Dreamwearclub etsii cosplay-esitelmän pitäjää 3.10.2015

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
Tiga
Viestit: 2
Liittynyt: Su Syys 06, 2015 18:25

Dreamwearclub etsii cosplay-esitelmän pitäjää 3.10.2015

Viesti Kirjoittaja Tiga » Su Syys 06, 2015 18:43

Hei,

Olen Dreamwearclub ry:n hallituksessa. Meillä oli noin vuosi sitten syystapaamisessa puhetta siitä, että yhdistyksen kevät- tai syystapaamisen seminaariohjelmassa olisi kiinnostava kuulla cosplaystä ja mahdollisesti myös crossplaysta.

Dreamwearclub on siis trans-ihmisten ja heidän puolisoittensa yhdistys. Säännöissä yhdistyksen tarkoituksesta kerrotaan näin: "Yhdistyksen toiminta painottuu erityisesti sukupuoli-identiteetiltään tai sukupuolen ilmaisultaan perinteisestä poikkeavien sekä muun sukupuolisten henkilöiden ihmisoikeuksien edistämiseen ja etujen valvontaan."

Syystapaaminen on Wuolteen kartanossa Hauholla 2.-4.10.2015 ja lauantain ohjelmaan otettaisiin mielellään cosplay-asiantuntijan esitelmä. Hauhon tapaamiset ovat yhdistelmä hieman vakavampia seminaariaiheita, vuosikokousta ja kevyempää ajanviettoa. Viime keväänä meillä oli seminaariesitelmä mm. ristiinpukeutumisesta keskiajalla. Omasta mielestäni cosplaylla ja transvestismilla saattaa olla aika paljonkin yhteistä. Harkinnassa on myös pitää cosplay-teemainen illanvietto jossain tulevassa viikonlopputapaamisessa, jos saamme tämän esitelmän järjestettyä ja jäsenistö osoittaa sen jälkeen mielenkiintoa aiheeseen.

Esitelmän sisältöän voisi olla hieman historiaa cosplayn synnystä, käytännön toteutuksesta. Cosplayn psykologiasta olisi tietty myös kiinnostava kuulla tai keskustella.

Yhdistyksellä ei ole merkittävää budjettia seminaariesiintyjille, mutta jonkun nimellisen esiintymispalkkion voi saada ja majoituksen/ruuat la/su välille. Avustamme myös mahdollisuuksien mukaan matkan taittamisessa.

Olen tähän mennessä yrittänyt löytää puhujaa cosplay-piireissä olevien tuttujeni kautta, mutta toistaiseksi sitä kautta homma ei ole edennyt merkittävästi. Nyt tapahtumaan on hieman alle kuukausi aikaa, joten viikonlopun ohjelma pitäisi lyödä lukkoon piakkoin. Tämä foorumille kirjoittaminen on siis jonkinasteinen viimeinen oljenkorsi. Vinkit mahdollisesti esiintymään kiinnostuneista olisivat siis tervetulleet - joko tähän ketjuun tai yksityisviestinä.

Yhdistyksen kotisivut ovat aika antiikkiset: http://www.dreamwearclub.net

Avatar
Tiga
Viestit: 2
Liittynyt: Su Syys 06, 2015 18:25

Re: Dreamwearclub etsii cosplay-esitelmän pitäjää 3.10.2015

Viesti Kirjoittaja Tiga » Ma Syys 07, 2015 20:10

Ilmeisesti esitelmöijä on kuitenkin löytymässä ystäväni kautta. Keskustelu ja ajatukset esitelmää varten ovat tervetulleita, eikä asia ole vielä 100% lukkoon lyöty, joten saa ottaa yhteyttä, jos asia kiinnostaa.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 6 vierailijaa