Alan liikkeiden katoaminen AKA mitä kivijalkaliikkeitä on jäljellä?

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Valaisuaine
Viestit: 4
Liittynyt: Ma Heinä 13, 2015 11:34
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Alan liikkeiden katoaminen AKA mitä kivijalkaliikkeitä on jäljellä?

Viesti Kirjoittaja Valaisuaine » To Helmi 06, 2020 03:07

Animeharrastukseni alkoi vuoden 2004 tienoilla, japanibuumin ollessa täydessä käynnissä. Silloin käydessäni Helsingissä alan kauppoja tuntui olevan joka kulman takana: Fantasiapelit, Fennica Comics, Casablanca, Bemmu, Good Fellows, Mochan, Ippai, Mirri Music, Blippo ja Kulkunor tulevat itselleni heti mieleen. Sitten on tietysti PKP ja viiden tähden elokuvadivari Tampereella.

Nyt, vuonna 2020, mainitsemistani on Helsingissä jäljellä enää kaksi, Fantasiapelit ja Fennica.
Sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee sopinee, sillä tunnen piston sydämessäni muistellessani kuinka erilainen animeskene Helsingissä oli tuolloin 2000-luvun alussa. Koin olevani osa suurempaa yhteisöä näissä liikkeissä, joissa muut samasta harrastuksesta kiinnostuneet liikkuivat.
Kukkaron nyörien tiukkuus käytännössä määritteli sen mitä kaikkea Helsingistä saattoi kivijalkaliikkeistä saada mukaansa. Omiin ostotottumuksiin tottuneena on vaikeaa ymmärtää kuinka paljon omalla tavallaan asiat ovat muuttuneet.
Kivijalkaliikkeet olivat ainakin itselleni monasti kohtaamispaikkoja, jossa saattoi törmätä muihin harrastelijoihin. Olen osan pitkäaikaisimmista ystävyyssuhteistani muodostanut näiden kauppojen hyllyjen välissä, joten siinäkin mielessä näillä liikkeillä on itselleni erityistä arvoa.

Olenko minä tuomittu hyväksymään sen tosiasian että verkkokaupat ovat hiljalleen syrjäyttämässä nämä, vai onko Suomessa vielä animea ja mangaa myyviä kivijalkaliikkeitä?

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 105 vierailijaa