Sivu 1/2

Miten aloitit animen katsomisen?

Lähetetty: Ti Loka 28, 2014 19:02
Kirjoittaja Pop
Moi. Ite tulin ajatelleksi tänään miten ite olin aloittanu animen katsomisen, niin tuli mielenkiinto siihen miten muut on alottanu animen katsomisen mm. katoitteko ensin dubeja, aloititteko katsomaan japaniks niit ja miten/miksi, suositteliko kaveri sinulle jotain animea jne.

Ite olin alottanu alottanu katsomaan animea noin vuosi sitten death note:lla. Olin alottanu katsomaan animea englanninkielisillä dubeilla mutta sitten huomasin että yhen animen toinen kausi/season oli vain japanin kielellä, niin sitten aloin katsomaan animea pääsääntöisesti subeilla.

Re: Miten aloitit animen katsomisen?

Lähetetty: Ke Loka 29, 2014 10:49
Kirjoittaja Shirny
Taisi alkaa joskus vuonna kivi ja nakki Full Metal Alchemistilla/DBZ:lla vielä sillon kun niitä näytettiin telkkarissa. Ei tullut katseltua mitään pitkään aikaan ja tuossa 3-4 vuotta sitten törmäsin Elfen Liediin ja siitä lähtien on tullut katseltua tasaseen tahtiin subattuna.

Ei itellä uppoa tuo dubattu anime, se ei vaan kuullosta oikealta.

Re: Miten aloitit animen katsomisen?

Lähetetty: Ke Loka 29, 2014 12:27
Kirjoittaja Horaaneko
Tietty Pokemonit ja Muumit tuli katsottua pentuna, anime/manga-harrastus taas alkoi FMA:sta jota näytettiin 2006-07 telkkarissa ollessani jotain 9-10 vanha. Sain tabletin kautta itelleni mahdollisuuden katsoa sarjoja netistä vasta vajaat 2 vuotta sitten minkä jälkeen on tullut katottua (liikaa :D) animea. Ennen sitä etsin käsiini boxeja kaupoista ja joitain pätkiä tuli löydettyä youtubesta (yhyy ne laadut). Mutta tosiaan, ihan suomisubeilla telkkarista se alkoi. Nyt katson alkuperäisäänillä ja enkkusubeilla.

Re: Miten aloitit animen katsomisen?

Lähetetty: Ke Loka 29, 2014 18:17
Kirjoittaja ChiyoChan
Innostuin animesta Hopeanuolen ja Weedin kautta. Kielitaitoni ei vielä silloin riittänyt katsomaan englannin kielisillä subeilla, joten päädyin ostamaan anttilasta animebokseja, joissa oli tarjolla myös suomenkielinen tekstitys. Katsoin mm. Love hinaa, D.N.Angelia, School rumblea ja Fruits baskettia, joista jälkimmäinen kuuluu edelleen lempi sarjoihini.

Re: Miten aloitit animen katsomisen?

Lähetetty: Pe Loka 31, 2014 10:58
Kirjoittaja Gumimon09
No Muumeja, Pokemonia ja Digimonia tuli kans pentuna katottua ja se alko iha kattomalla TV:stä niitä animeita mitä siihen aikaan tuli sekä pari ensimmäistä jaksoa Ueki no housokusta, jotka sain serkultani. Sitten löysin Youtuben ja sieltä löytyi Digimon Tamers, Frontier ja Savers, joka oli uusi sarja silloin. Sitten löyty myöhemmin erilaiset animesivustot, mutta ei niistä sitten enempää.

Re: Miten aloitit animen katsomisen?

Lähetetty: Ma Marras 03, 2014 20:28
Kirjoittaja daPoom
Kuten muutkin ovat jo sanoneet, Muumit ja Pokémon olivat ne ensimmäiset.
Aloin sitten katselemaan jotain Liikkuvaa Linnaa ja Henkien Kätkemää siskon kanssa joskus 8-vuotiaana.
Meni vuosia, ennen kuin päätin katsoa Liikkuvan Linnan uudelleen. Se sitten sai tämän kipinän syttymään.

Re: Miten aloitit animen katsomisen?

Lähetetty: Ma Tammi 19, 2015 23:15
Kirjoittaja Nevitys
Joskus ala-aste ikäisenä tuli seurattua pokemonia ja joitakin anime sarjoja mitä nyt sattui näkymään televisiosta, mutta en vielä silloin kiinnostunut animesta.

Itse olen suuri dupstep/glitch hop jne musiikkien kuuntelija ja monet youtube käyttäjät jotka kyseisiä biisejä uploadaavat niin laittavat anime aiheisen kuvan videoihin. Siitä tuli sitten laitettua aina jokin anime aiheinen taustakuva koneelle ja myöhemmin oli aivan pakko selvittää mikä anime hahmo oli yhdessä taustakuvassa kyseessä joka sattui loppujen lopuksi olemaan black rock shooter :D
Katsoin sitten kyseisen animen ja siitä lähtien olen seurannut animea todella paljon.

Re: Miten aloitit animen katsomisen?

Lähetetty: Ti Tammi 20, 2015 00:33
Kirjoittaja Mecha
Aloin innostumaan animesta Cowboy Bebop elokuvan ansiosta. Toki olin nähnyt vaikka mitä ennen sitä, mutta silloin ei ollut vielä anime innostus iskenyt. Sen ansiosta näin miten hyvää anime voi parhaimmillaan olla. Toki vuosien saatossa tuli myös opittua miten huonoa anime voi toisinaan olla. Myös on tullut kokeiltua aika monenlaista animea ja saanut selkoa millaisesta tykkään ja millaisesta en tykkää.

Re: Miten aloitit animen katsomisen?

Lähetetty: Ma Tammi 26, 2015 01:41
Kirjoittaja hekkameklas
Njoo ensimmäisenä tulee mieleen Muumit ja sitten rakkahimmat Pokémonit. Niitä tuli katsottua niin televisiosta kuin VHS-kaseteilta. Oli aika jännä hetki, kun siinä kolmannessa Pokémon elokuvassa (Unownien loitsu) James sanoi sen Mollyn toivemaailman muistuttavan 5-vuotiaan kyhäelmää... samalla kun olin 5-vuotias. Maaginen hetki! :roll: Nämä tietenkin suomeksi dubattuna katsoin, myöhemmin Naruton katsoin sitten alkuperäisellä kielellä englanniksi subattuna, koska velikin katsoi. Siinä sitä oppi englantia, jihuu. Ja videovuokraamosta tuli niitä ensimmäisiä animesarjoja katsottua, kuten Love Hina ja Fruits Basket. Muistan myös katsoneeni kotona illan pimennossa Death Notea (tulikohan Subilta?). Koitin joskus 12 v ostaa marketista Naruto-boxia, muttei kassatäti myynyt, kun oli K-18 -merkillä varustettu... nyyh (lopulta äiti osti :P ). Dubeilla en animea ole noita lapsena katsottuja lukuun ottamatta oikein katsonut.

Re: Miten aloitit animen katsomisen?

Lähetetty: Ma Helmi 23, 2015 22:44
Kirjoittaja Neko_Neko
Sain kaverilta lainaksi VHS-kasetilla Akira-animen ja siitä se lähti liikkeelle.
Sitten Ranmaa, Slayers, ja tietenkin Ghiblin tuotanto.

Re: Miten aloitit animen katsomisen?

Lähetetty: To Helmi 26, 2015 20:11
Kirjoittaja hozi
Joskus pienempänä tuli One Piecia katottua ja jostain kumman syystä eksyin viime vuonna uudestaan kyseisen sarjan pariin.:) Siitä se sitten lähti.

Re: Miten aloitit animen katsomisen?

Lähetetty: Pe Huhti 03, 2015 00:35
Kirjoittaja Kreivi
Ainiin tosiaan, pokemon ja muumitkin on animeja - no niistähän se varmaan sitten lähti :D. Joskin muumit katsoin kunnolla vasta 18+ ikäsenä hahah. Muuten ensimmäinen anime jonka näin televisiosta oli "Magic knights - Rayearth" jonka jostain syystä luokittelin mielessäni vasta ensimmäiseksi animeksi, vaikka toi nuo aijemmin mainitutkin sitä tosiaan on.

Re: Miten aloitit animen katsomisen?

Lähetetty: La Huhti 11, 2015 12:45
Kirjoittaja OhSweetYuri
Hmmm, animen katselun mie taisin alottaa kunnolla noin seittemän vuotta sitten. Kyseessä taisi olla eräs niinkin klassinen sarja kuin Tokyo Mew Mew, jota aloin seuraamaan enkkusubeilla Tubesta. Toki sitä ennen oli Poket ja Hopeanuolet lähtökohtana, mutta siis tuo sarja taisi tosiaan herätellä miun mielenkiinnon..

Re: Miten aloitit animen katsomisen?

Lähetetty: Su Huhti 12, 2015 20:30
Kirjoittaja käwäii
Noin about 2 vuotta sitten aloitin kattomaan ensimmäistä anime-sarjaa, joka sattui olemaan Neon Genesis Evangelion. Sarjaan heräsi mielenkiinto kun monesta paikasta mistä ylipäätänsä luin vaikka peleihin tai muuhun schaisseen liittyviä juttuja, NGE nousi esille, ja sitä kehuttiin ja ylistettiin. Seuraavana taisi olla vuorossa Death Note, ja sitten rupesinkin etsimään vielä tarkemmin omaan makuuni sopivia sarjoja. Ja siis animea rupesin seuraamaan ihan siksi koska en sitä aiemmin ollut nähnyt missään, ja tiesin että sen eri sarjoilla oli vankkoja fanipohjia, ja tämä vain herätti enemmän mielenkiintoa. Harmi ettei tuttavapiirissä kukaan muu seuraa animea, mukava olisi päästä höpöttelemään siitä. :?

Re: Miten aloitit animen katsomisen?

Lähetetty: Pe Touko 15, 2015 19:57
Kirjoittaja hammajainen
Ensimmäinen anime taitaa mullakin monien tapaan olla Muumit. Viisi veenä sain Hopeanuolet VHSlle ja hopsu rakkaus onkin nyt kestänyt sen 20 vuotta :D Muutoin aloitin animen katsomisen 2004, yläaste ikäisenä. Etsin jotain biisiä tubesta ja biisin taustalla pyöri Yami no Matsuei. Olin siihen aikaan kova lukemaan Potter ficcejä homo parituksilla ja pieni homoeroottinen vivahde Yamissa sai tarttumaan sarjaan ja siitä se sitten lähti. Nyt on ollut monen vuoden tauko animen katsomisesta, mutta kun löysin Netflixistä Noragamin syntyi rakkaus animeen uudestaan.