Traumaattisin animekokemuksesi

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
FoxJones
Viestit: 826
Liittynyt: To Helmi 27, 2003 13:08
Paikkakunta: Lieto

Traumaattisin animekokemuksesi

Viesti Kirjoittaja FoxJones » Ke Touko 11, 2005 10:46

Aihetta lievästi sivuttiin "Dramaattisin animekokemuksesi"-threadissä, joten teki mieli tehdä tästäkin oma kälätyslistansa.
Elikkä lisäpainoksi edellämainitulle, onko jokin animekokemus ollut jollain (hyvällä tai huonolla) tavalla sen verran.. "erikoinen" että tästä on jäänyt enemmän tai vähemmän pysyviä traumoja, jotka sitten ovat jollain tavalla vaikuttaneet animenkatseluusi jatkossa?
Esimerkkejä omasta animenkatseluhistoriastani mainittakoon vaikka:

DiGiMon (dubbi)
Aikanaan kun tuo alkoi tulemaan niin oli vielä hieman ihmeissään että "höö, animea tulee Suomen telkusta". Pitihän sitä alkaa katsomaan.. tai tosiaankin oli aikomus. Suomidubbi oli vaan niin legendaarisen hirveä että puolivälissä korvat vuosivat verta ja ensimmäistä kertaa ei oikeesti pystynyt katsomaan jaksoa loppuun asti. Vaikka sitä oli vastaan tullut jo iso määrä karmeita dubbeja ennenkin niin tämä oli se viimein naula arkkuun, jonka jälkeen ei ole tullut koskettua minkäänlaisiin dubbeihin vakavassa katselumielessä.. ei kertaakaan enää.

Loveless
Oikeesti.. animeissa pitäisi olla joku yaoi-varoitus. Tosin saan syyttää itseäni kun noita sarjojen ykkösjaksoja poimin katsottavaksi parin kuvan perusteella tai joskus pelkästään sarjan nimen takia. No, tiesin sarjasta että siinä on söpöi nekomimejä. Siinä vaiheessa kun esiin putkahti nestepäinen seme ahdistelemaan nuorta kissapojua niin loppujakso meni sohvalla tuskissa kiemurrellessa. Luultavasti tästä lähin tulee hieman tarkemmin varottua mitä tulee ladattua.. (ja Kyuu ei sitten moderoi, tsot tsot)

Kyllähän noita vastaavia tapauksia löytyy aina 20+ polven VHS-kopioista katsottuihin FotNS-jaksoihin ja esimerkkeihin miten alkupään täysrepeily muuttuu jakson edetessä "loppuisi tää jakso jo pian"-tunnelmiin Dokuro-chania katsoessa. Huono dialogi ei ole pelkästään dubbien etuoikeus sillä ainakin Brain Powerdia katsoessa alkoi loppupuolella itkettämään.
Oma lukunsa ovat tietenkin maratoonit, joita varten voisi aloittaa omankin threadin..
[22:27:47] <@Kyuu> Sivis: sun tarvii kuvailla yleisölle amv:iden poikkitaiteellisuuden merkitystä
[22:29:18] <@Sivis> "amv:n teko on vähä ku ois .. taiteellista.. poikittain.. siellä"

Avatar
Ryokan
Viestit: 393
Liittynyt: Ma Joulu 22, 2003 11:37

Viesti Kirjoittaja Ryokan » Ke Touko 11, 2005 11:24

Myös minulla jo mainitut Digimonin dubit aiheuttivat yöllisiä nenäverenvuotoja. Myös aikanaan katsomani "Rai Luolapoika" ruotsidubbauksilla oli...mielenkiintoinen...

Eniten traumoja lienee kuitenkin aiheuttanut kohdallani se, kun heräsin jokunen vuosi sitten joka lauantai-aamu väkisin yövuoron jäljiltä katsomaan Pokémonia. Selvästikään ei ollut lääkitys kohdallaan...läheisten huolestuminen oli aika helposti havaittavissa :)

Avatar
Goodman
Viestit: 201
Liittynyt: Ma Touko 09, 2005 17:46
Paikkakunta: Ikaalinen

Viesti Kirjoittaja Goodman » Ke Touko 11, 2005 15:45

Minulle Dramaattisin kokemus Animesta on HENTAI jota kaveri näytti ... Toinen on Suomi dubit ja Saksa dubit ...
Miksei Animea voida säilyttää normaali ääniraidalla ^_^
I like to move it

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ke Touko 11, 2005 17:15

Suoraan kysymykseen suora vastaus: Initial D.

Katsoimme erään persoonan kanssa tätä joskus suositusten perusteella. Kyseinen persoona voi tunnustaa tai voi olla tunnustamatta sitä tässä ketjussa. Ensimmäisen jakson jälkeen molemmilla oli niin huono olo ettei sellaista saa aikaiseksi millään nautintoaineilla, räjähteillä tai <lisää vihaamasi puolue tähän>hallituksellakaan.

Kuten tuntemamme mainoskin sanoo, jotkut tykkää muhkummasta. Eli on sillekin sarjalle selvästi faneja, mutta tiedän kaksi henkilöä jotka eivät niihin lukeudu ja jotka näkevät vieläkin painajaisia siitä yhdestä jaksosta.

Aika moni sarja josta ei ole pitänyt on ollut semmoinen "nollakokemus" lähinnä. Ei mitään dramatiikkaa, sarja vaan kulkee edestä eikä herätä mitään tunteita suuntaan tai toiseen. Siinä ei sinänsä ole mitään traumaattista ole.
Kyuu Eturautti - IRC:Kyuu @ irc.b2irc.net
Puheenjohtaja - Säätöyhteisö B2 ry
Varapuheenjohtaja - Tampere Kuplii ry
Valokuvaaja/roudari - Cosplay Finland Tour

Avatar
Gorobei
Viestit: 2
Liittynyt: Ke Touko 11, 2005 17:17
Paikkakunta: Jossain Joutsenon ja ulkoavaruuden välillä

Viesti Kirjoittaja Gorobei » Ke Touko 11, 2005 17:31

Hmm.. kyllä se pakko on myöntää että ne ensimmäiset Digimon jaksojen dubbaukset olivat kyllä aika.. kauheita. :\ Onneks sentään jaksoivat vähän hankkia paremmat ääninäyttelijät sit myöhemmin.. jep jep.
Pokemon... no, siitä ei puhuta.

Ja sit muuta... noh... Dragon Ball Z.. ei se nyt niin kauhea ollut, vaikka se englanniks dubattu versio on ilmeisesti aika rankasti editoitu. :\

Jos on jotain muuta joka on minua jollain lailla traumatisoinut.. aivoni ovat kai blokanneet kaiken pääsyn niihin muistoihin. :\
Heavy Metal BTN'nist sanoo että RAWR.
Älä kysy miksi.

Avatar
isokana
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Joulu 12, 2004 18:08
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja isokana » To Touko 12, 2005 01:05

Tätä ei tarvitse kauan miettiä. Olin pari vuotta sitten vielä iloinen otaku, joka aloitti sarjan kuin sarjan katsomisen avoimin mielin. Sitten saapui synkkä tammikuu 2003 ja Otakutin allnighter. Kello oli jotain kolme yöllä ja olo oli vähän outo ylenmääräisestä sipsien syönnistä ja valvomisesta johtuen. Ohjelma oli ollut ensiluokkaista siihen asti: juuri näytetyt Blood: The Last Vampire ja Sexy Commando olivat omissa luokissaan vallan mainioita. Seuraavana ohjelmassa oli joku Kakugo no Susume, josta en ollut koskaan kuullutkaan. No, mikäpä siinä, mukava saada joku yllätyksellinen katsomiskokemus.

Kymmenen minuuttia katselin ohjelmaa yrittäen ymmärtää sitä. Sitten tajusin, ettei se ollut mahdollista ja homma alkoi olla terveydelle vaarallista. Mutta voi, oli jo liian myöhäistä nostaa mielen suojamuureja ylös. Apocalypse Zeronakin tunnettu sarja oli jo päässyt sisälle sieluuni ja mellasti siellä tuhoten inhimillisyyteni rippeitä. Transsin vallassa loppujakso virtasi silmistäni sisälle leviten ympäri kroppaa. Puoli tuntia (kai, aika menetti merkityksensä) jatkuvaa sisälmysmössöä, groteskeja hirviöitä, geneerisiä ja kliseisiä hahmoja, surkeaa animaatiota ja idioottimaista juonta myöhemmin olin jo lunastuskunnossa. Seuraavan tunnin pari vietin koomassa synapsien hiljalleen löytäessä toisensa ja heräsin viimein Labyrinth of Flamesin vapauttavassa pantsuloisteessa.

En tiedä, missä pimeässä loukossa kyseinen sarja on siinnyt enkä ole vastaavaan sen jälkeen törmännyt, mutta siitä lähtien olen suhtautunut kaikkiin tuntemattomiin sarjoihin varauksella valmistautuen alitajuisesti siihen, että tuutista voi tulla täysin epäinhimillistä moskaa. Jos olisin uskonnollinen henkilö, pelkästään tuo sarja saisi minut vakuuttuneeksi paholaisen ja helvetin olemassaolosta. Paholainen olisi tietysti kyseisen ohjelman kasaan väsännyt henkilö ja helvetti mikä tahansa tila, jossa teosta esitetään. Vastuullisten löytämisessä ongelmana on myös se, että en tiedä, pitäisikö kyseisen allnighterin ohjelmavastaava pistää putkaan kidutuksesta vai hukuttaa lahjoihin siitä hyvästä, ettei ohjelmassa ollut enempää tuota kauhistusta.

Traumaattinen. Kyllä, tuo sana kuvaa täydellisesti tätä animekokemusta.

Avatar
Mecha
Viestit: 766
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2005 14:59
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Mecha » To Touko 12, 2005 09:57

Hatake_Kakashi _sama kirjoitti:Minulle Dramaattisin kokemus Animesta on HENTAI jota kaveri näytti ... Toinen on Suomi dubit ja Saksa dubit ...
Miksei Animea voida säilyttää normaali ääniraidalla ^_^
Taisi olla aika järkyttävä hentai pätkä kun oli traumaattisin sinulle dubbien ohella :?

Juu nuo saksa ja suomi dubit ovat tosiaan hirveitä kuunnella. Täysin ammattitaidotonta porukkaa valittu noihin aina.
"When you become a real fighter, we'll settle it"
- Zechs Merquise to Heero Yuy (Gundam Wing)

"Its time to duel!"
- Yami (Yu-Gi-Oh! Duel Monsters)

hippien touhua kyllä tämä hippitouhu
- Kyuu

Avatar
Sivis
Happiness officer
Viestit: 409
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 20:10
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Traumaattisin animekokemuksesi.

Viesti Kirjoittaja Sivis » To Touko 12, 2005 10:08

FoxJones kirjoitti:DiGiMon (dubbi)
x2
Kyuu kirjoitti: Kyseinen persoona voi tunnustaa tai voi olla tunnustamatta sitä tässä ketjussa.
Tunnustan

Ja nokitan vielä UFO Princess Valkyrien ekalla jaksolla.. En ennen tämän katsomista uskonut että on olemassa konsepti "ihan liikaa fanserviceä", ja tähän soppaan selkeä juonen puute (vai yrittivätkö aivoni juosta korvista ulos liian ponnekkaasti jotta tämän oisivat siitä löytäneet) niin painajaiset olivat valmiina. :P
"Äiti! Äiti! Tytöt boottaa mechaa!"

Avatar
Acolyte
Viestit: 339
Liittynyt: La Helmi 01, 2003 12:10
Paikkakunta: Kemi

Viesti Kirjoittaja Acolyte » To Touko 12, 2005 10:32

Traumaattisin kokemus oli ehdottomasti HK opiskelijadubbaus Macross -elokuvasta. Jota brittiläinen Kiseki julkaisi Clash of the Bionoids nimikkeen alla (kyseessä EI kuitenkaan ollut SE editoitu Clash of the Bionoids). Kyseinen dubbi oli järkyttävintä mitä olen koskaan kuullut. Digimonin suomidubbikin kuulostaa jo nautinnolliselta tuon jälkeen. :lol:
"It's a morally corrupt hypocrisy fuckfest of a world we live in" CorvusCorax

volt
Viestit: 20
Liittynyt: Ma Huhti 18, 2005 09:56
Paikkakunta: Kortesjärvi/Lapua

Viesti Kirjoittaja volt » To Touko 12, 2005 10:38

Kaikki sarjat mitkä on dubattu englanniks.
Jotenkin en vaan pysty katsomaan dubattuja animeja.
Äänet ei vaan jotenkin sovi koskaan hahmoille ja on muutenkin jo tottunut että se kieli on japani ja subit on englanniksi

Avatar
AM
Viestit: 436
Liittynyt: Ke Tammi 21, 2004 11:25
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja AM » To Touko 12, 2005 11:17

Minä en vähästä traumatisoidu, mutta erään kerran erehdyin katsomaan Sailor Moonin saksadubbia. Sen jälkeen kun joku itäsaksalainen kuulantyöntäjä oli määkynyt intro kappaleen ihan nuotin vierestä en tiennyt pitäsikö itkeä, nauraa vai viiltää ranteensa auki.
Myös CCS leffan enkkudubbi aiheutti hallitsemattomia kasvolihasten pakkoliikkeitä. Ei sinällään, että ääninäyttely olisi ollut poikkeuksellisen huonoa, mutta omituiseksi väännellyt nimet ja Aya Hisakawan korvaaminen jollain bassoäänisellä aijällä aiheutti samoja tuntemuksia kun Candy Candyn Matti Ranin spesiaalit.
Antti Myller - Joensuun Otakuiden rahastonhoitaja, tekniikka- ja jäsenvastaava - Kawaconin talousvastaava.
MyAnimelist, figut & last.fm.

Avatar
FoxJones
Viestit: 826
Liittynyt: To Helmi 27, 2003 13:08
Paikkakunta: Lieto

Viesti Kirjoittaja FoxJones » To Touko 12, 2005 12:37

Acolyte kirjoitti:Traumaattisin kokemus oli ehdottomasti HK opiskelijadubbaus Macross -elokuvasta.
Kiitoksia.. lauseesi nosti taas pinnalle muistoja joidenkin nipponilaisten fanipoikien tekemästä live action Card Captor Sakura pyhäinhäväistyksestä, josta luojan kiitos olen nähnyt vain openerin.
[22:27:47] <@Kyuu> Sivis: sun tarvii kuvailla yleisölle amv:iden poikkitaiteellisuuden merkitystä
[22:29:18] <@Sivis> "amv:n teko on vähä ku ois .. taiteellista.. poikittain.. siellä"

Avatar
Sivis
Happiness officer
Viestit: 409
Liittynyt: Su Tammi 19, 2003 20:10
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sivis » To Touko 12, 2005 13:04

FoxJones kirjoitti:
Acolyte kirjoitti:Traumaattisin kokemus oli ehdottomasti HK opiskelijadubbaus Macross -elokuvasta.
Kiitoksia.. lauseesi nosti taas pinnalle muistoja joidenkin nipponilaisten fanipoikien tekemästä live action Card Captor Sakura pyhäinhäväistyksestä, josta luojan kiitos olen nähnyt vain openerin.
JA JUURI KUN OLIN KERENNYT UNOHTAA SEN! *curses*
"Äiti! Äiti! Tytöt boottaa mechaa!"

Avatar
Dr. Nick
Viestit: 308
Liittynyt: La Helmi 05, 2005 16:56
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Dr. Nick » To Touko 12, 2005 14:39

Alkoi isokanan kuvauksen jälkeen kyllä tuo Apocalypse Zero kiinnostamaan, silläkin uhalla että se saattaa aukaista portaalin helvettiin. Onhan todella huonon animen katsominen tietynlainen harrastus sekin.

Omalla kohdallani ehkäpä traumaattisin kokemus oli tällainen sarja kuin Arjuna - nimittäin polkaisi Shoji Kawamori kakkiin tämän iljetyksen kanssa! Kaipa tekele yritti jonkinlainen ekovalistussarja olla, mutta siinä vaiheessa kun siinä alettiin taistella hampurilaisista ulostautuvia, huonolla kolmedeellä animoituja ektoplasmamatoja vastaan, joku käämi kärähti päästäni. Sarja oli niin huono, että se sai pahamaineiset Bambukarhutkin vaikuttamaan Studio Ghiblin kadonneelta mestariteokselta. Siis herranjumala, siinä on yksi jakso omistettu kuivatun istukan syömiselle. Kyllä, ihan oikein luitte: kuivattua istukkaa, siinä on vitamiinejä, hivenaineita ja leseitä!
kyuu kirjoitti:Suoraan kysymykseen suora vastaus: Initial D.
Sallikaa minun kysyä, katsoitteko ehkäpä Tokyopopin Tricked Out -versiota? :P

Mutta täysin ymmärrettävä reaktio muutenkin, onhan oma ensikohtaamiseni Corollamies-sarjan kanssa vielä tuoreessa muistissa (ja se oli vieläpä maratooni-täysistunnossa!). Suunnilleen näinhän se meni:

1. jakso: "OMG WTF mitä ihmeen p***aa tämä nyt oikein on?
2. jakso: "Ei helvata, ette sitten YHTÄÄN rumemmalla kolmedeellä ole voineet tätäkään animoida?!?"
3. jakso: *tuskaa ja vaikerrusta*
4. jakso: *tuskaa, vaikerrusta ja verenvuotoa silmistä*
5. jakso: "Johan nyt on hitto, pystyykö Corolla muka oikeasti tuohon?"

Ja silloin taivaallinen valonsäde lävisti huoneen katon ja lankesi päälleni. Kuulin enkelten pasuunain möyrähtelyn ja ihmisjoukkojen hurratessa sisäinen amikseni heräsi horroksestaan ja ripusti Wunderbaumin kaulalleni killumaan. Ja siitä lähtien olen Corollamiehen fani ollut, eikä yksikään sarja ole tajuntaani samalla tavalla sen jälkeen laajentanut. Aamen.
Hey, what does "phallic" mean?

Avatar
Rimppu
Viestit: 432
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2004 22:12
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Rimppu » To Touko 12, 2005 16:46

Päällimmäisenä tulee mieleen Sukisyo, joka nyt vain on yksinkertaisesti NIIN huono. Luulin Meine Lieben jälkeen, ettei voi olla olemassa juonettomampaa sarjaa, mutta olin ilmeisesti väärässä.

Ja sitten on pakko manita Saiyukin portugalin kielinen dubbi. (Tuskin tarvitsee tuon traumaattisuutta sen enempää selitellä...)

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 39 vierailijaa