SE animen ihmissuhde

Vapaamuotoinen mutta asiallinen keskustelu. Anime- ja mangayhteisöä kiinnostavat aiheet, jotka eivät sovi suoraan muille alueille, kannattaa lähettää tänne - sana on vapaa.

Valvoja: Animeunionin Foorumiaktiivit

Avatar
kyuu
Säätäjä.
Viestit: 4679
Liittynyt: La Tammi 11, 2003 17:48
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

SE animen ihmissuhde

Viesti Kirjoittaja kyuu » La Loka 23, 2004 03:00

Ääni sisälläni sanoi minulle kaksi asiaa tuossa äskettäin
- päästä taikatyttö sisältäsi ulos
- todista pätevyytesi elämään sohjon valtakunnassa

Monet karskeimmatkin wannabe-heteromiehet (Venomi, I'm looking in your direction) ovat todistaneet ykkösen jo todeksi pitkän aikaa sitten. Kakkonen kuulosti kuitenkin haasteelta, joten ei muuta kun kaupunkia/universumia pelastamaan. Tosin täytyy pitää kiirettä etten ole myöhässä nukkumaanmenoajasta. Ainiin, kello on 2.50 yöllä.

Asiaan päästyämme toteamme tämänkin olevan politiikkaa - eli hirveä pino oikeita ja toisistaan eriäviä mielipiteitä kovalla tunteella. Rupesin nimittäin miettimään erilaisissa anime- ja mangasarjoissa ilmeneviä ihmissuhteita. Niitä söpöimpiä sellaisia, jotka loppuviimeksi jopa toimivat. Ja huomasin että siinä on monta aika mielenkiintoista tarinaa - surullisia, iloisia, näiden yhdistelmiä. On todennäköisiä ja vähemmän todennäköisiä pareja, on sen verran värikkyyttä ja sukupuolien yhdistelemistä että konservatiivien viiden sekunnin automaattituho kytkeytyi päälle jo vartti sitten.

Minun täytyy todeta, että kaikkein eniten mieleen on jäänyt yksi. Vaikka listalla on hirveä määrä hyviä ehdokkaita, en vain tiedä mitään suurempaa kuin Card Captor Sakuran tunnetuin pari - Sakura ja Shaoran. Toki osasyynä on sarjan tyyli - kaksi kolmasosaa sarjasta (+elokuvat) keskitytään odottamaan, koska Sakura tunnustaa tunteensa Shaoranille. Oli pidättelemistä ettei lähtenyt kirjepommia CLAMPille kun Eriol astui mukaan peliin ja samalla Sakura oli pystynyt jotenkin olemaan koko kesän ilman Shaoranin seuraa.

Loppujen lopuksi kyseessä on söpö, rehellinen, iloinen, luonnollisen oloinen ja kaunis tarina kahdesta ystävästä, joista tulee erittäin hyvät ystävät (+mielikuvituksen jatke, toisen elokuvan lopusta voinee päätellä jotain, kyllä tuo 'rakastan sinua' + hyppy toisen käsivarsia kohti vissiin aika vahva sanoma on...). Ehkäpä olen vain liian heikkona fiktiiviseen ihmisten iloisuuteen ja positiivisuuteen joka on tuntunut tästä maailmasta ajaneen jo kauas pois.

Oli miten oli, tässä on minun valintani. Nyt kuulemme teiltä.


PS. Vaikkakin voitto oli lopuksi selvä, spoilataan nyt sen verran että ehdokkaina kävi myös saman sarjan Yukito+Toya, Rurouni Kenshinin Kenshin+Kaoru sekä Seikai-trilogian Lafiel+Jinto.
Kyuu Eturautti - IRC:Kyuu @ irc.b2irc.net
Puheenjohtaja - Säätöyhteisö B2 ry
Varapuheenjohtaja - Tampere Kuplii ry
Valokuvaaja/roudari - Cosplay Finland Tour

Avatar
Lunael
Viestit: 434
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2003 17:10
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Lunael » La Loka 23, 2004 03:11

Jaa-a. Pahan pistit.

Ehkä nostaisin itselle mieleenpainuvampana mieleen Planetesin ja siinä Hachimakin ja Ai Tanaben suhteen. Ei se täydellinen ole (mangassa on), mutta koskettava se on. Katsojalle on alusta lähtien selvää että nämä tappelupukarit, kokenut Hachimaki ja tuore astronautti Ai tulevat olemaan sarjan edetessä muutakin kuin työkavereita, mutta eteneminen ja siirtymä omien tunteiden tunnustamisesta hapuilevaan suhteeseen on kaunis ja toimiva.

Planetesin ihmissuhdekuvaus voisi olla vain "ihan kivaa" jollei se loppujaksoissa vetäisi ihan täyttä jackpottia ulos koneesta. Se sarjan "loppukohtaus"... uh. Sen on oikeasti pakko olla hienointa mitä olen animaationa koskaan nähnyt.

-Juha

Avatar
Gema
Viestit: 39
Liittynyt: To Maalis 06, 2003 01:38
Paikkakunta: Tammerfors
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Gema » La Loka 23, 2004 04:19

Ei varmaan tarvitse meikäläisen vastausta arvuutella, kello on 4:06 ja huusin ebaysta itselleni kaikkien aikojen kitaran (tm).
Kuva
Tästähän päästäänkin kivasti aiheeseen, eli FLCL:n ja Evan, ennen kaikkea FLCL:n, ihmissuhde(sotkut) ovat kyllä SE juttu minulle. Jos nyt pitää valita juurikin kahden henkilön välinen suhde niin se olkoon sitten Mamimin ja Naotan välinen. Vaikka tavallaanhan siinä on osallisena Naotan isoveli... No, enemmän tai vähemmänhän em. sarjojen ihmissuhteet ovat aikamoista usean ihmisen (tai vastaavan) sekamelskaa, joten totean vain että FLCL ja Eva voittavat kaiken maailman sohjosäädöt yms. (tai siis ne mitä olen itse nähnyt) 10-0.

Toistan. Kello on 4.

Avatar
Kekko
Viestit: 466
Liittynyt: Pe Helmi 07, 2003 00:44
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kekko » La Loka 23, 2004 11:52

Mieleeni ei tule mitään mikä löisi laudalta sen äärimmäisyyden mihin mentiin Saishuuheiki kanojossa, jossa Chise ja Shuji rakastavat toisiaan sillä mielellä että he pysyvät yhdessä vaikka koko maailma tuhoutuisi.

Mutta hmm... "suhde"... siihen sisältyy kyllä olennaisesti ajatus että siinä mennään ylös ja alas huonoina ja hyvinä aikoina. Tästä syystä ei koko maailmassa ole ainakaan minulle muuta vaihtoehtoa kuin osoittaa sormella Izumi Matsumoton kaksi vuosikymmentä sitten luomaa Madoka Ayukawaa ja Kyosuke Kasugaa. He ovat vain Legenda. Ja lopulta päästään sekä mangassa että animessakin ratkaisuihin asti.

Kakkosena tulevat Kyoko Otonashi ja Yusaku Godai, jotka kuuluvat alusta asti kuuluvat niin itsestäänselvästi toisilleen että lukija ei voi erehtyä luulemaan mitään muuta vuosikausia kestävien tapahtumien aikana. Pointti onkin muualla.

Ja uskokaa tai älkää, kolmantena Chibiusa ja Hotaru, joiden ystävyydestä tulee Sailor Moonin S-kauden mittaan ensin hauska kevennys, sitten liikuttava ja lopuksi traaginen, mikä antaa Hotarulle tilaisuuden lausua muutama historiallinen repliikki (jakso 118 Maku no Tatakai! Sailor Senshi no Kake).

Asiaintilaa voidaan toki tarkastella uudestaan sinä päivänä kun Tenchi tulee järkiinsä ja valitsee Ryokon. (On se helvetti ennenkin jäätynyt.)
* -> Yokohama Kaidashi Kikou <- *

Avatar
Darth Mauno
Wannabe
Viestit: 1043
Liittynyt: Ke Huhti 23, 2003 08:32
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Darth Mauno » La Loka 23, 2004 12:30

Itselleni se kaikkein koskettavin ihmissuhde animessa on Angel Sanctuaryn Setsunan ja Saran suhde - heidän kiellettyä rakkauttaan traagisempaa rakkaustarinaa ei kyllä järin helpolla löydä.

Myös se, kuinka Fullmetal Alchemistissa milloin Edward, milloin Alphonse vaarantaa oman henkensä huolehtiakseen veljestään, on koskettanut minua.

Mainita pitää myös Now and Then, Here and Theren Abelian uskollisuus Hamdoa kohtaan. Abelia on järkevä sekä loppujen lopuksi tuntevakin ihminen ja selvästikin tajuaa Hamdon olevan auttamattoman hullu, mutta silti hän on järkähtämättömän lojaali tuota mielipuolta kohtaan - sitä täytyy jo ihailla.
Kekko kirjoitti:Mutta hmm... "suhde"... siihen sisältyy kyllä olennaisesti ajatus että siinä mennään ylös ja alas huonoina ja hyvinä aikoina. Tästä syystä ei koko maailmassa ole ainakaan minulle muuta vaihtoehtoa kuin osoittaa sormella Izumi Matsumoton kaksi vuosikymmentä sitten luomaa Madoka Ayukawaa ja Kyosuke Kasugaa. He ovat vain Legenda. Ja lopulta päästään sekä mangassa että animessakin ratkaisuihin asti.
Madokasta ja Kyosukesta puhuttaessa ei pidä unohtaa Hikarua - ilman Madokan ja Hikarun välistä ystävyyttä sekä sitä kiintymystä, joka Kyosukella kaikesta huolimatta on Hikarua kohtaan, Madokan ja Kyosuken suhdekaan tuskin olisi Legenda.
"Do not underestimate the power of the Dork Side"

Avatar
finnleo
Viestit: 695
Liittynyt: Ti Maalis 23, 2004 19:27
Paikkakunta: Vilppilä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja finnleo » La Loka 23, 2004 13:53

Näitä melkeinpä piisaa vaikka kuinka, mutta viimeisin säväyttävä oli Elfen Liedin (DVDtä ootellessa...) Kouta ja Lucy, joka pisti ihan oikeesti silmät sameeks lopullansa.

sitten ei mitenkään paremmus järjsetyksessä mitä ennen on
Arima & Yukino - His and Hers
Aoi & Kaoru - Aoi yori aoshi
Mahoro & Suguru - Mahoromatic (etenkin animen päätöksessä)

ja sit se mikä on jääny ensimmäisenä mieleen eli:
Hikarun, Minmeyn ja Misan kolmio draama. - SDF - Macross

Avatar
Oami
Viestit: 73
Liittynyt: Ma Tammi 27, 2003 23:42
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Oami » La Loka 23, 2004 19:13

No mut Love Hinaus toki, tekee tästäkin asiasta taidetta. "Tykkään kyllä tosta pojasta mutta vedänpä sitä turpaan kun en uskalla tunnustaa, ja haukun ääneen perverssiksi ettei muut käsitä väärin."

Jo mainitulle Imabokulle (alias Now and then, here and there) puolestaan tunnustus siitä, että Shû ei lopuksi saanut Saraa eikä Lala-ruta, vaikka moni katsoja ehkä jompaa kumpaa odotti ... vaikka fanipuoliskoni pettyi niin taiteellinen puoliskoni nautti.

Mitäs vielä. Ayashi no Ceresin Yûhi ja Chidori, ja varsinkin näiden tarinan loppu oli vähän snif.

jtn
Viestit: 712
Liittynyt: La Helmi 15, 2003 15:51
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja jtn » La Loka 23, 2004 21:07

Arima ja Yukino Karekanosta.

Hanashi-chanilta samaan syssyyn seuraava viesti: perinteisistä pareista Arima ja Yukino on paras, mutta Utena ja Anthy vievät kokonaisvoiton.
- Jussi Nikander

Avatar
FoxJones
Viestit: 826
Liittynyt: To Helmi 27, 2003 13:08
Paikkakunta: Lieto

Viesti Kirjoittaja FoxJones » Su Loka 24, 2004 11:28

Pitää kyllä sanoa että Rumiko Takahashi päähenkilöiden suhteet ovat kyllä jotain-ihan-muuta(tm). Valtavan pitkiä sarjoja jossa päähenkilöt palloilevat toistensa ympärillä ilman että mitään ratkaisevaa tapahtuu suuntaan tai toiseen. Inu-Jaskassa tuntuu olevan hieman edistystä tässä asiassa sen verran mitä olen sitä ehtinyt lukemaan.

Ja kyllä. AYA:n päähenkilöparin suhteessa on jotain mikä vetoaa. Antakaa niitten nyt olla yhdessä prkleen sukulaisjuntit :cry:

En jaksa mitään spoikkusäätöjä laittaa nuo kun ovat niin ilmiselviä juttuja heti sarjan alusta lähtien.

Jaa niin.. voisi soppaan heittää vielä parivaljakko Shinohara/Noa Patlaborista :) Jos animaatiossa voi henkilökemiat toimia niin tässä on loistava esimerkki kun katsotaan viihteellisyyden kannalta.
[22:27:47] <@Kyuu> Sivis: sun tarvii kuvailla yleisölle amv:iden poikkitaiteellisuuden merkitystä
[22:29:18] <@Sivis> "amv:n teko on vähä ku ois .. taiteellista.. poikittain.. siellä"

Avatar
Kekko
Viestit: 466
Liittynyt: Pe Helmi 07, 2003 00:44
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kekko » Su Loka 24, 2004 11:34

FoxJones kirjoitti: Jaa niin.. voisi soppaan heittää vielä parivaljakko Shinohara/Noa Patlaborista :) Jos animaatiossa voi henkilökemiat toimia niin tässä on loistava esimerkki kun katsotaan viihteellisyyden kannalta.
Patlaborista pikemminkin kai Goto ja Shinobu. Heillä on jännitettä!
* -> Yokohama Kaidashi Kikou <- *

Avatar
FoxJones
Viestit: 826
Liittynyt: To Helmi 27, 2003 13:08
Paikkakunta: Lieto

Viesti Kirjoittaja FoxJones » Su Loka 24, 2004 11:36

Kekko kirjoitti:Patlaborista pikemminkin kai Goto ja Shinobu. Heillä on jännitettä!
Hyvä pointti kekkoseni. (hehe.. murjaisin sanaleikin.. nyahaha)
[22:27:47] <@Kyuu> Sivis: sun tarvii kuvailla yleisölle amv:iden poikkitaiteellisuuden merkitystä
[22:29:18] <@Sivis> "amv:n teko on vähä ku ois .. taiteellista.. poikittain.. siellä"

Tiavals
Viestit: 73
Liittynyt: La Heinä 24, 2004 19:29

Viesti Kirjoittaja Tiavals » Su Loka 24, 2004 11:44

Darth Mauno kirjoitti: Myös se, kuinka Fullmetal Alchemistissa milloin Edward, milloin Alphonse vaarantaa oman henkensä huolehtiakseen veljestään, on koskettanut minua.
Olen samaa mieltä tämän kanssa. Loistavaa on. Myöskin pidän suuresti Hikaru no Go:n Sain ja Hikarun ystävyydestä. Koskettavia ovat.

Avatar
emptybrain
Viestit: 16
Liittynyt: Su Touko 02, 2004 01:45
Paikkakunta: oulun lääni

paradise kiss

Viesti Kirjoittaja emptybrain » Su Loka 24, 2004 18:10

Paradise kissin Yukarin ja Georgen suhde oli suuuruuuullinen. Loppu etenkin pani pari kyyneltä putoamaan. Se oli myös siitä hyvä, että heidän suhde ei ollut mikään happy-in-the-clouds -juttu vaan siinä oli riitoja jne.

Mutta paras oli yhden todella lyhyen mangan (en muista nimeä) päähenkilöiden välinen suhde... siinä on eräs "haamu" tai demoni eräässä demonimetsässä ja yks tyttö eksyy sinne (alussa hän oli pieni). Demoni auttaa tytön ulos ja heistä tulee ystävät. Eräs juttu piilee kuitenkin... tyttö ei saa koskettaa demonia, sillä ihmisen kosketus tappaisi sen. No kuitenkin... mitäpä minä olen enempää jaarittelemaan, kun en muista kuitenkaan sen mangan nimeä...
elämä on laiffii ja anime/manga elämän pakopaikka!!!

Boytoy

Viesti Kirjoittaja Boytoy » Ma Loka 25, 2004 15:27

Gravitationin ihmissuhteet on aika ihmeellisiä, Yukin ja Shuichin ja Tatsuhan ja Ryuichin suhteet ainakin... siinä on sitten kädet täynnä töitä noilla toistensa kanssa... yare yare... 8)
Hiron ja Shuichin suhde on todella ihailtava... niin älyttömän hyviä ystäviä keskenään. Tai sitten se on Hiron kiltti ja rauhaisa (?) luonne ja Shuichin iso sydän mikä tekee siitä niin upean...
Yuki Kaori-saman mangoissa on tällasen pussaan-maata-jalkojesi-alla-Yuki-Kaori-sama-fanin mieleenpainuvimmat ihmissuhteet. Angel Sanctuarysta Setsuna ja Kira, Raziel ja Zaphikiel... lista jatkuu. Kaikkein eniten tietysti nuo ystävyyssuhteet noissa Kaori Yukin mangoissa koskettaa. Tällaista on aika hankala sanoin kuvata... mutta otetaan esimerkkinä Kiran, Setsunan ja Katoun ystävyys. Se miten se kehittyi aina vain syvemmäksi ja miten lopulta ne teki toistensa takia paljon uhrauksia... *silmät säihkyy* joku joka osaa pukea minun epämääräiset tuntemukseni kauniimmin (tietää siis asiasta jotakin) dozo! Ollos hyvä! Voin vain sepittää sen verran kuin osaan... 8)

Avatar
Rimppu
Viestit: 432
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2004 22:12
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Rimppu » Ma Loka 25, 2004 17:28

Ensimmäisenä tulee mieleeni Angel Sanctuaryn Rosielin ja Katanin välinen suhde. Pirun kieroutunutta meininkiä, mutta mahdottoman kaunista.

Toisena voisi mainita Kazuya Minekuran Stigman kokonaisuutena. Kolmen päähenkilön väliset suhteet ovat niin nättiä luettavaa/katsottavaa, ettei mitään tolkkua.

Ja sitten vielä Samurai 7'in Katsushirou ja Kirara. Ne kaksi ovat niin mahdottaman herttaisia keskenään, että tällainen paatunut anti-romantikkokin joutuu muuttamaan vakaumuksiaan.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleinen keskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 86 vierailijaa