YLEteeman Anime tarjonta

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
erwil
Viestit: 68
Liittynyt: Pe Helmi 20, 2004 10:46
Paikkakunta: Korpi kuusen kannon alla...
Viesti:

YLEteeman Anime tarjonta

Viesti Kirjoittaja erwil » Pe Helmi 04, 2005 11:51

juuuuup. kaikki jotka omistavat digiboxin, takuulla näkivät viime kuussa tulleet neljä animea (tosin, Teema kutsui niitä "manga-elokuviksi", grrr... pisti vihax...)

11 Matkustaja
Portit Auki
Ihmemies Locke
Fake

Mitä piditte?
kaikki saatiin nauhalle, mutta vain 11M ja Fake on katsottu useammin kuin kerran läpi. XP

Fake (taisi muuten olla 1.OAV) oli aivan loistava (sitä odotinkin pitkään ja hartaasti)
Lockesta, no, puolet koko elokuasta meni vähän ohi.. aika kliseinen..


Onko kellään tietoa, mahdollisista tulevista Anime-elokuvista, YLEteemalta tai muilta kanavilta? ja onko näitä edes...

Avatar
ShyHi
Viestit: 206
Liittynyt: Pe Syys 17, 2004 21:21
Paikkakunta: Neverneverland

Viesti Kirjoittaja ShyHi » Pe Helmi 04, 2005 12:31

Tekstitysongelmista huolimatta ( 2/4 elokuvasta lähes ilman tekstiä :x ) erwilin kanssa samaa mieltä eli Fake oli paras! "Sokerina pohjalla" eli jätti ihan hyvän maun koko satsista. Olen muutenkin suuri Sanami Matoh fani, joten tämä oli se elokuva, jota odotin eniten. Mutta 11 Matkustaja oli kyllä todella miellyttävä yllätys - kaunis ja ehyt kokonaisuus. Sitä seuraavat kaksi elokuvaa olivat todella kummallisia...senkin takia että ne olivat ne joista tekstit puuttuivat. Mutta tuli siis ymmärretyksi juuri ne kaksi ainakin omasta mielestäni parasta elokuvaa :)

Avatar
wice
Viestit: 293
Liittynyt: Ma Elo 04, 2003 13:49
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja wice » Pe Helmi 04, 2005 14:39

Yhdestoista matkustaja oli ihan okei, ainakin se oli kokonainen paketti, eikä ilmiselvä sarjan osa. Digiboksin krooninen tekstityksettömyys oli pahimmillaan tämän aikana, joten ymmärrykseen jäi aukkoja.

Tokan elokuvan missasin.

Ihmemies Lockesta taisi joku toisessa viestiketjussa sanoa, että kyseessä ei ollut se mitä piti, vaan elokuvasarjan myöhäisempi osa. Johtaa tietenkin siihen, ettei leffaa ollut kovin miellyttävää yrittää seurata, kun vissiin aika runsaastikin olisi pitänyt tietää jo ennen katsomista.

Faken juoni löytyy ykkösalpparin previkan perusteella mangan toisesta albumista, joten en tiiä onko vähän samaa vikaa kuin Lockessa, mutta takaumilla oli varmistettu, että homman ymmärsi. Ainoa epäselvyys oli ehkä tytön ja pojan suhde poliisikaksikkoon. Ryon silmät harottivat välillä mangalle uskollisesti ja aiheuttivat hilpeyttä sohvan puolella. Ihan mukiinmenevä whodunit, vaikka siinä olikin homoja ja juonen arvasi heti. :(

Avatar
Mankelimies
Viestit: 8
Liittynyt: Pe Heinä 23, 2004 15:19
Paikkakunta: suomen lehmäliiton päärakennuksen kellarin alimman hyllykön mustikkahillopurkin etiketti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mankelimies » Pe Helmi 04, 2005 21:02

11 Matkustaja
Katsoin tätä aluksi ihan, että 'blää', mutta sitten se alkoikin mennä kiinnostavaksi.
Loppukin oli todella yllättävä. Enkä koko elokuvan aikana osannut epäillä ketään. xD
Ja nauroin niille mikä niistä sitten tuli myöhemmin. xP huippuja.


Portit auki
En oikeastaan pitänyt tästä ja nukuin melkein koko elokuvan ajan. -__-
Jotenkin tylsä juoni..

Locke
En ole edes katsonut vielä, mutta nauhalla on..


Fake
En katsonut silloin kun töllöttimestä tuli, mutta nauhalle pistin ja koneella sattuu olemaan jo tuo niin olin nähnyt sen jo niin monasti.
Ihana leffa juuri minun tyyliäni. Rakastan. Niin naurettavat jututkin. *reps*
Jammu, Kahvilarotta, whatever ya want

Liftrasir
Viestit: 81
Liittynyt: To Heinä 15, 2004 23:28
Paikkakunta: Imatra
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Liftrasir » Pe Helmi 04, 2005 21:19

Tekstityksien puutosongelma minuakin vaivasi... piti sitten toisella kanavalla käyttää. Vaikka nauhoitukseen tietenkin tuli sitten jotain ei-animea, mutta... kyllä tosimies (tai no, tässätapauksessa nainen) kestää. Ilkeä tekstitys...

11 Matkustaja oli mielestäni hyvä. Tai siis, jotenkin odotin jotain paljon huonompaa.. en sitten tiedä miksi. Mutta joo, olen katsonut jo muutamaan otteeseen, ja uudelleenkin voisi.

Portit Auki oli aivan hirveä... tai no, ei hirveä, mutta hyvin tylsä. Eli yritän tässä sanoa etten pitänyt siitä.

Ihmemies Locke... hm, en oikein jaksanut keskittyä tämän katsomiseen, mutta ei se huono ollut..

Ja monen kuukauden odotus päättyi kun FAKE tallentui nauhalle... jes! Kesän aikana onnistuin hankkimaan kaikki mangat, oli kiva kuulla että näyttävät ihan animeakin siitä. Ja vieläpä Suomessa. Tuli sitten pakottava tarve suostutella vanhemmat digipoksin ostoon... no, hälläväliä, kiviä kiinnostaa jne. Aivan loistava. En siitä piirrustustyylistä oikein pidä, mutta se ei ollut ongelmana... paniikkikohtaus iski kun yhdessä vaiheessa televisiossa näkyi punainen "No Signal"-laatikko (no, monen kuukauden odotus... ja sitten jos olisi mennyt digiboksi riksraks, tullut sähkökatkos tai muuta... no, se olisi ketuttanut isosti), mutta loppuun asti näin ja pidin. Jippii.

[/stupid post]
I fail. Puppies keep dying.

Avatar
erwil
Viestit: 68
Liittynyt: Pe Helmi 20, 2004 10:46
Paikkakunta: Korpi kuusen kannon alla...
Viesti:

Viesti Kirjoittaja erwil » Su Helmi 06, 2005 18:57

tekstit oli laitettava manuaalisesti, eli itse. tein ns. "taktisen liikkeen" (...oh god.. XP) kesken nauhoituksen kun tajusin ettei portit auki näyttänyt tekstitystä.. no, näkyy nauhoituksessa.. (change the language: finnish, yippee..)

Avatar
Sirius
Viestit: 10
Liittynyt: Su Helmi 06, 2005 23:12
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Sirius » Su Helmi 06, 2005 23:27

Pitiköhän niissä näkyä tekstit vai ei? En tajunnut _yhtään_ mitään kun en löytänyt tekstityksiä :? Kai ne katos jonnekkin güberavaruuteen... pöh... Locke oli komea niinku aina :P

Avatar
erwil
Viestit: 68
Liittynyt: Pe Helmi 20, 2004 10:46
Paikkakunta: Korpi kuusen kannon alla...
Viesti:

Viesti Kirjoittaja erwil » Ma Helmi 07, 2005 09:40

heh. :D ne ei näkyny jos niitä ei ite laittanu. tekstikanavan sivulta (jostain sieltä) ne olis löytyny, jos jakso hakee.

Avatar
Ayumi
Viestit: 88
Liittynyt: Ti Joulu 14, 2004 19:02
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Ayumi » Ma Helmi 07, 2005 12:16

Pitipä nämäkin sitten katsoa.

11 Matkustaja - Sama juttu, alussa vaikutti hiukan tylsähköltä ja piirtojälkikin menetteli joten kuten... Mutta kymmenen minuutin katselun jälkeen mielenkiinto heräsi, juoni on avain hyvään elokuvaan. Mielenkiintoinen kokemus, hyvä ettei tullut heti kättelyssä tuomittua. Alusta asti arvailin kuka olisi tämä ylimääräinen matkustaja, eikä ne arvaukset loppujen lopuksi lähellekään osuneet. Ei ennalta-arvattava, hienoja juonenkäännöksiä ja taustatapahtumia.

Portit auki - No, täytyy sanoa, ettei tämä oikein iskenyt. Toimintaa oli, hypittiin paikasta toiseen, vaihdettiin puheenaiheita, matkustettiin menneisyyteen ja takaisin. Luovutin ja suljin television siinä vaiheessa, kun olin nukahtanut muutamaksi minuutiksi.

Ihmemies Locke - Sekava ja oudohko. Niin, juoneen ei jaksanut keskittyä, toisella silmällä tätä katsoin, mutta loppuun asti, kokonaisen tunnin, jaksoin katsoa. Jos ei muuta, niin niitä ääniäkin kuunteli silmät kiinni, vaikkeivät seiyuut parhaasta päästä olleetkaan.

Fake - Kuten muutkin täällä, Fakea odoteltiin jo kauan ennen kuin se tuli. Viimein sekin päivä koitti. Kertoi selkeästi ja hyvin 2. mangan tapahtumista, ideasta olisi ulkopuolinenkin saanut nopeasti kiinni. Lopussa tuli vain tunne, että mitä, tässäkö se nyt sitten oli, kuukausien odotus tunnissa ohi. Pidin joka tapauksessa paljon, hienoa Suomi, edistystä tännekin takapajulaan. :D

Kiroan digiboksit, joiden kautta ei voi nauhoittaa, syvimpään manalaan.

Avatar
erwil
Viestit: 68
Liittynyt: Pe Helmi 20, 2004 10:46
Paikkakunta: Korpi kuusen kannon alla...
Viesti:

Viesti Kirjoittaja erwil » Ma Helmi 07, 2005 12:53

heh heh. kyllä, tuosta fekesta vielä. en ollut lukenut mangoja vielä, ennen elokuvaa, pätkiä kyllä. joten juoni rullasi "ulkopuoliselle" mukavasti. jäi vain inhottavasti kesken.
seuraavana päivänä piti rynnätä kauppaan ja ostaa kaikki sarjan mangat. (ja, kumma kyllä, vasta luettuani 7. tajusin vilkaista takakantta. M18. oh yeah..)

Avatar
gackt lover
Viestit: 26
Liittynyt: Su Huhti 17, 2005 15:35

Viesti Kirjoittaja gackt lover » Ti Touko 17, 2005 19:00

en tiiä ees kuuluuko tämä tähän kohtaan täällä mutta mikä kanava tämä yleteema oikkee on?? onkoi se sateliitti vai digiboxi kanava?? ja siis muuten kun mainitsitte noita animeja, ne kaikki on aika hyvia :D !!!
"is it okay to love, too? in the shaking night
it`s good as it is more deeper
as those almost maddening lips Ì´ve gotten used to smelt together
I`am...Your...Vanilla"(words by gackt)

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ti Touko 17, 2005 19:03

gackt lover kirjoitti:en tiiä ees kuuluuko tämä tähän kohtaan täällä mutta mikä kanava tämä yleteema oikkee on?? onkoi se sateliitti vai digiboxi kanava?? ja siis muuten kun mainitsitte noita animeja, ne kaikki on aika hyvia :D !!!
YleTeema on digikanava joka näkyy kaapeli- ja antenniverkoissa. Eli ihan Yleisradion oma kanava, joka ei maksa kun tv-luvan verran. Joka toki on aika paljon.

Avatar
Gorobei
Viestit: 2
Liittynyt: Ke Touko 11, 2005 17:17
Paikkakunta: Jossain Joutsenon ja ulkoavaruuden välillä

Viesti Kirjoittaja Gorobei » Ti Touko 17, 2005 21:26

Grah. Taitaa olla taas aika kattoa tonne TV:n suuntaan eikä vaan elämää kuluttaa täällä Intrawebissä. :\ Kyllä mun ne piti kattoa, mutta tais jotenkin unohtua.

Muistakaa lapset: Internet-addiktio on paha paha asia. Älkää ottako mallia minusta. Tai jotain.
Heavy Metal BTN'nist sanoo että RAWR.
Älä kysy miksi.

Emi|ia
Viestit: 13
Liittynyt: Ke Touko 25, 2005 21:17
Paikkakunta: Viiala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Emi|ia » Ke Touko 25, 2005 21:44

Joo Fake oli todella niistä leffoista paras. Eikä se portit aukikaan niin huono ollut. Tosin digiboksin kanssa oli ongelmia kun yritin nauhottaa. En saanu sitä ihmemies lokee nauhalle ollenkaan! Enkä jaksanu sillon kattellakkaan sitä kun se tuli keskellä viikkoo ja yöllä. Mutta se on ollut ja mennyt. Eiköhän sieltä kohta uudet leffat tule :P

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kyuu » Ke Touko 25, 2005 22:05

YleTeema tosiaan kommentoi asiaa ja saatua palautetta aiemmin, ks. http://forums.animeunioni.org/viewtopic.php?t=1920

Ja Teemalta on tulossa syksyllä kolmiosainen dokumenttityylinen pätkä animeaiheesta. Tätä nyt on palloteltu paljon mutta tämä tieto on alle päivän vanhaa. Kerron tarkan päivän jahka sen ilmoittavat.
Kyuu Eturautti - IRC:Kyuu @ irc.b2irc.net
Puheenjohtaja - Säätöyhteisö B2 ry
Varapuheenjohtaja - Tampere Kuplii ry
Valokuvaaja/roudari - Cosplay Finland Tour

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 105 vierailijaa