, which is a little ironic since we may not have one." - Arthur C. Clarke

Avatar
Laurel
Viestit: 789
Liittynyt: La Tammi 08, 2005 03:23
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Laurel » La Loka 22, 2005 01:27

Azraelswing kirjoitti:Yksinkertaisesti, jotain sellaista materiaalia mitä ei löydy Englanniksi käännettynä. Siinä tulisi suurempi motivaatio täkäläisille otakuille ostella niitä sitten, kun ei löydy joka hyllystä Englanninkielistä painosta...
Candy Candy tai Lady Lady!! 8)
Huoh.. ikään kuin sellaista ihmettä edes tapahtuisi.. Pitänee joko opetella japania tai italiaa.

Avatar
Shinji-san
Viestit: 207
Liittynyt: To Huhti 14, 2005 08:46
Paikkakunta: Trapped inside this Octavarium

Viesti Kirjoittaja Shinji-san » To Loka 27, 2005 11:17

Laurel kirjoitti:Tästä listasta mitä luultavammin (ehkä) löytää Suomessakin seuraavaksi julkaistavat sarjat (ainakin tähän menessä on Sangatsun ja Egmontin julkaisut tällä listalla olleet). Muut suomijulkaisuthan sieltä löytyvätkin (paitsi Akira ja Samuraiteloittaja, jotka ovat Liken ja Jalavan julkaisuja).


Beyblade Takao Aoki Planet Manga
Detektiv Conan Gosho Aoyama Egmont Manga & Anime
Dragonball Akira Toriyama Carlsen Comics
Duel Masters Tokyopop
Inu Yasha Rumiko Takahashi Egmont Manga & Anime
Oh! My Goddess Kosuke Fujishima Egmont Manga & Anime
One Piece Eiichiro Oda Carlsen Comics
Ragnarök Lee Myung-Jin Planet Manga
Ranma 1/2 Rumiko Takahashi Egmont Manga & Anime
Rave Hiro Mashima Egmont Manga & Anime
SandLand Akira Toriyama Carlsen Comics
Time Stranger Kyoko Arina Tanemura Egmont Manga & Anime
Tokyo Mew Mew Yoshida Reiko, Ikumi Mia Carlsen Comics

Ja julkaisukaava, joka pätee useimmissa tapauksissa, on vanha tuttu
Egmont ---> Egmont
Carlsen Comics ---> Kolibri ---> Sangatsu Manga
Korjataanpa pari pikku puutetta. Ensinnäkin mangafanin olisi muistettava 1. suomeksi julkaistu manga, 1. osa Keiji Nakazawan Hiroshiman pojasta. Lisäksi, jos unohdetaan tyyliasiat ja keskitytään mangaan vain jap. sarjakuvana, niin on mainittava myös lastensarjakuva Aksu, kattojen kuningas. En tähän hätään muista tekijää...

Avatar
Laurel
Viestit: 789
Liittynyt: La Tammi 08, 2005 03:23
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Laurel » To Loka 27, 2005 14:21

Shinji-san kirjoitti:Ensinnäkin mangafanin olisi muistettava 1. suomeksi julkaistu manga, 1. osa Keiji Nakazawan Hiroshiman pojasta. Lisäksi, jos unohdetaan tyyliasiat ja keskitytään mangaan vain jap. sarjakuvana, niin on mainittava myös lastensarjakuva Aksu, kattojen kuningas. En tähän hätään muista tekijää...
Kiitos, että jaksoit viilata pilkkua. Saanhan minäkin?

1. Olen hyvin tietoinen Hiroshiman pojan puutteesta tuosta listastani, koska jätin sen tarkoituksellisesti pois (kyseessä kun on se ensimmäinen ja 20 vuotta vanha julkaisu, niin en ajatellut olevan sen ollennainen puhuttassa nykymangasta) Pahoittelen nyt kuitenkin, että loukkaannuit.

2. En tuota listaa tehdessäni ollut tietoinen Aksun olemassaolosta, koska yksikään foorumi tai seuraamani lehti ei ole tuosta halaistua sanaa maininnut. Vasta starscreamin kommentti nosti Aksun tietoisuuteeni. Ja minä mieltäisin sen ennemmin satukirjaksi, koska lapsillehan se on tarkoitettu (ja lieneepä kovakantinen kuten (satu)kirjat yleensäkin) toisin kuin listaamani kioskimangat.

PS: kannattaa tutustua jokaisen itseään kunnioittavan mangafanin tuntemaan suomimangalistaan, jota minäkin olen (tietojen osalta) auttanut tekemään. Siellä mainitaan mm. Hiroshiman poika, mutta ei Aksua (mutta Aksun osalta voit vaikka lähettää listan ylläpitäjälle palautetta).

Avatar
Starfire
Viestit: 197
Liittynyt: Pe Kesä 11, 2004 13:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Starfire » To Loka 27, 2005 14:52

Suomentajat voisivat ottaa hampaisiinsa jonkin Oikeasti Hyvän(tm) sarjan, jottei nuorison tulevaisuus olisi pelkkiä kissankorvia. Ehdotuksia:

Koroshiya Ichi -- Hyperväkivaltaista psykologista häröilyä, omiaan jokaisen teini-ikäisen henkiselle kehitykselle.

Berserk -- Laadukasta fantasiaa ja säälimätöntä meininkiä. Erinomainen opettamaan elämän tosiasioita.

Ghost in the Shell -- Kvaliteettiscifiä pseudorealistisella otteella, hyvällä juonella ja piirrosjäljellä. Tarvitaan kehittämään kiinnostusta yhteiskunnan terävimpään kärkeen, eli tieteisiin.

Jo-Jo's Bizarre Adventure -- Otakuteinipoikien hormonaalista vajausta täyttämään. Jôtarôn loputtomasta testosteronilähteestä riittäisi machoilua muillekin.

Ja jos (kun) pitää kumminkin olla joku vähän purkampi mättösarja, niin valittakoon niistä se paras, eli:

Rurouni Kenshin -- Meiji-kauden toivo nauraa ja viiltää, välistä myös pahiksia. Olkoonkin vähän ennalta-arvattava, hahmot ovat huippulaatua.

Avatar
avalkama
Sangatsu Manga
Viestit: 878
Liittynyt: Ti Joulu 16, 2003 16:45
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja avalkama » To Loka 27, 2005 18:30

Heps.

Mikäli käy niin onnellisesti että JoJo päätyy Suomeen, toivon väkevästi ja lupaan tehdä omalta osaltani kaikkeni sen eteen että Jôtarô ei tule esiintymään ennen Jonathania ja Josephia. Käsittääkseni jenkkipirut (?) tekivät subteeveet (vrt. Dragon Ball) ja aloittivat sarjan kesken kaiken...

Avatar
Jebula
Viestit: 157
Liittynyt: La Huhti 02, 2005 14:36
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jebula » To Loka 27, 2005 19:24

varmana uppoaisi yotsubato! ja naruto. (kumpaakaan en ole itse lukenut) Haluaisin ite että Love hinaa ja hellsingiä suomennettaisiin. monelle urospuoliselle itseään kunnioittavalle sellaiselle voi tuo nimi olla liikaa. ( :? )

Santtu
Viestit: 34
Liittynyt: To Touko 26, 2005 20:47
Paikkakunta: Kangasala

Viesti Kirjoittaja Santtu » To Loka 27, 2005 23:23

avalkama kirjoitti:Mikäli käy niin onnellisesti että JoJo päätyy Suomeen, toivon väkevästi ja lupaan tehdä omalta osaltani kaikkeni sen eteen että Jôtarô ei tule esiintymään ennen Jonathania ja Josephia.
Se olisikin hienoa. Mitä enemmän Dioa, sen parempi.

Weylin
Viestit: 85
Liittynyt: Ti Loka 18, 2005 09:37

Viesti Kirjoittaja Weylin » Pe Loka 28, 2005 06:07

Azraelswing kirjoitti:Yksinkertaisesti, jotain sellaista materiaalia mitä ei löydy Englanniksi käännettynä. Siinä tulisi suurempi motivaatio täkäläisille otakuille ostella niitä sitten, kun ei löydy joka hyllystä Englanninkielistä painosta...
Samaa mieltä. Olen itse jo alkanut miettimään, että opettelisin japania sillä hyvin monta hauskan näköistä sarjaa on kääntämättä englanniksi. Minun on kyllä sanottava, että kuuluin ensin niihin jotka aliarvioivat suomeksi käännettyä mangaa ("Eihän tätä voi lukea, ei suomen kieli sovi tähän yhtään!"). Nyt kun olen muutaman osan One Piece:ä ostanut niin se alkaa jo tuntumaan yhtä luontevalta kuin Aku Ankankin lukeminen. Lisäksi ruokakaupan hyllyltä tulee helpommin napattua manga mukaan, kun hintakaan ei ole ihan pilvissä.

Mutta näistä omista suosikeistani, mielelläni näkisin Fujisaki Masaton Wild Life:n hyllyissä.
-Elämä on peliä-

Avatar
Yugata Kyoshi
Viestit: 387
Liittynyt: To Kesä 17, 2004 21:22
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Yugata Kyoshi » Pe Loka 28, 2005 15:58

Love Hinaa voisi tänne peräpohjolaan tuoda. :)
~Yugata Kyoshi~

Avatar
Ota-kun
Viestit: 24
Liittynyt: Ma Loka 10, 2005 14:24
Paikkakunta: Helsinki

niih...

Viesti Kirjoittaja Ota-kun » Pe Loka 28, 2005 16:17

Yugata Kyoshi kirjoitti:Love Hinaa voisi tänne peräpohjolaan tuoda. :)
Niin... Luulisi, että sekin tulee jossain vaiheessa viimeistään... Akamatsun sarjat ovat olleet sen verran suosittuja niin Japanissa kuin jenkkilässäkin, että en ihmettelisi. Ja onhan se jo ruottiinkin levinnyt. On vain ajan kysymys. Itselleni on lähinnä ihan sama mitä suomeksi tulee. Hyvät sarjat ostan englanniksi fennicasta, ja jos jotain tulee suomeksi, niin onpahan ainakin halvempaa... Toistaiseksi ei ole julkaistu vielä mitään suomeksi mitä minulla on englanniksi, mutta jos se Love Hina toteutuu, niin sitten. En sano mitään... Tuokoon mitä lystää... Jos tuo hentaita niin kukkahattutädit on kustantajien kimpussa. :D
Ota-kun
- ota kun tarvitset -

also known as Poku89
Suomi24:n anime&manga -palstan sheriffi (moderaattori)

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 26 vierailijaa