Inspiraatio, mistä sen saisi?

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
FoxJones
Viestit: 826
Liittynyt: To Helmi 27, 2003 13:08
Paikkakunta: Lieto

Viesti Kirjoittaja FoxJones » La Maalis 19, 2005 12:04

Sama ongelma. Inspiraatiota pitäis olla kahdenlaista koko ajan saatavilla. Inspiraatio tarinan keksimiseen/kehittämiseen tuntuu olevan lähes koko ajan päällä.. mutta sitten kun pitäisi löytää inspiraatio istua kynä kädessä pöydän ääreen. Tuntuu välillä että vaadin itseltäni liian hienoa jälkeä ja silloin kun tämä tavoite ei toteudu (94,78% tapauksista) niin sitä masentuu ja homma jää siihen. Hyviä keinoja tällaisen välttämiseksi otetaan vastaan.
(ehkä hyvä alku olisi poistaa tuo perkeleen Harvest Moon mäkeen tältä koneelta)
[22:27:47] <@Kyuu> Sivis: sun tarvii kuvailla yleisölle amv:iden poikkitaiteellisuuden merkitystä
[22:29:18] <@Sivis> "amv:n teko on vähä ku ois .. taiteellista.. poikittain.. siellä"

Avatar
Pandora
Viestit: 47
Liittynyt: Ke Maalis 16, 2005 00:25
Paikkakunta: Heinola

Viesti Kirjoittaja Pandora » La Maalis 19, 2005 18:21

FoxJones kirjoitti:Sama ongelma. Inspiraatiota pitäis olla kahdenlaista koko ajan saatavilla. Inspiraatio tarinan keksimiseen/kehittämiseen tuntuu olevan lähes koko ajan päällä.. mutta sitten kun pitäisi löytää inspiraatio istua kynä kädessä pöydän ääreen. Tuntuu välillä että vaadin itseltäni liian hienoa jälkeä ja silloin kun tämä tavoite ei toteudu (94,78% tapauksista) niin sitä masentuu ja homma jää siihen. Hyviä keinoja tällaisen välttämiseksi otetaan vastaan.
(ehkä hyvä alku olisi poistaa tuo perkeleen Harvest Moon mäkeen tältä koneelta)
Minulla on kyllä neuvo, mutta erittäin tylsä semmoinen. Harjoittele. Tee niin monta versiota samasta tarinasta kuin vain pystyt. Ja älä vilkaisekkaan oikein kunnon ammattilaisten tekeleitä silloin kun työstät omaa mangaasi. Tiedän, että se on kovin ikävä juttu, mutta elämä on...
Can you see in the heart of darkness?

Avatar
wice
Viestit: 293
Liittynyt: Ma Elo 04, 2003 13:49
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja wice » La Maalis 19, 2005 22:46

Menestyksen salaisuus on tosiaankin tehdä kymmenen miljoonaa eri versiota samasta rusinasta, kunnes vihdoin viimein yksi niistä on juuri sopivalla tavalla ryppyinen. Tämä pätee meistä etenkin niihin harvoihin, joilla ei ole kymmenen vuoden kokemusta rusinoiden poimutuksesta ja kuuttatuhatta valmista sivua Laisin-chan -kuvitusta takanaan. Kyseessä on kuitenkin vähintään yhtä paljon taito kuin lahja. :wink:

Avatar
wham
Viestit: 61
Liittynyt: To Maalis 17, 2005 10:23
Paikkakunta: Vammala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja wham » Su Maalis 20, 2005 14:36

wice kirjoitti:Yksi tapa on ryhtyä pyörittelemään tarinaa paperilla erilaisten skeemojen ja kaavioiden avulla. Urakan voi jakaa myös osiin. Teema, henkilöhahmot, miljöö, konflikti jne. Palapelitkin saa yleensä koottua vain pala kerrallaan.

Silkka suin päin kirjoittaminenkin voi saada lahnaiset aivot rullaamaan.
Ehkä niinkin mutta itse olen saanut parhaat tarinani kirjoitettua aloittamalla jostain ideasta ja keksimällä tarinaa sitä mukaa kun se etenee. sitten kun minulla oli tarina pääpiirteittäin valmiina paperilla aloin kirjoittaa sitä tietokoneella puhtaaksi, samalla pidennellen sieltä täältä ja lisäten syvempää dialogia ja tarkempia kuvauksia. aion kirjoittaa tarinan vielä kerran uudelleen lisäten siihen ainakin pari uutta hahmoa joista sain hiljattain idean joten tällä hetkellä tarina on noin versiossa 0.66
Kullakin kirjoittajalla (mangan tai muun tarinan) on omat tapansa joten älkää olettako että kaikille tepsivät samat konstit. da´rth maunon mainitsemat konstit toimivat alkuun hyvin mutta niiden kanssa syntyy liian helposti lähes puhtaita plagiaatteja. oman tarinan keksiminen on nykyään erittäin vaikeaa koska kakki mielenkiintoinen on jo kertaalleen nähty. jos keksit oman aiheen nostan hattua!
The ultimate Chocobo inbreeder!!!

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Su Maalis 20, 2005 15:56

Laajentaisin tässä tätä inspiraatiokäsitystä kyllä huomioimaan myös muuta kun piirtämistä. Moni tässä todetuista pätee aika hyvin myös moneen muunlaiseen inspiraation puutteeseen, anime/mangaharrastusta koskevaan ja muuhunkin.

Sitähän voisi vaikka koittaa soveltaa nyt kun pitää ruveta Animecon IV:n ohjelmistoa miettimään (vink vink)
Kyuu Eturautti - IRC:Kyuu @ irc.b2irc.net
Puheenjohtaja - Säätöyhteisö B2 ry
Varapuheenjohtaja - Tampere Kuplii ry
Valokuvaaja/roudari - Cosplay Finland Tour

Avatar
Fredo
Viestit: 143
Liittynyt: To Helmi 19, 2004 14:14
Paikkakunta: LAHTI
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Fredo » Su Maalis 20, 2005 17:30

jospa yrtti auttais tuohon inspiraation puutokseen. Yrttiä ja sitten kynä kouraan ja luonnostelee vaikka hännällisen stereon matkan Japaniin :lol:
-Jouni Ahtiainen- Go Student Exchange
http://www.gostudentexchange.com/

Avatar
AidaSuomi
Viestit: 22
Liittynyt: To Helmi 10, 2005 18:14
Paikkakunta: Vantaa.

Viesti Kirjoittaja AidaSuomi » Ti Maalis 22, 2005 16:57

inspiraatiota kehittää kun nukkuu - vaikkei uskoisikaan, niin aivot raksuttavat täyttä häkää, kun loput ihmisestä on unten mailla.

Itse sain täydellisen päähenkilöni omaan 'mangaani' unen kautta - hän muistuttaa yhtä ystävääni, mutta luonne on aivan erillainen (jotenkin..?) Tästä asti olen yrittänyt toteuttaa häntä paperille - joka on vähän vaikeampaa,

mutta jos ihan perusinspistä haet, niin hae unista. Hyviä unia! :)

ai niin, ja vielä lisätäkseni:

huomio ihmisten arkisia tapoja ja ulkomuotoja (jos päähenkilöinä on 'ihmisiä' tai muutenkin vain jos on ajatteleva eläin...) ja yhdistä ne sitten mieleiseen hahmoosi. Mutta älä aluksi yhdistä mitään, observoi vain. Onnea! :)
"Influence is immoral. To have your influence on someone is like giving your soul to him." -Oscar Wilde

Avatar
Twisted_Mindet_Pervert
Viestit: 3
Liittynyt: Ma Huhti 18, 2005 11:30
Paikkakunta: Orivesi

Viesti Kirjoittaja Twisted_Mindet_Pervert » Ma Huhti 18, 2005 13:22

juonen alku on hellppo keksiä mutta sitten sen loppuun saaminen on eri asia. mulla sattuu kestään innostus sen hetken ja sen jälkeen tulee uus idis ja vanha menee laatikkoon, se selittääkin miksi minulla on kymmeniä sarjakuvan alkuja jotka on vailla loppua. Inspiraation saa kukin eri kohteesta, minun tulee jostain jossa on K-18 leima hmmm...jey... :twisted:
I got a Snake on my Sleave

Avatar
Pandora
Viestit: 47
Liittynyt: Ke Maalis 16, 2005 00:25
Paikkakunta: Heinola

Viesti Kirjoittaja Pandora » To Huhti 21, 2005 20:31

AidaSuomi kirjoitti:mutta jos ihan perusinspistä haet, niin hae unista. Hyviä unia! :)
Aivan. Tämä minulta juuri unohtuikin: unet! Alkakaa vaikka pitämään unipäiväkirjaa. Saa sitten myöhemmin katsella mitä unia on nähnyt ja voi vaikka huomata, että hei, tuostahan tulisi hyvä alku mangalle tms.

edit. Ei kai tullut liian turha viesti?
Can you see in the heart of darkness?

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » To Huhti 21, 2005 22:49

Pandora kirjoitti:
AidaSuomi kirjoitti:mutta jos ihan perusinspistä haet, niin hae unista. Hyviä unia! :)
Aivan. Tämä minulta juuri unohtuikin: unet! Alkakaa vaikka pitämään unipäiväkirjaa. Saa sitten myöhemmin katsella mitä unia on nähnyt ja voi vaikka huomata, että hei, tuostahan tulisi hyvä alku mangalle tms.

edit. Ei kai tullut liian turha viesti?
Tämähän on aivan hirveää. Kohta joku vielä ehdottaa että hereilläolosta pitäisi hakea inspiraatiota. Mihin ihmeeseen tämä maailma on menossa?

Vakavasti (hah!) puhuen, inpsiraatio on niin persoonallinen juttu ilman varsinaisia sääntöjä, että ei ole oikeaa tai väärää paikkaa sen hakemiseen. Jos nyt jotain statistiikkaa pitää hakea, yleensä todella väsyneenä irtoaa juttuja aika hyvin. Toistan lämpimän suositukseni - muistivihko/sanelukone/tjsp sängyn viereen, juuri nukkumaan mennessä voi irrota ideaa. Joko ne pistää jemmaan heti tai ne unohtuvat aamuun/heräämiseen mennessä.

Avatar
ThunderBeer
Viestit: 85
Liittynyt: To Touko 22, 2008 15:49
Paikkakunta: Helsinki

Re: Inspiraatio, mistä sen saisi?

Viesti Kirjoittaja ThunderBeer » Ti Touko 27, 2008 23:17

Käsite/miellekartta on hyvä alku, mutta saattaa osoittautua pitemmälti vaivalloiseksi jos liian monimutkaista sarjaa/juonta suunnittelee. Inspikset tulee kaikkialta, kunhan et väkisin niitä etsi. :/ Siitä ei seuraa hyvää, tulee vaan turhautunut olo etc. Kokemuksesta tiedän että välillä tulee pitkiäkin ajanjaksoja ettei inspis iske millään, tai ei jaksa piirtää etc. jolloin ei voi kuin vain antaa asian olla. Jossain vaiheessa into taas palaa. :3
Onneksi olen olio. x3

Avatar
Bitten
Viestit: 160
Liittynyt: Ke Syys 28, 2005 13:47

Re: Inspiraatio, mistä sen saisi?

Viesti Kirjoittaja Bitten » Ke Touko 28, 2008 13:28

Inspiraatio ja ideat eivät tule itsestään. Virikkeinen ympäristö auttaa vain, jos niitä ideoita etsii. Ilman aktiivista aivotyötä ei tule tulostakaan. Jos odottaa jotain "ulkoista" inspiraatiota, silloin (yleensä) joko mitään ideoita ei tule tai lopputulos on yhtä kehno kuin Vartijat-sarjakuvan juoni.

Kenties paras ideointikeino on perinteinen "aivomyrsky" tai ideointi (brainstorming): vaikka jonkun puoli tuntia viettäisi vain istuessa ja ideoidessa. Niitä ideoita kannattaa etsiä jostain ihan muusta kuin mangasta ja animesta, jos haluaa saada aikaiseksi jotain omaperäistä.

Avatar
Shewon
Viestit: 203
Liittynyt: To Helmi 08, 2007 18:47

Re: Inspiraatio, mistä sen saisi?

Viesti Kirjoittaja Shewon » Su Kesä 29, 2008 18:39

Ilta myöhään kun on rätti väsynyt silloin tulee parhaat ideat. Tai jos on ihan hirvittävän kova kiire keksiä tarinaa (kuten minulla manga kurssilla Tikkurilassa) keksii aina jotain.

Avatar
cho-
Viestit: 10
Liittynyt: Ma Kesä 23, 2008 19:32
Paikkakunta: Jossain kaukana kaikesta~

Re: Inspiraatio, mistä sen saisi?

Viesti Kirjoittaja cho- » To Heinä 10, 2008 21:55

Zero-chan kirjoitti:Ilta myöhään kun on rätti väsynyt silloin tulee parhaat ideat. Tai jos on ihan hirvittävän kova kiire keksiä tarinaa (kuten minulla manga kurssilla Tikkurilassa) keksii aina jotain.
Todellakin, iltamyöhään niitä ideoita sitten tuleekin. Juuri silloin, kun ei jaksaisi niitä ylös kirjoittaa.
Ja sitten aamulla ne on jo unohtanut. o.O Yritin tässä aloittaa kerran omaa ficciä, niin sanotusti, mutta inspiraatio katosi
eikä sen jälkeen ole tullut takaisin. o.O'' Pitäisi varmaan aloittaa koko homma alusta, jos löytäisi sen inspiksen..
so many lies, so much pain.

Avatar
Valkoinenhai
Viestit: 258
Liittynyt: La Heinä 12, 2008 16:06

Re: Inspiraatio, mistä sen saisi?

Viesti Kirjoittaja Valkoinenhai » Ti Heinä 15, 2008 13:17

Hyvä idea ei ainakaan tule jos sitä väkisin pakottaa tulemaan tai odottaa sitä. Tärkeintä on itseasiassa vain olla ajattelematta mitään.
Itse saan inspiraatiota hyvinkin odottamattomista paikoista.
Kerrankin katsoin Prismadokumenttia Kuusta ja siitäkös iskostui suorastaan mahtava idea sarjakuvaani. Loppu sujui kuin itsestään. Itseni kohdalla tarvitaan sellainen alkuysäys ja loppu sujuukin sitten aika helposti.
Kuten edellä jo sanottiin, kannattaa aloittaa uusia harrastuksia ja tehdä ehkä sellaista mitä ei muuten tekisi. Kannataa käydä ulkona, kuunnella musiikkia, tarkastella ympäröivää maailmaa ja muita ihmisiä.
Inspis tulee kun on tullakseen, ei se väkisin tule. :-)
Jos jokin voi mennä pieleen, niin se menee pieleen. -Murphyn laki

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 71 vierailijaa