Inspiraatio, mistä sen saisi?

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Malaria
Viestit: 7
Liittynyt: Ke Maalis 09, 2005 17:25
Paikkakunta: Keminmaa

Inspiraatio, mistä sen saisi?

Viesti Kirjoittaja Malaria » Ke Maalis 09, 2005 17:32

Niin, olen jo useita kuukausia miettinyt mangani juonta, mutta pää on tyhjä yksinkertaisesti mitään ei synny.
Eli inspiraatio, mistä sen saisi?
(+.+)

Avatar
Rui
Viestit: 86
Liittynyt: Ti Maalis 08, 2005 19:34
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Rui » Ke Maalis 09, 2005 17:36

Tuossa vaiheessa uskoisin olevan viisainta lopettaa etsiminen, sillä inspiraatio kyllä löytää tien kotiin jos on ylipäätänsä edes tullakseen. Ota lomaa puurtamisesta ja ihmettele elämää sen suurempia pohtimatta.
Bonnô kunô

Avatar
Darth Mauno
Wannabe
Viestit: 1043
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 08:32
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Darth Mauno » Ke Maalis 09, 2005 17:45

Rentoudu. Katso hyviä elokuvia, lue hyviä kirjoja, kuuntele hyvää musiikkia (mangaa ja animea kannattaa ehkä välttää). Lähde kävelylle, eräretkelle tai maailmanympärimatkalle. Käy taidenäyttelyssä, opettele kokkaamaan espanjalaisittain tai ryhdy harrastamaan postikorttien keräilemistä. Lyhyesti, etsi uusia virikkeitä mielikuvitustasi virkistämään. Ideat sitten tulevat jos ovat tullakseen, niitä ei oikein voi pakottaa itsestään ulos.
"Do not underestimate the power of the Dork Side"

Avatar
FoxJones
Viestit: 826
Liittynyt: To Helmi 27, 2003 13:08
Paikkakunta: Lieto

Viesti Kirjoittaja FoxJones » To Maalis 10, 2005 10:58

Juurikin näin. Väkisin vääntämällä tulee vain askaa. Muista poiketen suosittelen että tee jotain tylsää ja yksitoikkoista (kuten vaikka lähe kävelylle jonnekin keskelle ei mitään) jolloin on hyvä antaa ajatuksen pörrätä ja maistella kaikenlaisia ideoita. Hyvällä tuurilla jostain ajatuksentyngästä muodostuu pyörittelyn jälkeen jotain käyttökelpoista. Siinä sivussa sitten voi tulla inspiraatiokin.
[22:27:47] <@Kyuu> Sivis: sun tarvii kuvailla yleisölle amv:iden poikkitaiteellisuuden merkitystä
[22:29:18] <@Sivis> "amv:n teko on vähä ku ois .. taiteellista.. poikittain.. siellä"

Avatar
wice
Viestit: 293
Liittynyt: Ma Elo 04, 2003 13:49
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja wice » To Maalis 10, 2005 14:33

Yksi tapa on ryhtyä pyörittelemään tarinaa paperilla erilaisten skeemojen ja kaavioiden avulla. Urakan voi jakaa myös osiin. Teema, henkilöhahmot, miljöö, konflikti jne. Palapelitkin saa yleensä koottua vain pala kerrallaan.

Silkka suin päin kirjoittaminenkin voi saada lahnaiset aivot rullaamaan.

AoiNeko

Viesti Kirjoittaja AoiNeko » To Maalis 10, 2005 18:22

Melkeinpä kaikki on sanottu jo mitä minäkin sanoisin ja kannattaa myös kirjoitella vain joitain "ideoita" paperille muistiin ja sitten myöhemmin kun inspiraatioa on tullakseen niin kehittää niistä jotain. Minulla joskus toimii tuollainen käytäntö.

Malaria
Viestit: 7
Liittynyt: Ke Maalis 09, 2005 17:25
Paikkakunta: Keminmaa

Viesti Kirjoittaja Malaria » To Maalis 10, 2005 18:54

Kiitoksia kaikille neuvoista, taidampa lähteä kävelylle.
(+.+)

Avatar
Cosmic
Viestit: 56
Liittynyt: Ma Syys 20, 2004 12:06
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Cosmic » Pe Maalis 11, 2005 12:28

Minulle se ainakin tulee siitä kun luen jotain kivaa Mangaa tai löydän jonkun mahtavasti piirretyn kuvan, tulee heti vimma piirtää... 8)
"The greatest thing you'll ever learn
Is just to love and be loved in return" (Nat King Cole)
"If you want to be loved,then love..."

Avatar
NiuNiu
Viestit: 60
Liittynyt: Ti Loka 26, 2004 18:34
Paikkakunta: Teekuppi <3
Viesti:

Viesti Kirjoittaja NiuNiu » To Maalis 17, 2005 15:55

Minä itse, joka olen piirrellyt jo päälle 20 vuotta, saan inspiraatiota katselemassa ympärilleni. Joku valokuva voi kirvoittaa hyvän piirrosidean, joku hyvin pieni seikka jonkun lauseessa ja elokuvassa jää mielen ja lähtee kiertämään siellä villiä rataa ja sitten sitä taas mennään! :D Inspiraatio voi putkahtaa ihan mistä tahansa. Vaikka hassusta unesta ,)

Kun inspiraatio katoaa niin se katoaa, joten jätä kynät ja lehtiön ja juonen miettiminen sikseen. Se kyllä palaa ajallaan takaisin. Varo vaan. Sillä on oma tahto... ,3
Embrace the total dork in yourself - life is too short to be cool!
NiuNiu Deviantart
NiuNiu Fanfiction.net

Avatar
Pandora
Viestit: 47
Liittynyt: Ke Maalis 16, 2005 00:25
Paikkakunta: Heinola

Viesti Kirjoittaja Pandora » To Maalis 17, 2005 16:13

Tässä on nyt sanottu suunnilleen kaikki mitä ajatelin sanoa, mutta sanonpa vielä: herkuttele kaikilla aisteillasi. Etsi oma tapasi löytää inspiraatio. Minulla se esimerkiksi tulee välillä musiikista. Erityisen voimakastunteisesta sellaisesta. Tai sitten se tulee vain kun tulee.

Käyn eräällä sanataide-kurssilla, jossa keskustellaan mm. inspiraation saamisesta. Meille kerrottiin, että ihmisille tulee toisinaan ns. 'hautomavaihe', jolloin minkäänlainen inspiraatio ei saavu. Nämä kohtaukset saattavat kestää kuukausiakin, eikä silloin missään nimessä kannata väkisin ulostaa mitään. Otat vain ihan rauhallisesti ja teet jotain muuta. Tämä liittyy jotenkin aivojen toimintaan. En muista sitä tarkalleen. Panostan vielä tuota aistit-osiota. Haistele, maistele, koskettele, kuuntele, katsele.

Ja joillakin persoonilla on vielä niin, että parhaat inspiraatiot syntyvät kriisitilanteissa. Eräs kirjailija kirjoitti joskus tekeleensä loppuun matkalla sen julkistamistilaisuuteen. Tällaisia ihmisiä on monia, ja minultakin esimerkiksi on parhaat tarinat kirjoitettu silloin, kun pitäisi lukea johonkin vaikeaan kokeeseen..
Can you see in the heart of darkness?

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Pe Maalis 18, 2005 00:00

Pandora kirjoitti:Ja joillakin persoonilla on vielä niin, että parhaat inspiraatiot syntyvät kriisitilanteissa. Eräs kirjailija kirjoitti joskus tekeleensä loppuun matkalla sen julkistamistilaisuuteen. Tällaisia ihmisiä on monia, ja minultakin esimerkiksi on parhaat tarinat kirjoitettu silloin, kun pitäisi lukea johonkin vaikeaan kokeeseen..
Tähän on yksi tärkeä vinkki annettava. Pidä huoli että sängyn vierellä on muistilehtiö/kännykkä jossa on sanelutoiminto/pda/joku muu mikä. Väsyneenä tai joskus jopa yöllä huonojen unien keskellä voi syntyä uskomattoman hyviä ideoita. Niitä et muista aamulla ilman apuja.

Avatar
FoxJones
Viestit: 826
Liittynyt: To Helmi 27, 2003 13:08
Paikkakunta: Lieto

Viesti Kirjoittaja FoxJones » Pe Maalis 18, 2005 13:40

kyuu kirjoitti:Tähän on yksi tärkeä vinkki annettava. Pidä huoli että sängyn vierellä on muistilehtiö/kännykkä jossa on sanelutoiminto/pda/joku muu mikä. Väsyneenä tai joskus jopa yöllä huonojen unien keskellä voi syntyä uskomattoman hyviä ideoita. Niitä et muista aamulla ilman apuja.
Tästä seuraa kyllä varmasti usein hyvinkin happoisia tuotoksia.. riippuen pitkälti siitä miten vilkas ja/tai kieroutunut mielikuvitus yksilöllä on. Tämä on arvaus mutta veikkaisin että sarjat tyyliin Boboboboobo boobobo(tjsp) tai vaikka Guu olisivat tällaisen taktiikan tulosta.
[22:27:47] <@Kyuu> Sivis: sun tarvii kuvailla yleisölle amv:iden poikkitaiteellisuuden merkitystä
[22:29:18] <@Sivis> "amv:n teko on vähä ku ois .. taiteellista.. poikittain.. siellä"

Cir
Viestit: 526
Liittynyt: To Loka 23, 2003 10:31
Paikkakunta: Helsinki (Ikaalisissakin näkee.. tosin aika harvakseltaan nykyään)

Viesti Kirjoittaja Cir » Pe Maalis 18, 2005 16:29

FoxJones kirjoitti:Tästä seuraa kyllä varmasti usein hyvinkin happoisia tuotoksia.. riippuen pitkälti siitä miten vilkas ja/tai kieroutunut mielikuvitus yksilöllä on. Tämä on arvaus mutta veikkaisin että sarjat tyyliin Boboboboobo boobobo(tjsp) tai vaikka Guu olisivat tällaisen taktiikan tulosta.
Niinpä.. Itse kokeilin tätä konstia reilut viisi vuotta sitten, ja aamulla ei yleensä tiennyt yhtään mitä teksteistä pitäisi oikein ajatella. Muistuupa mieleen ainakin yksi mahtava idea sankarista, jonka ruumis oli jotain karkkimassaa, ja tytöt tietenkin halusivat "haukun tikkunekusta" :roll: mikä sitten johti päätähuimaaviin seikkailuihin...
Sarjassamme "fansubien klassikoita":
"Are you aware of the frequent occurrences of the mass naked child events within the country?" (AnimeJunkies / GitS:SAC)

Avatar
Sashito
Viestit: 8
Liittynyt: La Tammi 15, 2005 12:42
Paikkakunta: Valkiakoski

Viesti Kirjoittaja Sashito » Pe Maalis 18, 2005 17:19

No ei tuo karkkimassa-mies niin huonolta idealta kuullostanut... Aika makealta oikeastaan :D Ehe ehe ehe.. Olis se ihanaa kun aina jos haukkais miestä niin se maistuskin ihan karkille 8)
Minä olen vasensinijalkamangusti. Entä sinä?

Avatar
frag
Viestit: 14
Liittynyt: Ma Heinä 07, 2003 04:30
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja frag » Pe Maalis 18, 2005 20:36

tarinan keksiminen o nyt se helpoin juttu :3 itse en jaksa ikinä piirtä sitä ;< tarina menee kokoajan etenpäin mutta tuotanto ei edisty >_<
<3 possut

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 64 vierailijaa